Peter R. de Vries weet wie de gebroeders De Witt heeft vermoord

‘Ik zou het zoeken in de hoek van een boze menigte’

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft een idee wie de gebroeders Johan en Cornelis de Witt in 1672 heeft vermoord. De Vries denkt dat de politie het moet zoeken ‘in de hoek van een boze menigte’.

De misdaadverslaggever deed zijn uitspraken dinsdagavond bij RTL Late Night. Vooraf was aangekondigd dat hij de dader zou aanwijzen, maar daar wilde hij niets van weten: “Ik heb nooit gezegd dat ik precies wist wie het was. Dat maken de media er nu van. Ik kan wel onthullen dat het om een groep mensen gaat.”

De politie is blij met de bemoeienis van De Vries. Een woordvoerder noemt het een goed idee als hij ‘alles laat vallen waar hij mee bezig is en zich volledig in deze zaak vastbijt’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij heeft Geert Wilders de gebroeders de Witt laten vermoorden. Ik heb hem diverse keren gezien in de buurt van de Gevangenpoort en de Plaats. Hij had zich vermomd maar ik heb hem toch herkend.

Reageer
gravatar

Denk ‘ns na Charles, je kunt van Wilders denken wat je wilt (gedachten zijn -nóg- vrij), maar dat hij de twee halfjes Witt zou hebben geliquideerd is onjuist. De Wittjes waren niet koningsgezind; ze hadden graag het Oranje-familiebedrijf vreedzaam beëindigd. Wilders is ook geen fan van erfelijke monarchieën, dus jouw presumptie dat Geert hoofdelijk aansprakelijk is voor de moorden in dit milieu, is onlogisch. En ‘onze’ Oranjes? Ach, die zijn druk met het restaureren van hun sobere paleizen.

gravatar

Nou, die De Vries komt inderdaad met iets opzienbarends !! Ik noem het gewoon ‘gebakken lucht’ (komt meer voor bij deze man). Hij had als boevendeskundige de historische feiten de afgelopen 3 eeuwen gewoon moeten volgen ……
Hoe val je door mand ……!?

Reageer
gravatar

De politie heeft bekend gemaakt dat ze bij alle providers de telefoongegevens gaan opvragen van die bewuste dag.
Tevens gaan ze alle twitteraars onderzoeken die rond die datum hebben getwitterd met hashtags als #ikwaschhetniet en #opgeruimdstaatnetjes

Reageer
gravatar

Wie de De Wittjes hebben gelynched is een publiek geheim in kringen van Blauw Bloed; dat waren natuurlijk werkloos geraakte lakeien van Oranje die aan het einde van hun maximale WW-periode waren aangeland. Hier en daar wat jajem in kragen gegoten, wat losse sous rondgedeeld, larmoyante verhalen over Prinsesjesdag, quasi solidair op schouders gebeukt en olijk geknipoogd naar tandeloos gepeupel. Kortom de gewone VVD-verkiezingsaanpak en Voilà, Jan en Cornelis hingen al vóór je “Poepoeh!” kon zeggen

Reageer
gravatar

De Vries wilde slechts kwijt dat het om een klusjesman, of loodgieter van de gebroeders de Witt ging, ook een electriciën uit het naburige B. kon hij moeilijk uitsluiten. Uiteindelijk moest hij toegeven dat bijna iedereen het gedaan kon hebben, zelfs de behanger uit het verre P.

Reageer
gravatar

Gelukkig is er geen verjaring voor moord en doodslag. Als De Vries dit weet op te lossen komt er misschien eindelijk genoegdoening voor de nabestaanden van de gebroeders De Witt. Al die jaren in onzekerheid hebben hun sporen bij de familie nagelaten.

Reageer
gravatar

Heb mijn voorouderlijke geesten geraadpleegd en warempel het was mijn verre verre verre ome Krelis, die een achterachterachterkleinzoon was van een Hollandsche VOC-man en een vrijgekochte Surinaamsche vrouw (echte liefde!). Zijn ouders daarentegen waren dan weer Hollanders teruggekeerd naar hun roots. Het bleek dat dankzij de verhalen van zijn ouders en grootouders goed op de hoogte was van de politieke spelletjes.

gravatar

De camerabeelden waren heel toevallig verdwenen; men had per abuis bij vol daglicht de te ontwikkelen film eruit gehaald. Gebeurt me anders nooit zij de expert, maar ja hij had dan ook zijn Wet van Murphydag zei hei!

gravatar

Het is bekend dat de bewakers in de gevangenpoort in den Haag in Friesland werden gerekruteerd vanwege hun reuk en speurzimn. een van die bewakers was Petruszoon, bijgenaamd de Fries. Deze heeft enkele documenten van de gebroeders achter gehouden waarin enkele mogelijke daders genoemd worden. DNA onderzoek dat onlangs op deze documenten werd uitgevoerd leverde verassende resultaten op. Hieruit blijkt dat de R welke inmiddels toegevoegd werd aan de nazaat van Petruszoon duidt op een verdachte.

Reageer
gravatar

De politie is nog op zoek naar enkele belangrijke getuigen. Was u die bewuste 20 augustus 1672 in de buurt van Den Haag en heeft u toen een verdachte menigte gezien, neem dan contact met ons op.
Tevens zoekt de politie nog wen blanke tot lichtgetinte man met normaal postuur, die tussen de 25 en 35 jaar oud moet zijn. Deze man droeg een bruine tuniek en had een opvallende hooivork in zijn hand. Kent u deze man of bent u het zelf, neem dan zo snel mogelijk (anoniem) contact met ons op.

Reageer
gravatar

Moest hier staan en niet onder Corneliszoon van Heinden tot Verr: Heb mijn voorouderlijke geesten geraadpleegd en warempel het was mijn verre verre verre ome Krelis, die een achterachterachterkleinzoon was van een Hollandsche VOC-man en een vrijgekochte Surinaamsche vrouw (echte liefde!). Zijn ouders daarentegen waren dan weer Hollanders teruggekeerd naar hun roots. Het bleek dat dankzij de verhalen van zijn ouders en grootouders goed op de hoogte was van de politieke spelletjes

gravatar

Ik zat toevallig toen een herhaling van Peter r de Vries te kijken en toen zei hij dat ik een alibi had en volgende keer weer moest kijken. Dus is het zo.