Uitgaansagenda: waar kun je dit weekend leuk demonstreren?

Tips voor een bevlogen dagje uit

Het weekend komt er weer aan. Je kunt natuurlijk gewoon gaan stappen of thuis op de bank hangen. Maar je kunt ook meedoen aan dé trend van het moment: demonstreren op een plein. Wij zetten de hotspots voor een leuk bevlogen dagje uit voor je op een rijtje.

Hongkong

Voor wie van betogingen houdt, is Hongkong momenteel the place to be. Het publiek is overwegend jong, maar de demonstratie is toegankelijk voor iedereen. Hoewel begonnen als een studentenrally, hangt er geen corporale sfeer. De achtergrond van de protesten is het imposante zakendistrict van Hongkong. Het is een stukje vliegen, maar dan zit je wel midden in de vibe van nu!

Caïro

Geen zin in een jetlag? Dan kun je het ook iets dichter bij huis zoeken door naar het Tahrirplein in Caïro, dé bakermat van de demonstratietrend, te gaan. Het is weliswaar niet meer the protest capital of the world, maar vergis je niet: in Egypte is er altijd wel iets om je tegen te verzetten. En als je geluk hebt, kan de vlam door het Mubarak-proces zomaar weer compleet in de pan slaan!

Ten Boer

Houd je meer van een kleinschalig protest in een pittoreske omgeving? Denk dan eens aan het Groningse dorpje Ten Boer, waar afgelopen week weer eens een aardbeving plaatsvond. Als je met een spandoek op het Hendrik Westerplein aan de voet van de kloosterkerk gaat zitten, krijg je ongetwijfeld al snel steun van een aantal dorpelingen. Bezet het gemeentehuis in de 18e-eeuwse boerderij Swierenga en je hebt gegarandeerd een leuke zondag!

Volgende week in deze rubriek: ‘retro spot’ Kiev, ‘illegal rave’ Schilderswijk en de stad waarvan wij denken dat ze dé nieuwe toplocatie voor protesten wordt: ‘bashing’ Bern!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wel jammer dat het allemaal weer zo ver weg is. Een paar maanden geleden hadden we gezellige happenings in ons Schilderswijkje met onze maten. Kunnen we dat niet weer oppakken? Gewoon ons eigen Tahrirplein waar we trots op kunnen zijn?

Reageer
gravatar

Broer en ik zaten dringend verlegen om een verzetje, onze echtgenotes een weekendje beautyfarmen. Wij op zoek naar iets heftigs, iets waar de politie er nog gewoon flink op losbeukt. Waar de adrenaline door het lijf giert en men voelt dat men leeft. Toevallig kregen we de flyer van een geheel onverzorgd weekend op het Rode Plein in Moskou, met bezoek aan Lenin’s Mausoleum, gratis afrossing door de FSB en diplomatieke rel op maat. Gelijk geboekt natuurlijk. Zo’n lol gehad! ABSOLUTE AANRADER.

Reageer
gravatar

En, hoe was ‘t Wasgoed? Nog leuk klop gehad van de FSB? Helaas is er geen diplomatieke rel ontstaan uit jullie werkbezoek. Lavrov heeft nog wel even gebeld, maar dat ging over een Nederlandse attaché die te ver ging met een loksecretaresse van Vlad; hij nam haar mee naar een staatshooiberg om haar daar aan een diepgaand verhoor te onderwerpen.. Gelukkig sprong Frans Timmermans er nog net op tijd tussen. Lavrov was blij met Frans’ interventie gezien de Russische boycot van Holland’s varkensvlees.

gravatar

Er zijn een aantal zaken die mij er van weerhouden in Hongkong te gaan demonstreren:
– Het natte seizoen dat momenteel in Hongkong heerst
– Het feit dat je het risico loopt om onderweg naar Hongkong al ter hoogte van Donetsk uit de lucht geschoten te worden
– Vlucht NZ080 HKG-AKL zodat ik kan uitwijken naar een echt beschaafd land.

Reageer
gravatar

Bij mij in het dorp is er weinig te beleven, geen demonstraties of zo. Ja, zondag is er een demonstratie van monstertrucks op het pleintje om de hoek, dan ga ik daar maar naar toe.

