Almelo geteisterd door hangdorpen

 

Almelo heeft last van grote groepen hangdorpen. Rondom de gemeente hangen tot laat in de avond kansarme dorpen rond als Vriezenveen en Wierden. De dorpen vallen omwonenden lastig en zorgen voor geluidsoverlast. De provincie Overijssel vindt dat de dorpen een baan moeten zoeken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach Almelo en haar omgeving.. Al jaren het hoofdpijndossier van de regiomarketeer. Een bloemlezing uit dappere pogingen het beter op de kaart te krijgen:

1998: Almelo. Ook Twente.
2001: Almelo. Je zal er maar wonen!
2002: Almelo. De andere kant van Twente.
2005: Almelo. Ook mooi.
2006: Almelo. Alweer jaren anders.
2010: Almelo. Big City. Echt.
2012: Almelo. Omdat daar ook mensen wonen.
2014: Almelo. Serieus?!

Tja… iemand nog een suggestie?

Reageer
gravatar

Voor de bewoners van de omliggende dorpen is het heel duidelijk vanuit een soort zelfgenoegzaam superoriteits gevoel wonen de asoos in Almelo en de nette goed oppassende mensen in de dorpen daaromheen. Of misschien praten die dorpelingen graag negatief over Almelo om hun eigen frustraties, problemen en monderwaardigheids gevoel te verbloemen? Misschien zegt het meer over de dorpen dan over Almelo. Voor mij ook komend uit zo’n omliggend dorp is Almelo een stad met veel activiteiten zomers.

Reageer
gravatar

Inderdaad Henk, ik ben het eeuwige afgeven op Almelo akelig zat aan het worden. De groei van deze omliggende dorpen komt doordat mensen (eenmaal boven modaal) verhuizen naar de landelijkheid. Geen probleem mee, maar om vervolgens lekker te gaan zeuren, meestal met ook nog een behoorlijke racistische ondertoon, is behoorlijk hypocriet. Daarbij is het altijd, als er narigheid is, dat Almelo met naam genoemd wordt maar bijvoorbeeld een Ilse de Lange of Herman Finkers zijn ineens hun Twentse Helden.

gravatar

Die hangdorpen zijn vele oprechte Almeloërs al jarenlang in doorn in het oog. Zich een beetje wentelen in de bekendheid die Almelo en zijn vele glorieuze bewoners met zich meebrengt. Het enige wat de hangdorpen kunnen presteren is een oeverloos geneul en gejammer over wat had kunnen wezen, maar zelf iets presteren? Ho maar! Laat ze zich aanpassen of terug gaan naar hun eigen land!

Reageer
gravatar

almelo is een ik noem het maar een dorp ,want almelo is totaal niks te doen geen gezelligheid niks ,wierden is gezellig veel te doen ,leuke mensen ,en kijk almelo weinig voor kinderen te doen ,vele winkel panden leeg ,almelo ja sorry is niks en zal ook niet gauw wat worden een nieuw stadshuis bouwen ja dat vinden ze wel nodig , en wat een criminaliteit puuh

Reageer
gravatar

Almelo, ‘t zwarte gat. Woarin alle eegnheid en kleur van de umlignde döarpe opsloeket wörd. Almelo, foi toch, dee niersteen van Tweante, woar as de inwonners met ne kreoolsproak met mekaar kuiern mot woarvan as Hollaand meent, dat dat oons zeute Twents is. Woar as DeLange-eenheidswörst weg komp (EN HENKJAN BRIL-IN-T-PLAKHOAR SMITS!!) woarvan as de stearkste magen nog zoerbraand kriegt. Almelo, woarvan a’j gels nog nich zeggen könt: hähäh, t is wat….

Reageer
gravatar

WTF?
Almelo hangt als een bronstige hangoudere met jatneigingen als niet decoratieve molensteen om de nekken van de omliggende dorpen. Het gedraagt zich als een obesitas verslaafde rockster, en dan volgt er een bericht als hierboven?
Wat is er gebeurt, gaat de speld nieuws maken voor Pauw of zo?

Reageer