Gerard Joling lijdt aan post-banale depressie

'Zanger heeft er nu echt de kracht niet meer voor'

De kenmerkende, gierende lach van Gerard Joling is al wekenlang niet meer te horen. De bekende zanger is recentelijk gediagnosticeerd met een post-banale depressie. Zelfs een na goed getimede trek-eens-aan-mijn-vinger grap van collega Gordon blijft het ijzingwekkend stil bij de opnames van Geer en Goors nieuwe programma ‘Waarheen Waarvoor’.

Naar eigen zeggen heeft Joling er ‘de kracht niet meer voor.’ Gordon begrijpt zijn probleem: “Tien jaar achter elkaar poepgrappen, dat gaat je niet in de koude kleren zitten”. Hij geeft Joling een por in z’n zij: “Dan krijg je vanzelf een post-anale depressie”. De flauwe glimlach op het gezicht van Joling verbergt de tranen in z’n ooghoeken niet. Hij laat een harde wind en mompelt “Zo, die is nog laat open”, daarna verlaat hij de opnames.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is er geen vergissing gemaakt met de aanduiding van de depressie? Post-anaal, post-nataal, post-banaal, post-coïtaal, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Ook speelt mee het verschil in persoonlijkheidsstructuur bij het overwinnen van een depressie: een ‘bezige bij’ toont bijvoorbeeld post-coïtaal meer initiatief om ‘er uit te komen’ dan, zeg maar, een willekeurige spreekwoordelijke luie flikker, die meer post-anaal blijft steken.

gravatar

Wasgoed, Ik weet niet goed wat ik van deze reactie moeten vinden. Dat van die “persoonlijkheidsstructuur” in relatie tot depressieverwerking; dáár kan ik nog inkomen, maar wat ik mij bij een post-coïtale depressie moet voorstellen, ontgaat me. Doel je soms op “la petite mort”; m.a.w. het orgasme? Ik zie weinig reden dáárover een depressie te ontwikkelen, tenzij het allemaal niet meer lukt. Denk jij dat Geer en Goor daar ooit last van hadden? Midlife-crisisje? Zou kunnen als je zolang té strakke spijkerbroeken draagt.

gravatar

gedeelde smart is halve smart,
daarom moet zijn (hol)maatje Gordon ook maar snel in een post (b)anale depressie schieten, kunnen ze samen in een holletje zitten huilen.
is het voor de buis ook weer wat rustiger, eind goed, al goed!!

Reageer
gravatar

Wees aub voorzichtig met dit uiterst kwetsbare duo. Ik heb ze jarenlang (maar met succes!) behandeld tegen spontane huilbuien en nu is het weer niet goed!

gravatar

Die Gerard Jolig moet eens leren de boel vrolijk te bekijken. Zo van, gisteren is geschiedenis, morgen is een raadsel en vandaag is een geschenk. En vooral vaak en heel luid Tsjakkaa! roepen, want daar gaat het om in het leven.

We gaan over hete kolen lopen…

TSJAKKA, TSJAKKAA, TSJAKKAAA, TSJAKKAAAA TSJAKKAAAAAA, TSAKKAAAAAAAAA!!!!!!!

Reageer
gravatar

Bij sommigen druipt het er van af en bij andere zou je het nooit raden. Maar zonder gekheid. Ik hoorde laatst dat die Joling homoseksueel is.

Reageer
gravatar

‘Geer’ Joling huilend aangetroffen? Kom nou toch! Van het lachen zeker, laughing all the way to the bank. Een depressie? In een tweedimensionale geest? Zo’n dip kan nooit dieper zijn dan 15 cm. In de Schager zeeklei komt men eenvoudig niet dieper. En die ‘Goor’ Heuckeroth, mag nou toch langzamerhand zijn wilde haren wel eens kwijt; normaal is men ongeveer op 4-jarige leeftijd de orale en anale fase wel voorbij, anders is er sprake van een ernstige retardatie. Iets voor de orthopedagoog?

Reageer
gravatar

Das Koos, het is een goed geschreven artikel, maar ik word er depressief van.

Het is sneu om Gerard, waar je vreselijk om kunt lachen, op Tv te zien lachen terwijl hij in werkelijkheid van binnen huilt.

Op maandag 10 november wordt de nationale herdenking voor de slachtoffers van MH17 gehouden. Het zou een goed idee zijn als Gerard er een liedje gaat zingen.

Omringd zijn met lotgenoten die zich ook droevig voelen kan helend en krachtgevend werken.

Gerard we houden van je…

Reageer