Reageer
gravatar

Weinig origneel misschien maar het wordt dit weekend Het Rode Plein in Moskou. Gewoon met een bord lopen met Poetin HOMO!
Ik hoef niet naar de SM want je krijgt daar ontzettend op je flikker. 🙂
Misschien moet ik mij maandag wel ziekmelden. Maar ja.

Reageer
gravatar

Wij hebben nog wat plaatsen over voor een mega project X in Noord-Korea tegen Kim-Jong Un, volgende maand. Beloofd een spetterende attractie te worden, waarin niemand z’n leven zeker is!! Belangstellenden graag even reageren via de mail

Reageer
gravatar

ik heb nog wel een paar leuke protestliedjes over die ze misschien ook in hong kong kunnen gebruiken is er iemand die ze voor mij in het chinees wil vertalen wel graag zodat het rijmschema abab gewaarborgd blijft maar als ze in hong kong liever een ander rijmschema hebben is dat ook goed je moet toch oog houden voor de culturele verschillen

Reageer
gravatar

Hoi Roland

Vertalen naar sjinees is heel makkelijk.
Elke ‘R’ door een ‘L’ vervangen en in elke zin een aantal willekeurige woorden aanvullen met ‘ing’, dan ben je er al.

En interpunctie gebruiken chinezen volgens mij niet, dus wat dat betreft ben je al goed op weg

gravatar

Ik laat het culinaire aspect een rol van betekenis spelen bij de besluitvorming.
In Hong Kong kan je heerlijk eend eten.
De stoofpotten in Cairo zijn vermaard.
Wat schaft de pot in Grunnen??

Reageer
gravatar

Ik laat het culinaire aspect een rol van betekenis spelen bij de besluitvorming.
In Hong Kong kan je heerlijk eend eten.
De stoofpotten in Cairo zijn vermaard.
Wat schaft de pot in Grunnen??

gravatar

Toch wordt het Havanna op Cuba. Lekker demonstreren voor de totale vrijheid van meningsuiting en daarna: heerlijk chillen op het strand!

Reageer
gravatar

Klinkt wel leuk zo’n demonstratie.
Maar wat ben je daar nou eigenlijk aan kwijt? Zo’n demonstratie in Hongkong is een kapitaal om er alleen al te komen. Om er een beetje goed bij te lopen, moet je ook weer de demonstratie-mode in duiken en de hotste assesoires aanschaffen (Beetje hippe spandoek is al snel E250) en een hapje of drankje tegen schandalige prijzen. En waag het niet eigen eten mee te nemen, dat wordt bij aankomst ingevorderd

Nee, ik wacht tot de hype eraf is!!

Reageer
gravatar

Alleen maar demonstreren is nogal saai en je komt daarbij weinig in beweging.

Wat wij iedere zondag doen is Pedo Geocaching. Er wordt een spoor uitgezet dat uiteindelijk leidt naar het huis waar een pedofiel woont. De schat is meestal een baksteen die je dan door de ruit van de viezerik kunt gooien.

Zo doe je wat nuttigs op de zondag en je hebt de buurt waar de pedofiel woont een enorme dienst bewezen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik doe zondags vaak aan Pedocyclomastrubatie in het park.
Even een paar uurtjes die vervelende kindjes van hun fietsje af trekken (Alleen als ze op het voetpad fietsen, natuurlijk). Erg ontspannend en nog goed voor de conditie ook

gravatar

@ Ahmed de Vries.
Met zo’n voornaam kom jij mijn huis niet in want ik ben zuinig op mijn spulletjes. Het zou vervelend zijn dat ze na jouw bezoek opeens verdwenen zijn.

@ Joep.
Jij woont vast en zeker in Amsterdam. Amsterdam is berucht om zijn rare lui en vieze spelletjes.

Corrie.

gravatar

Och och, Corrie,

Wat mij betreft heb je gelijk hoor, vieze spelletjes houd ik wel van en ik ben een raar mannetje (Daar heb ik dan ook een vergunning voor).

Maar wat Ahmed betreft laat je toch weer eens zien hoe kortzichtig je bent, hem op zijn voornaam beschuldigen van diefstal is wel heel erg makkelijk.

Ik betwijfel echter dat je überhaubt spulletjes bezit welke Ahmed zou willen jatt…. eh…. hebben.

Maar goed, @Speld-lezers: Iemand zin in een demonstratie bij Corrie van Hiernaast???

gravatar

@Joep.
Het is verboden om op deze weblog aan opruien te doen.

