Eerste succesvolle onderbuiktransplantatie in Nederland

Spoedoperatie na vrijwilligerswerk bij asielzoekerscentrum

In het VUmc is vanochtend voor het eerst een onderbuik met succes getransplanteerd. Dankzij de ingreep kan ontvanger Marco Heerings (48) uit Amstelveen naar verwachting nog decennialang toezien hoe dit land naar de knoppen gaat.

Op zijn verjaardag in 2011 kreeg echtgenote Carla voor het eerst het idee dat het helemaal mis was met haar Marco. “Mijn twee broers bespraken de criminaliteit in Nederland, toen Marco zich in het gesprek mengde en zei dat onveiligheid vooral een gevoel was. Dan weet je wel dat het goed mis is.” In de maanden die volgden, ging Marco steeds verder achteruit. “De dokter zei dat zijn onderbuik hem in de steek liet, maar dat het risico van een transplantatie te groot was. Pas toen Marco zich aanmeldde voor vrijwilligerswerk bij een asielzoekerscentrum kwam hij in aanmerking voor een transplantatie.”

De ingreep bij Marco Heerings is de eerste succesvol verlopen onderbuiktransplantatie in Nederland. Een team van medisch specialisten wist een deel van de onderbuik van donor Joost Eerdmans bij Heerings in te brengen. Een unicum: voorheen werden patiënten met een falende onderbuik palliatief verzorgd met dvd’s van Toen Was Geluk Heel Gewoon. Heerings zelf is na zijn ontwaken echter niet onder de indruk van de baanbrekende operatie: “De zorg in Nederland gaat ten onder aan graaiers en beunhazen. Links lullen en rechts vullen. Het is tijd dat de hoge heren in Den Haag daar eens een keer iets aan doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, dat mis ik nu een beetje bij jullie, kennis niet omgekeerd toepassen.

Ik heb me inmiddels op de wachtlijst voor een onderbuiktransplantatie ingeschreven, ik moet toch een keer van die softe gevoelens af en de onderbuik van Sadam Hussein schijnt indertijd ingevroren te zijn, daar ga ik voor.

Reageer
gravatar

Juist, dat zooitje tuig uit de grachtengordel met hun groene designbrillen gaat niet voor ons bepalen wat wij dienen te voele!. Ons onderbuikgevoel is van ons en daarmee uit!! Hoe meer onderbuikgevoelens des te beter, dat zal ze leren!!!

Reageer
gravatar

Afschuwelijk, en hoe moet dat dan met de Westerse Waarden? Het uit humanitaire overwegingen bij afbraak van bejaardenzorg aanbieden van een menswaardig einde in de levenseindekliniek bijvoorbeeld, moet dat ook allemaal maar overboord? Waarheen verstoten we onze kinderen nog in het belang van onze carrière? Die verworvenheden hebben we wel allemaal aan de grachtengordel te danken. Heb verdomme net een bloeiende handel in eicellen lopen, niks mis met de grachtengordel, ja?

gravatar

Dat worden bij autochtonen, om ons leed te kunnen verdragen, een hoop onderbuiktransplantaties. Vraag me af wat voor gevolgen het voor de premie van de ziektekostenverzekering heeft.

Het beste lijkt mij de oorzaak van het gevoel dat we naar de knoppen gaan te verhelpen.

Oftewel, sluit de grenzen voor buitenlanders en stuur alle geiteneukers het land uit.

Daarom hebben we meneer Wilders van de PVV als leider van ons land nodig.

Corrie.

Reageer
gravatar

Hihi! Corrie, je bent weer in vorm zeg! Vooral dat “geiteneukers” is hilarisch! Hoe kom je er toch op?! Maar hoe moet dat dan met boer Harm van de overkant? Zal je die niet gaan missen?

Trouwens: staat de koffie al klaar? Doe d’r maar alvast een koekje bij.

gravatar

Corrie, kom een keer langs voor een oogmeting. Je begint geiten met schapen te vergelijken.

Ik voeg even mijn adresgegevens toe.

Groeten,

De opticien van Gisteren
Brilweg 66
Xienix

gravatar

Het lijkt er op dat je zelf last krijgt van een falende onderbuik, Corrie! Dat je de oorzaak van het nare gevoel wilt gaan verhelpen, wijst daar duidelijk op. Onderbuikgevoelens zijn immers nooit vatbaar voor redeneringen en/of argumenten en/of feiten.
Vandaar ook de onderbuiktransplantatie die nodig was voor Marco Heerings.

gravatar

Wat sneu dat voor de transplantatie een onderbuikdeel van Joost Eerdmans is gebruikt.
Iedereen weet dat de onderbuik van Joost erg stug en sterk onderontwikkeld is. Nee VUmc, dit is een gemiste kans.

