Molesteren hulpverleners op oudjaarsdag alleen tussen 18.00 en 02.00 uur

Jarenlange traditie in het geding

Particulieren die tijdens Oud en Nieuw hulpverleners willen aftuigen, mogen dit jaar pas ‘s avonds aan de slag: alleen tussen 18.00 en 02.00 uur is dit toegestaan. De maatregel is bedoeld om overlast tegen te gaan, maar wekt wrevel bij veel burgers. Zij noemen de maatregel betuttelend en vrezen dat er een einde komt aan een jarenlange traditie.

Het inbeuken op met name ambulancepersoneel is voor veel liefhebbers hét hoogtepunt van de feestdagen, maar door een reeks incidenten zag de overheid zich dit jaar voor het eerst genoodzaakt om de regels aan te scherpen. Gerrit Aandewiel, ambtenaar in Meppel, waar het aftuigen van hulpverleners grote populariteit geniet: “Vaak beginnen mensen al dagen van tevoren met het molesteren van ambulancebroeders. Dat levert elk jaar weer scheve gezichten op, dus zijn we blij dat het euvel dit jaar beperkt blijft tot de avonduren.”

De Meppelse student Paul (19) vindt de maatregel betuttelend: “Als je op een verantwoorde manier hulpverleners de vernieling in mept, is er niets aan de hand. Als kleine jongen al ging ik samen met mijn vader brandweerlieden bekogelen. Dat vader-zoon-gevoel krijg ik nooit meer terug.”

Een woordvoerder van de nationale politie laat desgevraagd weten de nieuwe maatregel flexibel toe te passen: “We willen burgers de kans geven om aan deze regel te wennen. Wanneer feestvierders om vijf voor zes gezellig een hulpverlener aan gort slaan, zullen wij daar niet meteen een hoge boete voor geven.”

Wat Aandewiel betreft, wordt het molesteren van hulpverleners volgend jaar verder ingeperkt: “De vraag is of je dit überhaupt aan de burgers moet overlaten. Volgend jaar gaan we als gemeente zelf hulpverleners toetakelen op een daartoe aangewezen plek. Het zal even wennen zijn, maar uiteindelijk is kijken net zo leuk als doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klote. Ik ben pas diep in de nacht ladderzat genoeg om ze goed te kunnen aftuigen. Mag het na twee uur niet meer. Bekrompen overheid.

Reageer
gravatar

ik ga er vanuit dat dit een misplaatst grapje is van de één of andere idioot-met-stropdas-die-kleurde-bij-z´n sokken en effe niks had te doen achter z´n buro. Waanzin. Hoe háál je het in je hersens!!!

Reageer
gravatar

De Gemeentes krijgen het nu al te druk met het mollesteren van vrijwilligers – en die vrijwilligers willen wel eens wat terug doen – ze zullen zich op pad begeven tussen 18:00 en 02:00 – warme koffie en koek wordt geregeld.

Reageer
gravatar

In terugblik is het allemaal erg tegengevallen met die aanslagen op hulpverleners. Volgens de oude Zwelbast Opstelten is er zelfs sprake van een relatieve teruggang in hulpverlenersmolestaties. Hij wil daarom het aantal hulpverleners met 33,3 % te verminderen. Cijfers kunnen weliswaar niet zelfstandig liegen, maar leugenaars daarentegen kunnen verdomd goed cijferen. VVD’ers met een rekenknobbel voor cijferen hebben allemaal op NIjenrode gestudeerd, bij profs als Wiegel, Linschoten en De Grave.

Reageer
gravatar

Natuurlijk is deze bijdrage van Kippinga u-i-t-e-r-m-a-t-e politiek correct en geheel conform het gebruikelijke bashen van andersdenkenden, maar het voegt weinig toe aan verbetering van de maatschappelijke communicatie. Beetje het paternoster-effect; komt veel voor bij ethisch hoog-ontwikkelden.

gravatar

@Sionist #3: Goed plan.
Na elke ronde kan het publiek met de duimen omhoog of omlaag een finaal oordeel geven.
Overbodige dieren uit de circi kunnen in de pauzes de confrontatie aan met spreekstalmeesters: kijken wie de grootste bek heeft.
Over foute meningen twijfel ik nog. Van de aanhangers zijn er meer, maar het wegwerken van aanjagers heeft meer effect.

