Directies NS en V&D ruilden van bedrijf voor tv-programma

Vrijdag eerste aflevering van ‘Baat ‘t niet, dan schaadt ‘t niet’

De KRO zendt vrijdag de eerste aflevering uit van het nieuwe programma ‘Baat ‘t niet, dan schaadt ‘t niet’. In het programma ruilen directies van succesvolle ondernemingen twintig jaar lang van bedrijf. Het programma trapt af met de directieruil van NS en V&D, die in 1995 begon.

Presentator Arie Boomsma is enthousiast over het format. Hij noemt het mooi dat directies uit een andere branche echt ‘onbevangen’ het avontuur zijn aangegaan: “Een mooi voorbeeld van die frisse blik is de keuze van de voormalige NS-directie om de V&D-collectie nog maar eens per vijf jaar te vernieuwen. Bij de NS wordt het materieel immers ook niet ieder seizoen vervangen. De komende tijd kunnen we in de praktijk zien wat die kostenbesparing V&D heeft opgeleverd. Ontzettend leerzaam!”

Oud-V&D-directeur Chantal Gerritsen leerde de NS op haar beurt een lesje over publiciteit: “Toen ik bij de NS kwam, was het een in zichzelf gekeerde onderneming. Maar je moet jezelf in de kijker spelen bij de consument. Zo’n ludieke actie als vorige week op station Leiden Centraal is een typisch voorbeeld van de mentaliteitsverandering die ik heb ingezet.” De V&D-invloed bij NS was ook zichtbaar in de keuze voor fraai Italiaans design en de introductie van de ‘gezellige en warme’ winterdienstregeling.

De ruil is destijds geheim gehouden voor het grote publiek. Gerritsen: “We hebben allemaal een geheimhoudingsverklaring van de KRO getekend. Het programma zou natuurlijk veel minder interessant zijn als iedereen de ontwikkelingen zelf kon volgen. Ook ons personeel, ProRail en de opeenvolgende ministers van Verkeer wisten van niets. Dat maakte het extra spannend!”

De tweede aflevering van ‘Baat ‘t niet, dan schaadt ‘t niet’ is komen te vervallen. Aan de directieruil van vliegtuigbouwer Fokker en kapsalon Louise’s Hair Fashion kwam al na een jaar een einde door een faillissement van beide partijen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van ruilen komt huilen. Ze hebben eens geprobeerd de inwoners van Kootwijkerbroek tijdens de vakantie te laten ruilen met de Meppelaars. Tja, gewoonlijk begrijpen ze elkaar niet eens, maar in dit geval konden ze zelfs hun eigen huis niet meer vinden.

Reageer
gravatar

Het blijft belangrijk om aandacht te vragen voor het “indoor Biatlon Met De Bijbel”- toernooi in Ede West. Niet alleen de locatie vlakbij Grand Café de Lilliputter maar ook de interne versnaperingen nodigen uit voor een harde confrontatie richting onze voormalige sponsor. Dat wij daarna gaan klaverjassen, met roem op de hand, bij Goofy’s Corner doet niets ter zake.

Reageer
gravatar

ik vernam laatst dat Ajax en Feijenoord ook al 5 jaar geleden met elkaar gewisseld hebben. Dit geeft toch te denken welk team eigenlijk de titel heeft gewonnen en of dit wel terecht is.

Reageer
gravatar

Klopt deze inside-information? Volgens ingewijden dient de Arena afgebroken te worden; bij de aanleg van dit budgetoverschrijdende werklozenproject werd asbest gebruikt bij Vak F, en skyboxen, zodat sloop niet mogelijk is onder de huidige milieuwetgeving. Michael van Praag belooft bij zijn inauguratie als president van de FIFA de vrijkomende smeergelden van Sepp Blatter te besteden aan een milieutechnisch verantwoorde afbraak van dit monstrum. Ajax speelt nadien alle thuiswedstrijden in de Kuip

gravatar

Kutzooi, ik drukte per ongeluk op ”vote up” bij Outsider, duizend maal excuses, ik hoop niet dat Outsider nu door blijft gaan met onzinnige opmerkingen.

gravatar

Toch jammer dat de redactie van De Speld niet naar mij wilt luisteren. Ik houd niet van veel tekst, daarom heb ik alleen de kop en de eerste alinea van het artikel gelezen.

Een nieuwe KRO tv-programma vind ik niet nodig want ze hebben het succesvolle programma ‘Boer zoekt vrouw’. Het gezegde ‘Baat ‘t niet, dan schaadt ‘t niet’ klopt niet, beter is i.p.v. ruilen beide directies te vervangen door fatsoenlijke Nederlanders.

