Man ontwaakt na 7 jaar snoozen

‘Je blijft altijd langer liggen dan je denkt’

Nadat de wekker op maandagochtend 17 maart 2008 ging, besloot Daan Curvers uit Doetinchem ‘nog één minuutje’ te blijven liggen. Afgelopen woensdag ontwaakte de inmiddels 37-jarige financieel administrateur.

Curvers had zoals elke dag drie keer gesnoozed: “Ik wist bij de derde keer echt wel dat ik er eigenlijk uit moest, maar ik besloot mezelf dat extra minuutje dommelen te gunnen. Ik herinner me nog dat ik dacht: ‘dan maar iets korter douchen’. Maar je blijft altijd langer liggen dan je denkt.”

De slaapkop weet van zichzelf dat hij moeite heeft met opstaan: “Ik ben totaal geen ochtendmens. Ik heb echt al wel vaker gehad dat het ineens kwart over acht was. Maar zo heftig heb ik me nog nooit verslapen. Blijkbaar had ik het nodig.”
Beneden aangekomen belde Curvers meteen zijn werkgever dat hij iets later was: “Ik moest mijn collega’s natuurlijk wel laten weten waar ze aan toe waren. Ze konden er wel om lachen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Financieel administrateur en na 7 jaar afwezigheid zowel zijn werkgever als zijn collega’s zo maar terug gevonden?

Voorwaar, een zeer bijzonder geval. Haast niet te geloven.

Reageer
gravatar

In de Tweede Kamer zijn ook al gevallen geconstateerd van Kamerleden die wél dóórbetaald worden maar soms zelfs tijdens zomer/sateh–recès gewoon blijven doorslapen. Is Daan niet eerder een geval van pernicieuze apneu als een uiterste vorm van protestgedrag? En: zijn er meer gevallen bekend uit het Doetinchemse? Zo is ooit ook AIDS begonnen met één patiënt (patiënt 0) en in no-time is HIV -door de lucht (via een purser van American Airlines)- vanuit Afrika in Amerika terechtgekomen.

Reageer
gravatar

Het grote probleem was dat ik door de crisis niet meer genoeg zand kon veroorloven. Helaas moest ik de heer Daan Curvers laten ontwaken en weer naar zijn werk laten gaan.

Doneer nu eenmalig door zand te sms naar KLAASVAAK. Daan zal u zeer dankbaar zijn!

Reageer
gravatar

Als u maar weinig zand kunt doneren adviseer ik u dringend uw naam te veranderen in “Klaas Soms”. Dat dekt de lading beter, toch ?

gravatar

Beste Klaas (ik ken er trouwens maar één), je kunt nog lang doorgaan ons zand in de ogen te strooien, maar die poging om via crowdfunding een permanent verblijf op de zandstranden van de Seychellen te realiseren, is iets te doorzichtig. Bovendien zitten daar al zoveel bank-directeuren-op-ziekteverlof dat dit milieu blijvend verontreinigd is.
Probeer het eens met put-opties op de AEX. Of staatsobligaties van Griekenland.

gravatar

Gelukkig mist zijn familie hem totaal niet, je moet er toch niet aan denken dat er zomaar iemand binnenkomt terwijl je net lekker nog ff je luiken sluit.

Reageer
gravatar

Ik ben de achternicht van Daan Curvers.

Ik klaag de Staat der Nederlanden aan voor het feit dat zij geen maatregelen nam om Daan uit de slaap te houden.

Wat een stelletje slapers daar in Den Haag!!!

Reageer
gravatar

hij is financieel administrateur,,,in 2008 in slaap gevallen? aha…toen brak de crisis úit…niet zo verwonderlijk. Toen sliepen al die financiele bobo’s…hij is nu weer blij dat ie wakker is geschrokken…en dank GOD dat ie precies op tijd wakker is…nou dat de economie weer aan het opkrabbelen is…zodat ie weer een geniale move kan maken om het weer te vershitten 😀

Reageer
gravatar

Heb ik ook al eens gehad maar niet zo hevig. Wordt je ‘s nachts om 3 uur wakker, denk je, ik doe mijn ogen even 5 minuten dicht, doe je ze weer open is het 7.15 uur.
Maar als ik mijn ogen om 15.00 uur op mijn werk even 5 minuten dicht doe, en ik ze daarna weer open is het 15.01 uur.

Reageer
gravatar

Hier geloof ik echt niets van. Ik zou me juist nog een keer omdraaien als ik erachter kom dat ik me verslapen heb.

Reageer
gravatar

Heer Waggel,

De Kapelaan wordt alhier voorlopig het podium door de techneut der redactie onthouden, maar op aanraden van derden zal de Kapelaan nadat de slappe thee genuttigd is nogmaals een poging wagen.

U is op de hoogte.

gravatar

Enige weken geleden wees ik in een reactie al op het feit dat in Meppel de negers wit zijn en dus niet te onderscheiden zijn.
Mijn conclusie is nu dat meppelaren helemaal geen ras hebben en Meppel dus een zeer geschikte plaats is voor de intocht van een Sinterklaas en ook Pieten zonder ras.
Een lichtend voorbeeld voor Nederland en daarbuiten: zonder ras geen rassendiscriminatie ! Zelf ben ik al enige tijd leeftijdloos en ook dat bevalt goed.

gravatar

Man zonder naam. Je hebt geen leven. Dat zie je wel als je actief bent op een site waar ze domme nepverjalen schrijven. Blijf jij maar op deze site. Je past er goed tussen

gravatar

Biedt hele nieuwe verhaallijnen, bv dat Sinterklaas de burgemeester niet kan verstaan. Of dat ie überhaupt veel te laat is omdat hij het niet kan vinden. Of dat hij een afslag verkeerd neemt en in Duitsland terecht komt.

