Frans Timmermans houdt emotionele speech over zichzelf

Aftredend minister vol lof over eigen toespraak

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft kort voor zijn vertrek naar de Europese Commissie een emotionele afscheidsspeech gehouden in de Tweede Kamer. De toespraak had als thema ‘Frans Timmermans’.

In zijn bevlogen verhaal ging Frans Timmermans uitgebreid in op zijn eigen kwaliteiten en hoe deze zich hebben ontwikkeld: “Enorme retorische vaardigheden hebben mij dikwijls uit benarde situaties gered. Reeds in groep 4 werd mijn charisma door juffrouw Joke erkend, na een aangrijpende spreekbeurt in 23 talen over het oeuvre van Luigi Pirandello. Mijn klasgenootjes vonden mij nog steeds een nobody, maar zij zag de intellectuele virtuoos die ik ben.”

De minister kreeg op een aantal momenten een brok in de keel: “Nadat ik de PvdA bevrijd had van Job Cohen, kreeg ik het verwijt dat ik aan zijn stoelpoten had gezaagd. Het is bewonderenswaardig hoe ik destijds mijn kalmte heb weten te bewaren en stoïcijns mijn carrièrepad heb vervolgd. Mijn krachtige persoonlijkheid gaf opnieuw de doorslag.”

Frans Timmermans had ook nog mooie woorden over voor zijn opvolger Bert Koenders: “Bert, het wordt geen gemakkelijke klus, maar wat zul je je een bevoorrecht mens voelen dat jij een minister als ik mag opvolgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat jouw beleid ervoor zal zorgen dat ik met weemoed herinnerd zal worden. Ik bewonder jou oprecht om je voorganger, dat mag je best weten.”

De speech werd goed ontvangen. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans: “Een zeer sterk en ontroerend verhaal van Frans Timmermans. Nederland verliest een groot staatsman, maar Europa krijgt er een held bij. Iemand die zo overtuigend kan spreken en zo veel zelfkennis heeft, belichaamt het hoogste wat je als mens kunt bereiken: Frans Timmermans.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De narcistische persoonlijkheidsstoornis… aardig op de tv in de persoon van Peter R. de Vries, Ivo Niehe of Mart Smeets. Ronduit (staats)gevaarlijk als politicus.

Reageer
gravatar

Hij die dingen weet en dingen doorziet voor anderen er üuberhaupt iets van begrijpen. Die bovenmenselijkse persoonlijkheid hebben wij moeten laten gaan.

Pinkt van pure ontroering even een traantje weg…

Reageer
gravatar

Groep 4? Frans is nog wel van de tweedeklasgeneratie, hoor.

Ja, Joke, wijlen mijn echtgenote, had het vaak ook hem. Het was op een gegeven moment Frans voor en Frans na. Haar eigen kinderen heeft ze een tijdje behoorlijk verwaarloosd. Maar goed, dat is nu allemaal uitgepraat. Het is goed zo.

Reageer
gravatar

Dit is toch niet te geloven, dat iemand hier intrapt. Nog nooit zo iemand over zichzelf horen oreren… Bescheidenheid is een deugt
Idd hiermee bewijst hij dat hij een klein kind is en nog niet over zijn jeugdtrauma’s heen

Reageer
gravatar

Humor: eerst maakt de EU teveel regels en dan benoemen ze een supercommissaris om die regels te beteugelen. Franske lijkt op de man die de kuilen die hij voor een ander heeft gegraven weer gaat dichtgooien.
En als ie op zijn bek gaat begint ie een nieuwe partij samen met Eurlings en Henkie Drol: “Samen foor ons eigen!” in 24 talen. Leven Flats Timmerfrans houzee!

Reageer
gravatar

Ik kijk uit naar het aangekondigde interview van Ivo Niehe met Frans Timmermans. Twee welbespraakte, meertalige grootse persoonlijkheden: het interview van de eeuw. Zet wel uw ondertiteling aan!

Reageer
gravatar

ja, zo’n lul zou het wel kunnen zijn , ja..:)
De predikant vertrekt als opzichter van de drankzuchtige Juncker, en da’s maar gelukkig ook.
De vraag is nu of hij nu echt fascistische streken gaat uithalen ..nu de verpakking en bevoegdheid anders is geworden

Reageer
gravatar

Dan neem je een moker ….
Zoek Fransje op …..
En geef ‘m een hengst van jewelste op zijn achterhoofd!

Voila …. Kwetsbaar als een gazelle-jong in een troep leeuwen

gravatar

Eigenlijk vond ik Frans Timmermans emotionele speech bij de MH17 ramp wel goed. Hij heeft toen allochtoon Nederland bij elkaar gebracht.

Wat dat betreft was zijn speech vergelijkbaar met een tweet van meneer Wilders van de PVV.

