Temperatuurverhoging van tafel na afhaken D66

Onderhandelingen over herziening hitteplan mislukt

De temperatuurverhoging van later deze week is van tafel. D66 haakte maandagavond af bij de onderhandelingen, waardoor het kabinet geen meerderheid meer kan vinden voor de herziening van het hitteplan.

D66-leider Alexander Pechtold zag te weinig ruimte voor ambitieuze metereologische hervormingen: “Wij hebben echt niet de illusie dat we alle hogedrukgebieden die hier vanuit Zuid-Europa naartoe willen komen, kunnen tegenhouden. Maar in het plan dat nu op tafel lag, ontbrak elke visie op de kern van het probleem: warme lucht stijgt op. Wij willen het weer moderniseren, dus wij gaan niet meewerken aan het in stand houden van de status quo.”

Volgens politiek commentator Dominique van der Heyde is er voor het kabinet geen man overboord, omdat de geplande temperatuurverlaging in het najaar gewoon doorgaat: “Daarvoor is voldoende steun, ook in de Eerste Kamer. De precieze cijfers weten we pas op Prinsjesdag, maar ga er maar van uit dat we de temperatuurverlaging allemaal gaan voelen.”

Staatssecretaris Eric Wiebes is ondanks de stukgelopen onderhandelingen optimistisch: “De curve voor de komende dagen heeft nog een kleine onzekerheidsmarge, maar zaterdag zal de minimumtemperatuur in het oosten van het land uitkomen op 35 graden met later op de dag kans op een lokale onweersbui. Daar sta ik voor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De opeenvolgende staatssecretarissen van Financiën van VVD en/of van CDA-huize muntten uit door generositeit jegens bedreigde diersoorten. Frans Weekers heeft gulhartig de beurs getrokken voor ongeletterde Bulgaren en hun Turkse adviseurs, zodat niemand meer één slag hoeft te werken; Erik Kwiebus heeft een dure eed gezworen en zijn zieleheil en geloofsbrieven gewijd aan de hulp aan VNO/NCW en haar noodlijdende miljonairs en behoeftige Balkenende-plus bonussiers. Ook dát is politiek!

Reageer
gravatar

Als de ellende niet uit het midden-oosten komt, dan is het wel zuid-Europa wel.
De bootvluchtelingen, Griekenland en nu de temperaturen weer, waar de regering gezet raad mee weet. Wat volgt?

Reageer
gravatar

Ja hoor, daar is ‘ie weer;

Troll Alert!

http://tinyurl.com/mqtgcoh

Sjongejonge, de oude gewoontes blijken nog steeds even hardnekkig. Jan Doedel blijft maar op zichzelf reageren, en de voltallige redactie van De Speld blijft het ontzettend leuk vinden.
Het moderne Darwinisme a.h.w., zoals het daar ook wel omschreven wordt.

Nou jongens, tot morgen, en doe je best oke?

gravatar

Zie je wel, daar hebben we de eerste depressie die hier weer komt overdrijven.

En ja, Pechtold is een eikel, maar daar gaat het nou niet om.

gravatar

Enige weken afwezig geweest van het Speld-front doch bij terugkeer, (vandaag) bemerkt dat er enerzijds ten aanzien van ‘zoekgeraakte bijdragen” nog maar weinig is veranderd. Anderzijds zijn tot mijn verbazing enkele bijdragen onmiddellijk geplaatst. Ik proef hierin de meesterhand van de vakantie-klussende geretardeerde neef-van-een-redacteur én ‘aangepaste’ software Veel wordt gewijzigd maar weinig verandert. Zó vertrouwd dat instituut De Speld, héérlijk!

Reageer
gravatar

Wat was er eerst, de kip of het ei. Men is er in onze beste legbatterijen nog steeds niet uit.

Het weerbeeld is onderhevig aan schommelingen, het is even stabiel als onze politici.

De onsterfelijkheid via literatuur of ziektekostenverzekering is tijdelijk van de baan totdat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zijn gevormd.

Geen reserveringen.

gravatar

Als ik last heb van een hogedrukgebied wil er inderdaad wel eens lucht opstijgen ja. Daar wil je niet bij zijn, zeker niet als ik de dag daarvoor chinees heb gegeten.

Reageer
gravatar

If I have heavy weight from a high pressure area, there will be air rising yes. You don’t want to be there, certainly not if the day before I ate a Chinese family.