Griekenland stapt mogelijk uit comfortzone

Merkel: ‘Die keuze is aan de Grieken’

Griekenland schuift verder op naar de randen van de comfortzone. Psychologen voorspellen dat als de groeiontwikkeling in dit tempo doorzet, het land op korte termijn de plek zal opzoeken ‘where the magic happens’. De Duitse bondskanselier Angela Merkel steunt de Griekse ambities en ziet weinig bezwaren voor een comfortgrexit.

In 2010 dreigde eveneens een comfortgrexit. Destijds werd dit met een noodpakket aan therapeutische maatregelen voorkomen. Men vreesde voor een sneeuwbaleffect als Spanje, Portugal en Ierland eveneens uit hun zone zouden kruipen. Deskundigen wijzen nu op de gezondheidsrisico’s en vrezen dat landen die te ver buiten hun comfortzone treden sneller tegen een burnout aan kunnen lopen.

Volgens de Griekse premier Andonis Samaras is te lang naar ‘externe critici’ geluisterd die het land een torenhoog schuldgevoel hebben aangepraat. Het geloof in eigen kracht is zo lang ondermijnd dat de Griekse geluksindex met grote percentages daalde. Samaras: “Natuurlijk, het blijven hangen in oude gewoontes is daar ook debet aan, maar met durf, discipline en doorzettingsvermogen kan Griekenland binnenkort de comfortzone verlaten.”

In een reactie verklaart Merkel vrede te hebben met het mogelijke scenario: “Europa komt er wel bovenop als Griekenland zijn comfortzone verlaat.” Ze parafraseert de Griekse wijsgeer Aristoteles: “Wanneer iemand beweert dat je met geld alles kunt bereiken, dan kun je er zeker van zijn dat hij nooit wat heeft gehad. Zo is dat eigenlijk ook met charisma. Niet voor niets een Grieks woord.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat die Grieken hun comfortzone kunnen verlaten, is mede te danken aan onze Koning – mijn naamgenoot – Willem A.

Ik was al trots toen hij besloot om ons belastinggeld te gebruiken om een hoge omheining om zijn stulpje te plaatsen. En zie het werkt: Grieken voelen zich nu veilig!

Als extra zekerheid heeft Willem A, de schutting laten timmeren, door een expert; de heer:.ing. E. U. Timmermans. Dus veiligheid voor alles en niet bukken voor een raket!

Reageer
gravatar

Die hebben ze daar niet. Het is er een en al ellende maar de inwoners zijn te dom om zelfs dat te begrijpen.

Door herhaaldelijke herhaalde inteelt is het gemiddelde Meppelse IQ niet meer dan 78 terwijl het in de rest van Friesland toch 82 is!

gravatar

Ik zou hier ook wel iets over willen zeggen, maar ik heb niet zo’n verstand van politiek en comfort. Ik zat laatst wel met een Griek op het terras. Of het was een Limburger, ik weet het niet meer.
Nou, dat was het. Ik vertrouw erop dat ik met dit bericht weer een zinvolle bijdrage aan de discussie heb geleverd.
Een prettige avond!
Jo.

Reageer
gravatar

Hoi Jo,

Dat wordt ook wel ‘zitten op het pluche’ genoemd.

Geen idee waar het dan zoal over gaat, ik versta het namelijk ook niet, maar dat menig derrière geen last van een schraal plekje heeft moge duidelijk zijn.

Toch wat anders dan met een biertje op een pitrieten terrasstoel, starend naar een op tafel staande standaard, waarin een puntzak inktvisringetjes met een prikkertje.

Zinvol hoor ik je zeggen? Geen idee, maar zolang het lekker is, heb ik er geen probleem mee, wat jij?

gravatar

Niet alle moslims zijn raar. Het is kortzichtig en gevaarlijk om ‘rare moslim’ te schrijven. Of bent u stiekum ook uit uw comfortzone aan het klimmen, Gebelgde Belg?

gravatar

Misschien dat Griekenland zich kan ontwikkelen als een ideaal vakantieland. Tenslotte heeft het een aangenaam klimaat, vele stranden en toeristische trekpleisters. Lijkt me een ideale mix waar veel jeugd op af zou kunnen komen.
Vreemd dat ze hier nog nooit aan gedacht hebben.

Reageer
gravatar

De Griekse bevolking kan, volgens de Griekenlandkenners dr. Charismatis Onomstotules en prof. Bertus Bokhoven, er weer helemaal tegen.

‘Griekenland is weer helemaal Griekenlandproof’, volgende de twee.

Nadat Griekenland door de presidenten Rutte, Merkel en Van Rompuy verplicht werd om zichzelf eens lekker te komen uitkleden, om zo een paar jaar in Den Haag, Brussel, en Berlijn wat af te komen koelen, gaat volgende maand het zonnetje weer schijnen.

Van oververhitting is nu geen sprake meer, zeker nu de Euro t.o.v. de Drachme een acceptabele waarde heeft aangenomen.

Reageer
gravatar

Zonet is gebleken dat Griekenland niet uit zijn klimaat-, tijd-, rokers- en bufferzone zal stappen. Het komt dus wel weer goed met de zonen van dat land.

gravatar

DIT IS VEEL TE VROEG!!! HOE KAN JE DIT NOU MAKEN SPELD OM OVER ZOIETS EEN STATEMENT TE MAKEN EN ER GELD AAN TE VERDIENEN!!! IK GA JULLIE ONTVOLGEN OP ALLE SOCIAL MEDIA!!

Reageer
gravatar

Zeiker,

Links op jouw toetsenbord vermeldt de derde toets van onderaf de cryptische tekst Caps Lock. Druk daar één maal op en vermijdt aanraking van die toets voortaan.

gravatar

Zeikertje,

“Statement”? Wie de Engelse taal niet beheerst, dient het gebruik daarvan de vermijden.

Ga maar in de hoek staan.

gravatar

U zult het veel gehoord hebben omdat u het van buiten kent!

(Wat je zegt ben je zelf – Plato tijdens een kerstdiner op 25 december 403 voor Chr.).