Voortaan Nederlands een taal Romaanse

Wijziging vooral van invloed op bouw van de zin

Van af aan nu, de Nederlands is een taal Romaanse. Dat heeft bekend gemaakt de Taalunie. In de vervolg, onze taal zal gebruiken de regels van de grammatica en de syntaxis van de talen Romaanse.

Volgens de Taalunie (voortaan ‘Unie van de Taal’), heeft voordelen economische de indeling nieuwe. “Voortaan, onze taal lijkt meer op talen belangrijke van de wereld als de Franse, de Spaanse en de Portugese. In de handel met Europa van de Zuid en Amerika-Latijns dat heeft voordelen duidelijke. Bovendien het wordt in de vervolg meer gemakkelijk voor mensen uit die landen om te leren Nederlands.”

De drie jaren komende, de Unie van de Taal houdt aan een periode van de overgang. “We kunnen ons voorstellen dat het is even raar: naamwoorden bijvoeglijke die ineens staan aan de kant verkeerde. Maar uiteindelijk we denken dat iedereen er gaat aan wennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik woon in Andalucia en vind dat een idee heel goed, maar dan moeten (we) ook de manier Spaanse van gebruiken scheldwoorden: Ik schijt in de zee, op je moeder, op alles. Van hoerenmoeder!!

Reageer
gravatar

Ik smeek uw vergeving.

De Nederlandse taal altijd heeft geweest deel van de Anglo-Friese familie en daarom het is niet opportuun om te incorporeren hem in het Romaans, is het niet?

Reageer
gravatar

Nee en ook niet Gronings en Twents, ondanks dat u uw meervoud van uw bedoeling zonder e een aardige benadering is van het Drents. Sinds de ruilverkavelingn in de 15e eeuw is Möppelt Drentsspreknd.

gravatar

Alle honderdduizend asielaanvragen van deze week goedgekeurd.

Het Nederlands zoals het door de echte Nederlander allang wordt gesproken.

Alle Menschen werden Schwestern.

Reageer
gravatar

Omdat ze zo graag reizen en naar het buitenland gaan, kan het hiaat tussen mensen die hier niet zonder reden in relatie tot elkaar geboren zijn door hun achtergronden niet opgevuld worden met buitenlanders.

De disproportie wordt alleen groter in dit vacuüm.

gravatar

Laat de lieve heer ons voor dit idee behoeden. We hebben al zoveel last van Zuid Europeanen en als we nu ook nog hun grammatica overnemen is het hek helemaal van de dam.

Ik raak er helemaal gespannen van, om te ontspannen schenk ik een lekker glas Lipton Ice Tea in.

Het is is mijn favoriete drankje het verfrist, ontspant, herstelt, verkwikt, verwarmt, verkoelt en hydrateert.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja, da’s waar Jo,

Na het debacle van vorig jaar mocht Corrie (lees: voormalig Hoofdreacteur der Reactieraad) alleen bij De Speld blijven als de anderen daar 2 maal per week onder het bureau door ‘m werden afgesnurkt. En toen ook dat niet echt gewaardeerd werd, begon het allemaal een beetje zielig te worden.

De enige reden dat ‘ie er af en toe nog rondloopt, komt omdat zijn PGB wel op tijd aan de Stichting wordt overgemaakt.

gravatar

Ha die Jo!

Wat jij, doen we een lekker sigaartje?

En onze vriend Benny Doof heeft zich vandaag ook weer gemeld. Wellicht heeft Benny ook wel trek in een Corona, Ben?

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Ha die Trend! Natuurlijk doen we een mooie sigaar. Met een goeie borrel d’r bij!

Maar schop jij eerst dat mormel van Hiernaast even uit de rooksalon, wil je? Zo te lezen zit die hier zijn gezinsflacon Nivea After Sun Hydrate Lotion leeg te zuipen, en dat moeten we niet hebben. Voor je het weet slaat de sprinkler-installatie op hol…

gravatar

Atentemo en tiujn ordonojn Agento!

Antaŭ vi scias, unu BW Hietbrink klakas la pordego. La pasintan semajnon la homo faris denove aperis en televido kaj estas do reen en la lando.

gravatar

Zoalsch ick alreedsch seij, kapelaen: Sodemietersch nogh an toe. De kerel sijt volgensch ‘t proces-verbael nogh steedsch voortvlugtig.

gravatar

Wat u segt, ende seer bijsonder bovendien!

