Shutterstock / Syda Productions

Lars kocht 1000 Instagram-volgers en nu wordt hij door hen gecyberpest

‘Ik dacht dat ze wel positief zouden zijn omdat ik voor ze betaald heb’

De 26-jarige Lars uit Opdam wilde graag influencer worden. Om de verwezenlijking van die droom een zetje te geven besloot hij een paar maanden geleden 1000 Instagram-volgers te kopen. Nu maken ze hem dagelijks belachelijk om zijn kapsel en zijn kleren.

Lars laat op zijn telefoon wat reacties van zijn gekochte volgers zien. ‘Haha sukkel met je Sven Kockelman-kapsel’, ‘Loool daar heb je Lars weer met zijn kleren van de Cool Cat’ en ‘Lars Sars’, het is slechts een selectie van de beledigingen die de aspirant-influencer dagelijks naar zijn kop krijgt geslingerd. “Plaats ik een foto van mezelf op een strand op Bali, krijg ik weer allemaal opmerkingen over mijn lelijke zwembroek. Ik dacht dat ze wel positief zouden zijn omdat ik voor ze betaald heb, maar dat was blijkbaar een vergissing.”

Zelfs toen Lars een foto plaatste van een bloeddonatie om zijn volgers te inspireren ook naar de bloedbank te gaan, werd hij beschimpt. ‘Wie wil jouw bloed nou? Lol!’ aldus één van de volgers waarvoor Lars ruim 100 euro betaalde.

Ook als hij een paar dagen niets op Instagram plaatst weten de gekochte volgers Lars te vinden: “Via dm’s schelden ze me uit. ‘Je vriendin is hoogstens een 4/10, veel te knap voor jou dus.’ Dat soort dingen. Ik heb eraan gedacht om ze te blokkeren en hun reacties te verwijderen, maar ik heb wel al m’n spaargeld erin gestoken. Door alle interactie kom ik wel hoog in de feeds terecht, hopelijk lukt het me om op deze manier een publiek te bereiken dat me niet dagelijks uitlacht omdat ik een beetje scheel kijk als ik moe ben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Al eens gedacht aan een officiële nieuwe religie, met alle voordelen van dien?
Subsidies en boven de wet staan enzo.

Een goede naam is belangrijk.
Wafelfari? Bidden met Wafel Akbar?
Stroopisme? Goeroe Strafel?

gravatar

Ach het is allemaal een kwestie van de hoogste bieder.
Die andere hipster bood gewoon meer, zodat hij meer indruk kan maken op dat meisje waar ze allebei verliefd op zijn.
En die meid is alleen maar geïnteresseerd in laaiks en volgers.

gravatar

Wat sneu, hij voldoet toch aan een bepaalde mode-uniformiteit?
Vet koel baardje, gelatine in het haar, wat is er mis?

Hoe heten de navolgers daarvan ook alweer? Oja, hipsters.
Ik meen dat zij zichzelf als origineel & creatief zien.
Maarja, dat geldt voor elke willekeurige net-echt-mode-imitator.

Mode is voor mensen zonder smaak.

Reageer