Wereld herdenkt verleden

‘We mogen vroeger nooit vergeten’

Overal in de wereld worden vandaag de gebeurtenissen van vroeger herdacht. Bij de herdenkingen zijn ook wereldleiders aanwezig.

“Het is belangrijk stil te staan bij wat er is gebeurd”, zegt de 17-jarige Ivan Nijdorf. “Het is vandaag bijvoorbeeld twaalf jaar en twee weken en vijf dagen geleden dat er in een dorp in Namibië iets plaatsvond. Heel heftig. Dat mogen we nooit vergeten, daar moet mijn generatie haar lessen uit trekken.”

Vanwege zijn leeftijd heeft Ivan veel gebeurtenissen niet meegemaakt. “Dat vind ik jammer. Maar het is altijd indrukwekkend om te luisteren naar mensen die er wel bij waren. Zo was er op school laatst iemand die iets vertelde over hoe het ooit was. Ik hing echt aan zijn lippen. Het ging voor mij helemaal leven.”

Ook Julia van der Horst (59) vindt het belangrijk om te blijven herdenken. “Vandaag zou Otto von Bismarck bijvoorbeeld precies 199 jaar, twee maanden en zes dagen oud zijn geworden. Een mooie dag om met elkaar zijn liederen te zingen en te bedenken wat hij allemaal voor de popmuziek betekend heeft.

In de boekwinkels liggen de schappen inmiddels vol met diverse boeken over vroeger. Ook komt de AVROTROS met een gedramatiseerde televisieserie over alles wat heeft plaatsgevonden. Volgens Van der Horst is dat een bekend fenomeen: “Dat zie je altijd. Nu alles op de dag af zo veel tijd geleden is, neemt de interesse weer toe.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tijd voor de blockbuster “Herinneringen aan onszelf, toen wij nog in weelde leefden”; hét herdenkingshandboek voor de XXIe eeuw. Uitgegeven als liber amicorum door Sdu Staatsdrukkerij, in opdracht van KNVB (M. van Praag), FIFA (Sepp Blatter) en de Mark Rutte Stichting voor nooddruftige VVD’ers

Reageer
gravatar

Altijd weer die aandacht voor gebeurtenissen van vroeger. De dominantie van die gebeurtenissen is schrikbarend. Een ieder met ook maar enig historisch besef zou stil moeten staan bij het feit dat die gebeurtenissen van vroeger, juist omdat ze gebeurd zijn, andere gebeurtenissen in de kiem gesmoord hebben waardoor díe gebeurtenissen nooit gebeurd zijn. Laten wij daarom de nooit-gebeurde-gebeurtenissen herdenken!

Reageer
gravatar

Erg praktisch lijkt mij dit niet. Er zijn natuurlijk nooitgebeurde gebeurtenissen waar wij kennis van hebben. Sjekladebollen eten bij Paulus bijvoorbeeld. Dat kunnen wij dus herdenken.

Maar er zijn ook zaken waar wij geen weet van hebben en die wij dus zouden vergeten te herdenken; de zogeheten vergeten nooitgebeurde gebeurtenissen. Volledigheidshalve zouden wij die weer apart moeten herdenken.

We zouden het hier zo druk mee krijgen dat er geen tijd zou resteren om De Speld te lezen. Aan het ontkolen van de Solex ga ik dan nog voorbij.

gravatar

Wat dat betreft valt het te betreuren dat De Speld slechts on line te verkrijgen valt: men heeft toch een ondergrond nodig om de te ontkolen en reeds ontkoolde onderdelen gesorteerd op neer te leggen, teneinde methodisch systematisch te werk te kunnen gaan en vervuiling te voorkomen, en al doende nog wat nuttige informatie op te doen.
Dat de groenteboer bloemkool en aardbeien in de aanbieding heeft, volgens het wijksufferdje, valt niet in die categorie, vrees ik.

gravatar

Heer Henk, daarvoor kunnen we volstaan met een antiek idee. In die lang vervlogen en vaak herdachte tijden vereerde men meerdere goden, elk met een eigen tempel. Voor de eventueel vergeten goden was er een aparte tempel, zodat niemand van hen zich verwaarloosd hoefde te voelen. (Niks menselijks is een god immers vreemd.)
Welnu: voor de niet-gebeurde gebeurtenissen en/of de vergeten gebeurtenissen kunnen we dan dagelijks een kort moment een herdenking inlassen. Bijvoorbeeld rond 20:00 als het journaal begint, even 2 minuten stilte.

gravatar

Ah, Kees22, dat gebeurt in huize Jeettje dan dagelijks meerdere malen: dan wordt het geluid uitgezet als wij proberen reclameblokken te ontwijken tot er weer iets verschijnt dat eventueel het bekijken waard is,
Duurt af en toe langer 2 minuten, waarin wij de niet-gebeurtenis van een verbod op domme en misleidende tv-reclame gedenken.