Ondanksch sijnen voortvlughtigheyt ende ‘t schoppen tegen den heijlighe huisjes, heeft Heer Hietbrink onlanghsch den omroep van protestants-christ’leyke signatuur bezogt, om gindsch weerom sijn grote g’leyck te gaen halen.

Eenen vurigh bewonderaer van Nietzsche, dat wel, doch in ‘t geckenhuisch der commercie verkeerend. Oock ick kan nietsch meer voor hem doen.

gravatar

¿Ook dit betekent dat de woorden de en het zullen worden respectievelijk mannelijk en vrouwelijk en dat we doen weg met woorden onzijdig?

Reageer
gravatar

Nederland is altijd al een Romaanse taal geweest as we all know. Dit teeks niet away dat Júlio César een duitser en overtuigd nassi was.

In zijn tiet was het helaas niet fictieve dorpje Meppelae al een synoniem van de hel. De Tweede Wereldoorlog is dan ook ontstaan omdat men Keizer Franz Joseph over wilde plaatsen naar het smerige Meppel.

Neederlander, kent Uw geschiedenis!

Reageer
gravatar

Hebben we destijds niet 80 jaar gevochten om dat niet te hoeven? Zonde om die tijd zomaar weg te gooien 🙂

gravatar

Nee, we hebben niet gevochten, dat was 400 jaar geleden. Ik heb een sterk vermoeden, dat er niemand meer in leven is die toen meegevochten heeft.

gravatar

Punt goed, Harmsen Rodolfo, ik denk, veranderingen linguïstische onmogelijk gepland ware. De mensen normale spreken wat zij willen. Trouwens, welke taal jij spreekt hier? Gratias tibi ago.

gravatar

Le anglese ja es un lingua romance e servi como un del linguas fonte pro le latino moderne. Proque non anque le nederlandese? Io pensa que illo es un bon idea. Ergo: un ovation al Spinula! Vamos continuar assi.

Reageer
gravatar

Ik niet weet stap als het zij een goed idee dat wij moeten handhoudend spreken zoals dat. En van welke taal Romaanse spreken-wij doeltreffendgeest? De taal Franse door voorbeeld niet heeft volstrektgeest stap van bouw van de zin makkelijk aan leren, zoals deze tekst toont. Ik denk dat de Unie van de Taal heeft nagedacht te makkelijkgeest aan dit onderwerp zonder beschouwen de gevolgen die deze maatregel hebbeneeft voor onze maatschappij.

Reageer
gravatar

Le anglese ja es un lingua romance e un del linguas fonte del latino moderne. Proque non anque le nederlandese? Io pensa que illo es un bon idea. Dunque un ovation al spinula! Vamos continuar assi!

Reageer
gravatar

Waarderen ik kan dit wel.
Wel dit kan ik waarderen.
Kan ik dit wel waarderen.
Dit wel kan ik waarderen.
Waarderen dit wel kan ik.
Ik kan wel dit waarderen.
Wel waarderen ik kan dit.
Wel ik waarderen kan dit.
Etcetera.

Deren ik dit waar wel kan.
?

Luistergoeroe problemen mee?
Ik wel waarderen kan dit?

Vertel!

gravatar

Wel alles luistergoeroe. Snappen dan.
Ik luister ook! (Lees lees).

Geef gewoon een antwoord al je wil.
Of heeft u geen mening?

gravatar

Heer Doof,

Laten we er maar een sigaartje over opsteken, dat luistert nogal nauw, wat u?

Daarbij, dit waarderen kunnen u en ik morgen ook nog wel.

gravatar

Wat voor de drommel maakt het uit.
Of, zoals ik al schreef:
heb ik: altijd gelijk

Brussel was een prettige plaats om te verblijven, zolang het duurde.
Ach, waar bemoei ik mij eigenlijk mee?

gravatar

Wat is dat voor bullshit! Ben zelf Vlaming en Brusselaar en vind ons Nederlands doorgaans correcter dan dat van de doorsnee Vlaming die liever in zijn dialect blijft hangen.

gravatar

Dades ielegans nie juste. waaile zèn iel goe te verstoên, ge moe juste een efforreke doen.
Takkoord, waaile lappen er vantaaid een Frans woudeke dui, mo ‘t blaaift toch altaaid schuun Vloms, ni gelaaik dei Ollanders da gien twie zinnen kunnen zeggen of ‘t is al Ingels geweurre.