Kijkers schrikken van D66-spotje met bezuinigingsfetisj

Campagnefilm mag niet meer voor 22.00 uur worden getoond

Het veertig seconden durende verkiezingsspotje dat D66-leider Alexander Pechtold opnam voor de Provinciale Statenverkiezingen, mag niet voor tien uur ‘s avonds worden uitgezonden. Dat heeft de Reclame Code Commissie bepaald na duizenden klachten van verontwaardigde kijkers over de bezuinigingsfetisj die ruim tien seconden expliciet wordt getoond.

Kijkers zijn geschrokken van de felle wijze waarop de D66-voorman van leer trekt tegen geldverspilling. Hans de Pay: “Mijn vrouw en ik vinden het ook lekker om nu en dan de broekriem aan te trekken, maar dit gaat veel te ver.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Exact een week na dato weten we waarom Alexander Pechtold zo triomfantelijk over zijn ‘linker’schouder kijkt. Hij had net van de Chinese gokmaffia gehoord dat hij favoriet was bij de stemming voor de Eerste Kamer. Justitie en Edith Schippers wisten van deze deal, maar het voortijdige aftreden van crime-fighters Teeven en Opstelten heeft verhinderd dat men de daders heeft kunnen vervolgen. Misschien dat V.d. Steur nog wat …, nou nee, niet waarschijnlijk: ook VVD.

Reageer
gravatar

Nee Rik, het houdt niet op; het wordt integendeel nu alleen nog maar erger nu Pechtold de Graaiersbenden gaat aanvoeren. Binnenkort helpt Rutte Alexander P. op het pluche en vanaf dat ogenblik wordt minvermogend Nederland wegbezuinigd d.m.v. jaarlijkse verhogingen van het eigen risico met minimaal € 150, afschaffen van huur en zorgtoeslag, intrekken van studiebeurzen. Modaal Nederland slaapt dóór; men wordt vanzelf een keer dood wakker in het Monsanto/IG Farben/Pechtold paradijs. R.I.P.

gravatar

Feit is dat er reacties zoekraken bij De Speld, net zoals Opstelten’s ontslagbriefje, belastende fotorolletjes uit Srebrenica en de declaratiebonnen van een aantal VVD’ers. Nu is er ten aanzien van Alexander Pechtold weinig bekend qua frauduleuze declaraties, maar dit politieke dier is gladder dan een aal in een emmer snot; dus wellicht komt er bij de voorgenomen afschaffing en ontruiming van de Eerste Kamer nog iets belastends van D66 tussen het oud papier vandaan.

Reageer
gravatar

Wederom raken er kritische, apert steekhoudende, bijdragen weg. Er lijkt zich bij De Speld een situatie voor te doen (politiek eufemisme) waarin alleen gezagswelgevallige bijdragen door de censuur c.q. kritische toetsing komen. Is misschien Jos van Rey intussen stilletjes tot hoofdredacteur benoemd, of Halbe Zijlstra? Mogelijkheden tot het zien (na plaatsing) van wat men geschreven heeft zijn geschrapt, corrigeren is nu onmogelijk en verdwenen berichten verdwijnen spoorloos.

Reageer
gravatar

Een wederom terechte en juiste constatering heer Outsider.

Teneinde niemand expliciet voor het hoofd te stoten, heeft eenieder inmiddels een ip-ban aan zijn/haar broek hangen. Alleen de reacties, welgevallig aan ‘s Spelds redactie, zullen na overleg geplaatst worden. Onbekend is vooralsnog hoelang.

‘t Is me wat.

gravatar

Ter verdediging van de Speld kan ik melden dat van de drie reacties die ik ooit als vermist heb opgegeven er toch twee na enkele dagen zijn geplaatst (bij vorige artikelen).
Wellicht na het inschakelen van Amber Alert dan wel Opsporing Verzocht.
Eén reactie lijkt definitief verloren, maar daar is weinig aan verloren (nee Corrie, dit is calvinistische bescheidenheid, dus niet beamen).

gravatar

Ter correctie Gemiddelde Speldlezer:

Alleen onzinreacties worden niet geplaatst of verwijdert. Het is dus niet vreemd dat reageersels van Outsider, Trendvolger en ook die van jou de site niet gehaald hebben of van de site gehaald zijn!

En inderdaad, daarmee is niets verloren gegaan.

Corrie.

gravatar

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft onlangs een officieel persbericht doen uitgaan, waarin men verklaart dat Alexander Pechtold, na onderzoek van vrijwillig afgegeven specimen DNA, voor 26 % VVD’er bleek, voor 32 % D66, voor 33 % beoogd premier en voor niet minder dan 2,59 % humaan. De resterende vaste stoffen waren afkomstig uit industriële en commerciële vervuiling.

Reageer
gravatar

`Naar mijn idee is de verdeling als volgt:
– EU hielenlikker: 70 %
– deelnemer aan C 3 (Collaborateurs 3): 20 %
– humanoïde: 2 %
– restverschijnslen: 8 %.

gravatar

Tja mensen, fiscaal geweld in nou eenmaal onderdeel van wie wij zijn. Zo hebben wij generatie op generatie overleefd.

Door het in een ‘spel’ te vangen, met regels en grenzen, wordt zij beheersbaar. Men spreke in de antropologie dan van “controlled violence”.

De vraag of dit erger voorkomt, of dat het van zich zelf ter principale onacceptabel is, leid vaak tot hevige discussie.

Reageer
gravatar

De hervormingen op de arbeidsmarkt zijn nodig om de broekriem verantwoord wat te kunnen aanhalen.

Daarmee wordt tegelijk de ingezetenenobesitas flink teruggedrongen, zodat op tal van terreinen zoals de filedruk, de wachtlijsten in de zorg, en het milieuvraagstuk in het algemeen, de geformuleerde doelstellingen in het huidige regeerakkoord gehaald kunnen worden.

Nederland zal weer de voorbeeldfunctie die het had voor de rest van Europa terugkrijgen, door nu slagvaardig door te pakken.

Reageer
gravatar

Zo Alexander, met die europese voorbeeldfunctie lekker slijmen bij de EU en dan slagvaardig hopen op net zo’n onduidelijke functie bij de EU als Frans Timmermans ? Je moet het maar durven.

gravatar

Leuk, Trendvolger, waarbij ik “Van Rompuy” even actualiseer naar “Juncker”, maar zie dat niet als kritiek.

gravatar

Als D66 zo dol is op bezuinigen moeten ze het goede voorbeeld geven en zich voortaan D55 noemen. Overigens is het beter een bepaalde stropdas aan te trekken dan de broekriem, maar dat moet eenieder zelf bepalen.

Reageer