9-tot-5-mentaliteit uitgebroken in Den Bosch

Medewerkers marketingbedrijf in quarantaine

Op een kantoor van marketingbureau ChooseAction in Den Bosch is afgelopen vrijdag de gevreesde negen-tot-vijf-mentaliteit geconstateerd. Het kantoor is onmiddellijk gesloten en medewerkers zitten tot nader order in quarantaine.

Bedrijfshulpverleners sloegen alarm toen een 43-jarige medewerker van de afdeling vormgeving drie dagen achter elkaar exact om negen uur arriveerde en om vijf uur vertrok vanaf zijn werkplek. Afgelopen vrijdag vertoonden twee van zijn naaste collega’s en een salarisadministrateur hetzelfde gedrag. De directie besloot naar aanleiding daarvan geen risico te nemen en het kantoor voorlopig preventief gesloten te houden.

Directeur Arthur Verhaar van het betreffende kantoor begrijpt niet hoe de mentaliteit zo plotseling om zich heen kon grijpen. “Wij screenen onze sollicitanten altijd nauwkeurig. Het probleem is dat sommigen wel negen-tot-vijf-drager zijn, maar niet de symptomen ervan vertonen. Ze kunnen de mentaliteit echter wel verspreiden onder hun collega’s.”

De laatste grootschalige uitbraak van de negen-tot-vijf-mentaliteit was in 2003 op de Amsterdamse Zuidas. Destijds gingen zeventien advocaten en vijf financiële topmanagers binnen een week over op kantoortijden. Het gebied werd twee weken afgezet en de geleden schade was uiteindelijk ruim zeventig miljoen euro.

Vrijdagmiddag was om 16.58 uur nog niet bekend of de mentaliteit zich had verspreid naar omliggende kantoren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hallo mensen,
kom net binnen rollen….maarrreehh nu we hier toch met ze alle bij mekaar zijn.
Zou het misschien een goed idee zijn om een petitie op te stellen voor de speld redactie tegen die domme duimpjes onderaan elke reactie? Het is hier toch geen feestboek!
Kan er meteen ff gevraagd worden of de kolom met de laatste 10 reacties weer terug kan komen. Was ozo handig.
Groetsels.

Reageer
gravatar

Ja Henk, ik had me vergist van vergaderlokaal. Ipv in lokaal E605 zat ik in lokaal WC en daar stond dat bericht op de deur, ondertekend door JvdB. Meer inlichtingen heb ik ook niet. Misschien dat die sleutels door iemand van de Stichting verward zijn met de sleutels van een Solex ?

gravatar

Hee Jo,

schiet me in ene een liedje te binnen, maar dat doet nu niet terzake. Kep drie keer op het belletje gedrukt bij Oma, volgens mij heeft ze de pleiterik al gemaakt. Je vindt het vast niet erg dat twee sigaartjes van je leen, toch? Maak het morgen goed met je.

Reageer
gravatar

Jo vriend! Wat mij betreft drukken we die deal met J.A. er gewoon doorheen. Laten we eerlijk zijn, iedereen doet een greep in de sigarenkist, maar bijdragen ho maar. Het enige struikelblok lijkt me de shirtsponsoring van het Korfbalseniorenteam, maar ik heb Oma en Annie daar nog niet over gehoord. Bel jij J.A. morgen even?

gravatar

Gapioooooo! Is goed, regel ik. Welke initialen mag ik doorgeven voor je om in de notenhouten reishumidor te laten graveren? Gewoon K.G. maar doen?

Laten we trouwens bij Oma en Trendvolger gaan zitten… Zie ik je daar…

gravatar

Kaapse Gaper, het is misschien verloren gegaan in de hectiek maar tijdens de 1e vergadering (ik kwam iets te laat binnen, het voorstel was net aan de orde geweest) heb ik – na een sessie snellezen – mijn accoord gegeven.

Met een luid en duidelijk JA.

Dus, wat mij betreft: JA.

Waar zit iedereen trouwens? Ik heb alvast een rook/vergaderzaal gereserveerd in de nieuwste advertorial, iets met 2% minder; in de advertorials is het altijd lekker rustig, vandaar.

Liefs,
Annie

gravatar

Dank je wel Paulus,

Ik heb nooit geweten dat het water zo tot aan de lippen der directie van De Speld is gestegen. Ik stel voor dat wij als Vrienden van De Speld vrijwillig afstand doen van de rechthoekjes/duimpjes.

Dat scheelt in ieder geval het salaris van een boekhouder die de aantallen indrukkingen moet bijhouden.

Reageer
gravatar

Oma, rustig nou, denk om uw bloeddruk… Iedereen is gewoon zijn teruggevonden voorwerpen naar huis brengen. Ze komen straks weer terug, want ik moest de zalen reserveren tot 03:00 uur, dus.

