Deze mensen wonen in Oss

Een lijst met namen

Vandaag in onze vaste rubriek 'Mensen die ergens wonen': Oss. Raymondo de Beurs Riley Platenkamp David Leeuw Antje Crommentuijn Chayen van der Vet Merlijn Hauser Milène Schoenmak
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zomaar een vraag hoor en u hoeft ze echt niet allemaal te vermelden, maar wonen er ook mensen in de wijk Wippolder in Delft? Mede ook namens de heer Viesman, anders gaat ie daar voor niks naar toe.

Reageer
gravatar

Geachte redactie,

Ik wil graag een kanttekening plaatsen.
Ikzelf woon ook in Oss, en ik sta niet op deze lijst. Het beeld dat u op deze manier van Oss schetst is niet accuraat, en dus heeft dit artikel geen enkele journalistieke grondslag.

Ik zou graag willen dat u dit artikel middels Google onvindbaar maakt en mij mijn leven terug geeft.

Met vriendelijk, doch dringende, groet,
Léon Hendriks Oss

Reageer
gravatar

Ah, men heeft het concept van een ons welbekende Algerijn gekopieerd.

Nog niet zo lang geleden werden dit soort artikelen/berichten van de server gehaald.

Zeer bedenkelijk allemaal Speld!

Reageer
gravatar

Geachte Speld
Als u wil censureren doe het dan niet bij nacht en ontij. Doe het bij klaarlichte dag, zodat iedereen uw ware dictatoriale aard kan bewonderen.
Nog een heel ongelukkige vrijdag de 13de voor jullie alvast.

Reageer
gravatar

ik krijg opeens een grandioos social media idee!
Als ik nou eens per gemeente een boek uitbreng met daarin alle inwoners, gevolgd door het adres en het 06-nummer ter verificatie. Daar moet een markt voor zijn. Kan ik bijvoorbeeld advertentieruimte verkopen op de achterkant of zo . . . En dan noem ik het; the smartphone book. GHAHAHA, Feesboek eet je hart uit!

Reageer
gravatar

Zeer geachte Prof. Dr. P. Beertje, Emeritus Gastronoom. Begin dat boek nu meteen maar te schrijven. Benny Mal zal het wel nalezen.

gravatar

U hebt een punt. De lijst in het artikel was onvolledig. Knoei- en broddelwerk. Daarna werd in een reactie de lijst volledig gemaakt. Men had die lijst daarom moeten laten staan. Zoals u al zegt: de lijst moet wel volledig zijn, want anders heb je er niets aan. Daarom had men het eigen artikel moeten verwijderen en de reacties moeten laten staan.

Kijk, nu gaat de nummering ook weer in de war.

gravatar

Niet dat ik wil reageren op de vorige reactie (nu nog #43), maar zo krijg ik mijn reactie onderaan, want het is weer mis met de juiste plaatsing.

De oorzaak is het verwijderen van reacties, zoals ook het geval was onder de leerlingenlijst van een scholengemeenschap in Apeldoorn. Verwijderen wordt zoals gebruikelijk door WordPress op de genoemde wijze afgestraft.

De reden van verwijdering is, dat de redactie een opsomming van namen door reacteuren beslist niet op prijs stelt. Bladvulling is immers het prerogatief van de redactie! Dergelijke initiatieven van lezers stelt de redactie niet op prijs

Zodoende

Maar ik heb ook een tip voor de redactie: Zet op de plaats van de ongewenste tekst, dat de reactie door de redactie is verwijderd en vooral waarom.

gravatar

Vrij simpele reden. Als iedereen lijsten van 10.000+ woorden in het systeem gaat zetten wordt de site te zwaar belast en traag.

gravatar

Beste Jochem,

Wat je gelijk hebt.

De lijst met de laatste tien reacties vinden verreweg de meeste reactanten meer dan genoeg.

Krijg jij een duim bij de terugkeer ervan.

En een groet, Trendvolger.

gravatar

Like!!

Ook namens onze onvolprezen omnideskundige B. Bokhoven.

Ik moet zeggen dat het duimpjes niet uitdelen me heel goed afgaat, maar Jochem kan er ook één van mij krijgen als hij dat erdoor krijgt, de laatste 10 reacties weer terug.
Wel 2 zelfs! Kan mij het schelen.

