Flickr / Steve Wilson / cc

Deze gewetenloze pestkop is nu dolgelukkig

'Mijn pestverleden heeft me sterker gemaakt'

Als kind was Dirk (41) een gewetenloze pestkop. Al heel vroeg had hij het gevoel dat andere kinderen er niet bij hoorden. Nu is hij een succesvolle advocaat en staat er een Audi TT voor de deur: “Het klinkt misschien vreemd, maar nu ben ik de kinderen die ik vroeger terroriseerde dankbaar. Uiteindelijk heeft het me weerbaarder gemaakt. Als ik nu met zwakke mensen te maken heb, weet ik hoe ik ze kapot kan maken.” 

Dirk: “Op de basisschool heb ik veel mensen gepest omdat er nu eenmaal heel veel lelijke kinderen waren. Zelf voelde ik heel sterk dat ik in het perfecte lichaam was geboren. Als tiener word je dan al snel extreem arrogant. Ik sliep erg goed in die periode, dat weet ik nog wel. Later heeft iemand me aangeraden om nooit bij een therapeut langs te gaan. Dat heeft me enorm geholpen.”

Toen Dirk op scholengemeenschap De Tweespalt in Giethoorn zat, was het elke pauze raak: “Ik wist al precies wat er zou gebeuren als ik zo’n weekdier (klasgenoot, red.) zag lopen.” In die periode ging er geen dag voorbij zonder dat Dirk iemand in elkaar sloeg of terroriseerde met psychologisch geweld. “Met gym koos ik bepaalde mensen altijd als laatste. Dat heeft een enorme indruk op me gemaakt.” Met zijn ouders durfde hij de pesterijen niet te bespreken en de leraren op school deden niets: “Het moest echt helemaal uit mezelf komen.”

Sinds enkele jaren geeft Dirk voorlichting op scholen over pesten. “Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe leuk het kan zijn. Als je zo’n hekel aan andere mensen hebt als ik, dan wil je dat overbrengen op de volgende generatie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op de lagere school was er een meisje dat vaak werd gepest en kinderen noemden haar stinkbom. Toen fietste ik laatst in het oude dorp en zag haar staan met een man. Die man reageerde meteen agressief toen ik op ze af kwam, zodanig dat ik me niet eens voorstelde maar meteen hard wegfietste. Dat krijg je dan
^^ Paul Simon – You Can Call Me Al – YouTube

Reageer
gravatar

Ben ik de enige die zo verbaast is dat er zo veel mensen zijn die de Speld nog steeds serieus nemen? Satire mensen GFGI

Reageer
gravatar

Ik zat bij hem in de klas, ik neukte zijn moeder en (destijds) vriendin.
Op een dag liet ik hem onder dwang zijn eigen moeder neuken en zijn pa klaar zuigen en alles netjes doorslikken.
Vervolgens legde ik hem over een stoel en liet ik hem in de kont neuken door een paard. Vreemd dat hij dat zo makkelijk heeft kunnen verwerken…

Reageer
gravatar

Wat een vuile smeerlap is dat en dat lelijk, zelfgenoegzaam tronie van hem, walgelijk en die schooldirecties die zo een vent uitnodigen zijn geen haar beter volgens mij

Reageer
gravatar

Is het 1 april? …..

Dit is of een hele slechte grap op een verkeerde dag, of er probeerd iemand een onduidelijk punt te maken met onduidelijke beweegredenen. Ik zelf zie een aantal kruisingen die ik niet zo zou oversteken.

Hoezo: Maakt pesten in t verleden iemand een (betere?huh) advocaat omdat hij weet hoe hij een zwakker iemand kapot kan maken. (Haha, au) Die man is geen advocaat of heeft het beroep nog nooit met de juiste ethische insteek uitgeoefend. De eed heeft hij al niet…

Reageer
gravatar

Het is heel jammer dat Dirk mij vroeger niet gepest heeft (ik zat bij hem in de klas) waardoor ik mij achtergesteld heb gevoeld tijdens mij hele verdere jeugd. Dat hakt erin hoor in je verdere leven. Nu pesten mijn vrouw, kinderen, baas en buren mij. Dat voelt goed; geaccepteerd zeg maar. Kan het iedereen aanbevelen.

Reageer
gravatar

Het is op zich al droevig dat er Dirkjes zijn die er dit soort denkbeelden op na houden. Blijkbaar krijgen ze dan ook alle gelegenheid ze met trots aan de wereld te verkondigen. Ik vind daar iets van, maar ik houd het graag netjes.

Reageer
gravatar

tuig van de richel dit soort mensen! Hij beweerd nu dat die goede voorlichtings geeft over pesterijen, maar heeft nog wel een hekel aan mensen.

Reageer
gravatar

Nou eerlijk, zonder de info van Van Gelder en Van den Berg had ik Dirk (41) ingeschat als een beurshandelaar in bonis, dus met voorkennis, of als aspirant bankier, geldhandelaar of erg VVD-angehauchte CDA’er. Vanuit de Lombroso-optiek deed hij mij sterk denken aan Vladimir Poetin: staalblauwe ogen, strak ingeplante oortjes en wijkende haargrens. Is Dirk soms ook FSB-chef geweest in Giethoorn?

Reageer
gravatar

Maar zonder ballen is het eigenlijk een klootloze zak. Het gekozen scheldwoord is dus strijdig met de beoogde actie. En dat terwijl onze taal zo rijk is aan mogelijke aanduidingen van onaangenaam ervaren personen. Bezint voor ge scheldt, kwajongen!

gravatar

Toen ik naar de basisschool ging werd ik erg veel gepest. Maar na 5 minuten was ik het wel zat. Het lijkt leuker dan het is. Dus toen heb ik gekeken en zag ik dat zij lachten en ik huilde. Dat leek me niet de beste oplossing, dus toen heb ik ze in elkaar getrapt en ben ik hun gaan pesten. Beste beslissing ever. Nooit mee gestopt. En het is nog gewoon wat hoort ook. De mens is toppredator, dus moet je zorgen dat je daar weer de toppredator van bent.