Weet u trouwens of iemand de couponschaar van Henk heeft gevonden?

gravatar

Inderdaad Oma, u heeft een punt, maar bedaart u een beetje.

Kom, ga lekker zitten, dan schenk ik u een lekker glaasje in. Wat mag ik u inschenken?

Ha die Jo,

Couponschaar? Is ‘ie ‘m kwijt?

gravatar

Aaah hier is Oma, kwas U al kwijt. Heeft U Joke nog een steek onder de kuisheidsgordel gegeven? Ik ben namelijk 5 doosjes Cohiba nummer 5 kwijt en nou dacht ik dat U ze misschien tegen het lijf was gelopen.

gravatar

Hey Trend! Ik lust eigenlijk ook wel wat, dus als je toch loopt…

Wat die schaar betreft, Henk’s oudoom is ‘m kwijt en nou klaagt hij over een lege borstzak van zijn double-breasted colbert. Is ook heel vervelend, dus ik heb henk maar een kistje sigaren gegeven, kan hij er daar af en toe een van insteken. Om het evenwicht te bewaren, zeg maar…

gravatar

Aha, het begint een trend te worden! Hele clans die hun familiaire heisa middels dit forum met elkaar (en ons) delen. De Familie Paulussen is ons allen welbekend; we verwelkomen ‘De Spalandjes’ bij deze!

Cognacje maar Jo?

gravatar

Hoho… wel eerlijk blijven. Ik heb mijn oma voor de komende tijd buiten de deur gekregen. Dat heb ik de famielje Paulussen nog niet zien nadoen.

En wat de rest betreft… als je zelf je couponschaar kwijt was… zou je toch ook niet leuk vinden? Zo’n ding heeft emotionele waarde. Ik ben eraan gehecht.

gravatar

Hee Trend, is er nog een flesje Bavaria 0,0? Jo, K.G. dekt de lading. Geweldig dat je het allemaal regelt. Word er best wel een beetje emotioneel van, dat mag je gerust weten.

gravatar

Maar natuurlijk Heer Spaland!

Ik was van dit drama nog niet op de hoogte, vandaar. Wat mij betreft ontmoet ik uw Oma graag. Goede manieren, aangevuld met een prettige snedigheid worden door mij ten zeerste gewaardeerd. Bij deze reik ik u dus een veer, te steken op een plaats naar keuze.

Is ‘ie inmiddels gevonden, de schaar?

gravatar

Ik heb werkelijk geen idee, Henk… Persoonlijk maak ik me er totaal niet druk om. Zoals al eerder gemeld heb ik een vorstelijk betaalde baan en beschouw ik het werk voor de Stichting maar als vrijwilligerswerk.

Daarbij zijn de verstrekte visitekaartjes zeer welkom bij het uitbreiden van het old-boys network, zeg ik met een knipoog…

gravatar

Normaal kan het mij ook niet schelen. Maar als ik nu niet extra betaald krijg voor na vijven en ook geen couponnetjes kan knippen, dan wordt het toch lastig. Van de wind kan ik niet leven.

Maar ik moet toegeven dat het met de windhandel wel altijd goed is gelukt.De couponnetjes zijn extra. De kers op de appelmoes, zeg maar.

gravatar

En zolang die handel u geen windeieren legt, nietwaar?

Als ik even wegdommel is het omdat ik met een schuin oog de beschietingen op de grens tussen Algerije en onze oosterburen volg, trouwens. Vooralsnog geen redenen dekking te zoeken, wij kunnen rustig slapen, straks…

gravatar

Leest en huivert!

Als men een plaats redelijk tot goed kent, blijkt het nieuws over een voorval in die plaats zelden of nooit te kloppen. In dit geval betreft het een gebeurtenis, die in ‘s-Hertogenbosch plaats zou hebben gevonden. De geschiedenis is door twee jeugdige verslaggevers van De Speld compleet verdraaid!

Om te beginnen zijn de verslaggevertjes niet in staat gebleken de naam van de stad correct te spellen. Maar ik geef toe dat een apostrof voor iemand uit groep zes van het basisonderijs nog moeilijk te vinden is op een toetsenbord. Daarom hebben zij gekozen voor de onechte naam Den Bosch.

Zo zien we meteen al, dat de grote bezuinigingen door de directie van de Speld wrange vruchten afwerpt. Maar het is veel erger!

ChooseAction is geen marketingbureau, maar een befaamd bordeel in Sittard (Limburg), waar de klanten zelf kunnen kiezen uit een aantal acties of zoals ze daar zelf zeggen: een pallet van standjes. Een kantoor ontbreekt of de verslaggevertjes bedoelen het portiershokje aan de ingang.