Reageer
gravatar

Ik vindt wel dat dit goed geregeld moet worden en pleit dan ook voor een aftuigdiploma. Aftuigers dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs om de hulpverleners terug naar het ziekenhuis te rijden, samen met de slachtoffers die ze wilden helpen. Het op voorraad hebben van voldoende aanhangwagens en het plaatsen van een trekhaak op de ambulances zijn dan noodzakelijke maatregelen die eerst genomen moeten worden.

Reageer
gravatar

Het molesteren van hulpverleners überhaupt moest zwaarder gestraft worden dan andere vergrijpen. Voorts moeten deze lieden op een zwarte lijst, zodat deze van hulp verstoken blijven wanneer zij zelf een beroep doen op deze zelfde hulpverleners, cq hulp dringend nodig hebben. What goes around comes around. No mercy.

Reageer
gravatar

U heeft het wel helemaal verkeerd! Waarom zou ik als belastingbetaler van hulp verstoken moeten blijven? Ik snap dat niet!

Vannacht nog toen ik een ziekenbroeder molesteerde sloeg ik mijn vuist per ongeluk tegen de ziekenwagen en dat deed behoorlijk pijn! Gelukkig had ik de ziekenbroeder nog niet helemaal afgemaakt zodat ik nog liefdevol door hem verbonden kon worden voordat ik hem een eindknietje gaf.

gravatar

Gebelgde, wat verstaat u onder een klak? Is dat een 18e of 19e eeuwse mantel, of een glazen stolp die vacuüm kan worden gezogen. Allez, als slachtoffers van oprukkend Amerikaans lingo en dus achtergebleven in de ontwikkeling van de oorspronkelijke Nederlandse taal, ontgaan ons pertang de vernieuwingen die in Vlaanderen inmiddels gemeen goed zijn geworden. Vandaar mijn verzoek om adstructie. Vermits ge nog goesting hebt, kunt ge gelijk de glazen nog eens vol deponeren. Santé

gravatar

Ben ik dan de enige persoon hier die dit überhaupt een debiele traditie vind? De mensen aftuigen die het hun vak hebben gemaakt om ons te helpen wanneer we hun hulp nodig zijn? Je zult maar die arme stakker zijn die ze juist willen helpen en dan kom jij aan met je stomme traditie. En dan die belachelijke opmerking over vader-zoon ervaring? Ga toch vissen joh. Misschien een ‘domme’ regel, maar het kan niet op tegen deze debiele traditie.

Reageer
gravatar

Net de witte kat van Alexander opgeblazen met een Cobra in z’n reet, mevrouw Jacobs stond te krijsen toen ik de man van de dierenambulance neer stak. Toen heb ik haar tong eruit gesneden, eindelijk rust. Komt die klote ambulance herrie maken. Nou die dus in de fik gestoken. Toen is dat wijf gestikt in haar bloed Alexander lachen natuurlijk hij zn maatje Stephan gebeld. Onderweg werd die door een wout in z’n rug geschoten. De dag van Alexander kon niet meer kapot. (Lol)

Reageer
gravatar

Nou nou, moest hij nou werkelijk zijn maatje Stephan opbellen? Vind ik een heel klein beetje te ver gaan. Als het nu Stefan was geweest, dan kon het nog net.
Kad hier een IP-ban voor gegeven worden?

Trouwens, wanneer wordt die mevrouw Jacobs in de fik gestoken?

gravatar

De reden dat Nederlanders zulke ongein, mislukkelingen, zijn wordt getypeerd in de hoeveelheid onkruit die ze produceren met Oud en Nieuw, om de demonen te verdrijven.

Reageer
gravatar

De Speld gaat weer veel te ver in zijn extreme verzinsels. Het gaat van kwaad tot erger. Weet je niet hoeveel schade het geeft aan ambulance-personeel. Deze mensen doen juist het goede maar worden dubbel gepakt

Reageer
gravatar

Ja, vreselijk, afschuwelijk en afgrijselijk. Verwerpelijk! Het is bijna meppel, te erg en te smerig voor woorden!

