‘Hou op met vergelijking Pauw en Barbapapa’

Netmanager vindt tweestrijd onterecht

Het is onzinnig om de nieuwe talkshow van Jeroen Pauw voortdurend te vergelijken met Barbapapa. Dat vindt netmanager Suzanne Kunzeler van NPO3 en Jeugdprogrammering, dat de succesvolle serie uitzendt.

Sinds maandag, toen de eerste uitzending van ‘Pauw’ te zien was, vallen recensenten over elkaar heen om de twee programma’s te vergelijken. Kunzeler wil daar niet aan meedoen: “Er wordt nu echt een tweestrijd van gemaakt, terwijl wij dat zelf helemaal niet zo voelen. Ik ben ervan overtuigd dat Jeroen ons het succes gunt. En ik weet zeker dat hij ook snel genoeg de juiste vorm te pakken krijgt.”

Volgens Barbapapa-eindredacteur Bart Verhoef zijn de programma’s te verschillend voor een eerlijke vergelijking: “Bij Barbapapa weten we al sinds jaar en dag dat de vorm ondergeschikt is aan de inhoud. Dat maakt ons concept zo sterk. Jeroen probeert nu de sfeer van een nachtclub neer te zetten, terwijl wij kiezen voor gekleurde poppetjes. Dat is een verschil in stijl. Het een is niet per se beter dan het ander.”

Jeroen Pauw sluit zich bij Verhoef aan. Ook hij zegt zich niet bezig te houden met de vermeende concurrentiestrijd: “Het is onvermijdelijk dat je als nieuwe speler meteen wordt vergeleken met Barbapapa. Ik zit lang genoeg in dit vak om dat te weten. De kunst is om je eigen ding te blijven doen. Dat doet Barbapapa ook.”

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen vindt de vergelijking wel degelijk zinvol: “Je merkt dat Jeroen moeite heeft zich aan situaties aan te passen, zich de juiste houding te geven. Daarnaast heeft de kijker behoefte aan hedendaagse thema’s en constructieve oplossingen en minder aan borrelpraat. Wat dat betreft kan Jeroen veel leren van de flexibiliteit van Barbapapa.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeetje, wat een commentaren op de uitzending van Pauw…..ook en m.n. in de media……nooit gehoord van iemand een (nieuwe) kans geven en wachten totdat de kinderziektes vanzelf oplossen!??? Iedereen die Pauw langer kent heeft hem enorm zien groeien, laat hem dat nu ook doen in zijn ‘nieuwe rol.”

Reageer
gravatar

Zeker Annemiek; Jeroen is duidelijk aan het groeien: in de longlist van de Quote 500 én hij doet al minstens twee maanden met dezelfde vriendin. Dat mág (en moet) zeker niet onvermeld blijven bij iemand die meer ex-en heeft dan een gemiddelde Kalief in zijn harem.

gravatar

Pauw is een stomvervelende, politiek overcorrecte flapdrol. En residu uit de jaren ’80 dat op het scherm is blijven kleven. Schrappen die hap. Vergeleken bij Pauw is Barbapappa hot.

gravatar

Ik ben het niet eens met de onvrede overJeroen Pauw. De jongen mist het tegenspel dat Paul Witteman hem bood: de oudere, meer bezonken PW, als contrast met de vaak Sturm-und-Drangmatige JP, flegma versus charisma, hersens versus hormonen, dát was het geheim achter het succes van P&W. Als concurrentie slechts het EO-waterverf-duo Knevel & V.d. Brink, zo móest VARA’s P&W wel succes hebben. Nu is de modieus ge’tan’de RTL skinhead Tan de arena ingestapt; bro versus honky, may the…

gravatar

Jeroen Pauw mist een bescheiden aangever, zoals ooit Paul Witteman, Frans van Dusschoten bij André van Duin, of zoals Knevel bij V.d. Brink, of Timmermans bij Rutte. Duo’s dienen (met en per saldo) on-gelijk te zijn; twee kapiteins op 1 brug werkt niet. Alle komische duo’s werken met aangevers en inkoppers: Snip met Snap, Timmermans met Rutte, Teeven met Opstelten, Zalm met Deijsselbloem en Westerwelle met Merkel, Medvedev met Poetin, Berlusconi met Mussolini; kortom voorbeelden te over.

