MANDY GODBEHEAR / Shuttterstock.com

Kinderen minder vaak gepest omdat ze minder vaak een nerd-brilletje dragen

Pestonderzoekers prijzen inzet van klas 2b

Voor het vierde jaar op rij is het aantal kinderen dat gepest wordt afgenomen. Volgens onderzoekers is het goede nieuws te danken aan het feit dat steeds minder kinderen een nerdenbrilletje dragen.

“Ontzettend goed nieuws dat onze campagne tegen Kipling-tassen en rare truien met Looney Tunes-karakters zijn vruchten af heeft geworpen”, zegt pestonderzoeker Fiona te Haag. “En sinds Jankie Stankie Shanghai (Kevin uit 2b, red) zijn haar normaal kamt is pesten in klas 2b met bijna honderd procent afgenomen. Op deze manier laten we zien: als alle kinderen en een paar leraren hun schouders er samen onder zetten is er geen enkele reden meer waarom kinderen nog gepest zouden moeten worden.”

Volgens Ten Haag is er nog wel ruimte tot verbetering door ouders meer bij antipestprogramma’s te betrekken. “Ik bedoel: wie noemt zijn kind nou Rens? Ja, de ouders van Rens Ongewens natuurlijk. Joey is daar een keer thuis geweest en volgens hem ruikt het daar naar kinderboerderij. Dus ja.”

Om pesten voorgoed de wereld uit te helpen zou het volgens Ten Haag goed zijn om maatregelen te nemen tegen rood haar en sproeten. “Maar ja, eugenetica is nog altijd niet toegestaan. Helaas.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een leuk verhaal over de kinderen. Beter dan het beladen artikel over boer zoekt vrouw dat gelukkig weg is. Ze worden gepest omdat ze nog geen genderneutrale toilet op school hebben. En dan heb ik het nog niet over de toiletbril.

Reageer
gravatar

Om te beginnen moeten die scholen naar de buitenwijken, want anders gaan ze allemaal nog naar het café. En je weet wat er dan van ze terechtkomt.

gravatar

Gewoon allemaal dezelfde bontkraag of petje (afhankelijk van het seizoen). En dezelfde kapotgeknipte spijkerbroek.
Dan is het wel klaar met dat pesten over kleren.

Smaak speelt geen rol.

Reageer
gravatar

Leuk artikel. Maar wanneer gaat De Speld wat doen aan het gepest op hun eigen comment-site? Ik word bijvoorbeeld constant door linkse gekkies gepest. Ik heb niet eens rood haar of sproeten!

Het is enkel en alleen omdat ik een andersdenkende ben. 💁💁

Corrie.

Reageer
gravatar

het is heel makkelijk er vanaf te komen. Zeg dat Emile Roemer de president van Nederland wordt die de wereld zal verbeteren en niemand zal je meer lastig vallen!

gravatar

Zo is MP Mark R. ooit door zijn moeder van pesten bevrijd. Met behulp van een anoniem blijvende opticien kreeg Mark in zijn lagere schooltijd een bril met vensterglas aangemeten, die hem tot op de dag van vandaag behoedt voor pesterij. Klaas Dijkhoff daarentegen kreeg de ogen van zijn vader en de lenzen van zijn moeder, het moet nog blijken of dit voldoende is. VVD’ers worden steevast geboren met een blindheid voor sociaal onrecht, maar dit is niet van invloed op het verloop van hun politieke carrière

Reageer
gravatar

lekker oppervlakkig. Ik werd niet gepest vanwege mijn brilletje, maar ik werd gepest voor mijn grote naaktposter van Emile Roemer boven mijn bed.

Reageer