‘Laat Grieken falend ICT-project leiden in ruil voor miljarden’

Athene heeft hoogwaardig gebrek aan knowhow

Griekenland moet een geldverslindend ICT-project van de Nederlandse overheid gaan verprutsen, in ruil voor de miljardensteun van Europa. Dat wil VVD-Kamerlid Ton Elias. 

Elias was voorzitter van de tamelijk gelijknamige commissie-Elias, die onderzoek deed naar ICT bij de overheid: “In Nederland hebben we veel ervaring met het uitgeven van miljarden die we nooit meer terugzien. Daar is niks mis mee, zolang er maar een falend ICT-project tegenover staat. En daar komen de Grieken om de hoek kijken, wat mij betreft.”

Volgens schattingen is Griekenland een geschikte kandidaat omdat de ICT-kennis daar in dezelfde mate tekortschiet als bij de Nederlandse overheid. Elias: “De Grieken hebben een hoogwaardig gebrek aan knowhow op het gebied van ICT. Binnen het Rijk kunnen we daar ons nadeel mee doen. Als onze mensen niet meer bezig hoeven te zijn met het verkloten van ICT-projecten, houden ze meer tijd over om andere overheidsplannen naar de vernieling te helpen. Uiteindelijk is de burger daar weer de dupe van en daar draait het om.”

De Griekse premier Tsipras vindt het voorstel onrealistisch: “Men verwacht dat onze geldverspilling aan ICT op hetzelfde niveau zit als dat van de Nederlandse overheid. Dat is niet reëel, al was het maar omdat Nederland al decennialange ervaring heeft op dit gebied.”

In de Tweede Kamer is men enthousiast over het plan omdat de overheid straks nog grootschaliger kan falen en Griekenland de schuld kan geven. Het duurste ICT-project ooit was het SPEER-project van Defensie. Hier werd in mei 650 miljoen euro verlies op geboekt. Elias: “De Grieken kunnen straks een falend ICT-project leiden dat zeven keer zo groot is. Keihard falen is iets wat je beter in Europees verband kunt doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgende keer als jullie een foto bij een artikel zonodig moeten fotoshoppen, kunnen jullie dat dan een beetje professioneler doen, aub?

Het gezicht op de foto is minstens twee maal zo groot als het lichaam waar jullie het op hebben geplakt, als er dan toch gefotoshopt moet worden, doe het dan een beetje geloofwaardiger. Mijn dank.

Reageer
gravatar

Is Ton Elias afgevallen? Hij komt zo ielig over; hij was vroeger echt Tonnetje Rond, maar nu geen schim meer vergeleken met zijn RVD-tijd. Inkomens- en/of vochtverlies?

Reageer
gravatar

Wasgoed enz., die afslanking van Ton Elias zie ik niet zo; m.i. is dat optisch bedrog. Ik zie integendeel nog verdere gewichtstoename, wat zeg ik: gewichtstsunami.
Bij het aanschouwen van Ton’s nobele trekken krijg ik meer het idee van een te ver doorgeschoten “ton-sur-ton”, of praten met een ‘dubbele’ ton(g) als je begrijpt wat ik bedoel

gravatar

Ik denk dat je niet klakkenloos aan kan nemen dat er een verband ligt tussen de naam van de voorzitter Elias en de naam van de commissie. Vind ik persoonlijk tamelijk kort door de bocht.

Reageer
gravatar

Ach, zolang wij (Nederland) nog met de ene Reagering na de andere Reagering opgezadeld zitten, blijven we leergeld betalen. Miljarden!
Regeren is vooruitzien? Tijd voor brilletjes voor onze politici!

gravatar

Het probleem is dat Grieken nogal timide zijn. Nederlanders en Zwitsers hebben dat totaal niet. Ik denk dat het gewoon niet bij hun opkomt.

Pak bvb de Veluwe.. Geen ENKELE Griek weet wat dat is. Over de Ardennen wil ik het niet eens hebben.

Hoe laat komt hier het busje? Overreden door de methadonbus. Qua integratie zou dat kunnen tellen.