Moet ik door gaan? ja ik moet doorgaan, want de bittere waarheid moet helemaal boven tafel komen.

“Een 43-jarige medewerker van de afdeling vormgeving blijkt ‘n zestienjarige visagiste te zijn en “salarisadministrateur” is een 43-jarige pooier, die in de avonduren flink verdient als souteneur.

“Wij screenen onze sollicitanten” houdt in, dat de inhoud van de portemonnees van de bezoekers wordt bestudeerd alvorens ze naar binnen mogen. Arthur Verhaar is overigens een louche ondernemer uit Rotterdam.

Het hele artikel is van het niveau onderbouw-basisschoolkrant. Dat blijkt ook uit de onzin over negen-tot-vijfmentaliteit.

Dat is door het jeugdige verslaggevertjes finaal niet begrepen. Dat zult u als ervaren lezer wel al door hebben gehad. In de prostitutiesector wordt vanaf vijf uur ‘s middag gewerkt, omdat dan kantoren en werkplaatsen waar wel gewerkt placht te worden, sluiten. Om negen uur ‘s ochtends moeten de hoerenlopers weer op hun eigen rust- of werkplaats acte de présence geven.

Dat geklaag over een aanstekelijke mentaliteit is afkomstig van Sittardse ondernemers die liever hebben dat hun medewerkers uitgeslapen op het kantoor of de werkplaats komen.

De Stichting Vrienden van De Speld blijken groot gelijk te hebben met hun kritiek op verkeerde bezuinigingen.

Reageer
gravatar

Als dat waar is Paulus, lijkt het mij bepaald geen sinecure deze vermeende miskleun terstond op de agenda van de eerstkomende vergadering te zetten! Voorts is de kwestie omtrent de Sjeklade Bollen ook nog niet door de Voorzitter afgehamerd. Er kan dan een sessie worden gehouden waar de diverse thema’s uit ‘ Bossche centraal behandeld kunnen worden.

Beste Paulus, spelen er nog meer kwesties?

gravatar

Toch wel grappig Heer Spaland, dat een brabander het heeft over een louche zakenman uit Rotterdam. Blijkens de Umwertung aller Werte moeten wij dit natuurlijk lezen als ‘integer, niet tot sjoemelen bereid’, mijn grootvader indachtig, die als zakenman alszodanig werd betiteld omdat er geen geld te smeren viel daar beneden.

Heeft mevrouw Verver ook geen zuidelijke roots, trouwens?

gravatar

Mevrouw Verver is een gebed zonder einde, Heer Jeettje. Het plaatselijke sufferdje van vorige week woensdag opent op de voorpagina met de kop: “Uit Schiedam weggepest”.
Ik heb nog niet de moed gehad de details tot mij te nemen.

Indien uw grootvader een Rotterdamsch Zakenman was, dan kan de integriteit nimmer ter discussie hebben gestaan. Betreffende de insinuaties vanuit Brabant zou ik in herinnering willen roepen dat het accountantsberoep in Nederland te Rotterdam zijn geboorte heeft gekend, en wel in de vorm van het kantoor Confidentia van Heer Barend Moret.

gravatar

Oei, het betreft een uiterst hardnekkige en vermoeiende infectie! Wordt er al preventief geruimd? En is het RIVM al met een verklaring naar buiten getreden? Vragen, vragen.

Diverse medewerkers hebben al laten weten dat zij hopen dat het vanmiddag nog avond wordt, en Halve Zoolstra is nu al bezorgd dat dit een wissel zal trekken op het broze herstel van de economie.

Kortom, wéér een crisis dus; komt er dan nooit een einde aan?

Reageer
gravatar

Buitengewoon interessant, die uitbraak . Vraag is alleen om welke variant van het virus het gaat. Is het GMT of MET, of wellicht de EST-variant? In dat laatste geval is het gunstig i.v.m. de files. Tijd is relatief, nietwaar? Eerst maar een uitgebreid onderzoek doen en de onderzoeksobjecten voorlopig in quarantaine houden.

Reageer
gravatar

In Den Bosch schijnen ook kabouters te wonen, maar die werken natuurlijk alleen in de kleine uurtjes ! En eten alleen kleine sjekeladebollen.

gravatar

Inderdaad, heer Gaper. Overigens moet ik vaststellen dat het wel meevalt met die van 9- tot 5-mentaliteit. Wij zijn de enigen hier, zodat van een uitbraak gelukkig geen sprake is. Er is niets aan de hand. Iedereen is gewoon te laat.

gravatar

Correctie, Heer Jeettje blijkt op nummer 2 ook op tijd te zijn. Maar ja, hij is een Rotterdammer dus dat spreekt vanzelf.

