• In September 2015 brengt Microsoft het programma PowerPaint op de Nederlandse markt. Het computerprogramma combineert het beste van twee werelden: PowerPoint en Paint worden één!

 • MS PowerPaint biedt een gebruiksvriendelijke oplossing voor presentaties op het werk, vereniging of voor thuis. Iedereen kan een presentatie maken met MS PowerPaint. Dat is de gedachte.

  De software is ondanks zijn vele mogelijkheden (bullets!) zeer overzichtelijk.

 • Natuurlijk kunnen de slides weer naar hartelust aangepast worden om een fraaie touch te geven aan uw presentatie. Er zijn zestien verschillende achtergrondstijlen, variërend van blauw tot rood. Maar bijvoorbeeld ook geel, voor extra finesse.

 • MS PowerPaint bevat een omvangrijke database met zogenaamde ‘ClipArt’, waarmee u een figuur in uw presentatie kunt invoegen. Een plaatje zegt meer dan zestien kleuren!

 • … en PowerPaint zou PowerPaint niet zijn als er niet zelf getekend kon worden! Laat de kunstenaar in u los!

 • Sommige presentaties vragen om een heldere, deugdelijke weergave van data. Bijvoorbeeld wetenschappelijke data, of data op een kalender. Met PowerPaint heeft u de keuze uit drie verschillende soorten grafieken waarmee u uw toehoorders verbaasd doet staan!

 • Spelfouten zijn gelukkig verleden tijd. PowerPaint spoort ze op en vernietigt ze.

 • U kunt PowerPaint 14 dagen gratis proberen. De Trialversie bevat twee kleuren, een plaatje van een taart met kaarsjes, en spellingscontrole voor de woorden ‘kaas’ en ‘ocelot’.

  Na afloop van de triallicentie krijgt u gratis toegang tot de volledige versie. (13.95 euro per maand.)

 • Dit was de presentatie. Zijn er nog vragen?

Microsoft PowerPaint: presenteer en inspireer

Powerpoint en Paint eindelijk één

In september brengt Microsoft het computerprogramma PowerPaint op de Nederlandse markt. PowerPaint combineert het beste van twee werelden: PowerPoint en Paint worden eindelijk één!

Met PowerPaint haalt u een krachtig stukje software in huis waarmee een professionele presentatie slechts enkele muisklikken van u verwijderd is. Bekijk de PowerPaintpresentatie voor de ongekende mogelijkheden.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste mede-abonnees en meelezers,

PowerPaint bestaat al vele jaren en is inmiddels toe aan versie 2.50!

Het ziet er daarom naar uit dat onze vaste prik voor betrouwbaar nieuws onvoldoende pecunia bezit om betrouwbare redacteuren in dienst te nemen dan wel te houden. Redacteuren die hun bronnen natrekken, voordat zij hun bedenksels publiceren.

Daarom wijs ik u vriendelijk doch vriendelijk erop dat ook u uw steentje voor verbetering kunt bijdragen.

Reageer
gravatar

Jeettje, stop maar met janken.
Het is wat het is. Erom janken brengt helaas geen zode aan de dijk en verhoogt het overstromingsgevaar.

Waar die Z.H. eigenlijk voor ?
Zonderling Huisdier ?
Zaligverklaarde Heilige ?
Zoetgevooisde Humorist ?
Zwaarbewapende Haringroker ?

gravatar

Beste Paula Hersenkraker

1. Patiënt T.S. doet enkel een wetenschappelijk verifieerbare vaststelling.

2.Het openbaar rondstrooien van patiëntengegevens is niet alleen deontologisch verwerpelijk, het is ook een strafbaar feit.

3.Voor mensen die last hebben van een krakende hersen biedt euthanasie een uitweg.

4.In de kantine vindt u een dweil om uw braaksel op te ruimen.

gravatar

Dit is nog niets! Uit betrouwbare bron in de ICT wereld hoorde ik dat volgende maand een revolutionair spel op de markt komt: iets met blokken met verschillende vormen die uit lucht vallen, eerst heel zachtjes en daarna steeds sneller. Die blokken kan je draaien en opzij manouvreren, zodat ze precies passen op de blokken die al op de bodem liggen. En telkens als er een horizontale laag compleet is, dan verdwijnt die onder achterlating van een hoop bonuspunten. En als je op de letter K drukt, verandert zo’n blok van kleur.
De naam wordt Quartris. I can hardly wait!

Reageer
gravatar

Het is me uit de beschrijving niet helemaal duidelijk geworden of ik het resultaat zo lang op microfiches kan zetten. Dat zou tijd scheppen om van lompen papier te maken en ze dan kan ik alles mooi stencillen. Veel sneller dan die ganzenveer steeds maar weer in de inkt dopen. Wat ze tegenwoordig niet allemaal kunnen combineren¥

Reageer
gravatar

Dag Buur.

