Akkoord over btw-verhoging op boeken Leon de Winter

Kamer verhoogt tarief naar 3500%

Het kabinet en de constructieve oppositie hebben een akkoord bereikt over de verhoging van de btw op boeken. In het hernieuwde akkoord staat dat alleen de btw op boeken van Leon de Winter zal worden verhoogd. Het compromis is de uitkomst van langdurige onderhandelingen tussen de regeringspartijen en GroenLinks.

GroenLinks-leider Jesse Klaver is tevreden over de uitkomst: “Een verbod zat er helaas niet in, maar dit is een enorme opsteker voor het culturele klimaat in Nederland dat de laatste jaren zo hard is getroffen.” Om de begroting alsnog sluitend te maken, gaat de btw op boeken van Leon de Winter vanaf 1 januari 2016 naar 3500%.

De schrijver reageert geprikkeld op de plannen van het kabinet: “Mijn boeken worden op deze manier onbetaalbaar. Je moet wel gek zijn om nog een van mijn romans te kopen.” Premier Rutte wijst die kritiek van de hand: “Dat moest je toch al.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hierdoor zal de verkoop van boeken van Leon de Winter natuurlijk instorten, die worden onbetaalbaar. Dat is een ongewenst neveneffect, dus ik stel voor dat er dan wel een subsidie komt op de verkoop van boeken van Leon de Winter, en dat het aankoopbedrag kan worden opgegeven als aftrekpost tot een maximum van 24% van het aankoopbedrag voor mensen met minimumloon en 21% voor de rest. Dit kan worden bekostigd door het verhogen van de BTW met 2650% op CD’s van Ilse de Lange.

Reageer
gravatar

Waar slaat het op om op de boeken van onze Joodse vriend Leon de Winter een belasting verhoging 3500% te heffen?

Satire is leuk maar Jodenhaat niet.

Het is wel duidelijk dat de schrijvers van dit artikel Hoek en Ter Borg antisemieten zijn.

Nederland is vriend van Israël en zal dat tot in de lengte van dagen blijven.

Dat zal nooit veranderen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Desche kapelaen sijt voor den duvel ende sijn ouwe moer niet bangh!

Gij, botte hork, sijt eenen lomperick die sijnsch g’leyke niet kent.

Vort, stroop den boksch tot onder uwe weke knieën, ende gaet de gansche nagt met uwen gepuckelde hammen in den font weijwater sitten, opdat evenzeer uwen agtersgte siel eensch dugtigh gereijnigt wordt!

gravatar

DAT IS MIJN TEKST CORRIE

Oja en nog iets. Die Amsterdamse geytenneukers in de gemeenteraad steken die stedenband maar in hun reet, met dat moralistische gejank over een palestijntje meer of minder .

gravatar

Precies ! Tel Aviv kan veel beter een stedenband aangaan met Pyongyang. Die zeuren niet over hun verhongerden en andere overlijdensgevallen.

gravatar

O help nee, ik heb Nooit meer slapen, Rituelen en de Avonden nog niet aangeschaft en heb er het komende half jaar ook nog eens geen geld voor.

Reageer
gravatar

Hierdoor zullen steeds meer gekken hun eigen Leon de Winter boeken schrijven met alle gevolgen van dien.

Bovendien zal de handel in zijn authentieke romans zich steeds meer ondergronds gaan. Dan moet men er niet vreemd van opkijken als er naar hartelust geliquideerd wordt om een roman te bemachtigen.

Reageer