Dat hij op dit vroege uur de spot drijft met mijn zo node gemiste couponschaar vergeef ik hem daarom graag. U ziet het: toch nog iets meegekregen van de gevoelige inborst van mijn oudoom.

gravatar

Maar neen Heer Spaland; verre van dat! Oprechte bezorgdheid is het, anders niet.
Ingegeven door het feit dat mijn aandeeltje Keizerlijke Russische spoorweg (met couponnetjes) van een zeer solide kwaliteit geschept papier is in vergelijking met de tegenwoordige door de kleurenprinter gehaalde A-5jes.
Dat knipt wezenlijk anders.

gravatar

Wat u zegt, Heer Jeettje. Met die keizer is het slecht afgelopen, die spoorweg heeft de investeerders geen vreugdevolle momenten bezorgd, de coupons hebben geen waarde meer en de lotgevallen van de schaar zijn u genoegzaam bekend.

Alles bijeen is dit veel leed voordat de koffie komt.

gravatar

Overigens, ik ging gisteren een schaar bezichtigen. Het bleek te gaan om een antiek exemplaar met slechts één poot. Dat knipte in het geheel niet. Men denkt alles maar aan de man te kunnen brengen.

Ah… de koffie. Tijd voor een pauze.

gravatar

Goedemorgen heren van het goede leven,

Henk, hier is – helaas opnieuw – sprake van een misverstand. Ook ik was deze morgen wel degelijk op tijd. Veel sterker nog, zoals mij gisteravond door Dhr. Kaapse Gaper (door mij regelmatig enigszins amicaal aangesproken met “Gapiooooooo”) is verzocht, heb ik – uit naam van de Stichting Vrienden van De Speld – mijn contactpersoon (Juan Antonio, zaakvoerder) bij Sigarenspeciaalzaak “De Opsteker” opdracht verstrekt tot het leveren van de door hem aan mij geoffreerde zaken, onder de tussen ons overeengekomen en in de offerte vastgelegde voorwaarden.

De heer Antonio heeft mij beloofd vandaag nog aan te vangen met de verbouwing van de rooksalons en het plaatsen van de geoffreerde humidor(s). Daarnaast heeft hij mij verzekerd onmiddellijk na ons telefoongesprek de toegezegde geschenken (de notenhouten reis-humidors) te zullen bestellen. Aangezien deze met de hand moeten worden gegraveerd, kon hij helaas nog niets zeggen over de levertijd.

U ziet dat ik wel degelijk druk ben geweest, al – maar dat had ik volgens mij doorgegeven – werkte ik vanuit mijn kantoor aan huis.

Wilt u mij een plezier doen en de afdeling Tijdadministratie verzoeken mijn registratie te corrigeren? Hijsheelfijn!

gravatar

Ach ja, werkzaamheden buiten kantoor en dienstreizen moeten worden gecorrigeerd met de bekende blauwe bon. Ik geef u in overweging dit zelf af te handelen met de afdeling Personeelszaken. Dan gaat het sneller.

U weet dat niemand daar snapt hoe het tijdregistratiesysteem werkt met uitzondering van Petra. Dat is die dame die altijd de telefoon opneemt met: “Petra Tijdregistratie”. Velen zoeken haar tevergeefs in de telefoonlijst onder de “T”.
Wat een bedrijf, wat een bedrijf.

gravatar

Ach ja, natuurlijk. Ik heb Petrus gebeld (herhaalde malen). Toen hij eindelijk opnam zei hij iets van ‘ik sta voor de poort’, of zo… Ik kon hem moeilijk verstaan, slechte verbinding, waarschijnlijk. Hij klonk ver weg… Nu ja, ik stuur hem wel een fax. Met aangehechte blauwe boon, uiteraard.

Dank voor je verhelderende antwoord, Henk!

gravatar

Ja, ja, ik hoop dat jouw definitie van kwaliteit getoetst is aan die van de gemiddelde burger.

Wanneer het niet getoetst is aan de gemiddelde burger krijg je bijvoorbeeld al gauw de zich herhalende sneue onzin leuterverhaal “Vrienden van de Speld pseudo-bijeenkomst”

Zie #1 en #2

Corrie.

gravatar

Lololo lui, Trend is present.

Lekker Kaapse, Ik lust wel een bakkie.

Zo, eerst even bijkomen zeg, wat hebben jullie allemaal uitgespookt het afgelopen weekend?
Hoe zit dat precies, met ene Joke?

gravatar

Hè hè, dat was hollen.

De vergaderzaal was leeg. Oh, ik zie door een kier dat zo juist Henk daar is binnengelopen en tegen zichzelf aan het praten is. Maar ja, ik ben nu hier en tegen zes uur zal de pauze wel ingegaan.

