Winnaars testbeeld bekend

Nederlanders halen gemiddeld krappe voldoende

De uitslagen van het testbeeld zijn bekend. De interactieve hersenkraker was jarenlang te zien op Nederland 1, 2 en 3 en werd op den duur een begrip in vele Nederlandse huiskamers. In totaal deden meer dan 15 miljoen Nederlanders individueel of in groepsverband mee aan de test.

De test werd gemiddeld met een krappe voldoende afgesloten (5,56). Niemand wist het volledige puntenaantal (10) te behalen. Voor de prijswinnaars en correcte antwoorden: zie onder. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Prijswinnaars: (met tussen haakjes het aantal behaalde punten)
1. Fré de Geus, Schin op Geul (9,95)
2. Fam. Uzkür, Utrecht (9,94)
3. Buurtvereniging Beekakker 94-106, Culemborg (9,90)
4. Nor Brandsteder, Middelburg (9,87)
5. Ir. G. v/d Pavert, Almelo (9,85)

15.439.211. Corry Overschie, Leiden (0 punten – aanmoedigingsprijs)

Hoofdprijs:
Een iPad Air 16 GB. Heerlijk comfort en internetgemak met de nieuwste gadget van Apple.

Voor de nummers 2 en 3:
Een geheel verzorgd weekendje weg voor twee personen naar Center Parcs in Weert.

Voor de nummers 4 en 5:
Een wereldradio. Overal Nederlandse radio ontvangen waar u maar wilt!

Aanmoedigingsprijs:
Een geplastificeerd certificaat.


gravatar

Ik stel voor om Frans Timmermans als testbeeld te laten fungeren, dan kan er geen verdere discussie meer ontstaan. De man is al genoeg op televisie!

gravatar

Het hier afgebeelde kleurenspectrum loopt van zwart naar wit.
zwart en wit zijn geen kleuren, anders was het vroeger wel kleuren tv geweest.

gravatar

Zwart is nooit zwart. Het is altijd een kleur.
Als we het over spectraal zwart hebben is zwart geen enkele kleur.
Wit daarentegen zijn alle kleuren. Wit is dus wel een kleur, technisch / wetenschappelijk gesproken.

U heeft natuurkunde gehad?
De zwart-wit tv was dus degelijk een kleuren t.v.

Ze hebben de t.v opnieuw uitgevonden. Ze weten nu alleen de kleuren te onderscheiden.

gravatar

“zwart en wit en alles daartussen in”

Fout 1.

“zijn tinten, geen kleuren.”

Fout 2.

U gaat door voor de magnetron!

gravatar

Kan ik concluderen dat de test nooit echt een succes is geworden? Na decennia lang testen, is men maar gestopt met dit beeld omdat er altijd wel iets met de weergave was. Gelukkig hebben we nu wichelroedelopers en knuffelvrouwen in die zendtijd. Niet meer dat eentonige beeld (en geluid).

gravatar

Over CMYK gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee haal ik de laatste restjes behang weg bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Beste helpdesk,

Ik ben nog steeds opzoek naar de lijst van tips van ‘wat u moet doen als uw computer vastloopt’ welke u een aantal weken geleden beloofd had op deze website.

Ondertussen heb ik mijn huis in de brand gestoken, een Islamitische Staat uitgeroepen in Tunesië, een willekeurige vergadering bijgewoond, mijn huishoudboekje in orde gemaakt en het toilet doorgespoeld maar ondanks mijn verwoede pogingen kan ik de lijst nog steeds niet vinden.

Kunt u mij dit keer wel helpen?

gravatar

Waarom vallen we allemaal over Zwarte Piet en Negerzoenen, maar staat er niemand op tegen dit stigmatiserende beeld in de vorm van een keppeltje?

Stop het testbeeld, red Israël!

Van de andere kant: het zou best een hip keppeltje kunnen zijn… Weet u, we komen er nog op terug!

gravatar

Dat keppetje is het logo van Goldmann Sachs, dat jaren geleden onze Nationale media opkocht. Hun fusiepartner zette er zijn vlag onder. De tralies eronder en de telefoons links en rechts zijn een subliminale waarschuwing dat we in de gaten worden gehouden.

gravatar

Deze test discrimineerde deze keer de minder bedeelde Nederlanders (6.007.072) die het nog met een zwart/wit toestel moeten doen en ook 8.000.006 kleurenblinden die denken dat ze iets zien maar dat niet doen.
De door de Speld genoemde winnaars werken toevallig ook bij de Stichting Ons Testbeeld waarvan de twee eersten zelfs donor zijn. Ik wil niet beweren dat de test corrupt is, maar ze is het wel.

gravatar

Je hebt volkomen gelijk. De test is een naar verzinsel van De Speld redacteuren. Die lui zijn vrouwonvriendelijke cynische nihilisten.

Waarom staat een vrouw op de laatste plaats en heet ze Corry? Al maanden lang probeer ik dmv fatsoenlijke humorvolle reacties de weblog te verbeteren. Niet dat ik wil opscheppen maar de weblog is tegenwoordig veel fijner nu het opgeschoond is.

Dus waarom moet Corry op de laatste plaats?

Van de Speld eis ik een reactie op mijn vraag!

Corrie.

gravatar

Belachelijk dat blauw-groenachtig niet werd goedgerekend. En wie heeft nou ooit van magenta gehoord, terwijl ieder kind weet wat flikkerpaars is. Je krijgt sterk de indruk dat het gemiddelde bewust laag gehouden is.

gravatar

Over blauw-groenachtig gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee haal ik de laatste restjes behang weg bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Waarde TjifTjaf,
U heeft het vaker over uw buurvrouw die u van behang zal gaan ontdoen met een gloednieuw plamuurmes. Ik ben benieuwd hoe uw buurvrouw onder het behang is komen te zitten maar ook waarom u er nog niet toe bent gekomen de daad bij het woord te voegen?

gravatar

@ZOON: Grappig dat U schrijft dat de buurvrouw Tjiftjaf zal ontdoen van behang.
Tjiftjaf zelf schrijft steeds dat hij de buurvrouw zal ontdoen van behang.

gravatar

Toen Amsterdam voor het eerst kabel kreeg is het jarenlang geteisterd door illegale porno piraten die over het testbeeld heengingen. De cijfers van de deelnemers kloppen dus niet.

gravatar

Ik heb het opgegeven.
Na jarenlang zitten puzzelen op de analoge variant, kwam er in een keer een digitale versie uit.

Deze was dus even heel anders.

gravatar

Daar baalde ik ook zo van. Ik heb gelijk de digitale TV de deur uit gegooid en ben weer gaan puzzelen op mijn analoge TV. Helaas zonder resultaat. Ben geeindigd ergens in de middenmoot.

gravatar

Als ik het me goed herinner, betreft het hier dezelfde ingenieur die aan het befaamde Almelose ratelapparaat voor de stoplichten heeft gewerkt.

gravatar

Ik ben het er toch niet helemaal mee eens, bij mij verschenen naast de P en de L ook de e 2xs ,nogmaals e, n, t,spatie, k,a,b,nogmaals e,l,nogmaals k,o,m

Reageren is niet mogelijk