Reageer
gravatar

Blijkt toch dat je niet “erg veel” gepest bent als het maar 5 minuten duurde. Of ben je ook al niet serieus, net als alles hier?

gravatar

Vroeger gingen ze me op school veel pesten. Ik heb daar nog steets veel verdriet van. Jullie moeten niet over deze meneer schrijven, daar gaat ie alleen maar meer van pesten!

Reageer
gravatar

Nee ik heb Dirk van de week nog gesproken. Maakte nog een prachtige vervelende opmerking over mijn rode haren. Uiteindelijk hebben we het uitgevochten, maar helaas Dirk is niet alleen verbaal sterk.

gravatar

Volgens mij is dit stuk geschreven voor de sensatie en niet echt. Je gaat niet op scholen vertellen hoe leuk pesten is? Zou hem de klas uitzetten als ik leraar was. Bovendien kan ik niets over die scholengemeenschap vinden (fictieve naam?) Als dit echt is, dan zou deze man per direct onder gerechtelijke dwang gesteriliseerd moeten worden. Zijn salaris in moeten leveren om alle therapeuten te betalen die zijn slachtoffers nodig hebben om hun trauma te verwerken.

Reageer
gravatar

De tweespalt bestaat wel degelijk en staat bekend om zijn vele pesters. De website van de school is offline gehaald vanwege de vele negatieve reacties van oud-leerlingen die gepest werden. De testimonials over de fantastische carrières van de pesters (naast succesvolle advocaten zat er zelfs een oud-premier op de tweespalt) waren helemaal onderbelicht door al die negativiteit.
Nu de website er niet is gaan de oudpesters zelf op stap om positieve kanten van oester zijn toe te lichten.

gravatar

Wat een leuk verhaal over Dirk. Ik kan me wel met hem identificeren.

Mijn schoolverleden helpt me ook met mijn huidige baan als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in Den Haag.

Met veel plezier ga ik altijd met mijn collega de wijk in. Mijn collega, een boom van een vent, heeft dezelfde politieke opvatting als ik en we focussen ons vooral op het allochtonenprobleem.

Van de politie in Den Haag krijgen wij volledige ondersteuning.

Erg leuk!

Corrie.

Reageer
gravatar

Het is en blijft een vreemde werkwijze daar. Iemand manen tot doorlopen en er dan met vijf man bovenop gaan liggen. Dat kan beter.

gravatar

wat is zn achternaam?? als ik hem namelijk op fb vind wil ik hem wel pesten als je al advocaat word van kinderen pesten kun je nagaan wat je word als je een advocaat pest ik kan vas beter dan een audi TT

Reageer
gravatar

Ach, binnenkort heeft Dirk een kale kop, een bierbuik, een vergrote prostaat en wordt ie ook nog impotent. Z’n vrouw gaat bij hem weg, hij verliest z’n dik betaalde baan en hij belandt uiteindelijk in de goot. Hij krijgt een hersentumor en sterft een langzame pijnlijke dood. Zo gaan die dingen nu eenmaal…

Reageer
gravatar

Dat zegt u alleen om ons blij te maken, maar in werkelijkheid gniffelt Dirk nog jaren vrolijk door.

gravatar

Vooral in de USA zijn advocaten berucht, maar bij amerikaanse misdaadfilms en -series, komt juist bij hun tegenstanders, de openbare aanklagers (DA’s), spontaan bij mij de term “beroepsleugenaars” op, met hun wilde verhalen over hoe misdaden allemaal zouden zijn verlopen, zonder dat ze er bij zijn geweest.

gravatar

Een mens is een individu, en als ze dat individualisme niet hebben moet je het erin slaan. We hebben nu overal atoombommen staan, en we hebben de euro (want we moeten de Grieken beschermen tegen de Russen, die ons al eerder met heel Oost-Europa hebben opgescheept), maar ze snappen op school al niet eens hoe ze moeten concurreren. Ik heb nu twee hele leuke dochters. Maar vertel mij eens hoe je dan goed kan leren neuken.

Reageer
gravatar

Kinderen zijn mediamiek, net als mediums die contact leggen met de doden enz. in de astrale wereld, en boodschappen doorgeven. Hierop zijn de media geënt, vandaar (vanzelf) ook het woord: ‘media’. Kinderen schelden je op straat al zomaar uit met wat ouders en familie in hun aura dragen, zonder dat er ooit een woord over is gevallen of ze begrijpen waar het over gaat. Als je met onderwijs begint is het al te laat. Daarom is het in een voortdurende crisis.

gravatar

Dat kun jij niet leren, Lex. Dat moet je gewoon aan anderen overlaten. Gelukkig heeft jouw vrouw dat wel begrepen (al vertelt zij dat jou natuurlijk niet)

gravatar

Wat heb ik veel aan Dirk te danken. Oké, dat jarenlange gepest was wel erg, maar nu krijg ik mijn hele leven gratis onderdak en verzorging, betaald door de staat.
Wel weinig bewegingsvrijheid en geen uitjes, maar wie wil er nu die vreselijk enge buitenwereld in met types als Dirk ?

Reageer
gravatar

Ach gut, een zieke geest in een perfect lichaam. Eigenlijk kan dat niet, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit !

Reageer
gravatar

” redactie van de Speld te gaan pesten?”…..denk dat dit dan je laatste berichtje is wat hier geplaatst werd.