Steeds minder jongeren geloven in WiFi in de trein

‘Ik geloof wel dat er iets is’

Steeds minder jongeren geloven in WiFi in de trein. Dat blijkt uit een onderzoek van ProRail. Veel jongeren geven aan dat ze er ooit wel in geloofden, maar geen enkel bewijs hebben gevonden dat het echt bestaat.

Tamara Janse (15): “Mijn ouders waren zelfs heel fanatiek, maar ik geloof er niet meer in. Vroeger ging ik braaf elke zondag mee naar de intercity Zwolle – Groningen, maar op een gegeven moment ga je zelf nadenken en vragen stellen.”

Tamara vindt het bovendien te makkelijk om aan te nemen dat Wifi in de trein bestaat, gewoonweg omdat dit staat geschreven in het spoorboekje. “Ik geloof trouwens wel dat er iets is, maar niet zoiets concreets als een grijze man met een baard of een goed werkende internetverbinding in de trein.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heeft misschien ook met de plek te maken? Op een meer sacrale plek als de kapel van het koninklijk paleis in Stockholm is het geloof in wifi wel sterk. Alhouwel, ook daar, dicht bij het altaar sterker dan in de uithoeken van de kapel.

Reageer
gravatar

Ze zeggen dat het bestaat, zelfs mijn tablet beweert het. Verder is het onbenaderbaar. Maar dat is met elk geloof. Daarom heet het GELOOF.

Reageer
gravatar

Ikzelf heb in de trein een keer een test gedaan naar de internetkwaliteit.
Als je Command Prompt opent in Windows, kan je het programma tracert uitvoeren.
Hieruit bleek dat de verbinding tussen apparaten van mensen in de trein EN de draadloze router in de trein, in de meeste gevallen erg stabiel is.
De meeste delay/Het probleem is de connectie tussen de trein en HET INTERNET.(wat draadloos zou moeten zijn denk ik) De trein kan natuurlijk geen glasvezel kabel meeslepen 😛

Reageer
gravatar

Tamara mag zeer blij zijn dat wij burgers uit de Nederlanden recht hebben om zelf ons geloof te kiezen. Wifi in de trein bestaat namelijk wel degelijk en ik vind het betreurend dat de jeugd van tegenwoordig zo scheps en luchtig over hun ongeloof praat. Mijn ouders hebben me opgevoed met wifi in de trein en bovendien geven spoorboeken aan dat dit correct is. Elke keer als ik de trein instap zie ik het spreekwoordelijke licht in de hoek van mijn scherm. Wifi.

Reageer
gravatar

Ow het bestaat wel. Ik was ook altijd sceptisch maar vandaag zag ik het licht! 5 Streepjes! Het is een absoluut wonder!
Verstuurd op de kracht van het almachtige Wifi in de trein!

gravatar

WiFi in de trein bestaat wel, maar alleen in bepaalde ruimtes.
Deze heten Wifi-Coupe, maar de NS kort dit meestal af met WC.
Daar moet je je WiFi kabeltje door het gat laten zakken tot hij het metaal van de rails raakt en dan heb je verbinding.
Er zijn ook mensen die denken dat je verbinding moet maken met die draden boven de trein, maar dat is een misvatting en geeft meestal een dramatisch resultaat…

Reageer
gravatar

Ontologisch bewijs à la Anselmus over het bestaan van WiFi in de trein; WiFi in de trein is het mooiste en grootse wat ik kan bedenken, dat betekent dat het bestaat, want als het niet bestaat is het niet het mooiste en grootste wat ik kan bedenken (ervan uitgaande dat het existentie hoort bij het mooiste en grootste zijn)

Reageer
gravatar

Ik begrijp niet hoe mensen kunnen zeggen dat WiFi in de trein niet bestaat. Dat staat toch duidelijk in het spoorboekje geschreven ( Festina lente afdeling 2:3:45). WiFi is overal om ons heen. Tamara heeft schande over haar familie gebracht door het bestaan van WiFi in twijfel te trekken. Ik had het nog begrepen als ze was overgestapt naar de intercity Zwolle/ Enschede, maar geheel niet meer geloven in WiFi? Naar mijn mening ze is volledig ontspoord. WIfI redde haar ziel…

Reageer
gravatar

Ik vind dat mensen het spoorboekje ook veel te letterlijk nemen. Het gaat om de moraal.

Reageer
gravatar

Mensen die in WiFi in de trein geloven, geloven vaak ook dat de trein waarin ze rijden speciaal voor hen gebouwd is, en dus niet ouder kan zijn dan een paar uur.
Terwijl, als je alleen al naar het onderstel kijkt, je bij bijna elke trein roestvorming tegenkomt, wat een ouderdom van op zijn minst enkele JAREN aangeeft.

