Amerikanen: politieracisme is mooie traditie

Tegenstanders noemen racisme ‘racistisch’

Het plan van de Amerikaanse regering om racisme bij de politie tegen te gaan, stuit op veel weerstand. Een groot deel van de Amerikanen vindt discriminatie bij aanhoudingen een mooie, typisch Amerikaanse traditie.

Minister van Justitie Eric Holder maakte maandag in een toespraak bekend dat hij een einde wil maken aan het racisme. Dat was tegen het zere been van miljoenen Amerikanen, die op Facebook een petitie tekenden om de oneerlijke behandeling van zwarten te behouden.

Oprichter Tommy Jefferson van de Facebookpagina zegt dat talloze Amerikaanse families met volle teugen genieten van het politieracisme: “Dit is overdreven politieke correctheid. Gewelddadig optreden tegen zwarte verdachten is net zo Amerikaans als Thanksgiving of de Super Bowl. Daar moeten ze gewoon van afblijven.”

Activisten noemen het racisme echter ‘racistisch’. Zij zijn blij dat de regering bereid is om aanpassingen door te voeren. Voorzitter Roslyn Brock van burgerrechtenbeweging NAACP: “Voor ons is dit heel kwetsend. Je kunt niet ontkennen dat die arrestanten op zwarte mensen lijken.” Brock is ongevoelig voor het traditie-argument: “Racisme is gewoon raar. Probeer het maar eens uit te leggen aan bijvoorbeeld een Nederlander.”

Jefferson gelooft niet dat afschaffing van discriminatie bij aanhoudingen de oplossing is: “Mensen doen net alsof je daarmee het racisme uit de samenleving kunt laten verdwijnen. Onzin natuurlijk. Als je racisme wilt aanpakken, moet je dat bij de kern doen. Niet bij iets onschuldigs als een andere behandeling op basis van ras.”

Brock erkent dat het moeilijk is om een traditie in één keer af te schaffen. Daarom pleit zij voor een geleidelijke verandering: “Je zou kunnen beginnen door ook eens een blanke tiener dood te schieten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou het zijn volgens mij elke keer weer die Kut Irish-American – die hun roots maar niet kunnen loslaten en er maar op los botsen..

Ik vind dan ook dat er meer Luxemburgse-Amerikanen moeten worden geïntroduceerd in het Politie Corps – dit om het gevoel van minderheid iets te laten toenemen als herstel van balans..

Een paar Malta-Amerikanen zou ook een goede toevoeging zijn. Of Brummelse-Mexicanen als extra diversiteit.

Zover mijn advies.

Reageer
gravatar

Will Franz Timmermans make it in Brussels? Sommige daklozen BIJTEN gewoon. Als ze gewoon die vent een stuk uit zijn broek zouden bijten?

Hoe voelt dat? Wat waren je laatste gedachten? Toen ze je broek afpakten terwijl je er nog in stond? Ging je er meteen achter? Of dacht je ik bel gewoon de EU op?

Reageer
gravatar

Als ze hier een vrije wapenwetgeving invoeren, dan ga je dat ook hebben. Sommigen zitten daar gewoon omwille van een zak chips. Krijgen ze apestoned ruzie over en daar gaan ze dan. NGC komt dan filmen.

DAT IS NOOIT GOED. Als je 24/op 24 in een cel zit ga je soms dingen zeggen of doen als er camera’s bij staan. Dit kan dingen beinvloeden.

Als je zegt : ‘Ik weet het niet meer’ = absoluut te vermijden.

Reageer
gravatar

Sorry, maar die Polititie teken ik niet, daar zit een luchtje aan. Als je als blanke ook al begint met blanke tieners doodschieten, is het geen racisme meer; dat is echte de verantwoordelijkheid van de donkere medemens.

Reageer
gravatar

Het mishandelen van donkere personen is een oude traditie dat moet worden aangepakt bij de bron: de gebroeders Grimm. Het is toch van den zotte dat in het magnum opus van deze schrijvers kleine witte kinderen worden gemaand niet open te doen voor zwarte personen. Hun moeder vervolgens een illegale operatie met fatale afloop uitoefent op één zo’n persoon. En dat vervolgens er nog eens feest wordt vanwege dit overlijden. Zie KHM5.

Reageer
gravatar

Wat een ongelooflijk stomme reactie van u, meneer de redactie speld. Ik zag ook dat het scherm vol was. (he he, ) Wat doet ieder weldenkende knurft zoals ik en vooral u? Juist twee nieuwe aquariums kopen en een pak stroopwafels. Kunnen we weer even vooruit.

gravatar

Geweldig, dat een groot deel van de Amerikanen discriminatie bij aanhoudingen een mooie traditie vindt. Vooral omdat Amerika het voorbeeld is wat bij ons in Nederland ook gaat gebeuren.

Nu zijn we nog te slap met zwarten, terwijl het algemeen bekend is dat het dieven zijn.

