Herman Van Rompuy ontwaakt uit functie

EU-voorzitter reageert weer op geluiden en beleid

Herman Van Rompuy is ontwaakt uit zijn functie als voorzitter van de Europese Raad. Dat melden Belgische media. Van Rompuy belandde 4,5 jaar geleden in de functie na een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Hoe de toestand van de 66-jarige Belg op dit moment is, is niet bekendgemaakt. De EU-voorzitter zou weer reageren op geluiden, beleid en bewegingen, maar die berichten zijn niet officieel bevestigd.

De Belgische oud-premier werd sinds 2010 kunstmatig in functie gehouden. Aanvankelijk was er veel aandacht voor de situatie waarin hij verkeerde, maar na verloop van tijd verwaterde de belangstelling van het publiek. In 2013 werd er een lichte verbetering in zijn toestand geconstateerd. Toch achtten deskundigen de kans klein dat hij ooit nog uit zijn functie zou ontwaken.

Van Rompuy zal waarschijnlijk gaan revalideren in de Belgische politiek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Get, nu wordt het gevaarlijk. Als je die lui daar slapend houdt, is het nog te harden; maar wakker maken? Dat is nog gevaarlijker dan een gewone regering.

Reageer
gravatar

Zeg Ebawawa: Haiku, hoezo? Ik heb mijn telraam er nog maar eens op nageslagen, maar ik tel hier maar 18 lettergrepen, geen 19. Hoe zit dat? Een Europese private venture-variant van de revisionistisch geïnspireerde Van Rompuy, of een anonieme bijdrage van jouzelf? Hier wordt trouwens een metafysisch aandoend bewustzijn geschetst: “Ik word wakker als ik je zie”. Men neemt ook slapend waar? ESP of zoiets?

gravatar

Haiku (俳句 voor de Jappen) heeft de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 Japse keelklanken , genaamd morae , samen 17 dus. Een mora kan zowel 1 als 2 westerse lettergrepen tellen. Maar om Outsider terwille te zijn , 17 lettergrepen dus:

Sushi, oh Sushi,
Ik kwijl en geil , zo sexy
Ronde perfectie

P.S. Van Extra Silly Perception kan je Herman V. helaas niet verdenken.

gravatar

Ela Ela , Ebawawa Instant Haiku Service.

Geachte redactie
Mijn enig echte versie
Met uw permissie

Sushi, oh Sushi,
Ik kwijl en geil , maar ik zie
Weer geen erectie

Graag een correctie

gravatar

De bijdrage van Haaikoe Herman lijkt meer ontleend aan Het Hooglied (van Salomo) of een vrije bewerking van de Tuin der Lusten. Overigens Herman, in zulke gevallen van ´functioneel tekortschieten`, kan uw huisarts het huismiddel van de firma Pfizer voorschrijven teneinde Sushi beter te plezieren. Voorzichtig beginnen met 80 mg.
Ebawawa, hartelijk dank nog voor de additionele informatie over de structurering van haiku´s, een mens is nooit te oud om bij te leren.

gravatar

Bant,

Overleven op friet gebakken in reuzel met dikke klodders mayonaise in een puntzak?

Dat meen je toch niet!

Doe mijn maar een goed bord borsj met scharrelvarkensvlees, groene witte kool, milieuvriendelijke rode bieten en duurzame aardappelen uit Nederland. Tenminste, zo lang de Nederlandse handel naar mijn pijpen danst.

De vertaling is van Frans Timmermans, talenwonder.

gravatar

Deze Vlaamse narcofiel is ooit “door een ongelukkige samenloop van omstandigheden” (parlementaire cohabitatie van de Euro-fracties van liberalen en christendemocraten) in de zetel van koning van Europa beland en sindsdien door beide partijen kunstmatig in coma gehouden. Men was bevreesd dat hij serieuze uitspraken zou kunnen doen over de toekomst van Europa. Kundige ingenieurs (van TH Delft) zijn er in geslaagd een spraakcomputer te bouwen (digitaal) analoog aan die van Stephen Hawking en Van Rompuy’s kunstgebit zodanig te manipuleren dat hij lipsynchroon kon articuleren. Van Rompuy’s teksten werden bedacht en opgesteld door de heer Barroso, in zijn hoedanigheid van Opperste censor en Groot-Inquisiteur van de Europese Raad van Elf en Dertig.