Reageer
gravatar

Ja, wordt een beetje moe van die Elias van een Ton. Dat deze man geweldig faalt moet hij weten, maar ik als onfatsoenlijk burgertje faal iedere dag opnieuw.

Maar de onderste steen zal boven komen, dat verzeker ik u, whahahahaaaaa!

Reageer
gravatar

Nou dank je wel Anuska, door dat door jou geschetste beeld, van die twee obesieten, is mijn hele dag verpest. Ik hoef voorlopig geen slagroom meer of andere dierlijke vetten. Ik zou vandaag nog wel worden getracteerd op echte Bossche Bollen van Jan de Groot. Yechhh.

gravatar

In een andere courant stond dat een NL belastingambtenaar iets van 18,5 miljoen had geklauwd en er vandoor was… Op dezelfde pagina stond dat GR het beste kon worden geholpen door NL belastingambtenaren (er zijn er 5000 ontslagen) om hun fiscale systeem te hervormen. Raden waar die gevluchte ambtenaar met zijn miljoenen naartoe is…

Reageer
gravatar

Zeg Muntdrop, je maakt ons toch niet wijs dat die NL. belastingsambtenaar slechts € 18,5 miljoen voor zichzelf verduisterde en de rest van het BNP naar Brussel zond voor rekapitalisatie van Griekse banken? Dat worden dan zware tijden met extra bezuinigingen voor onvermogende ouderen, chronisch zieken, WW’ers, oudere werklozen en uitkeringsafhankelijken. Rampjaar 2015: het land is leidingloos (op slot), de regering levenloos (op recès) en het volk is laveloos (op vakantie): 1672 revisited

gravatar

Ik heb er ook geen verstand van dus ik zou prima in het team passen. Ken geen talen alleen maar betalen wat een pre moet zijn. Communicatie , ik hoop dat ik het goed schrijf, is ook een van mijn manco’s. Ik verwacht namelijk dat als er iets is afgesproken dat het gedaan word, wat natuurlijk niet zo is.

Reageer
gravatar

Veel handiger is het ieder ICT=project al direct bij de aftrap tot mislukking te bestempelen en het uitgetrokken budget ogenblikkelijk aan de grieken te overhandigen. Scheelt een stuk vertraging en frustratie.

Reageer
gravatar

Goed geldverslinden moet worden uitbesteed aan de NS.

Die hebben de meeste ervaring na de Betuwelijn en Fyra, als het om miljarden gaat.

Reageer
gravatar

Je vraagt je af wanneer sommige politici tot de jaren van verstand komen en doen waarvoor ze zijn gekozen. Namelijk dienstbaar zijn aan het volk i.p.v. zich voor 30 zilverlingen te verkopen aan een steeds rijker wordende minderheid en de hoop mee te mogen doen met deze niets ontziende onverzadigbare.

Reageer
gravatar

In de Europese aanbesteding gaan Nederlandse ICT-bedrijven toch onder de prijs van de Grieken zitten, tenzij de Grieken een offerte in drachmen uitbrengen.

Reageer
gravatar

Echt een puik idee van Mount Elias, de zwaarwichtigste VVD’er ooit. Nu kunnen alle VVD-lobbyisten en toeleveranciers van ICT-diensten hun collectieve falen bij Tsipras neerleggen. Zo is dat SPEER-project wél een juweeltje. De verliezen gaan intussen gewoon door maar de Tweede Kamer doet of er niets aan de hand is “Slaap kindje, slaap”. .nl is een veiligheidsrisico, maar meisje Hennis Plasschaert blijft lekker zitten. Kijk: da’s nou óók VVD: solidair met (eigen) minkukels!.