De rood-wit-blauw vlag gaat bij mij uit wanneer de politie met instemming van de oorspronkelijke Nederlanders ze mag neerknallen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik zeg : jij pas op mevrouw Corry. Ik kom met komkommer. Jij boos, ik blij. Ik klapklap, jij zie drie dagen niet met 2 oog, daarna jij zie weer beetje met 1 oog. Jij lach, ik boem boem!!

gravatar

Maar toch … vind je het niet heel gemeen????
Als je al weet dat er zoveel amerikanen zijn die last hebben van een zeer been (Zie artikel, gaat om miljoenen), om er dan ook nog eens tegenaan te gaan schoppen??

Heel wreed!

gravatar

Helaas kunnen we Flats Timmerfrans er niet meer heen sturen om een tranentrekkende speech te houden en Koen Bertelmans beheerst niet genoeg talen dus is het gedaan met deze traditie. Misschien kan Sunny er nog een zielie/huiliehuilie docu over maken?

Reageer
gravatar

Ze hebben helemaal geen eigen land, ze zijn daar ook weggetrapt.

Laat ze maar mooi teruggaan watertrappelen in zee, tenslotte komen we daar sinds Darwin allemaal vandaan.

gravatar

Het is jammer dat wij dat in Nederland niet eerder hadden die rassenproblematiek. Toch is er veel werk gedaan om ook hier dit soort problemen te kweken. Allochtonen gewoon een baan in de beveiliging. Veiligheid, werk en inkomen. Die zenuwachtige woede en frustratie in een uniform stoppen. Bij de politie mag ook, als je ze tegenspreekt ben je een racist, dat is de kunst. Laat ze gewoon een lekker Hollands wijf neuken. Uitbetalen in materie. Poesje. Meltingpot.

Reageer
gravatar

De oplossing is dat alle Amerikaanse niet-blanken zich in het openbaar vermommen, bijvoorbeeld als stroopwafels of Goudse kaas. Ik stel voor Barack Obama en zijn gezin vermomming als donuts voor.

Reageer
gravatar

Gelukkig heeft nog niemand in de gaten dat hij de eerste gekleurde president van de V.S. is, omdat de Verenigde staten bijna failliet zijn. Mocht dat gebeuren, inderdaad failliet gaan dus , dan kunnen we de gekleurden de schuld geven, anders was het nooit gebeurd. Op deze wijze kunnen wij, als blanken altijd en eeuwig te veel geld blijven uitgeven, als dat niet eerlijk is dan weten jullie dat ook nog wel. Al met al komt het geld toch maar mooi bij de schatrijken terecht.

gravatar

Toch jammer dat deze tradities over de hele wereld worden worden geassocieerd met racisme, het gaat er niet om of iemand zwart of wit is toch? De link leggen met het huiskleurverschil is hier juist het racistische aspect!

Reageer
gravatar

Mijn huis is van goud. Het is net als de Pieten in de bijenkorf, zij zijn ook van goud. Dat is niet omdat ik niet racistisch wil zijn, maar gewoon, omdat ik het mij kan veroorloven.

gravatar

Amerikaanse politie: blanke mannen in het zwart dat is vragen om problemen…

gravatar

Moeilijk geval… openlijk racisme is uiteindelijk ook heel eerlijk, je moet toch niet ten koste van alles je innerlijke haatbaard onderdrukken?

Reageer
gravatar

Nou, ik vind dat het artikel opzich wel een punt heeft.
De amerikaanse politie zou mijn inziens ook best wat harder op mogen treden tegen andere niet-blanke rassen, zij hebben ook recht op oneerlijke behandeling.

gravatar

Met de D66 rechters in Nederland? Waar heb je je verstand. De straf moet gebaseerd zijn op een terugkeer naar de samenleving. Dus kan de straf nooit zo hoog zijn. Gevangenisstraf is nl. alleen maar slecht voor de mens. Denk je dat hij daar beter van wordt als hij 30 jaar om gaat met Gajes? Nee, ik zeg 40 uur schoffelen een nieuw huis en een baan. Voor een nieuwe start! Want ook daar heeft hij recht op. PS Strenger straffen werkt niet!!

gravatar

Ja, die zwarte pieten met hun snoepjes in de hand zijn allemaal pedofielen en die ouwe pater al helemaal. Daarom willen ze die vermommingen ook blijven gebruiken.

gravatar

Het gaat hier inderdaad om een prachtige traditie maar het probleem is dat het systeem de laatste jaren veel te tolerant is geweest hetgeen tot een verhoogde en ontoelaatbare discriminatie van ons discriminerenden heeft geleid. En dat is nou juist niet de bedoeling!

We zijn nog vele kogels van een herstel verwijderd en moeten ons daarbij ook meer toeleggen op hispanic cucaracha’s en asiatics. Kortom, er is nog heel veel werk aan de winkel!

Reageer