Reageer
gravatar

Outsider m/v,

Ik weet niet hoe u erbij komt, maar er is maar één echte monarch in Europa en dat is Keizerin Angela, Groothertogin Angela Dorothea Kasner, Prinses van Merkel, Koninging van Hamburg, Gravin van Brussel en ommelanden en Tsarina van Europa en inliggende gebiedsdelen.

gravatar

Tja Plien, ik begrijp jouw referentie naar Angela Merkel, maar deze staatsvrouw en VIDO-persoonlijkheid is niet eenduidig in de haar toegemeten hoofdrol als troonpretendent(e). Soms speelt zij ambivalente, SM-achtige, spelletjes met vermeend mannelijke staatshoofden: zo spaarde zij ooit de roede niet op Sarkozy, nu Hollande, zelfs bedwong zij Vladimir Poetin en met een lichte beweging van haar pink zette zij Mark Rutte in de rol van hofnar, David Cameron en Guy Verhofstad in die van knecht, Harald Juncker in die van naamloos requisiet, maar haar sterke Oostduitse accent en haar slecht getimede en wat disfunctionele inzet van cleavage doen haar nipt tekortschieten voor de rol van Hoofd van Europa. Ik ken Angela nog uit haar tijd bij de Oostduitse SED, haar Aufschwung bij de CDU en de oude Herbert Kohl die zij stoofde en om haar vinger wond. Maar zoals ik al aangaf; Angela heeft weliswaar de macht, maar niet de koninklijke uitstraling die Europa’s hoogste behoeft. Ik denk dan meer richting Sophia Loren of, Anne Sophie von Otter als je dat iets zegt. Degustem non discutandem.

gravatar

Outsider, het zal wel vreemd zijn als die spraakcomputer aangedreven door de listige Barroso, voor zover een portugees listig zou kunnen zijn, de slappe bek en het op en neer springende strottenhoofd van Von Rumpuy portugees zou laten spreken! Ik bedoel maar. Die Barroso ken toch niks anders?

Spreekt Von Rumpy eigenlijk wel, was hij niet doodstom en bijna blind geboren en werd hij in zijn jeugd niet samen met de dikke meiden op de kermis tentoongesteld? Ik ben zelf toen nog een tijd verliefd geweest op Big Edda die vanuit haar enorme zetel zonder veel interesse op me neerstaarde? Voor een kwartje of een stuiver mocht je de tent in. Om af te kikken begonnen we daarna hevig touwtje trekken hetgeen ons een fortuin kostte en mijn vader aan de drank bracht.

gravatar

Ha nee Vulter, je begrijpt me niet. Die spraakcomputer leest natuurlijk de teksten van Barroso op, verklankt via de stem van Van Rompuy of iets dat daar electronisch op lijkt. Barroso spreekt zelf uitsluitend Steenkolen-Engels dus hoe zou hij het Vlaams-Engels van Van Rompuy kunnen imiteren? Trouwens, je denkt toch ook niet dat de computerstem van Hawking lijkt op zijn eigen stem? Nou dan?
Maar jouw belevenissen met Big Edda (postpuberaal?) en de teloorgang van het gezin na het noodlottige touwtje-trekken moeten schokkende ervaringen zijn geweest. Geen ADHD of PTSS aan overgehouden?

gravatar

Laten we het eens versimpelen ?

