India stemt over terugdraaien onafhankelijkheid

Londen niet op de hoogte van referendum

814 miljoen Indiase kiesgerechtigden spreken zich vandaag in het grootste referendum ooit uit over het terugdraaien van de onafhankelijkheid. Peilingen voorspellen een nek-aan-nek-race.

Voorstanders van de wederonderwerping aan het Verenigd Koninkrijk hopen straks te kunnen profiteren van subsidies, lucratieve overheidscontracten en sociale voorzieningen. Tegenstanders vrezen dat typisch Indiase verworvenheden als het kastenstelsel en de kinderarbeid verloren gaan.

De Britse premier Cameron reageert verrast op het referendum: “Wij zijn niet op de hoogte gesteld van dit initiatief. Ik kan me voorstellen dat er wat haken en ogen zitten aan een vertwintigvoudiging van de bevolking.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

India, ok, maar Paki’s?
Liever een eiland vol Indische wiebelhoofden naast ons dan die doorschijnende Britten met hun policor lievermoslimgangbangsdanracist en fake accent. Me hoela dat je een van die vale dronkaards verstaat, beetje een R achter een banana plakken en janken over Diana.
In het land van Apu is het een genoegen te mogen luisteren naar culprit, aloo mutter en special price for you. Bovendien leven er tien indiers op een meter, handig want ze zullen moeten indikken in ol…

Reageer
gravatar

Ik belde laatst de helpdesk op mijn werk, de PC deed weer eens vreemd. Kreeg ik een Indier aan de lijn. Ik dacht, zolang ie mij helpt is hij in ieder geval niemand aan het verkrachten.

Reageer
gravatar

Het grootste referendum ooit???
Hoe kunnen we dat weten? Ooit betekent in het Nederlands: “een onbekend tijdstip in verleden of toekomst”. We kunnen slechts weten over de omvang van referenda in het verleden, maar niet over die in de toekomst. Dus het grootste referendum ooit is onzin. Misschien is er volgend jaar wel een groter referendum.

Zoals in een bericht over de waterstanden: vandaag 10 cm hoger dan de hoogste stand ooit van gisteren.

Reageer
gravatar

Voor het terugdraaien van de onafhankelijkheid is instemming nodig van Mahatma Gandhi. Dat maakt exhumatie onvermijdelijk, of is hij aan de oevers van de Ganges in rook opgegaan? Gisteren was nog even Cameron BBC-1 news, hij was bij Lloyds de polisvoorwaarden van India’s afhankelijkheidsverzekering aan het nazien. In afwachting van de her-inlijving in de Commonwealth heeft de Royal Bank of Scotland alvast haar dividend verlaagd. Zou Schotland voor zelfstandigheid kiezen, dan koopt ABN de RBS

Reageer
gravatar

Grove fout in dit bericht!!
Er wordt geschreven over wederonderwerping, wat zou betekenen dat India en het VK zich aan elkaar onderwerpen, wat natuurlijk ook een prachtige constructie is, maar daar is hier geen sprake van.

@Redactie: Graag aanpassen naar Heronderwerping.
En als u dan toch bezig bent, stuur Joseph van Kekerdom gelijk even op een jaartje onbetaalde vakantie.

Reageer
gravatar

Ik denk dat de door u geziene interpretatie de term ‘wederkerige onderwerping’ als grondslag zou nopen.

gravatar

Dat zou toch vervelend zijn wanneer het Verenigd Koninkrijk ook maar iets verzekerd zou hebben. Wanneer de bevolking vertwintigvoudigd zullen de verzekeringskosten dat land de nek om draaien

gravatar

Deze hausse in toch maar wel/niet onafhankelijk zijn opent mogelijkheden. Ik stel voor dat we de onafhankelijkheid van België terugdraaien. België terug in ons koninkrijk, maar dan wel het land leeg opleveren graag.

Reageer
gravatar

Kunnen we niet alsnog besluiten om Limbabwe en sommige dorpjes in Noord-Brabant aan België te geven en dat land vervolgens vrijwillig te laten annexeren door Frankrijk?

gravatar

Holland laten onderlopen lijkt me de beste optie. Al die holle hoofden blijven natuurlijk wel drijven, maar die gaan maar de volle zee op.
En daarna gewoon excursies organiseren van Amersfoort aan Zee. Met glasbodemboten boven Amsterdam en de rest van Holland.

gravatar

goed ideetje van ideetje,
zijn we eindelijk verlost van die arrogante noorderburen die hun economie opgebouwd hebben met de steenkool uit het door hun zo verachtte Limburg