Eerst mijn verontschuldiging. Ik ben wel erg aan de late kant voor mijn doen, maar ik en de rest van de familie moesten eerst de nodige misverstanden uit de weg ruimen, voordat we een afvaardiging konden sturen naar de vergadering van de Stichting Vrienden van De Speld.

Nu moeten ik toch echt even verder uithijgen van het hollen.

gravatar

Nog even wat eten en op Oma letten, god wat is ze druk geweest vandaag…

Even checken of ze wel genoeg gedronken heeft ook, en dan bedoel ik water, geen boerenjongens, meisjes of advocaatjes met slagroom.

Tozzo dan,
Annie

p.s. Trendvolger, zit je in deze rooksalon? Nog een hoop te vertellen maar zonder de laatste 10 reacties in beeld is het verdomd lastig zoeken….

gravatar

Mijn God, Oma wat ren jij hard,

Wat een sportiviteit op jouw ouwe dag. Waar damesseniorenkorfbal al niet goed voor is. Ik ben ook maar net binnen, want ik heb lang geaarzeld of ik wel of niet zou gaan. Bovendien deed de heer Viesman mij een aanbieding die ik niet kon afwijzen.

Als ik de bandopnamen van de vergadering naluister, is het een chaotische bedoening geweest zo zonder voorzitter en penningmeester. Het valt mij tegen dat het tweede bestuurslid in rang, secretaris Annie niet de voorzittershamer heeft gegrepen om alles in goed banen te leiden.

Ik heb overigens niks vernomen over het vervolg van de vergadering. Half negen, is dat een idee?

Wat ik nog even kwijt wil is, dat een lijst van de laatste tien sprekers op de vergadering wel heel handig zou zijn geweest voor mij en andere laatkomers.

gravatar

De amuse is dit keer een elegante hapklare hors d’oeuvre, van overheerlijke huisgerookte Noors-gekweekte zalm geserveerd met een verrukkelijke mierikswortel, bekwaam geflambeerd met een Zippo op een prachtige zilveren lepel of op een krokante crostini (toastje) naar keuze.

Eet u smakelijk

gravatar

Helemaal mee eens, Jo. Anders zijn wij de sigaar en dan kon het hele verhaal nog wel eens ingewikkeld worden. Net als de sigaren overigens.

gravatar

Zeg pater,

Je denkt toch niet dat ik in jouw opdracht even van mijn kruis afklim om de aanwezigen bij jou daar met water te gaan besprenkelen en dat voor een paar grijpstuivers en wat knopen.

Wat haal jij je in mijn heilige vadersnaam in jouw bolle kop? Je bekijkt het maar!

gravatar

Waar zit Oma? Oooo daar.

Oma, er staat een jongeman met een puntmuts voor de deur die zegt dat hij lid is en reusachtig honger heeft. Hij zegt dat hij speciaal voor de vergadering helemaal uit Den Bosch is komen lopen. Maar hij lijkt mij te jong in verband met de alcoholconsumptie hier.

Wat zal ik doen, oma? U bent als beschermvrouwe de baas over het toelatingsbeleid.

gravatar

Stuurman, je koffie staat klaar hoor. Sorry dat ‘t effe duurde, maar de koffiefilters waren op.

Enne Louise, geef Henk maar een toastje want die heeft die zilveren lepel heeft bij z’n geboorte al meegekregen.

gravatar

Zo, ik ben klaar met werken. Ik moest nog wat afronden en dat liep een beetje uit.

Is er nog wat te eten en is de inductieplaat alweer aangesloten? Ik namelijk geen zin in een kouwe prak.

gravatar

Ik heb de achterdeur van een nieuw kleurtje voorzien. Zag er niet meer uit.
Beetje veel druipers vandaar dat ‘t uitliep.

Ik ben nog wel opzoek naar een pampiertje om “NAT” op te zetten….

gravatar

Nou dan ga ik mezelf maar even opfrissen en dan lus ik wel een glaasje.
In het verfwerk zitten wel wat heiligedagen. Voor de Pater zeg maar. Nee hoor, het dekte gewoon niet in één keer

gravatar

Dank, heer Gaper.

Ik was effe wat weggesukkeld. De koffie is een beetje afgekoeld, maar hij smaakt nog best. Aan boord drinken we hem ook niet altijd kokend heet. Ik herinner me nog een keer toen we in de roaring forties, op weg naar Kaap de Goede Hoop…. maar dat doet er nu niet toe.

Hé, m’n pijp is ook uit.
Geeft niet, ik heb mijn Poppel weer gevonden, zo’n gasaansteker is toch fijner dan die Zippo’s waar hier zo hoog over wordt opgegeven.

Goed.
Ik ben weer helemaal bij de tijd.
Waar ging het over?

gravatar

Zeg Pater,

Na afloop van uw rondgang is het volgens de reglementen de bedoeling dat de opbrengst rechtstreeks bij de penningmeester van de Stichting wordt afgegeven!

