Kiezer kiest keiharde ambiguïteit

Een glashelder onduidelijk signaal

De kiezer heeft gesproken: ‘Het kabinet moet al dan niet verder’. Dat is de algehele conclusie na de verkiezingen van gisteren. Het is een glashelder ambigu signaal aan de politiek: de regering moet koers houden en het roer omgooien. En vice versa.

De kiezer ervaart de pijn van de afgelopen tijd en beleeft op korte termijn ook structureel plezier aan potentieel te nemen maatregelen. Het land heeft maar één doel voor ogen: een duurzame toekomst op korte termijn, meer vrijheidsregels, energiezuinig cameratoezicht, privacyveiligheid, zware lastenverlichting en een groot overheidsapparaat dat zich op de kerntaken richt.

Het moge duidelijk zijn: 18 maart 2015 gaat de geschiedenisboeken in als de dag dat Nederland in principe volledig zijn gram haalt. En 47% van de kiezer heeft altijd gelijk: het is nu of ooit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wordt waarschijnlijk een triumviraat, met drie parttime fractieleiders: The Sons of Sam, Diederik Samson, Diederik Stapel en Diederik S. (in afwachting van zijn vervroegde vrijlating) uit de jeugd-detentie. Mark Rutte heeft -in het belang van de zittende coalitie- besloten de PvdA tot de Kamerverkiezingen in 2017 bij elk toiletbezoek nog over de kiesdrempel heen te helpen. Pechtold weigert dat soort participatief gedrag; hij is te druk bezig met zijn voorbereiding op de rol van Premier.

gravatar

Mij mankeert niets, maar het zijn die andere kiezers die door hun domme, onverantwoorde en/of kwaadwillende kiesgedrag de politiek verzieken.
Daarom moeten er kiezerkiezers komen die de intelligente, wijze, eerlijke, goedhartige en bovenal bescheiden kiezers, zoals ik, selecteren. Alleen deze groep mag dan stemmen en dan komt er heel iets anders uit.

Reageer
gravatar

Eerlijk gezegd mis ik hier de heer Viesman toch wel een beetje. Hij was altijd goed voor een keiharde dubbelzinnige uitspraak.

Reageer
gravatar

Ja IK, je wordt vervelend. Straks ga je zeker weer roepen hoe jammer het is dat de famielje Paulussen (Paulussen, red.) er alweer niet is.

Je bent de enige. De enige die dat jammer vindt en het feit dat je Viesman mist zegt meer over jou dan over het over-de-datum typetje Viesman. Nou jochies, hoeven jullie ook niet te vragen waar Plien is. Groeten van oma en ja, voetbal is ook stom. Moet dat nou dat voetbal altijd?
Zo, dat was oma. Opa is weer een stukkie fietsen hoor, tuurlijk.

gravatar

Nu ben ik eens benieuwd of er iemand uit de familie van Paulus zo eerlijk zal zijn hier aan te geven dat hij/zij dat gereutel van CvH ook zo zat is, of dat de rijen binnen die familie krampachtig gesloten zullen blijven.

We gaan het zien.

gravatar

Bennie, ik weet genoeg.

Krampachtig gesloten dus. Maar, niet geheel onbelangrijk: ze houden allemaal wel hun 020-hoofden dicht.

Das toch wel weer lekker, ja toch niettan?

gravatar

Je kunt bijna niet anders dan in Sittard wiet gaan kopen. De prijs is dubbel dan pak in Rotterdam of in Steenwijk. Dat is profiteren van de mensen hun situatie.

Aan de overkant van de straat is PI de Geerhorst. Het is een goede gevangenis. Het eten was er niet slecht.

Na 13 dagen en enkele uren gaven ze me mijn blauwbeschimmelde boterhammen terug.

Reageer
gravatar

Jos van Daarnaast, het heeft me mijn hele mantelzorgvergoeding gekost maar ik heb het voor elkaar gekregen. Project Corrie op Facebook (naast De Speld); binnen een uur had ik een samenscholingsverbod voor de steeg in Duindorp waar ze woont, de vergunning die ze had aangevraagd werd niet verleend; pfjieuw mag ik wel zeggen. Nou nog project Corrie de buurt uit realiseren en ik ben er vanaf. Helaas kan ze het goed vinden met de bewoners in die sloppenwijk; ik wil haar in A’dam hebben tussen de…

gravatar

De mevrouw van Hiernaast doet er verstandig aan naar Limburg te komen, om zich door ons te laten bekeren. Daarna weten wij hier wel raad met haar.

gravatar

Fijn Jos dat jij er nu uitgerekend over moet beginnen! Dat weet je best!

Om je voor één keer de waarheid te zeggen: dat feestje ging niet door. Mijn aangevraagde vergunning is niet verleend, en bovendien is er in de straat een samenscholingsverbod ingesteld. Op facebook werd het aangekondigd als ‘Project Corrie’, en toen waren de rapen gaar.