Reageer
gravatar

ik heb bijna altijd WIFI in mijn traject Hoogeveen Groningen. Het wil wel eens heel traag zijn, maar dat heeft te maken met de volle treinen met smartphone gebruikers volgens mij.

Reageer
gravatar

Van sommige dingen is er geen bewijs, je moet het gewoon geloven dat het er is. Zo schijnt er ooit iemand daadwerkelijk een hele webppagina geladen te hebben met wifi in de trein. Het was een openbaring! Uit de hele trein kwamen mensen om het met eigen ogen te aanschouwen!

Reageer
gravatar

Ben ik de enige VK lezer?
de Speld is een rubriek die regelmatig de zaak op de hak neemt, vaak met veel humor.
niet alle afleveringen zijn even overtuigend maar dit is midden in de roos!
zelf heb ik het opgegeven na meerdere pogingen om via de Wifi kontakt met het internet te maken. Aan wifi alleen heb je niets

Reageer
gravatar

Geloof…..geeft ons een zekerheid van werkelijkheden die we niet kunnen zien.
Ik kan soms met (ver)bewondering kijken naar hoe mensen in vol vertrouwen hun Wifi in de trein gebruiken en erop durven vertrouwen dat het met hun verbinding wel goed zit.
Als ik ze ernaar vraag zeggen ze mij dat het spoorboekje op zich wel ok, is, maar je moet je er niet op blindstaren, je hebt een levende verbinding nodig dmv Wifi omdat je anders op een verkeerd spoor kunt eindigen en dan mis je de trein.

Reageer
gravatar

Traject Tilburg denbosch & Eindhoven denbosch maak ik dagelijks gebruik van wifi in de trein. Alleen niet in de spits. Omdat er dan een andere soort treinen rijden

Reageer
gravatar

Traject Tilburg denbosch & Eindhoven denbosch maak ik dagelijks gebruik van wiki in de trein. Alleen niet in de spits. Omdat er dan een andere soort treinen rijden

Reageer
gravatar

Aha, dus dat bedoelen ze….
Het woord wifi is dus hoogst waarschijnlijk een slechte vertaling.
Het moet dus Bifi zijn.

gravatar

Blijft jammer dat ik zo’n beetje de enige ben, die zegt.. Vie. Vui. internet.. doe niet en bespaar geld..

Kansloos idee ùberhaupt: wifi in OV.. lange leve Nederlanders en hypes.

Reageer
gravatar

Het is gewoon een stunt, wifi in de trein. Zo tergent langzaam dat je het traject nog eens moet reizen voor die download. Goed voor de omzet!

gravatar

Zolang degenen die in Wifi in de trein geloven maar geen kruistochten starten tegen aanhangers van Wifi in de bus vind ik het allemaal wel best.

Reageer
gravatar

I find it easier to believe in godzilla. GODzilla is the true ruler of all kigdoms, the allmighty. He’ll power my phone when i need.

Reageer
gravatar

De wifi verbinding in de trein bestaat, jammer dat het spoor niet doorloopt naar de rest van het internet… Misschien uiteindelijk geschikt voor een chat service met mede reizigers oid..

Reageer
gravatar

De leegloop in de trein. Het is onvermijdelijk, erg jammer om te zien dat onze mooie treinen leeg komen te staan en dat mensen gewoon niet meer op WI-FI vertrouwen. Vertrouwen is alles als het op WiFi aankomt.

Reageer
gravatar

Tegenhangers van de W-Atheïsten werpen het volgende argument nog vaak op: ”Wacht maar tot u een WiFi ervaring (ook wel WE) krijgt”, dan wil u niet meer anders”.

Reageer
gravatar

Het is een geheim dat WiFi gewoon werkt als je weet hoe je het moet instellen.
Nooit problemen gehad in NL met de wifi zelfs niet met de WIFI in de bus.

Gewoon rustig doorzetten prorail/NS zolang het gratis blijft natuurlijk 😉

Reageer
gravatar

Juis!
Ook ik geloof in Wifi in de trein, vooral in de stiltecoupé. Het rustgevende klikken van de toetsenborden, het ruisen van de swipende vingers en de verbitterd gemompelde verwensing: “het is weer dikke stront vandaag”.

Reageer
gravatar

Volgens mij interpreteren veel mensen wifi in de trein te letterlijk terwijl het juist om de symboliek gaat. Wifi in de trein betekent niet perse dat je gratis op internet kunt in de trein, het betekent volgen mij eerder dat het altijd mogelijk is om je verbonden te voelen met de wereld om ons heen, zelfs in de trein.

