Halfgare gek toch geen geschikte Republikeinse presidentskandidaat

Alleen gestoorde opvattingen niet voldoende

De notoire malloot Glenn Grothman (59) heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Grothman, knettergek, is nu nog lid van het Huis van Afgevaardigden voor de Republikeinse partij.

De staatsgevaarlijke politicus uit Wisconsin staat bekend om zijn gestoorde opvattingen op het gebied van belastingen, immigratie en medisch-ethische kwesties. Toch schatten waarnemers zijn kansen in de voorverkiezingen niet al te hoog in. Volgens CNN-journalist Wolf Blitzer ontbeert Grothman de retorische vaardigheden om zijn waanideeën adequaat over het voetlicht te brengen.

Blitzer: “Zijn krankzinnige opvattingen sluiten naadloos aan op de mening van de gemiddelde Republikeinse kiezer. Op papier is hij dus een droomkandidaat, maar je moet je gestoorde ideeën ook in oneliners kunnen verpakken. Grothman verzandt doorgaans in warrige monologen. Die doen het bij deskundigen en opiniemakers misschien goed, maar niet bij de man in de straat.”

Amerika-kenner Michiel Vos sluit zich bij Blitzer aan: “Op de juiste momenten weet Grothman niet te pieken. In de debatten zie je bij hem nog veel te veel de suggestie van logica en redelijkheid terug. Mensen die hem van dichtbij kennen, weten dat deze man gekker is dan Charles Manson. Maar bij de kiezer komt dat totaal niet over.”

Grothman zelf denkt dat hij wel degelijk kans maakt: “De communisten komen op radioactieve draken de grens met Uruguay over om onze ongeboren kinderen te kielhalen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is intens jammer dat “Spitting image” niet meer bestaat, het imago van Ronald Reagan (een b-acteur die president van Amerika kon worden zonder noemenswaardige opleiding) heeft in dat programma zo indringend geleden, dat een derde ambtstermijn er niet meer inzat ondanks stemfraude à la Sjors Bush. Overigens vertoont Glenn Grothman een méér dan frappante gelijkenis met onze aartsconservatieve coryfee Hans Wiegel. Toeval? Of een gevolg van dezelfde voorkeur voor Tea-parties?

Reageer
gravatar

Per slot van rekening: als de Republieken nou toevallig niks beters in de aanbieding hebben dan deze halfgare idioot Grothman? Jammer dan. Hij is hopelijk wel lid (geweest) van de studentenvereniging Skulls and Bones; dat is in de VS méér dan genoeg om president te worden, ook al bedraagt je IQ nog niet de helft van je schoenmaat.

gravatar

Ik verwacht tóch een kandidatuur van Grothman (Caveman?). Als de republikeinen ooit met Nixon en Reagan genoegen konden nemen, waarom dan niet met Glen Grothman. Ik bedoel: hij is van onverdachte afkomst: erg blank, blond en Duitser van de 2e generatie, zoon van een gevluchte Nazi, bezit leidinggevende capaciteiten (ex-filiaalhouder van MacDonald), fel nationalistisch, gekant tegen instroom van Hispano’s en lid van de Ku Klux Klan. What more do you want?

Reageer
gravatar

Niggers and liggers (?) get out of the way
We’re born of the night and vanish by day
We don’t have the law but the flesch (fresh) of our men

LORD HAVE MERCY OVER THE KU KLUX KLAN !

gravatar

Denk dat het stropdasje gewoon een beetje te strak zit maar wil de man ook weer niet inspireren nieuwe manieren van doodstraf te bekokstoven.

Reageer
gravatar

Gelukkig hebben wij geen malloot, maar een volkomen normale pleepotten-werper (of is het nou ‘pleepotwerper’?) als staatshoofd. Die gaat straks lekker een pilsje met Grothman drinken.

Reageer
gravatar

Glenn does NOT have a chance .The average American voter does not know where Wisconsin is .On top of that Glenn told his audience that he is from Central America..what brings even more confusion . The latest rumour : Barbara Busch will run for vice=president and will operate from Texas as ahome worker..

Reageer
gravatar

Yes, wel here we do tings other. I understand not really all you say, but if you dont want to speak netherlands than you can rot off. this is our country and in our country you speak netherlands.

gravatar

Zeg weet jij zélf wel waar Wisconsin is? Ik zou er niet willen geschilderd hangen zunne. Colorado weet iedereen liggen, ze hebben daar een ongelooflijk wiettoerisme aan de hand. Vooral vanuit Texas want daar mag niks.

gravatar

Glenn Grothman verdoet veel tijd aan theepartijen met halfgare mede-politici van de Grand Old Party. Zeg maar de partij van de olifant die graag door de porseleinkast marcheert.

De Nederlandse politicus Geert W. bezoekt af en toe zo’n theepartij, omdat hij zich daar erg thuis voelt en na afloop een zakcentje mee naar huis mag nemen.

Reageer
gravatar

Gedicht voor de zeurkous die zich “ik” noemt.

Ik ben bezoldigd zeurkous der achterdocht.

Een ergerend man met een woordenschat.

Ik ben andersoortig denkelijk.

En ik schud mijn neekop neekop en nog eens neekop.

Corrie.

gravatar

Na George Bush is het niet makkelijk voor de Republikeinen om met iets nieuws te komen om de verkiezingen te winnen zonder stemmen te stelen. Raketschild of opwarming van de aarde, laserbewapening of een missie naar Syrië, Irak of Iran, je weet gewoon niet meer hoe je verder moet. De moeilijkheid ligt ook in het feit dat de grootste Republikeinse successen op een vlak liggen waar geheimhouding op de voorgrond staat, in het nationaal belang.

Reageer
gravatar

Ook Nederland heeft zo’n gedroomde presidentskandidaat met een soortgelijk profiel. Toevallig ook blond.

Voor een breder publiek dan in Nederland hoeft hij alleen maar te emigreren.

Reageer
gravatar

Ja graag! Kan dat nog vandaag? Hij zou veel ophef kunnen veroorzaken in bijvoorbeeld Raqqa. Dat lijkt mij typisch iets voor hem. (Je bent zendeling of je bent het niet, toch?)

gravatar

Dit meent u niet Rolando! Sinds de partido Colorado weer aan hem bewind is, is het comunisme de grens overgetrapt.

De commies zitten nu allemaal weer in Uruguay.

gravatar

Nou ik weet niet of de gemiddelde Republikein knettergek is hoor. Dat van die evolutie moet nog maar eens bewezen worden, en de beste zelfverdediging is gewoon iedereen preventief vermoorden; daar hebben ze best een punt.

En als jij dat anders ziet, dan zie je dat gewoon fout. Er is goed en er is kwaad in deze wereld, en ik weet wat het verschil is.

Reageer
gravatar

Je hebt gelijk: niet de gemiddelde republikein is knettergek, ALLE republikeinen zijn knettergek. (een subtiel, doch niet onbelangrijk verschil)