De schade voor ambulance-personeel ook: gebroken ledematen, schaafwonden, perforaties, kortom alles wat je na een goede, kundige maar niet ongezellige mishandeling mag verwachten. En waarom? Omdat aftuigen zo fijn is, omdat het KAN!

gravatar

Nederland – gidsland. Er zijn al werkgroepen uit I.S.-kringen die hier komen aanschouwen hoe men een redelijk geordende samenleving op 31 december ten prooi laat vallen aan troglodieten en andere moreel gehandicapten. Ik stel voor dat we in de traditionele probleemgebieden enkele pelotons winterharde mariniers/commando’s standby houden om dekking te verlenen aan hulpverleners. Plasterk kán dan de noodtoestand uitroepen en daders lik op stuk riposteren, doch niet met zwaarder kaliber dan 7.62 mm

Reageer
gravatar

Allemaal leuk en aardig, maar deze nieuwe regelgeving gaat alleen werken als eenduidig wordt gedefineerd wat we onder “hulpverleners” verstaan. Mogen we ineens iedereen met een EHBO-diploma pas na 18u afrossen? En hoe zit het met klaar-overs? Of de dierenambulance? Regels werken alleen als ze echt duidelijk zijn.

Reageer
gravatar

Ik heb net als opwarming alvast een ziekenbroeder in elkaar geslagen. Wel handig dat de ziekenauto al ter plaatse was zodat de goede sukkel al meteen naar het ziekenhuis vervoerd kon worden!
Dat was dan toch weer een geluk bij een ongelukje!

Reageer
gravatar

Ik begrijp genoeg van satire, maar soms is een bepaalde ‘grap’ gewoon niet leuk of slaat deze totáál de plank mis. Dit artikel is daar zo´n voorbeeld van. Niet alle grappen van De Speld zijn leuk. Sterker nog: ik moet er tegenwoordig steeds minder om lachen dan enkele jaren geleden. Het wordt wat ‘gezocht’ allemaal. En ja, men mag mij een azijnpisser noemen.

Reageer
gravatar

Niemand kan z’n vinger er maar achter krijgen wat er aan de hand is. Het gaat erom op wat voor niveau je de waanzin ziet. Humor is altijd gerelateerd aan drama, misschien wil André van Duin ofzo dat overslaan, maar dan zie ik een nog kosmischer drama achter hem opdoemen. De commentaren beperken zich veelal tot gekke bekken trekken op de kleuterschool. Een vaststaand concept van humor is het minst boeiende van al. Netzomin als die coffeeshops met hun popi jopi verantwoordelijkheidsgevoel cool zijn.

gravatar

Ik kan dit niet begrijpen, als die hulpverleners hierheen komen moeten ze zich maar aanpassen. Dit is een jarenlange traditie, neem onze kinderen dat plezier nou niet af. Corrie?

Reageer
gravatar

Wat een sukkel. We hebben het hier over Meppel, je weet wel, de hoofdstad van Friesland met Groningen als voorstad. En niet over het Midden-Limburgse kerkgehucht Almere. Zucht, zucht en diepe zucht. Is er nou werkelijk niemand meer die iets afweet van de topografie?

gravatar

Ja.. dat heb ik wel door, maar ik woon sinds kort dus in almere, en hier in midden-limburg bestaat er een hoop onduidelijkheid over de regels.
zo kreeg ik toen ik zo rond 13:00 á 14:00 ambulance personeel probeerde te molesteren gelijk kritiek van iedereen.. zelfs van omstanders. Maar zoals gezegd, het staat niet op de site van de gemeente Almere dat het pas om 18:00 mocht.. wat een rot situatie weer zeg, eerst de zwarte pieten discussie en nu dit.

gravatar

Dat is balen. Uitgerekend nu om 02:00 de echte nieuwjaarsparty begint waar we lekker met z’n allen molotovcocktails gaan gooien op een parkeerplaats vol ouwe caravans. De jaarlijkse traditie in Sexbierum zoals de meesten wel weten.

Reageer
gravatar

Wij zitten hier al in ons clubhuis en zingen vrolijke voorbereidende strijdliederen voor onze guerilla-activiteiten later op deze dag.

Fijn dat er nu een tijdlimiet is om te molesteren want dat maakt het veel spannender. Wij zijn voornemens om de hulpverleners nog in het ziekenhuis zelf, voordat ze naar de plek des onheils gaan, in elkaar te rammen. Dan kunnen ze daar ook meteen weer opgekalefaterd worden voor een herkansing!

Wat is het leven toch heerlijk en ook die vrije dag!

Reageer
gravatar

Beste Speld, wilt u a.u.b. onmiddellijk ophouden met het noemen van die smerige Meppelaren, of Meppelingen, in uw artikels? Iedere keer weer krijg ik kotsneigingen als ik met de gedachte aan Meppel (in Australië Leppem want dat ligt aan de andere kant van de wereld) word geconfronteerd.

