Afschaffing basisbeurs creëert halfgoden

Ambitieuze brokken beton sieren introductieweek

Het afschaffen van de basisbeurs heeft geleid tot een generatie van ambitieuze, onoverwinnelijke brokken beton. Die indruk heeft minister Bussemaker van Onderwijs. De eerste lichting leenstudenten is volgens haar vitaler, sterker, leniger en intelligenter dan ooit. 

De introductieweken in Utrecht zijn dit jaar niet het toneel van zuipende, pathetische slappelingen, maar van toekomstige Nobelprijswinnaars. “Je ziet dat de nieuwe lichting beter in staat is tot plannen, abstract denken en kooivechten,” aldus Bussemaker. “De afschaffing van de basisbeurs speelt daar een cruciale rol in.”

Cor van Heemskerk, vader van twee zonen, merkt dat die 200 euro minder per maand een wereld van verschil maakt: “Coen is afgelopen week begonnen met zijn introductie, maar hij is zijn oudere broer nu al voorbij. Die oudste heeft nog geparasiteerd op de basisbeurs, dat is nu een ongemotiveerde zak hooi. Coen is slimmer, gedisciplineerder en bovendien tien centimeter langer. Ik houd van Coen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Maak niet uit. In mijn tijd veel studentes gepakt. Das pas echt leven.

gravatar

De vrouwen in het midden zijn Turken. Ze dragen geen hoofddoekje.

Je kunt wel zien dat ze genie zijn, dat zie je aan de houding van de handen, waarmee ze hun pen vasthouden, zoals een echte atleet.

Reageer
gravatar

Alleen de mannelijke leden van het forum lijken een pen vast te houden, en wel op uiteenlopende manieren. Waarschijnlijk is dit een teken.

gravatar

Inderdaad, heb er van de week behoorlijk doorheen gefietst, de meerderheid is een jaar of vijf jonger dan de blijerds op deze foto. Moesten die eerst werken en sparen voor hun studie? Op de foto staat ook geen enkele gezonde nerd.

En, weerbare brokken beton, tsss… Alleen al gisteren heb ik er twaalf omver gefietst. Een veel hogere score dan andere jaren. Toen moest ik wel eens afstappen!

gravatar

Al deze halfgoden denken dat ze op deze site van de Speld geestig uit de hoek kunnen komen.

Echte en Nep Corries.

Dubbele Wammesen

Olie of Ollie B. Bommel.

Joep, Joep Joep of Nep Joep.

Mensen ga toch een echt vak leren. Of horen jullie tot de soort labbekakken, die de hand ophouden bij het UWV.

Want jullie zijn de hele dag on-line

Reageer
gravatar

Nou, Ik ben Ik, en mijn werk/vak bestaat uit de hele dag achter/voor een computer zitten.
Tijd zat om even de speld erbij te doen.

gravatar

Nee tante10eke,

een serieuze desktop.
En ik word er serieus voor betaald.
Mijn baas kijkt momenteel voornamelijk z’n vakantiefilmpjes en vindt het geen probleem als ik zo nu en dan speld.

gravatar

(op klagerige toon): Nooit worden wij serieus genomen, maar wij doen ook aan absolute topsport hoor.
HKV(The Hague) en CKV(bij dat soms rode en soms groene stoplicht) Achilles.
En wij hoeven geen volgnummertje, beste xxxx

gravatar

Het werd hoogst tijd dat studentjes zelf voor hun opleiding moeten betalen. Dat is goed voor hun ego.

Mijn certificaat Buitengewoon Opsporingsambtenaar bij het Bureau Veiligheid heb ik ook zelf betaald. Dat was €950 voor tien dagen!

En kijk toch eens wat voor een ambitieuze, onoverwinnelijke brok beton ik ben geworden.

Mijn persoonlijke ‘drive’ is het moslimprobleem in de buurt aan te pakken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Dat is nou juist het probleem Corrie. Dat is de verharding van de maatschappij. Allemaal brokken beton maar waar blijft de zachtheid?

gravatar

Vind ze er anders erg lacherig uitzien, een gezellig onderonsje, helemaal niet serieus. Die zitten gewoon te poseren met wat studiemateriaal en voor een boekenkast lijkt het heel geleerd. Ondertussen voeren ze geen reet uit en moeten dan straks stoppen met hun studie omdat ze geen studiepunten behalen.

Reageer
gravatar

Tsja, in mijn prachtige ideale staat krijgt iedereen educatie die zijn niveau evenaart, niet zijn portemonnee. Zoals de neppe ‘Olie’ Bommel zei: geld speelt geen rol. Helaas voor de oudere broer van Coen moest hij opgroeien in een land waar gratis pakken pudding verplicht beter smaken omdat ze gratis zijn, en waar de smerigste pizza’s worden verkocht als heerlijk omdat ze een euro goeiekoper zijn. Liberale lamzakken. Stem NCPN, stem tegen onze kortingscultuur!

Karl.

Reageer
gravatar

Als afschaffing van de basisbeurs al halfgoden creëert, worden er vast goden gecreëerd door iedere student veel meer geld te laten betalen.
Studeren straks weer alleen voor de elite ? Mwahahahaha.

Reageer
gravatar

‘Der Übermensch’ is allang geen utopie meer maar een realiteit. Onze observaties tonen echter aan dat het enige wat ze nauwelijks doen is zich voortplanten, daar zijn ze te grote snobs voor, waardoor het ras toch niet erg vooruitgaat.

Reageer
gravatar

Ter compensatie van de ineffectieve voortplantingsdrift onder de intelligentsia poogde men via het kapitaal erfelijkheid te verlenen aan de Übermensch. Onderzoek heeft aangetoond dat deze onderneming echter steeds opnieuw tot mislukken is gedoemd. Hierdoor is het onderwijs in een crisis waarin ‘het overleven’ centraal staat.

gravatar

daarbij wel in acht genomen dat ze dat voor hun dertigste levensjaar klaarspelen, anders belanden ook zij in de ozo droevige tredmolen van de datingsites.

gravatar

Ik behoorde nog bij de krijg studenten, maar met mij is het ook goedgekomen hoor. Van die fooi haalden wij altijd bier veel bier uit Duitsland. Van de rest van de krijg studie centen zijn we gewoon afgestudeerd. En als je net binnen de tijd als ik twee studies heb gedaan, hoefde je niets terug te betalen. Tja, dat waren gouden tijden.

Reageer
gravatar

Ok, leuk stukje geschreven door Laura van Gelder en Peter Buurman (eerste twee links).

Wie zijn die drie anderen? Beetje meeliften op het succes. Stelletje lijntrekkers!

Reageer
gravatar

ikzelf mag van de dokter niet teveel ambitie tonen want dat is slecht voor mijn uitkering maar als ik een bijdrage kan leveren aan het lynchen van die luie studenten die hebben lopen te parasiteren op gemeenschapsgeld doe ik graag mee

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk volledig absurd dat je niet met een uitkering een universitaire studie kan volgen.