Maar ja, typisch links. Het gaat hem niet om het belang van “original” Zwarte Piet minnend Nederland maar om eigen roem.

De enige integere politicus die zich opoffert voor het belang van de Nederlander is kanjer Geert Wilders van de PVV.

Corrie.

Reageer
gravatar

Hihi… Hilarisch.

gravatar

De scoop is nu wel erg eenzijdig op Frans T. Zeker twee VVD-ministers zijn erin geslaagd hun blunders uit het zicht te houden;dat is de welingelichte kringen volkomen ontgaan. Ivo Opstelten merkte pas ná de zwendel met de politievoertuigen dat de Importeur Pon handjeklap had gemaakt met de inkopers van politiewagens en Hennis-Plasschaert ontging al weer dat haar departement één-tweetjes doet met krèk dezelfde importeur voor legervoertuigen. Zou P. de partijkas van de VVD ‘sponsoren’?

gravatar

Blijkbaar is iedereen vergeten waarom die oorlog in de Oekraïne is ontstaan. Begin december 2013 heeft de EU, onder aanvoering van Frans Timmermans, de oppositie in de Oekraïne aangezet tot revolutie. Een democratisch gekozen regering werd afgezet, met steun van Frans Timmermans.

De aanhangers van deze democratisch gekozen regering zijn op De Krim en in Oost Oekraïne ver in de meerderheid. Via een democratisch referendum hebben ze zich daarna afgescheiden, omdat ze niets te maken wilden…

Reageer
gravatar

Met Panini en Albert Heijn afspraken gemaakt dat half november het Frans Timmermans plaatjesboek in de schappen zal liggen. Bij elke vijf euro boodschappen krijgt u een plaatje van Frans Timmermans.

Reageer
gravatar

Heeft ie ook al plaatjes gemaakt? Bestaat daar een aparte Nobelprijs voor? Ik moet me toch eens gaan verdiepen in zijn oeuvre. Waar is m’n alu-hoedje?

gravatar

Maar Pauw kerel, weet jij…..dat IK (!) ‘s nachts….dat mondkapje…op mijn vrouw….d’r kut plaatste……en dus dat zij…….ervan bewust was……dat MIJN ego…….er niet in paste…….en dat IK…(!)….er maar in plaste….wist jij dat?

Reageer
gravatar

Ik ben zo blij met Frans Timmermans, vooral de dubbele agenda die ik aantref als ik een profielschets van hem maak. Ik zie uit naar de grote verrassing die nog plaats gaat vinden. Frans, 100.000 volle kisten voor de Voedsel in ruil van je creditcard, deal?

Reageer
gravatar

KUT, had je die 5 minuten om te kotsen niet beter kunnen besteden aan ‘t opleuken van je reactie (met interpunctie enzo)? Het geeft zo’n vieze smaak in de mond, vind je niet?

gravatar

Doe Corrie ook, doe Corrie ook!!!!

gravatar

Was Colinda dan echt echt? Hilarisch!
Ik houd m’n hart vast; ik hoop toch echt niet dat Corrie ook écht echt is! Zulke personen bestaan toch niet écht echt?

Trouwens, waar blijf je Corrie? Het item van vandaag gaat over een zekere persoon uit de linkse kerk! Enne, neem d’r gelijk ff een koekje bij.

gravatar

Wow, iedereen post op mijn naam! Dat geeft wel aan hoe geweldig ik ben en ook zo bescheiden!
Ik verdien alle nobelprijzen, televizieringen, en de X-factor vanwege mijn professionele professionaliteit

Reageer
gravatar

Graag ook enkele woorden aan Camiel Eurlings besteden die in goede CDA traditie ( Jaap de Hoop Scheffer, Verhagen) beloond werden met posities . Ook best eng

Reageer
gravatar

Bovendien is het naar zijn eigen zeggen maar half zo ver van Heerlen naar Brussel. Met waarschijnlijk 20x meer kmvergoeding.

Wat denken de mensen in hun laatste momenten? Wat een vraag zeg? Bekeken ze het vliegtuigplafond dan wel de vloer?

Reageer
gravatar

jammer dat hij niets over zwarte piet heeft gezegd je zou verwachten dat een dergelijke minister van buitenlandse zaken daarover het eindoordeel had kunnen geven en dan het liefst in rijmvorm want het gaat toch over sinterklaas

Reageer
gravatar

Mee eens Roland. En als hij het gedicht in 23 talen doet dan kan dat misschien de kloof overbruggen tussen de voorstanders van Zwarte Piet en de voorstanders van Willekeurig Gekleurde Piet.

Een gemiste kans van het kabinet om zijn sterspeler hiervoor niet te benutten. Stom van Marc.