Timmermans eerste vice-tolk van Tusk

Kabinet verheugd over eervolle functie

Frans Timmermans wordt de eerste vice-tolk van Donald Tusk, de nieuwe voorzitter van de Europese Raad. Nederland krijgt daarmee de zo vurig gewenste zware post in de Europese Commissie.

Als eerste vice-tolk moet Timmermans de nieuwe voorzitter met het taalkundige aspect van zijn vak gaan ondersteunen. Premier Rutte is verheugd over de belangrijke functie die de huidige minister van Buitenlandse Zaken gaat bekleden: “Laten we elkaar geen mietje noemen: de heer Tusk spreekt nauwelijks Engels, geen Frans en maar matig Pools. We mogen als klein land trots zijn dat we iemand hebben die chocola kan maken van het gebrabbel van deze overigens zeer competente voorzitter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ideaal baantje voor deze volksverlakkende, narcistische oorlogshitser.

Wat een walgelijke mol trouwens zonder die jampotglazen voor zijn smoel!

Reageer
gravatar

Dit is niet een recente foto van James Caan, maar van Frans Timmermans zonder bril. Het is even wennen, zo zonder make up, maar hij had net zijn rede tegen de separatistische grafrovers beëindigd en zijn ogen gebed met een zakdoek, waardoor zijn mascara én bril verdwenen. Bertje Koenders zou zoiets nóóit overkomen, die is door Afrikaanse wol geverfd als het op emoties aankomt. Aan die Koenders gaan we nog een hoop plezier beleven; hij weet altijd álles beter; Rutte mag wel oppassen. Muilkorfje?

gravatar

Franske is vooral benoemd omdat hij zo gezellig met Jean Claude Juncker kan babbelen: Juncker in het Lezeburgisch en Franske in het Limburgs. En ze verstaan elkaar prima, zeker onder het genot van een paar borrels.

Reageer
gravatar

Lijkt me een waardeloos baantje voor een man men aanzienlijk meer competentie als Donald (duck) Tusk. Kunnen beter maar direct Frans Timmermans de nieuwe voorzitter maken. Kennelijk is men bang dat zijn competentieniveau dat van de andere Europese commissieleden overstijgt men als gevolg conflicten.

Reageer
gravatar

Een artikel 100 brief sturen zonder dat er nog tijd is voor een debat. Want mocht u het gemist hebben, WE gaan toch weer naar Afghanistan. Anders mocht Fransje geen Tolk worden, en dat is belangrijker dan de grondwet respecteren als het gaat om een militaire missie naar defacto oorlogsgebied. Zum kotzen Frans, vertaal dat maar eens naar het Pools.

Reageer
gravatar

Prachtige functie voor onze Timmerfrans!
Aangezien Fransie geen Pools spreekt, en al helemaal het Pools van Tusk niet, wordt er nog een personal talk aan het geheel toegevoegd.
Helemaal handig is het niet natuurlijk. Echter, Fransie heeft 4 jaar lang internationaal elke gelegenheid aangegrepen om kosten van de Staat der Nederlanden deze functie te bemachtigen. En het mocht wat kosten hoor!
Niet dat er ooit democratisch over in ons parlement, dat kon Fransie best zelf!

Reageer
gravatar

U lijkt niet blij met de EU, maar wie moet anders onze sociale voorzieningen (laten) afbreken, miljarden van ons geld aan griekse banken (laten) geven en miljarden (laten) bezuinigen op ouderen, gehandicapten, zorgverleners, anderen met lage inkomens of uitkeringen en zo ? Precies, wie anders ?

gravatar

Dinges, ik heb helemaal niet de indruk dat het stiekum gebeurt, zelfs de spiegel van Timmermans kan hem niet meer uitstaan.

Wat we er voor terugkrijgen is helaas ook al zo’n wereldvreemd figuur: de halfzachte en uiterst onbekwame geldsmijter Koenders.

Ons land is er droevig aan toe!