Corrie.

PS: L. de Behanger is mijn Honey Bunny. Love you! xx

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Dat heb jij goed gezien. In de directies (of “directives” zoals jouw alter ego L. de Behanger ze noemt) behoren fatsoenlijke mensen. Dus jij, Lulletje en Geert W. maken geen kans, maar dan ook geen enkele.

gravatar

Beste Plien,

Het lijkt erop dat je nog steeds niets hebt gedaan met mijn advies. Ik heb je al eerder gezegd dat Corrie helemaal niet lief is, gelieve hier rekening mee te houden.

gravatar

De titel van de serie had kunnen luiden:
” terugkeer van de hondekoppen “.

Het maakt niet uit WIE je verneukt ( klanten, personeel, leveranciers, verhuurders ); ALS je ze maar verneukt.

Always see the sunny side of capitalism.

Reageer
gravatar

Als oom Anton Dreesmann zijn kop laat zien op het station, vluchten de passagiers naar huis. Als hij doorloopt naar het perron, weten de conducteurs en machinisten niet hoe snel ze hun trein moeten laten vertrekken, dwars door het rode sein heen.

Reageer
gravatar

In de filalen van mijn concern liep ik in een boze bui al snel als een olifant in de porcelijnskast. Deze schade aan de winkelvoorraad werd door mijn assuradeur slechts tegen inkoopwaarde vergoed. Het staal van de NS is wel ten mij opgewassen.

gravatar

Nee , de Speld gaat ruilen met Page. Gedaan met zachte Puppy’s om je poep te aaien. Met Page Needles kun je zelfs de hardnekkigste tatoe verwijderen. Voor De Speld verandert er weinig. Die is gewoon om met stront geld te verdienen.

gravatar

Dankzij ons is het onderwijs tegenwoordig steeds meer praktijkgericht. In de sport gaat het vooral ook om creatief leidinggeven. Wij hebben meer van die experimenten, zoals Ajax en het gemeentebestuur van Amsterdam, al minstens sinds de laatste 25 jaar. Ik kan hier niet in kort bestek ingaan op onze primeurs op nationaal politiek niveau. Op universitair niveau worden er naar ons voorbeeld in het studium generale al veel buitenlandse connecties gesmeed in het eerste jaar.

gravatar

Al gelijk na de introductieweek, na hun product Wallen, krijgen onze nieuwe studenten bij het slagen op hun eerste examen een iPod in het kader van ons project management in de nieuwe tijd.

gravatar

Wat een toeval hierbij mijn oude vrienden terug te zien. Ik herinner me nog dat ik goed heb samengewerkt met dhr. Eikelenboom, Arie was een goede vriend van me, en ook met Joep, al toen ik de eerste wankele stappen in mijn carrière deed om Amsterdam op een hoger peil te krijgen. Dat waren gouden tijden. Niet alleen heb ik menig peeskamer aangepast aan de behoeften van de hedendaagse gemeenteraadsleden, om een meer open ervaring te creëren, ik heb aldus datzelfde concept met bijvoorbeeld veel glas om zelfreflectie te suggereren, c.q. spiegelwanden (laat de kermisidioten zichzelf eens goed zien in een spiegelkamer), mogen toepassen in tal van bedrijven en openbare instellingen, van ziekenhuizen en scholen tot shoarmatenten (die laatste zijn als filosofie nog meegenomen in het nieuwe type multiculturele onderwijs dat toen nog in een beginstadium verkeerde), overheidsgebouwen en natuurlijk het interieur, de perrons, van de nieuwe ondergrondse Noord/Zuidlijn.

gravatar

Bah, bovenstaande tekst is bijna 1000 tekens. Terwijl maximaal 500 teken zijn toegestaan. Geen fatsoenlijk mens leest dat toch, waarom toch die lange onzinteksten?

Moderator van De Speld treedt toch eens op tegen die gast die zich nu Leen van der Krikke, architect noemt.

REGELS ZIJN ER OM TE GEHOORZAMEN.

Geef de sukkel toch een IP-ban! Anders blijft het maar doorgaan.