Gelukkig was meneer Wilders solidair. Hij hield ook geen feestje, want de partijkas was leeg, want de laatste 1000,- zijn in de campagne gaan…

gravatar

Sander, jij stumperd, jij moet gewoon je mond houden, want jij laat hier op de forumsite iedere keer zien dat jij nergens verstand van hebt!

Dat de VVD dure feestjes organiseren komt omdat ze allemaal lopen te graaien en te frauderen. Meneer Wilders zou zoiets nooit doen, omdat het geld van ons allemaal is, en het daardoor nooit zal verkwanselen.

Corrie.

gravatar

Corrie, nou wordt het toch echt tijd dat je je grote bek eens een hele poos dicht houdt. Je kunt alleen maar orakelen over die stomme Geert met z’n PVV, en buitenlanders en linksdenkenden voor idioot uitmaken. Dat zegt genoeg over je zelf, dus ga alsjeblieft eens een tijdje stil in een hoekje in je dwangbuis zitten friemelen!

gravatar

Mij bereiken steeds meer klachten omtrent het reageergedrag van Corrie van Hiernaast.

Vele reactanten laten weten zich steeds meer te ergeren aan haar schrijfsels.

Daarom stel ik hier en bij deze een lijst beschikbaar, waarop eenieder kan aangeven genoeg te hebben van haar reacties.

Wie mag ik het woord geven?

gravatar

Hallo,

Mij bereiken steeds meer klachten van reactanten over de uitlatingen van Corrie van Hiernaast.

Daarom leg ik bij deze hier een lijst neer, waar eenieder zijn/haar klacht kan optekenen.

Alvast getekend, De Voorzittershamer.

Wie mag ik het woord geven?

gravatar

Ja, ik graag meneer de Voorzitter(shamer) M/V.

Ik heb ook een klacht over Corrie, ze ademt nog steeds. Of dat niet genoeg is plaatst ze hele vervelende stukjes op het www en is ze bovendien de slimste van de voltallige redactie van de Speld.
Euthanaseren lijkt me zeker niet overdreven als ik ook een oplossing voor het probleem mag aandragen?
U weet toch, uitzichtloos lijden, geen vooruitzicht op verbetering; ze voldoet aan alle voorwaarden.

Ik wil het héél graag, telt dat ook mee?…

gravatar

Wat heb je nou aan vrienden, als ze er niet zijn als je ze nodig hebt. Benjamin Netanyahu was met zijn eigen verkiezingen bezig, Marine le Pen was mij vergeten en Anders Breivik zit in een gevangenis.

gravatar

Jeroen heeft gelijk. En anders verzin je toch gewoon democratische legitimatie? ik heb net verzonnen dat 74% van de Nederlandse burgertjes voorstander is van geprivatiseerde rechtspraak voor multinationals. Lang leve TTIP! U wil het! Net als de JSF. Dat weten wij gewoon bij de PvdA.

Reageer
gravatar

We moeten gewoon de oorlog aan Belgie verklaren. Dan staan we weer schouder aan schouder naast elkaar. En met een beetje geluk stoten we door naar Parijs. Kijk. Dat soort ferme taal. Dat missen de leiders van ons volk tegenwoordig. Het patriotisme van Balkenende: De laatste der VOCers. We missen hem node.

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk jammer dat het klootjesvolk het kabinetsbeleid onvoldoende beloont. Dankzij de lage olieprijs en de boterzachte euro – ik noem dat kabinetsbeleid – zien wij dat de economie aantrekt. Daarom zou het goed zijn dat de mensen in gaan zien dat neoliberaal conservatisme er niet alleen is voor bankiers, maar ook voor u. Ik vind dat iedere Nederlander recht heeft op 1000 (!) euro netto.

Reageer
gravatar

Voor een deel is het artikel mij geheel uit het hart gegrepen en voor een deel kan ik mij er echt niet in vinden.
Alleen weet ik niet of het mijn linker- en rechterdeel betreft, mijn boven- en onderdeel dan wel mijn binnen- en buitendeel.
Zodra ik het weet deel ik dat met u en deel ik het u mede, op de deel of elders.

Reageer
gravatar

Inderdaad prefereren mijn edele delen edelweiss, waar mijn overige lichaamsdelen liever huishoudweiss zien.

gravatar

Ik kan alleen maar constateren dat de kiezer snakt naar de PvdA, alleen: de kiezer weet dat nog niet. De PvdA is namelijk op de goede weg. Het wordt alleen nog niet erkend.
Deze uitslag is voor ons een aanmoediging om ons afbraakbeleid nog beter uit te leggen aan de domme burger. Zodat ze tot het inzicht komen dat dit is wat ze willen.

Reageer
gravatar

Tja, wacht maar tot Amalia alle klassen van het gymnasium overslaat en alleenheerseres over de lage landen wordt! Dan zal het volk als één verdeeld geheel achter haar vorstin staan.

Reageer
gravatar

Balkendende trekt aan het hoofd van de achterhoede van rebellerende troepen uit Wemeldinge op naar ‘s Gravenhage om daar de Grijns uit zijn torentje te verjagen.

De lente is zo schoon, Leve de Koningin, leve tante Mien en leve Frans Timmermans!

Reageer