Reageer
gravatar

Beetje kort door de bocht Percival: heb je niet aan de schokgolf daarna gedacht? Eerst moet al het water uit het zwembad worden gepompt. Zoals alle VVD’ers beschikt Ton over het vermogen om zich als een trekharmonica op te vouwen en later met via hun kreukherstellend vermogen weer uit te zetten tot ‘normale’ proporties. Kijk naar Rutte, die krimpt en zet ook uit naar gelang de politieke luchtdruk.

gravatar

Mensen, mensen, misschien is er wel een medische oorzaak voor het postuur van Elias, dus oordeel niet te snel.
Maar het zijn van een VVD-er is natuurlijk nooit goed te praten en een negatief oordeel kan niet stevig genoeg zijn.

gravatar

Toegegeven, deze meneer laat perfect zien hoe je je geld met van die Intro Corpuscale Transacties (ICT) tot lijfkapitaal maakt, maar ik vraag me af hoe herkenbaar het nog is als het er op een gegeven moment weer uitkomt, in de zin van ruilmiddel dus, bedoel ik. En in hoeverre dat ook dit weer op z’n grieks moet gaan. Veel vraagtekens al met al toch nog, o Speld!

Reageer
gravatar

als Jan met de Pet massaal ons land verlaat en men het hier overlaat aan prof. dr. drs. enz het hier binnen no time een “derde wereld” land is.

Reageer
gravatar

Hee Slome, je hebt wel gelijk, maar waar moeten die Jan met de pets dan naar toe? In alle andere landen van de hele wereld hebben ze daar al genoeg van.

gravatar

naar Griekenland natuurlijk Margootje, kunnen ze daar de boel op orde brengen en kan ons deel van het steun geld weer naar het dan armlastige Nederland worden overgemaakt…het is allemaal zo simpel..

gravatar

om aan te geven dat ik weet waarover ik praat: dan beginnen we met die ouwe meuk op de berg Akropolis weg te slopen en daar een prachtig windmolen park neer te zetten van pakweg 10.000 mega watt, maw laat de vooruitgang maar aan de Nederlanders over.

gravatar

Dat komt omdat mensen die vrijwillig de politiek in gaan, per definitie ongeschikt zijn.

Misschien moeten we een loterij instellen waarbij 2e kamerleden door het lot aangewezen worden.

gravatar

Weikanbieding: Ton Elias, gehék in graute wok met téilebèts en graaisâhs.

Wè hebbe genoeg voâh hallef Néidâhland, dus kom káne bè: De Belsjineis!

(auk op maandag aupe)

Reageer
gravatar

Misschien kan Griekenland een leuke treinverbinding realiseren tussen België en Nederland? En Amsterdam kan ook wel een nieuwe metrolijn gebruiken. Ik bedoel: we hoeven ons niet te beperken tot de mislukte ict: een modern land kan aan zoveel meer zaken geld verspillen.

Reageer
gravatar

Ja, in dat dorp in Noord-Holland konden ze een metrotunnel goed verklootzakken, hè? Ze hadden daar ook al ervaring met pogingen een haven aan te leggen. Duurt al decennia, is er nog steeds niet. In Den Haag deden ze dat met een tramtunnel (werd ‘goedkeurend’ aangeduid met ‘dat mandje’) en hier in Rotterdam heet een parkeergarage al sinds jaar en dag ‘De Blunderput’ (en dat is niet omdat de aanleg zo voorspoedig ging)
Een ‘A-4tje’ is niet alleen papier. Gaat ook over wegen. Griekse…

gravatar

LOL. Misschien valt dat onding dan al in panne VOOR de tunnel? Of niet NET op de grens. Scheelt hopen aan evacuatiekosten.

De Fyra is een MOOIE trein en er staan wielen onder. Het is toch een begin? Nu staat dat daar ergens weg te roesten.

Met de motor ben je in 2 uur in Steenwijk. Met trein en bus in 7 uur. Niet iedereen vindt dat even plezant.

gravatar

Dit is echt de omgekeerde wereld.

Wij kunnen de Grieken prima helpen met de privatisering van het spoor en de zorg. Waarom moeten de Grieken ons helpen?

Reageer
gravatar

Deze clown ziet er zonder schmink wel wat verlopen uit.
Ik vermoed dat na ieder ballonnetje dat hij blaast een rijontzegging volgt…