En hoe denken we met zijn allen over een vervelende reacties-alarmknop; nog steeds flauwekul, onzin en nergens voor nodig?

Hmm….

Oeps alles door de war.. dit was een reactie op reactie #48 van Trendvolger.
M. vr. gr.,
reactie #49

gravatar

Fijn te horen dat reacties van 9.999 woorden geen probleem vormen voor jullie server. In het vervolg zal ik me zelfs tot 0,0000000000000000000000000000000000000 woorden beperken. De groeten.

gravatar

Grumpy, hoe doe je dat toch, andere reactanten inhalen kan ik ook wel met een beetje geluk maar mij van #49 aftrappen naar #50 wat wel grappig is want ik wordt – deo volente – 50 over een poosje, dit jaar nog.

Was dat gewoon mazzel of precies & strak mikwerk?

gravatar

H.Annie Ik heb plechtig beloofd niet meer te reactiegeren op Speld, die wat last hebben van hun corpulente , amechtige servers. (zie jochem #47). Voor jou H. ,wil wel een uitzondering maken. De techniek van tijdreizen vraagt veel concentratie en energie, maar met een supergeconcentreerde dosis rode bietenpoeder lukt het wel. Ook uiterst geschikt voor 50-plussers die hun houdbaarheid willen verbeteren.

gravatar

Grumpy, ik ben vereerd dat je speciaal om mij e.e.a. uit te leggen toch in je ttbord bent geklommen; ik begrijp het nu een beetje.

Zo maar even op zoek naar een superfoodwinkel voor die supergeconcentreerde rode bietenpoeder; ik ben onhoudbaar volgens meer dan 2 mensen. (meer wil ik daar i.v.m. werk enzo niet over kwijt maar het is echt geen pretje, geloof me).
Wie weet knap ik er van op, kwaad zal het niet kunnen.

Door het peperdure superhondenfood dat ik wijlen mijn hond voerde zat ook bietenpoeder voor een glanzende vacht en een domme uitdrukking.
Bij mijn hond hielp het, wie weet bij mij ook, proberen kan geen kwaad lijkt me.

Bedankt voor de tip en gelukkig nog voor mijn 50e verjaardag! Mooi op tijd dus, ik ben blij vandaag.

Vrolijke groetjes,
Annie

gravatar

Ik reageer op #31 maar had geen zin om m’n reactie daaronder te lezen dus dan maar zo.

Al dat gescrol.

Heb je nou gewoon 1 naam boven de lijst gezet en de rest gekopieerd?

Ik heb hier echt geen zin in. Zet dan ook de namen van alle anderen die in de geboorteakte staan er gewoon gelijk in.. en ga me niet vertellen dat ze er al goed in staan. Dat kan beter.. pff

gravatar

Leuk optrekje heb je daar, Annie!
Een opknappertje noemen makelaars dat.
Als je hulp nodig hebt: ik wil je best helpen met een likje verf hier & daar, en verstekzagen, daar draai ik m’n hand niet voor om. Behangen kan ik ook maar ik hou helemaal niet van behang, jeugdtrama ofzo. Zou eens een shrink in de arm moeten nemen om dat eens haarfijn uit te zoeken, maar laat maar. O ja, dakgoten repareren kan ik ook, en dikke plakken mos van dakpannen afbikken eveneens. En lekker met een kango wat tegel- en stucwerk afbikken natuurlijk. Nou ja, je zegt ‘t maar.
Toch heb ik dit optrekje nooit gezien in De Haag, Kijkduin, e.o.?

gravatar

Here mijn tijd, Annie! We hadden zo netjes achtergelaten bij de overdracht. Ik krijg nu toch wel een heel ander beeld van je.

Groetjes,

Kaapse Gaaaaaper (erg vermoeid vandaag)

gravatar

Mijn beste Finkel,

Fijn dat je de helpende hand toe zou willen steken om de boel een beetje op te knappen, dan zou het ook meer opvallen denk ik.
Het staat wel degelijk in Den Haag maar gaat geheel op in de achtergrond als je er langskomt.

Als het verkocht is (vraagprijs: 1,- euro k.k.) zal ik vertellen waar het staat.