gravatar

Dat zál toch niet?! Krijgt de Goedheiligman straf? Moet hij als penitentie naar Meppel? En hij hééft het al zo moeilijk de laatste jaren! Krijgt hij dát er ook nog eens bij. Ik denk dat hij zich ondertussen oriënteert om zijn jaarlijkse uitstapjes per stoomboot niet meer naar de Lage Landen te maken. Het zou mij niet verbazen als Sint vanaf 2016 die uitstapjes zal maken naar Griekenland.

gravatar

Naar ik vrees zal ook de Sint door de EU worden gedwongen te bezuinigen.
De bedoeling is halverwege Frankrijk een transferpunt te openen waar Sint de kado’s dropt en kinderen uit Nederland en België deze komen ophalen. Gedacht wordt aan Sennecy-le-Grand.

gravatar

Daan is een leugenaar, er zijn foto’s van hem waarop hij op 20 april 2009 in Benidorm (wákker!) op het strand ligt met zijn vriend.

Een bewakingscamera van de Boerenbank te Wollinga laat hem in 2011 zien als hij het arme vluchtelingen vrouwtje Binta al Binti-del-Cut bij een geldautomaat beroofd en vervolgens heel snel verkracht.

Alsof dat allemaal niet genoeg was kreeg hij in 2014 nog een bekeuring voor rijden zonder licht op een, zoals later bleek, gestolen rijwiel.

Reageer
gravatar

We kunnen niet anders zeggen dan dat Daan er netjes bij ligt. De handen devoot gevouwen en boven het dekbed gepositioneerd: dus geen: “Onan qui volet”.
Daan’s baardgroei daarentegen is vroegtijdig gestopt; hij had na 7 jaar minstens al een baardlengte moeten hebben als een gemiddelde Nederlandse I.S.-strijder; die in Syrië geen tijd heeft om zijn baard te trimmen i.v.m. intensieve humanitaire arbeid.

Reageer
gravatar

De enige conclusie is dat iemand regelmatig zijn baard heeft geschoren. Misschien de Thuiszorg of zijn partner ?
Zijn gebedshouding kan verklaren dat de goddelijke voorzienigheid hem al die tijd heeft gevoed en gelaafd (en wellicht ook zijn baard heeft geschoren, maar dat is de vraag).

gravatar

Thuiszorg is ivm bezuinigingen onwaarschijnlijk, maar zou kúnnen.
Een partner? Welke vrouw is bereid 7 jaar belangeloos deze Schoone Slaapster terzijde te staan?
Je hebt een punt qua ingenomen gebedshouding, die duidt op: “Here zegen deze spijzen”, aan zijn hoofdeind staat een theeglas met theezakje, wellicht participatieve burenhulp of hulp uit de Kerk. Was Daan moslim geweest dan had voor hem een Nederlandse IS-bruid kunnen worden geronseld. Maar Daan heeft pech; hij is katholiek.

gravatar

Ben ik nou gek of klinkt dit super ongeloofwaardig?

Hij is dus in coma geraakt, vervelend maar kan gebeuren. Vervolgens wordt hij wakker in zijn eigen bed (afgeleid van het stukje dat hij naar beneden liep om te bellen naar werk) en niet in het ziekenhuis? Dat zou betekenen dat niemand hem heeft gevonden thuis, dus dan heeft hij 7 jaar zonder voeding of drinken geslapen.

Oké?

Reageer
gravatar

Speld is satire. Dat betekent dat alles wat op deze website staat waar is, net als dit bericht. Als er dus staat dat Elvis dood is en Paul McCartney leeft, hebben ze een primeur(onontdekt nieuwsfeit).

gravatar

Oh Effe, ik raak helemaal opgewonden van je sexy praatjes.

Jij weet hoe je een spirituele vrouw moet benaderen!

Sappige bokworst van me! 😉

Trouwens, goed verhaal. Lekker kort.

Corrie. xx

gravatar

7 jaar dóórslapen, dat is ná Doornroosje, de voltallig doorslapende Tweede Kamer-populatie én Herman van Rompuy echt iets voor de Guinness Book of Records. Maar wel vreemd dat deze Daan Curvers nooit is bezocht door een ziekencontroleur of een ARBO-arts van het bedrijf. Zijn ouders hebben hem ook maar laten snurken, waar is de participatieve verantwoordelijkheid nou die Willem-Alexander, Rutte en Samson predikten voor de lagere klassen in onze samenleving?

Reageer
gravatar

Maar die instelling werd ons pas toegeëigend ver na 2008. Het is lastig om dat uit te oefenen op iemand die zich daar niet van bewust is. Je moet zo iemand zich rustig laten aanpassen aan de hernieuwde samenleving.

gravatar

Financieel administrateur…..kan dus gewoon wegblijven van wat geacht wordt zijn werkplek te zijn. Zoiets kost alleen maar.

gravatar

dit waren valse reacties. Beide voor 12 uur vanaf de werkplek verstuurd. Pff jullie baas ziet liever dat jullie thuis slapen, dan zijn werkplaats misbruiken met nonsens!

Reageer
gravatar

Een sterk staaltje verantwoordelijkheidsgevoel bij Curvers.
Wakker worden na zeven jaar en het eerste waar hij aan denkt is zijn collega’s.

Sterk.

Reageer
gravatar

Beste Luistergoeroe,

Ik weet dat er geluisterd word.

Het gaat erom dat dat men gehoord wordt.

Ik ben niet doof.