Paasei uit Tweede Wereldoorlog gevonden

Met hakenkruis beschilderde kleinood tot ontploffing gebracht

De 6-jarige Luuk heeft vanochtend een paasei uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in Bloemendaal. Hij vond het met een kleurig hakenkruis beschilderde kleinood in de achtertuin van zijn ouders.

De EOD heeft het paasei inmiddels tot ontploffing gebracht. De ouders van Luuk roken al enige tijd een penetrante geur in hun achtertuin. Het is niet voor het eerst dat er een paasei uit de Tweede Wereldoorlog wordt gevonden. In 2003 vond weduwe Rost van Tonningen er ook eentje in haar tuin.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatst ook een kunstig versierd ei uit WOII gevonden. Het ei had n stevige metalen buitenkant met kunstige inkepingen die netjes geordend in circels rond het ei waren aangebracht. Tot slot was er aan de bovenkant een pin met een handig rond oog om het ei aan op te hangen. Een mooie bijkomstigheid gezien het gewicht van het ei. Ondanks de ouderdom, stonk het ei bovendien niet! Het ei hangt nu boven het bed van mijn vrouw en mij; we denken dat het ons veel geluk en gezondheid zal brengen.

Reageer
gravatar

Beter kunnen jullie eieren voor jullie geld kiezen en dit ei inleveren bij de helpdesk van de EOD. Dit is namelijk geen ei van Fabergé, maar een historisch, handzaam gevormd. Geallieerd Ei, Nazi-eieren zaten doorgaans op handgrepen. Het zou zomaar kunnen dat één van jullie, in extase, op het moment suprême de pin uit het ei trekt. Dat wordt dan letterlijk dé grande ‘finale. Doe vooraf wel een vuurwerkbril op; men is immers een rund als men met eieren stunt.

gravatar

Pep, louter ter informatie: “Fräulein” is in het Duits de aanspreektitel voor louter jonge vrouwen en (virtuele) maagden. “Frau” Rost von Tonningen heeft inmiddels het fossiele stadium bereikt, Ze komt al bijna terug, dus ‘Fräulein’ is op haar niet (niet meer, of nóg niet) van toepassing

gravatar

Naar ik vrees komt Mw Rost van Tonningen terug als (haken)kruisspin, dus voorlopig niet als Fräulein of zoiets.

gravatar

En moest je toen voor straf de batterijtjes uit jouw PS 2 in mama’s eitje zetten? Ja kereltje, mama’s hebben nu eenmaal 1 x per maand een z.g. eisprong, soms zelfs vaker. That’s life. Voortaan dus niet meer met mama’s eitjes spelen, het kán een broertje of zusje schelen.

gravatar

Dit plastic Kinder-ei was helemaal niet explosief; een repatriërende Duitser heeft er op 6 mei 1945 zijn IJzeren Kruis met Eikenloof in verborgen omdat hij daar thuis niet mee durfde aan te komen. Beetje overijverig van de EOD om dit document humain op het strand van Bloemendaal (Kopje van Noord-Holland) met zoveel bombarie tot ontploffing te brengen. Nog een geluk dat men in de Schilderswijk niet aan Pasen doet, anders had het voorspelbaar tot een kettingreactie aan explosies geleid

Reageer
gravatar

Bij Mw Rost van Tonningen lag het toch anders, want zij had zelf het ei ooit beschilderd en verstopt. Helaas had Adolf H. op het laatste moment zijn paasbezoek afgezegd, zodat het eierenzoeken er ook bij inschoot.

Reageer
gravatar

nu weet ik uit zeer betrouwbare bronnen dat de heer a.hitler maar 1 eitje had…. en een wel heel erg klein ventieltje wat er voor hing..

gravatar

“Hij vond het …………… in de achtertuin van HAAR ouders” ? Is Luuk een zeer jonge transseksueel of hoe zit het ?

Reageer
gravatar

Oké, is ondertussen netjes veranderd in “zijn ouders”, dus de grap is er ook weer af; ik zal maar weer een paar eieren gaan eten.

gravatar

Vlieg in je soep, of een kuthaar tussen je tanden. Het ligt er maar aan waar je het tegenkomt…
Broodje aap verhaal…