En denk erom, tot de laatste cent wel te verstaan. U wordt bij het afscheid later vanavond grondig gecontroleerd, en desnoods wordt uw gewaad met de 180 knoopjes binnenstebuiten gekeerd.

U begrijpt nu dat de Stichting het niet zo heeft op dogmatische geloofspredikers met een vingertje omhoog. Heeft u niets te verbergen, heeft u ook niets te vrezen.

Een gulle donatie uwerzijds aan de Stichting wordt overigens op prijs gesteld.

gravatar

Pollens, Heer Trendvolger. De pater is op heterdaad betrapt. Het priesterlijk ambtskostuum behoort 32 knoopjes te tellen zodat de rest wel langs slinkse wegen moet zijn verkregen.

gravatar

Het is hier verlaten op wat halfopgerookte sigaren in de asbakken na. Zelfs de bewaker is pleiten. Ik kan als jeugdig lid gewoon binnenlopen!

Annie,

Een ding begrijp ik niet. U hebt bij oma worstenbroodjes met spek gegeten? worstenbroodjes met spek? Was u nog niet goed wakker misschien? Die rotzooi uit Breda eten we bij ons in ‘s-Hertogenbosch niet! Die troep is bijna zo erg als die goedkope met een soort egale afvalvlees opgevulde gladde gevallen, die ze buiten Brabant worstenbroodjes durven te noemen.

Een echt Bossch worstenbroodje bevat goed-gekruide grove half-om-halfgehakt. De omhulling is van witte-brooddeeg dat structuur krijgt door het smelten van vet in het gehakt. Daardoor heeft het gehakt in tegenstelling tot goedkope troep, ruimte in zijn omhulling.

Wisten jullie dat ‘s-Hertogenbosch niet alleen bekend is van Bossche bollen, waarvan iedere kenner weet dat De Groot wel de commercieelste maar niet de beste bakt, maar ook van zijn voortreffelijke Bossche koek en beuling? De laatste is verkrijgbaar bij de betere Bossche slager, die ook zult en balkenbrij verkoopt. Niet te versmaden is het Brabantse roggebrood van een goeie broodbakker, dus niet in die akelige, droge, dunne handelsplakjes.

Zo zou ik nog uren kunnen doorgaan, maar het heeft geen zin. iedereen is vertrokken.

gravatar

Voorzitter, leden van de SVvDS, er moet mij iets van het hart: op een of andere slinkse wijze heeft kabouter Paulus hier via Polleke een adverorial binnen weten te smokkelen over Brabantsche eetwaar. Op zich al onsmakelijk, zowel in omschrijving als smaak, doch des te hinderlijker omdat dezelfde Paulus al jaren zijn belofte tot het leveren van Bossche Bollen verzaakt.

Familieverbanden zijn familieverbanden, dat begrijpen wij ook wel, doch deze tot nepotistische hoogten te brengen door het promoten van in varkensvet gedrenkte eetwaar gaat te ver, er zijn grenzen. Hier de Grote Rivieren.
Men van onder der grote rivieren verguist graag men van boven de grote rivieren, maar wil er wel graag aan verdienen: het lijkt wel een miniversie van Europa hier.

Mijn punt, voorzitter: graag een motie dat de inzender van zulk een verhaal “Advertorial” verplicht te zetten, opdat de argeloze lezer van De Speld niet op het verkeerde been wordt gezet. De advertentiegelden kunnen in de Verenigingspot gestort worden voor het dagje uit naar Ameland.

@Heer Spaland: denkt u bij gelegenheid ook nog aan de couponschaarslijper? De kwaliteit papier van destijds was toch een andere.

gravatar

Ik zie het heus wel, hoor. Ik zag u vanaf nummer 8 op tijd op de zaak arriveren. U waande zich onbespied.

Maar u hebt een punt. De coupons die via Broekmans Commissiebank voor Incourante Fondsen werden verspreid waren meer gedegen dan de hedendaagse scharen kunnen verdragen. Maar ach, alles verloopt nu langs het elektriek.

gravatar

Ik had nog zo gezegd: denk aan mensen met een visallergie.. rode stickertjes enzo.

Het gaat alweer iets beter gelukkig.

Even kijken waar we zitten; zijn er nog belangrijke besluiten genomen?

Groetjes, een ietwat bleke
Annie

gravatar

Fijn Jo, bedankt. Kan ik nog iets doen?
Ook voor de rooksalon, zonder rooksalon staat bijna iedereen buiten in de zomer.

Later weer verder, hoe is het met de necrose op je vingertoppen en is de hoofdpijn weg?
Ik word hier bij Oma toch in de watjes gelegd! Heerlijk, nu lust ik wel zo’n worstenbroodje met spek, als mijn koffie op is en ik wil nog iets anders hoef ik maar te piepen zei Oma.
Heerlijk, even de stad uit ook..