Reageer
gravatar

ik heb bijna altijd internet via de wifi van de trein hoor.. ja oké hij valt wel eens weg, maar als je het dan weer opstart doet ie het gewoon weer hoor.. ik hoor veel mensen erover zeuren maar ik heb er geen last van. En anders: lees eens een boek of iets anders! even je mobiel in zijn hoesje houden doet geen mens kwaad

Reageer
gravatar

Het belangrijkste is dat we elkaar allemaal in onze eigen waarde laten, of we er nu wel of niet in geloven.. Echte bewijzen zullen wij toch nooit kennen..

Reageer
gravatar

Het fundament van geloof is dat je alles in werking stelt om te zorgen dat een niet-gelover zich bekeerd. Je aanname klopt dus van geen kant

gravatar

Omdat het in het spoorboekje staat!

Maar ja, het spoorboekje suggereert ook dat de trein op tijd rijdt, wat nauwelijks gebeurd. Dus dat wifi is ook wel een beetje twijfelachtig

gravatar

Ik ben vaak over mijn internet heen. En omdat ik elke dag met de trein reis maak ik gebruik van de WiFi in de trein. Werkt meestal gewoon prima hoor…

Reageer
gravatar

Volgens mijn 2 studerende kinderen is dit de grootste leugen die er is, OV en uren kan toch nog kunnen studeren want de uren die je niet reist heb je nodig om geld te verdienen of college’s te volgen. NS succes !!

Reageer
gravatar

Fuck op met wifi in de trein.
Ik maak in de trein gewoon gebruik van de LAN-kabel, wat al jaren werkt! Waarom nou iets werkends vervangen door iets waarvan je niet eens kan zien of het wel gaat werken ….. totaal onnodig!

gravatar

Tamara staat niet open voor WiFi. Ik ken een heleboel sceptische mensen, die ook zoiets hadden van ‘ja maar’ en ‘dit en dat’. WiFi zit niet in de trein, WiFi zit in de router van je hart. Maar als je niet wilt zien dan zal WiFi zich nooit aan je openbaren. Ik wens jullie een gezegende dag met enorm veel bereik. En onthoud, sta open voor WiFi, dan zal het je vanzelf bereiken.

Reageer
gravatar

wat een gedoe. Het wifi-isme bestond 20 jaar niet eens! Het is net zo’n hype als scientology en de Frans-Bauer-cult.
Zelf ben ik al mijn hele leven een amish. Ik ben al jaren gelukkig zonder computer in mijn leven!

Reageer
gravatar

De Speld ondersteund al jaren reacties welke per postduif ingezonden worden.
Ook telegram en morse-code mag!

gravatar

Zou het niet handiger zijn als je gewoon je account instellingen eens goed instelt?

Ik heb je al 5 keer gemaild afgelopen week maar krijg ze steeds terug omdat je mailbox niet gevonden kan worden

gravatar

Ik geloof er zelf ook niet meer in.
Af en toe zag ik wel eens een SSID voorbijkomen, het bewijs voor WiFi in de trein, maar eenmaal in contact contact met WiFi n de trein kom je er snel achter dat WiFi in de trein helemaal niet bestaat

Reageer
gravatar

Ik moet hier een kleine correctie maken: WiFi werkt uitsluitend in dubbeldekkers en dan alleen nog op de bovenste verdieping. Vanwege nabijheid Telegraaf gebouw zijn de door Telegraaf Mediagroep NV beheerde websites niet beschikbaar op het traject Amsterdam CS- Amsterdam Sloterdijk

gravatar

Ik heb WIFI in de trein persoonlijk mogen ervaren. Vorige week dinsdag zag ik het op mijn telefoon verschijnen. 5 streepjes! Het was een kort maar heel krachtig moment.
Oke, ik kan niet bewijzen dan WIFI in de trein is, maar ik voel het, ik weet gewoon dat het bestaat!

Reageer
gravatar

Hier heb je een redelijk bewijs:
Het spoorboekje zegt dat het zo is. Je mag het dus aannemen.

Als je dat moeilijk vindt dan het volgende:
Het spoorboekje geeft ook de tijd dat de treinen rijden aan. Maar die kloppen niet. Maar dat betekend niet dat er geen treinen zijn.

Dus:
Het feit dat het spoorboekje zegt dat het bestaat en het er eigenlijk niet is, is een bewijs. Door het feit dat er ook treinen zijn, maar je ze niet ziet zoals verwacht, weet je dat het er gewoon MOET zijn.
Be-Li-fi

gravatar

Ik zie de verbinding wel in de netwerklijst en mijn Mac maakt er automatisch verbinding mee. Claimt verbinding te hebben maar toch geen connectie. Selectie aan de poort?

gravatar

En dan nog: in het spoorboekje staan ook allerlei tijden vermeld over aankomst en vertrek van treinen – klopt allemaal niets van. Hoe kan je dan zo naïef zijn om al die verhalen over WiFi te geloven?