Nederlanders willen democratie niet in hun achtertuin

‘Politici en kiezers bederven het uitzicht’

De meerderheid van de Nederlanders staat achter de democratie, maar wil deze niet in de eigen buurt. Dit blijkt tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Door het hele land is er veel verzet tegen politici die campagne voeren.

Burgers klagen dat bijna elk jaar hun uitzicht verstoord wordt door politici, posters en zelfs kiezers. Hun woning zou in waarde dalen zodra een groep verregende CDA-stemmers of een flyerende GroenLinkser voorbijloopt.

Om tegemoet te komen aan de klachten, is er gekozen voor een groot kieslokalenpark in de Noordzee. In Noordwijk is men dáár juist ongelukkig mee. Veel mensen geven aan bij een romantische wandeling over het strand niet tegen de lange rijen voor de megastemhokjes aan te willen kijken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig heb ik een compost hoop, democratie en politici zijn bijzonder vergankelijk en makkelijk composteerbaar. Een uitzondering voor PvdD fanatici, die verstoren het ecologisch evenwicht omdat ze alleen door schimmels verteerd willen worden en niet door wormen en insecten.

Reageer
gravatar

Vooral tijdens verkiezingen is het alsof er zoveel politieke beloften over de schutting worden geworpen dat men -in een modaal begroeiende achtertuin- door flyers en daaruit groeiende laaggroeiende bodembedekkers de politieke valkuilen niet meer ziet. Even is de massa kansarmen verenigd in haar NIMBY-gevoel. (NIMBY=Not In My Back Yard). Maar troost u: politieke beloften zijn vluchtig als ether en hun garantie geldt tot de deur. Al een roos, tomaat of hand van een politicus gehad? Eerst afwassen

Reageer
gravatar

Ik maak me ook wel eens zorgen. Laatst zat er hier een halve afdeling Jonge Democraten de hele middag in mijn favoriete koffietentje. Allemaal leuke en aardige mensen hoor, maar daar hebben ze toch gewoon een partij sociëteit voor? Ik moest nu namelijk uitwijken naar een ander hip koffietentje. Toevallig zat deze er naast, maar niet iedereen in Nederland is zo gelukkig.

Reageer
gravatar

Ik erger me al jaren groen en geel dat politici menen dat ze ook voor ons huis campagne mogen voeren. Een paar maanden heb ik bij de bouwmarkt een apparaat van het merk brulaap gekocht dat politici zou moeten weren en naast mijn honden-en-katten afschrikker gezet. Helpt allemaal niks, ze schreeuwen er gewoon overheen.

Reageer
gravatar

Plien is klaarblijkelijk helemaal niet in staat te denken. Het is namelijk een misvatting dat Kees lief is en als ik zo eerlijk mag zijn: in de geschiedenis van de mensheid zijn er zelden mensen geweest genaamd Kees die wél lief waren. Het is een wonder dat er vandaag de dag nog mensen Kees heten, maar gek is het niet helemaal, er zijn immers ook nog steeds ”mensen” die hun kind adolf (hitler) noemen.
Ja, er wonen zieke mensen op deze aarde, zelfs in Friesland en zijn hoofdstad Meppel.

gravatar

Noordwijk kan een samenscholingsverbod instellen, en het probleem is opgelost.

Daarbij is het aanbevelenswaardig alle stemhokjesgangers het paspoort in te nemen, en ter plekke te laten sneuvelen.

Na het uitbrengen van de stem op één der radicalen die de lijst van Staat bevolken, kan terugkeer in de maatschappij de kans op aanslag waarop dan ook ernstig verhogen.

Reageer
gravatar

Mijn achtertuin staat zo vol struiken en bomen dat er geen democratie meer bij past, dus ik heb de genoemde problemen niet.

Reageer
gravatar

Ik zou zeggen: leg dat stemhokjes park dan net boven de Eemshaven. Daar komt verder geen hond (zelfs geen zeehond!), en “foute” stemmers kunnen we dan meteen aan de aldaar op te zetten wolvenpopulatie voeren! Tot slot kan Dominique van der Heijden dan binnenkort met het volste recht oreren over politieke aardbevingen. Met dank aan Kamp en de NAM…..

Reageer
gravatar

Het moet hier geen Venezuela worden!

Maar zelf nou zelf, wie stemt er nou in deze indirecte verkiezingen die er alleen toe dienen om politici gesjeesde collega’s en andere rotte vrindjes van een baantje te voorzien?

Reageer