Kaapse Gaper, sorry ik weet dat ik zei: ik zal er goed voor zorgen, netjes houden, geen woeste feesten maar ja je weet hoe dat gaat..

Fascinerend hoe een gebouw af kan takelen in zo’n kort tijdsbestek, ik zit er vaak uren naar te kijken en net als ik aan de slag wil gaan om het een beetje op te knappen neemt een stem in mijn hoofd het over en zegt: ‘Ja, gaan we doen, de boel opknappen. Maar niet nu’.

En ik doe altijd wat de stemmen in mijn hoofd zeggen dat ik moet doen of laten..

Het wordt vast nog mooier dan ooit, eenmaal verkocht. Ik krijg er nog eens spijt van dat ik het zo heb laten verwaarlozen.
Of dat ik het verkocht heb.

De tijd zal het leren.

gravatar

Beste Annie,

€1,00 heb ik er zeker voor over, daar kan je nog geen kroketje van uit de muur trekken. Maar dan bulkt het vast van de voorwaarden om het mileuhysterisch en monumenttechnisch te verherbouwenn ofzo?
Je bent trouwens niet echt een heftige verkoopster als je pas zegt waar het ligt als het verkocht is? Wie weet wil ik het wel kopen, maar niet met zonder vaste woon- of verblijfsplaats, natuurlijk.

gravatar

Finkel, de makelaar vond het in dit geval beter om de locatie nog even voor me te houden maar aan serieus geïnteresseerden wil ik het wel vertellen: het ligt tegen Duindorp aangebouwd.
Lekker aan zee dus, leuk hoor.

Het is pas 12 jaar geleden als nieuwbouwkasteel opgeleverd maar in sommige buurten gaat het onroerend goed wat korter mee dan gemiddeld.

Met een knalfeest bedoelen ze in Duindorp ook een knalfeest en dat is niet bevordelijk voor de daken, muren en wat er nog meer kapot kan.

Vervelend ja, al die bouwregels; je mag echt helemaal niks, daarom wil ik er ook vanaf.
Doe mij dat kroketje maar. lekker!

En een hunebed, onderhoudsvrij.
Daar hou ik van!

gravatar

Oss is de saaiste stad van Nederland.
Over dat wat Apeldoorn is, daarvoor moet nog een woord uitgevonden worden.
Waarom maakt De Speld het zich zo moeilijk?
Was begonnen met het gehucht Nederland!

Reageer
gravatar

Sorry hoor, maar dit kan toch echt niet. Al die namen zo maar open en bloot. Als het nou nog een lijst uit een leuke plaats was, maar deze mensen hebben het al zwaar genoeg met daar vandaan te komen. En er van weg te komen lukt kennelijk ook al niet. Schande !

Reageer
gravatar

Ik heb in Oss geen kennissen wonen, behalve Gerard Schraveling, Jo van den Bessenmaker, Gé Koekoek, Albert van Dijkshoorn, Ronald Piersen, Kees Meijer, Hendrik van den Oostergassen, Piet Pijpers, Wiebrand Grootendorst, Joos Vercauten (oorspronkelijk uit Gent (B)), Levien Querido, Erik Frederiks, Tinus van Boxtel, Yvonne Grasdijk, Udo Klatter, Ido Latter, Oene van Drabben, Aartina van Gulik, Sven van Spakenburg, Doetje Hobbelink, Frederieke van der Wal, Jan Janssen (met dubbel -s!), Zeger van Hoppen, Xantippe Riepema, Christien Harmsen, Vera Roossien, Bert van Maalen, Nanco Berrevoets en Marina Cohen. Waarom staan die overigens niet in de lijst?

Reageer
gravatar

Best toch wel mooie namen bij, voor Oss’ doen.
Maar voor het overige, zoiets publiceer je toch niet!
Tot slot, hoe selecteer je op beschikbaar, vrouw, rond de 35 en niet op de geelblonde profeet EN zonder juichpak?

