Toyota introduceert zelfterugroepende auto

Voertuig met mankementen rijdt automatisch terug naar de dealer

Toyota brengt dit najaar een nieuwe Prius op de markt die zich bij mankementen automatisch terugroept naar de dealer. De auto is in staat om op maandelijkse basis verkeerd gefabriceerde onderdelen te laten vervangen.

De futuristische auto kent louter voordelen voor de consument, zegt Katsuaki Wannabeta, CEO van Toyota: “De consument zal nauwelijks merken dat de auto weg is: we proberen de auto zo te fabriceren dat de eigenaar binnen een week weer over zijn voertuig kan beschikken.” Volgens Wannabeta is de zelfterugroepende auto het antwoord op de kritiek die Toyota regelmatig ontvangt. “Wij zijn het eerste bedrijf ter wereld dat een innovatieve oplossing biedt voor de productiefouten van Toyota.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig is Toyota de enige die zo open is over het terug roepen van auto’s, zij sjoemelen niet! Bij Speld vast veel VW en Opelrijders?!

Reageer
gravatar

Kijk, hier ontbreekt weer essentiële informatie. De Toyota Hunchback (een verhoogde fastback) rijdt bij mankementen zelf terug naar de dealer. Wat nu als de dealer failliet gaat of verhuist of als je net je schoonmoeder van een langdurig bezoek naar huis wil brengen? Stel je voor: je helpt haar instappen, de computer registreert een hevige eenzijdige druk op de schokbrekers, de deuren knallen dicht en bonne mère vertrekt hulpeloos naar de dealer, op vrijdagmiddag. Wat dan? Echtscheiding?

Reageer
gravatar

У нас также есть инновационные решения проблем Toyota: купить Ладу! *

*) Несколько месяцев периода ожидания в связи с нашим завоевания Украины и бойкота ЕС.

Reageer
gravatar

Opel heeft al eerder zoiets uitgeprobeerd:
Kadet Prepaid. Zodra de brandstof onder de 10 liter komt, krijgt de bestuurder de optie om automatisch bij te vulllen. Echter een fiasco aangezien Opel alleen Q8 als aanbieder van automatisch vullen had gecontracteerd.
Geregeld dat de Opels daarmee kilometers omreden, en dan nog voor duurdere brandstof ook.

gravatar

Maar wat nu als er een mankement is aan deze automatisch terugroepfunctie? Dat de auto zich niet naar de garage maar naar, bijvoorbeeld, het huis van je schoonouders terugroept?

Reageer
gravatar

dat is alleen een probleem als de “rijdt over schoonouders heen” functionaliteit ook stuk is. Dat is pas echt naar als die functionaliteit stuk is en je verplicht bent je schoonouders op visite te hebben.