De wereld is steeds meer in handen van het grootkapitaal.
Merkel luistert naar bedrijven als Siemens,Mercedes etc.
Rutte luistert naar Starbucks,Shell, Ahold.
Zo heeft elk land zijn belang.(En ik noem Starbucks slechts als 1 van de vele “Buitenlandse belasting postbusjes in NL.”
De politiek wordt allang niet meer bepaald door het volk in Europa,maar door de grote maatschapijen.
( Btw,Dit is eigenlijk te serieus voor de Speld.)

gravatar

Erratum: Ik moet hier -met welgemeende excuses- iets rechtzetten uit bijdrage # 10. Gehinderd door plots opkomende inspiratie, omschreef ik Van Rompuy, onterecht, als een “Vlaamse narcofiel”.
Hier had natuurlijk moeten staan” Vlaamse narcolepticus”, ik heb intussen een dementi gezonden aan Van Rompuy en deze heeft genoegen genomen met mijn verklarend excuus.

gravatar

Zelfs de Directie en de Redactie van een achtenswaardig blad als De Speld reageren niet op speldenprikken, dus wat zou je dan kunnen verwachten van een politicus?

gravatar

Tante Paulien,

Bestond zo’n boeteregel voor schelden ook maar in het Nederlands Parlement. Blonde Geert zou dan inmiddels afhankelijk zijn van voedselbank en schuldsanering.

gravatar

Het is niet alleen van Rompuy dat je kunt omschrijven als een natte dweil. Het hele EU parlement is een natte dweil. Pure geldverspilling!

Wacht maar totdat meneer Wilders van de PVV voorzitter van de Europese Raad wordt. Hij zal orde op zaken zetten zodat Nederland weer voor de inwoners van ons land wordt.

De EU, zoals het nu, is is alleen maar bedoeld voor multinationals om hun handel op een efficiënte manier te kunnen afzetten.

Nederlanders zijn mensen geen consumers!

Corrie.

gravatar

Beste Corrie van Hiernaast,

Steeds weer bewonder ik Uw prachtige met hondenbond afgezette jas, Uw goudblonde haren en nuchtere analyses van heikele zaken welke op dit forum voorbij komen.

Voortdurend ben ik diep getroffen door Uw bijna poëtisch Nederlands taalgebruik.

Dit alles tot het moment der ontnuchtering.

In Uw laatste bijdrage mag ik (terwijl ik Uw letters immer dronk als ware deze zoete wijn) lezen:
“geen consumers”. Wat zijn Con Su Mers?

Su Mer kan ik nog plaatsen, waarschijnlijk viel er een letter “r” weg en staat er een “s” teveel, maar dan de “Con”?

De Franse taal is rijk maar nimmer had ik mogen bevroeden dat U het woord “Con” zou sublimeren in Uw gewaardeerde reactie.

“Con Sur Mer”???

Hoop dat U in het vervolg Uw uitdrukkingen enigszins kuist.

Met volle hoogachting,

De Gevallene

gravatar

Geachte – zij het gevallen – homeopaat,

Proeven wij hier enig sarcasme in uw bijdrage, of…?

Een kleine correctie op uw verder interessante reactie: de jas van ‘die van daaro’ is afgezet met een enkel stukje hondenbont, en niet – zoals u suggereert – met de hele bond. Dat zou hem – ook al betreft het hier volgens haar biologisch ontvelde, Aziatische honden – helemaal onbetaalbaar hebben gemaakt. Tenzij er natuurlijk recentelijk een WK-aanbieding in de kringloopwinkel is geweest. Dat zou dan meteen kunnen verklaren hoe zij aan haar nieuwe duikpak met bijbehorende kaplaarsjes komt, dat wel…

gravatar

Beste J. Esther,

Dank voor Uw reactie.

Natuurlijk diende het “iemand” op te vallen, juist U dus!

De bont kraag, van hondenbont, komt waarschijnlijk uit één der winkels der Bond:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bond_zonder_Naam

Derhalve wordt het een bondkraag, zeker passende bij één der doelstellingen dezer bond, namelijk: “Brede maatschappelijke sensibilisering rond waarden (via de spreuken en campagnes).”

Dit in combinatie met het “Con” woord leek mij gepast.

Sarcasme? Ik? (gniffel, gniffel) Neen, nooit!

Klein vraagje: U spreekt in Uw reactie in de derde persoon, bent U het dan toch? Beatrix eindelijk gevonden op dit forum! (Weet de RVD dit al?)

Met nederige hoogachting,
De Gevallene

gravatar

Hè, gesnapt… ;o)

Maar nee, hoor, ik ben écht gewoon Jo (ook voor u, hoor, als u wilt) en bediende mij inderdaad geheel ten onrechte van de pluralis majestatis, excuus.