Reageer
gravatar

Ik ben wel heel blij dat het Nederlandse voetbal weer flexibel is. De vergelijking van de Barbapappa en de verdediging van het Nederlands elftal vind ik persoonlijk treffender. Het is vrolijk, veelvormig je hebt soms geen idee welke vorm het heeft en gaat krijgen. Daardoor is het heel spannend om naar te kijken.

Reageer
gravatar

Weet je wat ik denk? Dat geen enkele van die gasten onthoofd is. De CIA denkt dat ze allemaal tegelijk onthoofd zijn.

Als die lui van IS afkomen met een onthoofde die gewoon nog rondloopt na twee weken?

Dan gaan ze gewoon weer overal zitten zeuren dat de security niet deugt.

Reageer
gravatar

Even een overdenking tussendoor. Is een vraag die even bij mij opkomt.

Hoe onthoofd je Barbapapa? Lijkt me behoorlijk lastig om een politiek statement te geven als je slachtoffer om de haverklap weer een nieuwe kop genereerd.

gravatar

Jeroen moet om te beginnen niet starten met de intro waaronder muziek te horen is, in de vorm van vergane of andere hits. Dit is erg rommelig. Ik zou als je dan toch graag de diepte in gaat kiezen voor minder gasten, of 1-op-1 laten opkomen zodat er steeds meer gasten aan tafel komen en je aan het eind meerdere mensen aan tafel hebt, en alsnog samen verder kunt praten. Kleding: meer alto. Je bent stijlloos geworden na al die jaren in het keurslijf. Kom maar op met kleur en shabby bloesjes.

Reageer
gravatar

Jaja, nu speelt iedereen nog mooi weer.

Wacht maar tot meneer Pauw (eindelijk) eens meer kijkers trekt dan Barbapapa, dan zal men hem hoog van de toren horen blazen tegen “die vormeloze zak zonder ruggengraat, met z’n voorspelbare trucjes”.

…of deed hij dat laatst al eens, tegen de RTL Late Nicht Show?

Reageer
gravatar

niet doen humberto tan moet je met de zwarte piet discussie vergelijken anders wordt het racistisch het is beter om soort bij soort te houden dat is politiek correct

gravatar

Nou Bant, vergelijken mag (nóg) wel in Nederland van IS Schilderswijk, als je het maar niet hardop en/of schriftelijk doet. Laat ons niet Jeroen zomaar afschrijven omdat Paul geen onderzetter meer speelt. 3-werf neen, anders hebben we alleen maar talkshows van commerciële huize als ook Knevel & Van den Brink worden gesponsord door IKEA. We moeten als de donder op zoek naar een bescheiden ego, gewend de 2e viool te spelen. Zoiets als die jongen van Spekman; die is binnenkort toch…

gravatar

transfervrij? Of wil die ook “meer tijd aan zijn gezin besteden”? net zoals, vóór hem, Camiel Eurlings bij de KLM en Wouter v.d. Bos bij KPMG/VU Amsterdam.

gravatar

Als die roze kerel zo flexibel is, moet hij maar eens bij Jeroen in de club komen paaldansen. Maar nee, dat gaat meneer niet doen. Hoog van de zelf uitgebeelde toren blazen, maar als het er op aan komt…. Laf ventje. Net als die Witteman. Afhakers. Allemaal. Al die kleurrijke figuren.

Reageer
gravatar

Ik stoor me zeer aan dit bericht. Als ik zo’n reactie zie ga ik dat onmiddelijk op de melodie van het Barbapapa-liedje lezen, en dat ik bij jouw reactie gewoon ónmogelijk. Mijn goed-georganiseerde maar vooral ook muzikale brein kan deze verstoringing in ritme en nostalgie niet aan en ik word gewoon geforceerd om mijn gedachten in allerlei bochten en kronkels te wringen. Ik verzoek je vriendelijk deze reactie te verwijderen of jouw excuses aan te bieden want ik kan hier echt niet tegen. Dankje.