Corrie.

gravatar

Maitreya,

Als je een gezegde aanhaalt, doe het dan goed. Het volledige gezegd luidt:

Vreten op aarde van mensen met een goede grill.

gravatar

Corrie, jouw reactie onder # 13 g is een paradox: je leest principieel geen langere bijdragen dan 500 lettertekens? Toch neem je ruim een uur de tijd om alle lettertekens in de bijdrage van Leen van der Krikke (> 1.000 tekens?) te tellen. Met dit soort aanpak creëer je een vruchtbare voedingsbodem voor de mythe dat er sprake zou zijn van een specifieke Vrouwenlogica. Dat helpt de Vaderlandse Vrouwen-emancipatiebeweging ook geen meter vooruit.

gravatar

Zoals iedere wollig, pruttelende manager weet: het managen van een koekjesfabriek is precies het zelfde als het managen van, pak hem beet, een kledingzaak, of een openbaarvervoerdienst. Het is gewoon een kwestie van lonen laag houden, je markt afschermen en het publiek bombarderen met je marketing.

Ik vraag me af of dit wel tot interessante televisie leid.

Reageer
gravatar

Het vuurwerkfestijn bij Leiden Centraal, dat namens de NS werd georganiseerd door Oud-V&D-reclamemaakster Truus Gerritsen (zusvan) voor de ontspoorde patiënten in het nabijgelegen ziekenhuis, is vanmorgen behoorlijk uit de hand gelopen.

Reageer
gravatar

Het consortium zal eerdaags te Meppel een EDAH winkel openen naast de Free Record Shop op het kruispunt Tjintestraat – Friesland de Grote Laan.

Het winkeltje is gemakkelijk te vinden daar dit kruispunt het enige in Meppel is.

Reageer
gravatar

Het is natuurlijk geheim, maar ik denk dat stiekem ook de leiding van de EU en die van de Scientology Church al jaren van plaats zijn gewisseld. Wedden ?

Reageer
gravatar

Ik dacht dat de leiding van de EU was verwisseld met die van Holland Casino’s. Zodat alle lidstaten nu iedere winst breed uitmeten en niet meer letten op hun eigen nettoverlies.

gravatar

Ik zit aan de buis gekluisterd, tenminste als ik op tijd ben; het zal sneeuwen èn ik woon (tijdelijk; de nood was hoog!) in Meppel. Anders rest mij “uitzending gemist”.

Nu ik er zo over denk: Is er voor de NS ook zoiets mogelijk als “uitzending gemist”?

Reageer
gravatar

Joep, dat klopt alleen als iemand zich door het licht- en belsignaal niet laat weerhouden de spoorwegovergang op te rijden.

gravatar

Ah ja, die goede oude tijd van Louise’s Hair Fashion. Toen investeerde je nog gewoon een paar miljoen in een willekeurig bedrijf zonder na te denken, wat was immers een paar miljoen?

Toch was dat indertijd de eerste keer dat een trend zichtbaar werd van bewust investeren, want mijn tweede vakantievilla in de Malediven ging bijna in rook op door de tegenvallende winsten bij Louise’s Hair Fashion.

Goh, wat was dat toen een drama..

Reageer
gravatar

Naar het schijnt zijn Tarik Z. en de NOS ook van plaats gewisseld voor aflevering 3. Helaas was de politie niet op de hoogte hiervan en reageerde adequaat.

De komst van Philip Freriks bij de Nederlandse Organisatie voor Verwarde Mannen (NOVM) is wel zonder incidenten verlopen.

Reageer
gravatar

Nina, laat mij nou niet verbaasd zijn over jouw laatste bewering. Als lid van de NOVV had je natuurlijk voorkennis, die je uiteraard weer te gelde hebt gemaakt.

gravatar

De directive IS gaat al ruilen met de Nederlandse regering.
De verwachting is dat op die manier de nederlandse regering binnen 6 maanden heel IS naar de kloten helpt!

gravatar

Ikke super blij met voorstel. Kunne al NS nu goed en efficiënt die rails van spoor gebruike.

Geen swaart meer gebruike, maar vuilste varkenskop met kop op spoorrail legge en dan…paste boeme kop kaput.

Doen vieste kop Wilders eerste

Goede plan, ik werke mee

gravatar

Steek jou polleke
niet in moslimhollekke
Als moslim doen poep
Jou polleke maak troep
Troep van moslimhol
Maak jou polleke dol

Jij niet meer polleke, maar poep varkenskop drollekke

gravatar

Hoi Mohammed Rabbae,

Wat moet ik toch altijd lachen om jouw schrijfsels. Het is een genot om ze te lezen. Ook nu weer, van jouw gedichtje lig ik krom van het lachen.

Jij ben echt een schoolvoorbeeld van een moslim.

Ga zo door!

Corrie.