olgsera / shutterstock.com

Deelnemer testreis Rhodos vraagt zich af of ze echt op vakantie was of op een placebo-eiland

Na een weekje met haar voeten in het zand te hebben gezeten vraagt de 39-jarige Miranda Zult zich af of ze nou echt op Rhodos was of dat ze naar een placebo-eiland is gestuurd. Volgens Miranda leek het op een echte vakantie – ze heeft in een vliegtuig gezeten, het was warm, ze is twee keer verbrand – maar nu ze terug is twijfelt ze toch. ‘‘Ik voelde me bij thuiskomst meteen weer net zo leeg als voordat ik ging.’’

Aan de ervaring heeft het in elk geval niet gelegen. Miranda heeft de hele dag op het strand gelegen, alle Zeven zusters uitgelezen en vlees op stokjes gegeten. ‘‘Maar ja, dat is natuurlijk de bedoeling van placebo-eiland’’, zegt Miranda. ‘‘Als je doorhebt dat je vakantie niet echt is, dan verstoor je het experiment. Het zou dus ook kunnen dat ze ons vanuit zo’n simulatievliegtuig met de bus linea recta naar een hangar hebben gereden.’’

Miranda heeft bij de organisatie nagevraagd of het klopt dat ze bij placebo-eiland is ingedeeld. Tot nu toe heeft ze daar nog geen antwoord op ontvangen. ‘‘Nu denk ik dus dat het experiment nog steeds loopt en ze me via mijn badkamerspiegel in de gaten houden. Ik vraag me af of ik vandaag wel echt met mijn baas heb gesproken, of dat het een stemacteur was. Water smaakt anders. Volgens mij heb ik vandaag vijf minuten na elkaar precies dezelfde voorbijganger gezien. Alle wolken lijken op kipnuggets. Als ik morgen niets hoor, ga ik met een boot de Noordzee op.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heb ik het volgende wel goed gelezen: “- ze heeft in een vliegtuig gezeten, het was warm, ze is twee keer verbrand -” Niet tegeloven twee keer verbrand in een warm vliegtuig. Heen en terug neem ik aan. Te dicht bij de motoren gezeten?

Reageer
gravatar

Hee Miranda-meid! (Ik wou muts zeggen, haha.)

Zag je mij nog varen? Ik maakte juist een toertje naar Rhodos met m’n nieuwe boot. Want die kan hard hoor! Zag je de golven?!

Als je dàt niet zag dan ben je genept!!

Gaan we zo weer eens in Wassenaar kijken. Wel wat stilletjes hoor, zo’n regeringsvliegtuig voor ons zelf. Maarja, we moeten er wat voor over hebben.

Maar als het weer tegenvalt vliegen we zó weer terug!

Laterz!

Reageer