Kafkaëske sfeer van homerische proporties verwacht op Prinsjesdag

Proustiaanse en rinnooykaneske toestanden mogelijk

Het kabinet verwacht morgen een kafkaëske sfeer van homerische proporties op Prinsjesdag, maar sluit niet uit dat ook proustiaanse en rembrandteske toestanden tot de mogelijkheden behoren. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma vandaag bekendgemaakt.

“De troonrede van vorig jaar was een clownesk-platonische, brechtiaans-hannibalorige, maar bovenal ontzettend peterjanrenzige vertoning. Een herhaling daarvan zou voor mij een charisteastische afgang van janjoostvangangelige omvang betekenen”, aldus Dijksma.

“Het laatste wat we willen, is een aaneenschakeling van shakespeariaanse scènes gevuld met stalinistische teksten. Het zou mooi zijn als we toch wat meer in rinnooykaneske of davinciïstische sferen kunnen geraken.” De oppositie vindt dit echter een wat mohammedbeeïge stellingname van Dijksma. De opvallend jeroenwollige CDA-leider Buma reageert alexanderklöppig: “Als de staatssecretaris zich zo dijksmatig blijft opstellen, krijg je vennegoorofhesselinkiaanse taferelen. Bij PSV heb je gezien waar dat toe leidt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik verwacht meer de imbeciliaanse sfeer van altijd tijdens de prinsendag. Vrouwen met manden, vogelnesten, schalen, taarten, bakstenen, rotsblokjes, bankschroeven en taartjes op hun stomme kop en slappe druipende vlaaitjes in de bloes en zweetvoetende okselonrijne mannen in hun gestropdaste levenloze uniformen. Het zou goed zijn als al dat tuig dat daar bij elkaar gelijmd en geslijmd bijeenkomt tot ontploffing werd gebracht, dat is die eenmalige vervuiling wel waard.

Reageer
gravatar

ja dat ontploffen is een goed idee maar wat denk je daarna betreffende de luchtvervuiling,ja deutsch uber alles dat blijkt .hoe is dit in deze tegenwoordige tijd nog mogelijk deze dieven,struikrovers uitzuigers van de maatschappij aan de macht zijn,dit zijn middeleeuwse toestanden waardoor het gepeupel door alle wetten en bescherming(maar niet voor het volk bedoeld)net zoals de regeringslijers uitgebuit wordt.hoe kunnen er uberhaupt zoveel naive mensen zijn die staan te klappen klootjesvolk!!!!!

gravatar

Als Willem Alexander en Maxima binnenkomen, zal de hele ridderzaal opstaan en luidkeels zingen:

Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht,
want wij zitten allemaal recht(s)

Aangezien de 2e + 1e Kamer in Verenigde Vergadering bijeen zijn, wordt na het lezen van de troonrede meteen hoofdelijk gestemd over het initiatief wetsontwerp van de PVV inzake de Zwarte Pieten discussie.

Hoofdpiet Jeroen Dijsselbloem mag daarna in de Tweede Kamer zijn koffertje met cadeautjes uitpakken.

Reageer
gravatar

Begrijp helemaal niets van het verhaal dat de varkens Dijksma en Buma krijsen.

Geef mij maar meneer Wilders van de PVV, hij spreekt tenminste duidelijke taal die iedere Nederlander begrijpt.

Corrie.

Reageer
gravatar

Hilbrand,

Wat een NuJij gehalte weer hier, beetje lopen roeptoeteren zonder enige onderbouwing.

Als de heer Wilders iets begrijpelijks roept, dan heeft hij gelijk. Kijk en dat hoef je dan weer niet te onderbouwen

gravatar

Ondanks de poging door duur taalgebruik, blijft prinsjesdag een jaarlijks terugkerend circus. Om dit circus te onstijgen denk ik meer aan een transformatie naar soort van luxe nachtclubachtigs. Bijvoorbeeld Mark Rutte als een ilusionist, Geert Wilders in een messenwerp act. Misschien Sharon Dijksma in een paaldans act die met veel souplesse rond de paal kronkelt en op het einde van de avond uiteindelijk het koningsnummer van WA waar het uiteindelijk allemaal om te doen was.

Reageer
gravatar

Zelf ben ik zeer teleurgesteld in het aantal gebruikte trema’s in deze tekst, het is niet moeilijk iets te zeggen over het lot van de conciërge in voormalige koloniën, naïviteit over hoe belasting wordt geïnd in de reële economie, coördinatie die nodig is bij het opruimen van een ruïne en het noodzakelijk egoïsme van de dichter om tot mooie poëzie te komen in het vacuüm van zijn gedachten.

gravatar

Had je dan een tokkieversie verwacht? Nou bij deze speciaal voor jou

Hallo Plucheplakkers,

We gaan volgend jaar nog meer graaien.

Doei Doei

Tevreden?

gravatar

Plucheplakkers??? Wat een eufemiesme voor dat zooitje in Den Haag wat zichzelf met de meest riante wachtgeldregelingen bedenkt, zelf niet aansprakelijk zijn in bestuursfuncties en dus ook niet door een regter veroordeeld kennen worden en gaat zo maar door. Als ze mislukken dan hup, via een vriendje snel ‘n nieuw baantje ritselen met riant inkomen. En de gewone man maar belasting betalen voor dat tuig. Laat ze maar eens hoofdelijk aansprakelijk zijn voor wat ze doen, dan piepen ze wel anders!!

gravatar

Heerlijke reactie van Nol de Trol. Ik hoop maar dat dit net zo Speldachtig bedoeld is, anders krijg ik meelij vanwege een wilderiaans gebrek aan nuance.