Reageer
gravatar

Geachte heer/mevrouw Jojo. Ik begrijp dat u mijn naam nog niet helemaal begrepen heeft. Het denkbeeldig afbreekstreepje komt namelijk na Staeck (dun boompje) en voor erfven (erfgenamen). De naam als geheel verwijst naar hen die nadat de erfenis verdeeld is stokmager achterblijven. Mocht u iets aan mij willen overmaken of nalaten, mijn dank zal u eeuwig achtervolgen.

gravatar

Niet zo klagen, heer Van Staeckerven. De naam kan ook heel goed verwijzen naar het “in staken verdelen” van een erfenis. Daarmee kunnen uw voorouders in het verleden heel goed een vette buit binnen hebben gehaald. Dat daar nu misschien niets meer van over is… tja…

gravatar

Ik verheug mij al op de lijst van Beijing of wacht, doe meteen heel China. Hebben we wat te lezen op een druilerige zondag.

Reageer
gravatar

Ik vind dat dit artikel een erg eenzijdig beeld geeft. Wat ik mis is een lijst van mensen die niet in Oss wonen. Hoor en wederhoor heet dat…

Reageer
gravatar

Morgen Maaskantje om te zien of meester Den Oetelaer er nog woont? Dat heeft nog enig nut.

En daarna weten we het wel? Geloof het of niet: in alle plaatsen in Nederland wonen mensen, de zogenaamde inwoners.

Reageer
gravatar

in één woord; WAUW! Wat een spannend artikel. Heb het helemaal uitgelezen. Echt bijzonder.. ik zag allemaal mensen voorbij komen waarvan ik niet eens wist dat zij in Oss wonen! Dankjewel.

Reageer
gravatar

Dit is nu al de tweede lijst en nog nooit is er een lijst van mensen die in Biggekerke wonen gepubliceerd… een gemiste kans

Reageer
gravatar

Eens. Ik wilde dat ook al opmerken, maar je was me voor. Ik vind überhaupt dat Biggekerke erg onderbelicht is. Niet alleen in deze serie van de Speld, maar bijvoorbeeld ook door de IKON, om maar een medium te noemen.

gravatar

Biggekerke is inderdaad sterk onderbelicht in de media. Ik wacht al tijden op het tv-programma “Overleven in Biggekerke” waarin een groep bekende Nederlanders gedurende enkele weken moeten zien te overleven in Biggekerke en allerlei opdrachten moeten vervullen. De megakanjer van de postcodeloterij is nog nooit in Biggekerke gevallen. Ook de Rijdende Rechter heeft de weg naar Biggekerke nog niet gevonden. Het eerste elftal van Biggekerke is nog steeds niet naar de eredivisie gepromoveerd. En wanneer besteed Andere Tijden nu eens aandacht aan Biggekerke in de Eerste Wereldoorlog?

gravatar

Kan de lijst volgende keer in alphabetische volgorde. En zonder de lege regels tussen de namen. En eventueel verdeeld over twee kolommen , daar wordt het artikel een stuk overzichtelijker van.

Reageer
gravatar

Dat kan vast wel maar heb ik nu geen zin in. Het kan ook nog met de namen van Apeldoorn samen. Misschien wel mensen die familie van elkaar zijn. Maargoed dat ga ik nu niet meer doen. Misschien morgen als ik zin heb. En dan met de volgende gemeente erbij. Ik zie wel wat ik doe. Nu zo’n geen zin.. pff..

Ook geen zin om te tekenen nog een keer heb ik al gedaan. Misschien dat andere er zin in hebben, ik niet in iedergeval. Misschien iemand van jullie. Kijk maar wat jullie doen als je zin hebt.

Ik heb dan wel getekend omdat ik er zin in had voor de duidelijkheid. En zo doe je nog eens wat als je tenminste de zin ervan inziet en er zin in heb…

Nou om het nog zinnig te maken jullie je zin ik heb hier op getekend…

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Lekker zinnig en zo voorspeldbaar dat ik dit nog ging schrijven…

Kijk maar wat jullie doen. Pff

gravatar

Ik mis met name Freek Dissels en Addie van Stratum in dit overzicht.
Verder kleine typo: Troy Ruijters moet zijn Troy Ruyters. Verder erg scherp artikel, chapeau!

Reageer
gravatar

Het was ook wel hard nodig dat het bevolkingsregister openheid van zaken gaf over de data die zomaar worden verzameld zonder dat we het wisten!