Reageer
gravatar

Waarom? Die heeft de beste onderbuik van heel Nederland. Sterker nog, ik denk dat we Corrie en alle andere PVV-stemmers moeten vragen een donorcodicil in te vullen zodat er wat gedaan kan worden aan het schrijnende tekort aan onderbuiken. Het is hartverscheurend dat iemand als Marco al vanaf 2011 heeft moeten wachten op een nieuwe onderbuik. De wachtlijsten moeten korter.

gravatar

Sandra waarom doe je toch altijd zo onaardig tegen mij? In deze tijd waarin wij, het blanke ras, het zo moeilijk hebben is solidariteit erg belangrijk.

Over onderbuik gesproken, van je man Jeroen heb ik vernomen dat jij na al dat gebroed dat je op de wereld hebt geschopt een behoorlijk onderbuikvetschort hebt ontwikkeld.

Corrie.

gravatar

Beste Corry, ik ben helemaal niet onaardig tegen jou. Mijn stelling dat je volgens mij de beste onderbuik van heel Nederland hebt zou je zelfs kunnen zien als een enorm compliment.

gravatar

Nee zoon, dat lijkt me geen goede oplossing. Het combineren van een linker en een rechter onderbuik geeft bijna altijd complicaties. In een onderbuik die zowel links als rechts is ontstaat een soort spanningsveld dat hartritmestoornissen en hoofdpijn veroorzaakt. Als dit te erg wordt kan zelfs de hele onderbuik(zowel links als rechts) worden afgestoten door het hoofd en het hart.

gravatar

Onzin! Allemaal linkse propaganda van die communistische ziekenhuisdirectie die met deze wantoestanden hun zakken gevuld hebben en zichzelf weer o zo kundig vinden. En ondertussen mag meneer Heering zeker een jaar lang ‘herstellen’? Jaja, een beetje lui in zijn bed liggen stinken, zul je bedoelen. En dat allemaal van mijn belastingcenten!

Reageer
gravatar

Het is zo jammer, Onderbuiker1, dat jouw perceptie van “de werkelijkheid” zo vreemd vervormd is. Iedere normale, zelfstandig denkende Nederlander weet toch dat ziekenhuisdirecties ALTIJD principieel rechts én rechtsdraaiend zijn en nog NOOIT van linkse sympathieën verdacht. De hele club is nota bene persoonlijk afgericht door niemand minder dan Hans Wiegel en zijn side-kick Robin van Linschoten. Nou, als jij nóg rechtsere ballen kan opnoemen, verdien je een slagroomtaart en een bos bloemen.

gravatar

Beste Outsider,

denkt u dat het een goed idee is om mijn linker bal te laten verwijderen en vervolgens te laten vervangen door een rechtse bal? En krijg ik dan taart en bloemen..?

gravatar

Het gerucht gaat dat Dick Swaab de volgende kandidaat is voor een onderbuiktransplantatie. Hierna zal hij vermoedelijk een boek schrijven met de titel: “Wij zijn onze onderbuik”.

Reageer
gravatar

Wat jammer dat u zo negatief doet over de zeer gerespecteerde heer Stapel. Hij is een zeer integer man, ik heb hier bakken vol data om dat te bewijzen!

gravatar

Mijn lever wordt vervangen door een borrelpraattafel.

En bij mijn kapper heb ik het volgende besteld:

COUPE NEKHARENKLETSEN

Mijn penis wordt verwijderd en er komt een zeikstengel voor in de plaats.

Reageer
gravatar

Anoniem, hihihi, die ben ik helemaal niet. Ik ben gewoon Hihihi. Jullie moeten niet zo flauw doen hoor. Niks niet enigjes. En waar is nou die speld?.

gravatar

De nieuwe onderbuik leidde meteen tot een waarschuwend gerommel en gebluk en een daaropvolgende gulle diarreestraal die vanwege de mestquota meteen vijf strafpunten opleverde!

‘Wie had gedacht dat ik dit nog mee zou mogen maken?’ zuchtte Marco zichtbaar aangedaan en trots voor de camera’s.

Reageer