Misschien een idee om bij de dartwedstrijden Meppellaars als doelbord in te zetten maar wat doe je dan met de afval?

Reageer
gravatar

Krijg je, naast je boete voor het overtreden van de tijdregel, ook nog een boete voor het in elkaar slaan zelf? Of vervalt die?
Ik vind dat we het niet al te complex moeten maken met al die regels.

Reageer
gravatar

Goedzo, maak mensen maar weer eens bewust van het zieke fenomeen hulpverlener treiteren, ik hoop dat vanavond jullie huis in lichte laaie staat en ik er niet kan komen met de brandweerauto omdat we tegen gewerkt worden!

Reageer
gravatar

Sommige mensen begrijpen ook werkelijk niets van satire. Ik zou het eens opzoeken in de Dikke van Dale als ik u was.
Tenzij u uw reactie ook als satire bedoelt. Dan ben ik er mooi ingetrapt!

gravatar

Je kunt je afvragen of het mishandelen van hulpverleners nog wel van deze tijd is. In het buitenland is men vaak al verder en wordt direct tot onthoofding overgegaan.

Reageer
gravatar

Humor is er tijdens deze troosteloze en gewelddadige feestdagen om elkaar te helpen. Humor verdient diep respect. Dergelijke droge reacties zijn hier absoluut niet gepast.

Humor telt. Juist nu.

gravatar

Inderdaad! Dit is typisch weer zo’n ‘ironisch’ artikel geschreven door cynische nihilistische redactieleden van De Speld. Fatsoen en respect is bij hen ver te zoeken .

Het zou een goede zaak zijn om bij de redactie van De Speld, net als op hun forumsite, een ruiming te houden van ongewenste figuren.

Laten we voor hen hopen dat De Speld in 2015 een leuke en gezellige site wordt.

Gelukkig nieuwjaar,

Corrie.

gravatar

Kom op zeg, dit artikel heeft juist de impliciete boodschap dat hulpverleners respect verdienen en dat de vuurwerk traditie veel geweld en problemen met zich meebrengt.

gravatar

Altijd amusant, die fatsoensridders en moraalpredikers die voor een hele bevolking bepalen wat smaakvol is en wat niet.

Ga nu maar weer lekker breien, zuurpruim.

gravatar

Beste Corrie,

Eindelijk! Die redactie van de speld heeft inderdaad geen enkel idee van wat er in de echte wereld speelt. Ik stel voor dat we de Amsterdam Arena afhuren op (of eventueel kort na) 4 januari. Daar zullen we die charlatans dan eens trainen in maoistische zelfkritiek.

Mhg J.W. Tegenwind

gravatar

Ik stel voor om volgend jaar in de Arena een groot spektakel te organiseren: Een grote afvaardiging van ambtenaren in het blauw. en een grote afvaardiging van de niet ambtenaren in het rood. Geef ze heel 31 December de tijd om orde op zaken te stellen. Kijken wat het doet op het BNP

Reageer
gravatar

Goed idee, beste mevrouw of heer Sionist. En dan mag na elke ronde het publiek de duimen omhoog of omlaag houden.
Ook kunnen er pauzes zijn met de wilde dieren die overblijven van de circi, die dan geconfronteerd worden met spreekstalmeesters.
Over ongewenste overtuigingen twijfel ik nog of we de aanhangers of juist de aanjagers publiek moeten martelen. Van de eersten zijn er meer, maar van de anderen heeft het meer effect.

gravatar

Geachte Sionist: goed plan!
En na elke ronde mag het publiek met de duimen omhoog of omlaag een finaal oordeel geven.
Ook zouden we de overbodige wilde dieren uit de circi kunnen inzetten in confrontaties met spreekstalmeesters: kijken wie de grootste bek heeft.
Over mensen met verkeerde overtuigingen twijfel ik nog: aanhangers of aanjagers martelen? Van de eerste soort zijn er meer, maar de tweede soort sorteert meer effect.

gravatar

Het traditionele in de hens zetten van automobielen is ook zo’n lange traditie die dit jaar is beperkt tot de genoemde uren. Ook mag er niet meer geoefend worden buiten deze korte periode.

Wij hebben echter opdracht om deze maatregel geen prioriteit te geven. Het verbaliseren van wildplassers gaat voor.