Tot later, hoe laat beginnen we eigenlijk, is daar al iets over bekend?

Liefs en hartstikke bedankt voor het reserveren,
Annie

gravatar

Nee hoor, blijf maar lekker zitten, Annie. Evveriesing is undur controol, zeggen de Duitsers, maar dan op z’n Engels, natuurlijk…

Vingers gaan goed, maar geen idee hoe laat we beginnen. De vergaderzaal en rooksalon zijn gereserveerd tot 03:00uur. Kost een paar sigaren, maar dan hebbie ook wat…

Laturz!

gravatar

Gapioooooooooooo! Tuurlijk wel, snelle verbinding… Ik zit al in het Speldgebouw en heb goeie contacten met Oma… Die rost iedereen buiten die hier niks te maken heeft, dus…

Als gezegd: Laturzzz!

gravatar

Zodeknetter Jo, dat gaat er bij de Korfbalvereniging van Annie en Oma niet bepaald zachtzinnig aan toe zeg. Ik ben nu op pagina veertien, maar Oma heeft zo’n beetje het hele bestuur al voor rotte vis uitgemaakt. En Annie zit op een koers van ‘my way or the highway’, dus dat wordt nog smullen de komende 61 paginaatjes. Het zou me inderdaad niks verbazing als Joke mijn Cohibaatjes in haar eigen stoffige doos heeft verstopt, dus dat van de kuisheidsgordel kon nog wel eens kloppen. Bedankt voor je Cubanen, daar kom ik wel een eind. Enne, wat dat werken tussendoor betreft, ik ben ermee gestopt. Veel te veel afleiding.

gravatar

Ik kom even snel tussendoor en ben direct weer weg. Ik had het al gezegd, maar in een inmiddels gesloten zaal. En dan komt het natuurlijk niet in de notulen en al helemaal niet tussen de oren. Ik ben dus direct weer weg want de couponschaar van oudoom zou op marktplaats staan. Dat is hoogste spoed. Nou hier komt het. Voor de zoveelste keer dus. Het is een druk bestaan, het valt allemaal niet mee.

Ik stel voor dat de Verworpenen der Aarde na het ontwaken ook even de Redactie wekken. Die zou zich achter het oor kunnen krabben over de vraag of enige mate van communiceren beter is dan de thans gevolgde techniek van het in het Eigen Sop laten gaar koken. Er leeft een bepaalde wens onder de gebruikers. Na enige tijd laten pruttelen heeft de Redactie in de laatste horoscoop slechts laten weten dat de gebruikers wat betreft hun wens de vellen kunnen krijgen. Zie hier het Eigen Sop waarbij werd verzuimd een aantal bijpassende wasprogramma’s aan te bieden.

Tja, das nie goe nie. Das nie handig nie.

Wellicht is het op te lossen door behalve het verwijderen van het overzicht van de laatste 10 reacties ook de reageerknop te laten vervallen. Wat mij betreft mogen die duimpjes dan blijven bestaan.

Ik wens u allen een prettige dag.

gravatar

Och jee, gaat dit nu nog effect sorteren op de sjekladebollen? Daar zitten we nu al 2 jaar vergeefs op te wachten, duurt het nu nog langer? Gelieve dit punt op de agenda te herintroduceren, eventueel een werkgroep instellen?

gravatar

Zeg Henk van Mathenesse Spaland, jij denkt zeker dat je Oma op haar achterhoofd is gevallen. Ik heb je door jochie. Die couponschaar is van mij. Ik ben de oudste. Het is maar dat je het weet.

gravatar

Henk, moeten wij meebieden op de couponschaar? Wellicht kunnen wij een poging doen die toko dan ook gelijk maar in te lijven onder de naam van de Stichting? Het schijnt dat daar redelijk wat centjes rondgepompt worden, dus dan is het probleem van de waterstand en de kas van de Stichting ook meteen opgelost…

Zal ik een vergaderzaal in de buurt van de Markt reserveren? Ik weet niet of er ook een rooksalon bij te reserveren valt…

gravatar

Karistus Jo, Ik ben op pagina 45. De helft van het bestuur van de Korfbalvereniging is inmiddels afgevoerd. Oma heeft de voorzitter een bloedneus gemept met haar handtas en Annie mept met een stoffer op het achterhoofd van het Hoofd Kascommissie. De secretaris wilde het pand via de achterdeur verlaten, maar werd met een geweldige tackle op de drempel gevloerd door Opa. Ik denk dat ik me vandaag maar wat op de vlakte hou…

gravatar

Sorry voor oma. Ik heb haar uitgelegd dat zij wel de oudste is, maar dat zij niet de pater familias is. Dat zij niet de baas is, gaat er bij haar niet in en nu is ze alles over Romeins recht aan het uitzoeken. Zonder overdrijven kan ik dus zeggen dat zij met een kloeke kluit het riet in is gestuurd. Korfbal houdt ze niet van. Ik verwacht haar daarom voorlopig niet terug. Goddank.

