Kabinet schenkt Kenia 1.000 columns van Jan Mulder

Opinie moet honger aantoonbaar terugdringen

Het kabinet stuurt binnenkort duizend columns van Jan Mulder naar Kenia. De gift ter waarde van 5 miljoen euro is bedoeld om de rechtsorde en voedselzekerheid in het Afrikaanse land te bevorderen.

De donatie past in de filosofie van het kabinet om ontwikkelingshulp niet in de vorm van geld uit te keren. Minister Lilianne Ploumen vindt het belangrijk dat ontwikkelingslanden zelfredzaam worden: “Als we altijd maar geld blijven sturen, blijven ze afhankelijk van hulp. Landen als Kenia hebben veel meer baat bij concrete producten, zoals medicijnen, dekens en columns.”

Bovendien, zo stelt Ploumen, is te vaak onduidelijk waar het geld terechtkomt: “Dat probleem hebben we bij de columns niet. Wij kunnen precies selecteren welke organisaties de columns krijgen en vervolgens monitoren we hoe ze gebruikt worden. De opinie van Jan Mulder moet honger in Kenia aantoonbaar terugdringen.”

Het kabinet stuurt pennen en papier met de columns mee. Ploumen: “Zo kunnen de Kenianen op termijn leren om zelf columns van Jan Mulder te schrijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Johan (Jan) Mulder (Bellingwolde, 4 mei 1945) is een Nederlandse ex-voetballer, columnist, schrijver, acteur en televisiepersoonlijkheid.

Op 9 juni 2015 werd bekend dat Jan Mulder een aanbod had gekregen van 250.000 euro per jaar met een contractduur van drie jaar voor het schrijven van columns voor Het Laatste Nieuws..

Het Laatste Nieuws (HLN) is een Nederlandstalige, liberale, vrijzinnige Belgische krant die wordt uitgegeven door De Persgroep.

Reageer
gravatar

Johan (Jan) Mulder (Bellingwolde, 4 mei 1945) is een Nederlandse ex-voetballer, columnist, schrijver, acteur en televisiepersoonlijkheid.

Op 9 juni 2015 werd bekend dat Jan Mulder een aanbod had gekregen van 250.000 euro per jaar met een contractduur van drie jaar voor het schrijven van columns voor Het Laatste Nieuws.

Het Laatste Nieuws (HLN) is een Nederlandstalige, liberale, vrijzinnige Belgische krant die wordt uitgegeven door De Persgroep.

Reageer
gravatar

Waarom stuurt men Jan Mulder zelf niet op en wellicht ook Guusje ter Horst, dan hebben die arme Kenianen tenminste ook een hapje te eten terwijl ze die kolommen doorspitten.

Reageer
gravatar

Voetbal en Jan Mulder? Messi! Wat zeg ik? Messi!! Wat kun je erover beweren? Driewerf Messi. Messi!!! Dus: Messi. Eenvoudig weg: Messi. En heel erg soms Barcelona en dan weer: Messi. Daarna ook weer: Messi!

Reageer
gravatar

Hoi Spuit,

Sinds F.F.Dimmen na ons rendez vous niets meer van zich laat horen ben ik op zoek naar een nieuwe toyboy.

Om eerlijk te zijn ben ik een beetje verkikkerd op je. Van je naam “Spuit elf geeft modder” slaat mijn fantasie op hol. Komt er echt alleen maar modder uit je spuit?

Tenzij je zo’n gast bent met met een vleesmuts op, een korte rode sjaal om en een trenchcoat aan zou ik wel eens met je willen afspreken.

http://corrie_van_hiernaast.memobord.com/

Corrie. xxx

gravatar

Nou Corrie….. In weerwil van mijn antwoord op je eerdere avances raak ik nu toch geïnteresseerd.
Immers: de Voorzittershamer heeft een prijs op jouw hoofd gezet, en zoals iedere hitman weet, is het zaak om zo dicht mogelijk bij je slachtoffer te komen. Of nog beter: betrekkingen aan te knopen.
Ik stel dan ook voor dat we elkaar zaterdag om 12.00 precies treffen achter de Oase Beach Club, bij het Zwarte Pad richting duinen. Je herkent me aan de kruisboog in m’n hand…. gezellig! 😉

gravatar

Gezellig hoor, zo’n Project X feestje!

Ik zie nix onder de 18, en met een lekker drankie d’rbij, heerlijk gewoon.

Agent, wie is u op de foto, of heeft u er eentje genomen?

gravatar

Stilstaan doe je vanzelf met een collum#

Ik stel twee paar duo varifocus glazen voor in z’n zonnebrillen te doneren, van onbreekbare optische materialen.