Israël steeds minder populair in Gaza

Een peiling onder zeshonderd nog levende inwoners van de Gazastrook heeft uitgewezen dat Israël daar steeds minder populair wordt. Een ruime meerderheid geeft aan niet tevreden te zijn over de Israëlische bewindvoering. Een kwart is zelfs ‘helemaal niet tevreden’. Israël overweegt een nietsontziend offensief om de harten van de Palestijnen te heroveren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oké, de Pv/dA heeft zich genestelt in de krappe ruimte tussen D’66 en de VVD. Dat is funest.
Dit houdt in dat er een grote ruimte is ontstaan tussen GL en SP aan de ene kant en D’66 aan de andere.
In dit gat in de markt past prima een Sociaal Democratische Partij, naar voorbeeld van de ons omringende landen, met b.v. de naam SDP.
Wie o wie waagt de sprong ? Het lijkt me echt iets voor Jan Nagel, die volgens mij al enige ervaring heeft met het oprichten van een partij.

gravatar

Precies, de kogels, raketten en bombardementen van en door Israël zijn totaal niet verantwoordelijk voor de doden, gewonden en vernielingen in Gaza.
Die israëlische aanvallen zijn een onvermijdbaar en natuurlijk proces, waar geen discussie over mogelijk is. Net zoiets als een orkaan of een blikseminslag. Niet in de weg gaan staan, want dan ben je er geweest. Eigen schuld, dikke bult, poeh !

Reageer
gravatar

En, zoals ook Poetin terecht zegt: het binnenvallen en onder de voet lopen van buurlanden is een vanzelfsprekend recht van landen. Daar kan uiteraard niet aan getornd worden.

gravatar

Hoe zou het zitten met de populariteit van Hamas, dat bewust Palestijnen offert?

“Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch.”

http://likud.nl/2014/07/hamas-brengt-mensenoffers/

Reageer
gravatar

Het zou een beetje pijnlijk worden voor Hamas als Israël (inclusief Likoed) geen wapens zou gebruiken. Dan staan er allemaal mensen klaar om te sterven en dan biedt Israël ze opeens de vredespijp aan.
Dat zou een ramp betekenen voor beide partijen!
Heeft iemand ooit wel eens dit afgrijselijke scenario doordacht?

gravatar

Wat een ingewikkelde vraag stelt meneer Nederland. Tot voor kort ging ik er altijd van uit dat Hamas bewust Israeli’s offerde, maar blijkbaar heb ik mij daar enorm in vergist.

Ik ga vanmiddag grondig De Speld doorspitten t.b.v. een onderbouwde herbezinning. U hoort t.z.t. nog van mij!

gravatar

Lik Oed,

Je moet jouw ogen uit jouw kop schamen! Terwijl jouw broeders in de straten van Gaza en andere plaatsen in de Gazastrook vrouwen en kinderen sparen, ga jij hier excuses verzinnen om die toch maar dood te schieten. Ga je vriendjes helpen die het toch al zo moeilijk hebben bij de man-op-mangevechten.

Of schieten ze toch liever alles plat vanaf een veilige afstand? Zoals in jouw thora staat, vernietig uw vijand met hun geiten, bijvrouwen, vrouwen, kinderen, land en opstallen.