Van Barneveld wint slijtageslag met ippon op eigen service

Eerste ronde een walk-over in straight sets

Raymond van Barneveld mag zijn pijlen richten op de tweede ronde van het PDC WK darts. De Nederlandse darter begon sterk aan zijn eersterondepartij tegen de jonge Oostenrijker Rowby-John Rodriguez en wist op breekpunten zijn eigen service eenvoudig te behouden.

Vroeg in de tweede manche raakte zijn opponent Rodriguez in een chasse patate binnen de eigen cirkel, waardoor hij veel kansen op de dubbels miste. Van Barneveld wist wel zijn stenen gemakkelijk in het huis te krijgen, hierdoor kon Rodriguez geen succesvolle jump meer maken.

In het laatste frame moest Hawk-eye er aan te pas komen om te bepalen of Van Barneveld al in galop was voor de tip-in. De Hagenees wist de umpire echter te overtuigen met een dubbele axel met halve draai om de lengte-as.

Van Barneveld, die als vanouds dreunen uitdeelde met zijn backhand, brak hierna zijn tegenstander op love. Hij speelde de wedstrijd uit in sets van straight legs. Zijn onervaren opponent verloor op punten toen hij in de negende inning drie slag kreeg in het zestienmetergebied, oftewel een loepzuivere ippon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wanneer houdt het nu eens op. Wat ooit begon als een onschuldig spel, is verworden tot full-contact darts. Hier en daar is ook al cage-darts gesignaleerd. Badr Barney zou hier niet aan mee moeten doen…
N.b. waarom doet de gemeente, de pliesie of de plietiesie hier wat tegen van onze belastingcenten.
N.b2. De scheids was sowieso een honde(n) lul. Iedereen weet dat twee keer groot slem een drive trough penalty is en dus Ippon!

Reageer
gravatar

RJR had pech dat zijn drievoudige rokade net buiten de ring was ingezet. Althans dat vond de vakjury (uit vak B) die duidelijk op de hand van² Barneveld was. Toch zit RJR er niet mee; “Ik kom uit het oosten en ben rijker.”

Reageer
gravatar

Omdat Barney altijd met de ruit naar voren speelt (kijk maar naar zijn pens) en goed is in de kleine ruimte (vraag maar aan zijn vrouw) dunkt ie vaak een hole in one. In het wiel van zijn tegenstander vermijdt hij makkelijk allerlei patdreigingen. Maar in de barrage komt ie met zijn Fosbury-flop net tekort om met een stevige uppercut het pleit te beslechten!

Reageer
gravatar

Ik vond het jammer dat de scheids zijn dunk afkeurde, Barney kwam echt los van de grond en zijn vlucht elementen waren van de hoogste moeilijkheidsgraad. Tja, bij de landing spatte wat meer water op dan toegestaan…
Wel terecht dat die LBW werd gecalled op 2 slag en 3 wijd, anders had Barney’s tegenstander nog een touch down weten te scoren.

Hmm, darts vond ik best saai, maar misschien moet ik de caber zelf maar eens oppakken voor een mooie 12 o’ clock.

Reageer
gravatar

Met alle respect, maar voor een lekker stukkie sportporno zoek ik toch nog ff verder. Zo’n “loepzuivere ippon”, dat landt toch nog wat teveel in ‘t hoofd ipv aan de onderbuik voor mijn gevoel. En dan komt de ware galop niet echt op gang als het ware.

Reageer
gravatar

Onvoorstelbaar hoe die sport zich ontwikkeld heeft sinds van Barneveld voor het eerst kampioen werd. Mooi om te zien hoe een topsporter met ontzettend veel aanpassingsvermogen, toch nog steeds de meest invloedrijke speler in het concours blijkt te zijn. Maar ja, wat wil je he.

Reageer
gravatar

Tering man, ik HAD het niet meer in de derde helft, ik dacht dat hij die hindernis nooit zou gaan halen nadat hij verkeerd had gewisseld, maar Barney is een held!

En het was echt niet buitenspel! Je bent zelf buitenspel.

Reageer
gravatar

Ok, het was geen buitenspel, maar binnen- was het toch echt ook niet. Alec1 zal erover beslissen als hij tijdens zijn eeuwige vakantie terugkomt van vakantie.

gravatar

Aanvankelijk twijfelde ik nog aan de sportiviteit en oprechtheid van Van Barneveld toen hij flitsend snel achter elkaar 2 pikvogels in de ogen van Rowby-John Rodriguez wierp.

Maar, de scheidsrechter zag er niets verkeerds in dus er was hier gelukkig geen sprake van opzet.

Bovendien werden er later in de kleedkamer van het lijk van Rowby-John Rodriguez ook sporen van doping aangetroffen er lag een stickie op de wastafel! Nou, dan weet je het wel met die vuile gore hippies!

Reageer
gravatar

van Barneveld toonde veel van zijn kwaliteiten tijdens in de 1e barrage. In één beurt gooide hij drie pijlen achter elkaar op het bord. Ongekend. Nog nooit gezien. Ik vond het alleen erg vreemd dat hij op de kleine vakjes mikte terwijl op de grotere vlakken veel meer ruimte was. Misschien kan hij daar nog wat aan werken.

Reageer
gravatar

Aan die zwarte band heeft hij vanaf het komende weekend niet veel meer, want met het koude weer op komst zal hij die zeker wisselen voor de winterband.

Dan is zijn wegligging beter maar is hij iets trager en maakt meer lawaai. De verrassing voor de tegenstander (normaal zijn sterkste punt) zal dan minder in zijn voordeel werken. Die hoort hem immers eerder aankomen.

Bovendien werden zwarte banden in darts in de tijd dat hij deze behaalde weggegeven bij een klontje boter.

gravatar

Om dan nog niet te spreken over die geweldige achterwaardse ploert die hij onverwacht gaf! Meesterlijk!

Jammer dat hij daarna de bus nog moest halen.

gravatar

Alhoewel hij duidelijk beter speelde toen hij zijn broek liet zakken vond ik het toch te ver gaan dat hij de verslaggeefster van de Meppeler Disgrace besprong nog voor hij zijn laatste dart had geworpen.

Reageer
gravatar

Dat is niet zo’n sterk argument, Dimmen, F.F. Men behoeft geen kip te zijn om een ei te kunnen waarderen.

gravatar

Kees,

De Speld heeft het juist.

Onze eigen twintigkamper Raymond van Barneveld won toch echt het judo met een ipon, maar hij liet het liggen bij de jacht op aardappels (“chasse patate” volgens Frans Timmermans) binnen de cirkel (“heksenkring” volgens Corrie).

Mijn conclusie is dat Onze Bron voor Betrouwbaar Nieuws betere verslaggevers in dienst heeft dan de dagbladen Ontrouw en Telegrof.

gravatar

Gevecht binnenin de Speld zelf.

De afgelopen jaren zijn er wel serieuze zaken voorgevallen.

Het beleid voeren en toch hongerig blijven daar…

Ligt de speld nu ook in Friesland???