Een trol met de naam Haagsche Annie heeft dat al eens eerder tegen mij geprobeerd en zij heeft nu een IP-blokkade aan haar dikke reet hangen.

Ik eis excuses van je omdat je een demonstratie tegen mij wilt organiseren.

Het moet hier wel fatsoenlijk op de weblog blijven.

Corrie.

gravatar

Oei, Corrie
Je hoeft niet meteen te dreigen, schat

Ik dacht dat je het wel gezellig zou vinden als we lekker kwamen demonstreren, maar blijkbaar niet.
Overigens is het hier een forum, geen weblog. Een beetje opruiïng is dus gewoon toegestaan.

Wat tik je trouwens mooi in vet gedrukte letters, mag ik je adviseren daarbij ook de capslock te gebruiken, ten einde een nog sterker schreeuwerig effect te krijgen?

Joep!

En @papagaai: Rot op!

gravatar

@Joep.
Een beetje gelijk heb je wel dat mijn reactie op het forum te overdreven is.

Maar tegenwoordig moet je zo oppassen. Het is gewoon een feit dat alle allochtonen potentiële IS-aanhangers zijn.

Wanneer je schrijft dat je hobby Pedocyclomastrubatie is dan trek ik de conclusie dat je een allochtoon bent. Die doen zulke dingen, dat is logisch

Jouw voorstel om bij mij voor de deur een demonstratie te houden zie ik als een bedreiging.

Corrie.

gravatar

Voor één keer heeft Corrie gelijk. Wijlen Haagsche Annie was niet enkel een trol, maar tevens een drol, een achterlijk serpent en helemaal niet het lieve dametje wat ze hier ten tonele voerde en daarbij nog sluikreclame makend voor vodka met roze Himalayazout.
Quelle merde.

gravatar

Ja zeg! Lekker elitair allemaal! Waar blijf ik dan als kommunistiese bijstandsmoeder? Ik heb geen cent te makken, dus zelfs Ten Boer is voor mij te ver.
De Speld is echt zo’n Grachtengordel-epaper wat dat betreft. Van wat er buiten de Gordel gebeurt hebben ze geen weet!

Reageer
gravatar

Je kunt natuurlijk ook een demonstratie online beginnen, lekker met de tijd mee.
Of als je zoals je zegt zo goed in je slappe was zit, kun je ook eens overwegen om een demonstratie thuis door te brengen.

Zo maar een paar tipjes

gravatar

Ik ga dit weekend gezellig naar Rakka naar mijn ISIS vriendjes.

Ze organiseren een vrolijke instuif met als thema:

De Sabijnse Maagdenroof.

Niet te veel drinken natuurlijk, want ik moet mijn kop er goed bijhouden (grapje).

Reageer
gravatar

Hey Jantje,

Tijd niet gezien, man.
Maar eh …. wij zijn er niet dit weekend, we gaan massaal naar Washington om te protesteren tegen de luchtaanvallen welke Barak voor ons geregeld heeft

gravatar

Ik ga gewoon demonstreren in onze buurtsupermarkt, lekker overdekt, veel te vernielen en een heerlijke politicel met bed vlak om de hoek. Ik zit me nu al te verkneukelen!

Reageer
gravatar

Mr. Janssen,

Laten we nou niet allemaal in dezelfde supermarkt gaan demonstreren, het is er al zo druk met het normale boodschappende volk.

gravatar

Belangrijkste vraag is: wat ga je demonstreren? Worden het de nieuwe salades, de bakboter of een pakje zout… sorry, kant-en-klare saus?

gravatar

*** Spoiler Alert ***
Ik wil niks voor je verpesten, maar het zijn de volgende:

– ‘retro spot’ Kiev
– ‘illegal rave’ Schilderswijk
– de stad waarvan wij denken dat ze dé nieuwe toplocatie voor protesten wordt: ‘bashing’ Bern

Maar staat ook gewoon in het artikel

gravatar

Honkong is inderdaad de place to be, maar aangezien de vliegkaartjes zo duur zijn ga ik toch liever wat dichterbij. Ook zoek ik net iets meer actie dan in groningen, zal oekraïnen een leuke plek zijn daarvoor?
Of hebben jullie iets leukers voor mij?

Reageer