Zo zie je maar, je moet hier op de Speld zó op je woorden passen…

Wat ik me alleen nog afvraag: waarom zag u mij voor Beatrix aan en niet voor Wim-Lex? Is het de naam die u op het verkeerde been heeft gezet? Voor de goede orde: Jo komt van Johannes, niet van Jomanda, of zoiets… Tja, en ‘Hannes’ heeft voor mij op de een of andere manier toch een rare bijklank, maar dat zal nog wel uit mijn lagere-schooltijd zijn…

gravatar

Beste Jo,

Dank voor de informatie met betrekking tot Jo.

Ja, de associatie met Beatrix was daar, mijn deformatie.

EXCUUS!!!!

Komt doordat de uitroep jo Bea beter “bekt” dan de kreet jo Wim-Lex aangezien dit laatste (Wim-Lex) lijkt op Solex en ik dan weer herinnerd wordt aan onze gewaardeerde Jeettje uit Rotterdam (juist die Blijdorp aap op een Solex).

Toevallig dat U ook Jomanda noemt.

Wij homeopaten hebben een haat liefde verhouding tot deze in het blauw geklede dame.

Ook zij verkocht watertjes van dubieuze kwaliteit maar stelde dit in het verleden gratis ter beschikking via radio programma`s.

Juist dit laatste heeft mij tot een gevallen homeopaat gemaakt.
Begrijpt U?

Geniet van de resterende dag,
De gevallene

gravatar

Ha! Toch wel grappig… Jouw ‘brein’ – of wat daar voor door moet gaan – vertoont een wonderbaarlijke overeenkomst met zo’n homeopatisch middel: je kunt ze beiden onderzoeken tot de zon bevriest en er toch geen enkel spoor van een werkzame stof in ontdekken…

gravatar

Het is weer bewezen: geld is the magic cure for anything….Zelfs schijndode politici kunnen er weer (onder begeleiding, natuurlijk) na behandeling volop tegenaan. Toch fijn dat je als bevolking hieraan mag deelnemen 🙂

Reageer
gravatar

Rijkje,

Waarom moet jij per se een zinsdeel aan de hand van een zakwoordenboekje in het Engels vertalen, wat de lezers vervolgens weer moet terugvertalen? Stoerdoenerij? En dat terwijl onze prachtige taal een fantastisch spreekwoord rijk is:

Geld dat stom is, maakt recht wat krom is en slim wat dom is.

Probeer dat maar eens in het Engels te vertalen en nu de hoek in.

gravatar

Eerwaarde Collega,

Wat is een frittestent annex-wijwaterstand?

Missen wij in Echt-Susteren als Monetaristenaborteurs uit Jezus’ Heillge Tempel te Jeruzalem iets dat ons kwalijk kan worden genomen door een enquêtecommissie van de Europese Unie?

Of heeft het frittestenten slechts iets te maken met de stand van wijwater in de annexen van badende jongetjes die zijn toevertrouwd aan onze betrouwbare handen?

In dat geval hoeven wij ons geen zorgen te maken; men verwacht reinheid van lichaam en geest van ons.

gravatar

Waarde confrater, wij gaan daar frittes verkopen en omdat we er veel heilig zout op doen krijgen onze klanten dorst en kunnen ze wijwaterflesjes kopen om te drinken. Dit alles is namelijk niet bij de entreeprijs inbegrepen, wij zijn namelijk wel goed, maar niet gek.

gravatar

Beste heeroom Paulus,

Van frittes heb ik ook nooit gehoord. Zou het kunnen dat de frater en de abt dit bedoelen? Toch echt geen fatsoenlijk geestelijk voer, zelfs niet met Annies Himalayazout.

gravatar

Zogenaamd fratertje,

Het Franse woord voor gefrituurde aardappels is patates frites. De uitspraak is derhalve niet frit, maar friet!

Probeer nondedju eens een beetje normaal te praten. Vlaams is aan jou niet besteed, domme vlegel!

Eruit! Hier is een briefje voor jouw voogd van het katholieke jongensweeshuis.