Als opslagmedium is gekozen voor casettebandjes, met het oog op de te verwachten reverse-compatibiliteits-eisen met toekomstige software. De ultra high tech bandjes kun je immers in beide richtingen gebruiken.

Om extra zeker te zijn dat je waardevol project niet verloren gaat, stuur je het bandje aangetekend naar jezelf.

gravatar

Een heel goed idee om een PowerPaint op een cassettebandje naar jezelf te sturen. Ga ik zeker doen. Kan ik de enveloppe met een gebruikersnaam en een paswoord verzegelen, zodat de voerman van de postkoets er niet achter kan komen om wat voor waardevol project het precies gaat? Ik begrijp dat het ook niet uit maakt aan welke kant van de straat ik hem het bandje overhandig, aangezien hij het bandje in beide richtingen kan gebruiken?

gravatar

Dag Buur

Microsoft geeft mee dat autoreverse helaas bij cassettes nog niet helemaal op punt staat . Naar het schijnt is het wel mogelijk middels een potlood of gelijkaardig stokachtig voorwerp een manuele autoreverse te realiseren, zodat uw waardevol project zowel van begin naar einde, als van einde naar begin kan afgespeeld worden.

Vandaar deze tip :
bij het naderen des uurs der passage des postkoets, verplaatst u zichzelf het best naar het midden des straat en wuift u als een uitgelaten gek met een oranje vlag, om alle misverstanden inzake bestemmeling en zijn geestelijk vermogen te voorkomen.

PS:
Er is ook een hoogtechnologische databeveiliging in de vorm van een verborgen plastic nippel geïntroduceerd bij dit product. Gelieve deze nippel intact te laten om de beveiliging niet te verbreken.

gravatar

Weer de bekende geldklopperij van Microsoft! Bill Gates wil zeker een tuinhuisje bouwen bij zijn villa en daar moeten wij allemaal aan bijdragen. Nou, daar heb ik geen zin in: ik ben heel tevreden met afwrijfletters en sjabloonlinealen en overdekopvellen. En anders wel ouderwetse schoolborden met krijtjes.

Al ziet het er wel weer gelikt uit: er zullen vast wel een hoop mensen voor vallen.

Reageer
gravatar

Bij dit soort revolutionair vernieuwende programma’s is de eerste versie doorgaans eigenlijk nog een testfase. Ik wacht nog wel even. PowerPaint 2.0 zal ongetwijfeld niet heel erg lang op zich laten wachten. Tegen de tijd dat dat er is, zal ik dat waarschijnlijk wel gaan gebruiken.

Reageer
gravatar

De moderne techniek staat echt voor niets!

Onze hamster heeft nu zelf ook een powerpointpresentatie in elkaar gezet! Misschien kijk ik er wel ooit naar.

Reageer
gravatar

Rode tekst op rode achtergrond (of hetzelfde met een van de 15 andere kleuren) niet genoeg? 16 verschillende kleuren onzichtbare inkt, geweldig.

gravatar

Dan heeft u nog niet de sonore stem van hr Jeettje op een warme zomeravond in Rotterdam horen schallen met zijn krachtig doch ook gevoelig gezongen: “O Sole(x) mio” !!

gravatar

Op last van de NSA is zaal 1 gesloten. Door een hooiberg te bouwen was er geen speld meer te vinden

gravatar

Wat mij ook lastig lijkt is een spriet hooi vinden in een berg spelden.

Een moment geduld, uw reactie wordt beoordeeld door de Speld Waarheidscommissie.

De Speld “waarheidscommissie” ? WTF ! Dat is toch niet waar ??

gravatar

Hallo, “Waarheidscommissie”, hoezo mijn naam als afzender vervangen door “undefined” ??

PS: Oké, is alweer keurig hersteld, dus deze reactie kan als onzichtbaar worden beschouwd.

gravatar

Mag ik een biertje? Gooi ook een frikandelletje in het vet en spring er zelf ook in (standaardgeintje in de Dorpsherberg, kon het niet laten.)

gravatar

Is zaal 1 een bunkerkamer? Dan kom ik. En kan iemand misschien voordat het volgende luchtalarm begint wat Himalayazout meebrengen? Want ik word zo langzamerhand wel flauw van al die neervallende raketten hier (1, 2, 80, veel).

gravatar

Aangezien het duimpje omlaag op de speld nog ontbreekt wijs ik hierop dat mijn duimpje omhoog bedoeld is als een duimpje omlaag

gravatar

Arjen, je krijgt er zelf één, van mij.

Waarom? Daarom. Omdat.

Geen duimpjes in zaal 1 en zeker niet als het over Himalaya-Oerzout gaat; dat levert je dus alvast een duim op.

Ik hoop dat je ervan leert..!

Groetjes,
Annie