Maar even serieus. Is het geen redelijk compromis om de duimpjes te laten staan en de reageerknop weg te halen? Uiteindelijk zijn we dan toch lekker van die duimpjes af. Misschien vergeet ik iets, maar goede ideeën zijn altijd welkom.

En wat doen we met die petitie? Volgens Nerd klopt het niet meer, maar er zijn natuurlijk wel stemmen die geldig zijn uitgebracht. We moeten er iets (of niets) mee, want we kunnen niet eeuwig deze zalen blijven bezetten. Ik bedoel: als we het ergens niet mee eens zijn, dan kunnen we ons punt maken. Maar als we over 3 maanden nog steeds iedere dag in #1 en #2 zitten, dan begint het misschien een klein beetje op ouwehoeren te lijken?

Bovendien: dan komt deze ruimte vrij. Dan zorgt de voorzitter van de orgelcommissie dat al die ruimte weer wordt gevuld met muzikale toetsenborden voor een mooi stukje muziek. Daar heeft iedereen iets aan. Het is maar een idee. Het is trouwens na vijven nu.

gravatar

Goedenavond allen,

Ik wil mij niet opwerpen als vervanger en/of opvolger van Truus, maar ik heb een aantal mededelingen:

Bij Oma zijn de hieronder vermelde zaken op de balie geflikkerd (niet meer doen a.u.b., want u loopt het risico 3 weken door een rietje te moeten eten óf een aantal maanden platte bedrust te moeten houden, en dat zou zonde zijn, want door een nagenoeg lege zwartgeld-kistje is een al te royale afvloeiingsregeling onbespreekbaar geworden):

1: Een aansteker, merk “Zippo”, met het gemeentewapen van Lutjebroek
2: Sleutels van een fiets met hulpmotor (voorwielaandrijving), merk “Solex”
3: Een schaal met ongeveer 120 kroketten, model “kalfsvlees”
4: Een doosje lucifers zonder inhoud, merk “Zwaluw”
5: Een kistje sigaren zonder inhoud, merk “Cohiba”
6: Een witte, kartonnen doos met de restanten van wat lijkt op bedorven slagroomgebak, model “sjekladebol”
7: Een groot aantal lege flessen van uiteenlopende merken
8: 3 Postzakken met inhoud, waaronder 413 dwangbevelen, 1, nee, excuseer, 2 kaarten, model “ansicht” met het opschrift “Groeten uit Fortaléza” (waarbij dient te worden opgemerkt dat de woorden “Stop maar in je reet” naderhand met rode lippenstift van een onbekend merk lijken te zijn toegevoegd) en 1 roze enveloppe met hartjesopdruk, gericht aan “Hoofdreacteur De Speld”

De rechtmatig eigenaren en geadresseerden kunnen zich vervoegen bij Oma, achter de balie in de lobby van het Speldgebouw (deur van de rooksalon uit, linksaf (waar de duim rechts zit), eind van de gang rechts (waar de duim links zit)).

Dat was het wat ik – vooralsnog – mede te delen had. Hijsfijn!

gravatar

Maar het eten was toch in de rooksalon? Zie de zaalwacht onder #14. Zou terug te vinden moeten zijn in het overzicht van de laatste 10 berichten. Voortaan #3 reserveren voor de maaltijd? Het wordt wel een gedoe.

gravatar

Hmmm… Iedereen is zijn teruggevonden voorwerpen ophalen bij Oma en naar huis brengen, begrijp ik? Zeer verstandig besluit!

Nu alleen nog de laatste 10 berichten en Henk’s couponschaar, dan zijn we weer bij, toch?

gravatar

Wat is dat nou?

Wordt er nog vergaderd of niet? Op deze manier stelt de directie van De Speld ons nooit meer een vergaderkamer ter beschikking, vooral omdat er flink moet worden bezuinigd vanwege het aantrekken van een dure boekhouder die de ingedrukte rechthoekjes moet bijhouden.

Over een pijnlijk gevolg van de bezuiniging werd zo juist gerapporteerd door Paulus des Hertogenboschkabouter, die rooksalon noch vergaderkamer in mocht. Lees daarom hier zijn huivering wekkende bijdrage.

gravatar

Dit is toevallig wel de oma van de Nerd die je gisteren al vertelde dat je iets met je Avatar moet doen. Kijk maar uit broer, denk om je breukie.