gravatar

Briljant heer Jeettje! Zo valt het onnuttige met het nuttige te verenigen!
We zouden kunnen afspreken om dat allemaal te doen, net zoals we niet de vierkante knop linksonder gebruiken!
De regelmatige herhaling spreekt mij ook zeer aan: dan kunnen we het niet-gebeuren ook een beetje bijhouden. Anders loopt men zo snel achter de niet-feiten aan, immers.

gravatar

Dat is zeker een goed idee, Heer Kees. Hierbij wel de kanttekening dat ik bij het ontwaren van Annechien Steenhuizen wel eens denk: “Wat denk ik nu toch weer?” Maar dit kan prima in een oorverdovende stilte. Wellicht is dat ook het verstandigste teneinde de rust in huis te bewaren.

Ik ben er nog niet helemaal uit of de meer bevindelijken onder ons deze herdenkingsactiviteit als een schending van de zondagsrust zullen beschouwen.

gravatar

Net met in samenspraak voor m’n oud oma gereageerd. En via hetzelfde Ip-adres. Mijn oma leest en heeft haar eigen mening. Die liet ze op mijn pc weten.
En dan gaat het mis met plaatsen. En niks helaas. Oma weet denkt ze hoe het werkt….

Nou ja. Om een lang verhaal nog langer te maken, de vorige reactie kwam van mij. Benny dus.

Groetjes van Benny en oud Oma van Benjamin

Reageer
gravatar

Ik begrepen dat er ook een vervolg op de televisieserie gaat komen over alles wat er in toekomst aan belangrijke gebeurtenissen gaat plaatsvinden. Ook is het de bedoeling dat die gebeurtenissen nu al op grootse wijzen zullen worden herdacht. De uitzendrechten van die herdenkingen zijn mogelijk al gekocht door SBS6 en zullen worden geproduceerd door endemol. Wel moet er nog goedkeuring komen van de Europese Commissie.

Reageer
gravatar


Redactie,

Wilt u ogenblikkelijk dat cijfer onder mijn reactie onder #1 verwijderen.

U begrijpt dat ik het als elke rechtgeaarde filosoof beslist niet op prijs stel om ongenuanceerd en zonder de nodige logische argumenten beoordeeld te worden.

Ik ben gewend te discussiëren over stellingen! Uw vorm van beoordeling is een belediging voor mij alsmede voor andere serieuze reageerders.

U moet zich schamen voor deze rechtuit snode daad.

Is getekend,

De Filosoof
altijd handig in de familie

Reageer
gravatar

Hallo terechte boze maar trek je de wereld niet aan,

CvanH denkt daar anders over, ook wel Corrie Tokkie genaamd.
Ik probeer ook om die opgestoken vuistjes weg te krijgen en er weer een schoon reactieplatform van te maken.
Uw reactie kan ik daarom wel heel erg goed begrijpen, warenhetniet dat de redactie van”de Speld” doordrongen moet worden dat er meer zijn die uwe mening delen. Ik zet de link pas naar de petitie pas aan het eind van dit bericht omdat er, als U erin geloofd, ook voor U een taak ligt om mensen te laten begrijpen dat dit een hoger doel dient.

Hier is de link; http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

En nu aan andere laten weten dat deze belangrijk is.

Ik ga m’n best doen op Landgraaf

Met vriendelijke groet,

Benny

gravatar

Iedere keer als ik oude beelden zie b.v. van rond 1960 of zelfs 1950 (!) denk ik: “wat sneu, zie die mensen nou eens denken dat zij in een normale tijd leven, terwijl we nu wel beter weten”.

Reageer
gravatar

Heeft u dat ook wel eens dat u teveel zoetspul in de koffie gooit en die dan te zoet wordt? En dat je dan wat koffie toevoegt en het dan weer te bitter is?
Dat is wel andere koek!

Reageer
gravatar

Kennelijk heeft u last van een disproportionele feedbackbenutting in uw procesbeheersing. Sla uw dictaat “Meet- en Regeltechniek” er maar eens op na.
Refereert uw verwijzing naar “koek” overigens aan de plaats Deventer ?

gravatar

Het herdenken van de neuroloog Aloïs Alzheimer lijkt mij beslist zinvol. Zijn onderzoek is belangrijk geweest en leidt hopelijk tot nog meer zinvolle bevindingen.

gravatar

Ik weet niet meer wat ik vegeten ben.
Ik zie hooguit de “r”. Alleen is die niet in de maand. J7ni.
Hoedanook ga ik m’n best doen om iets van m’n leven te maken. Ik ben nog jong tenslotte.

Ik ga zo naar oma toe, die schijnen drion wel te kennen al weet ik niet waarvan.
O o o wat lijken m’n eigen kinderen op haar. Hetzelfde kapsel.
Ik zou niet zonder ze kunnen.

Met welgemeende groet, Betovergrootmoeder van Benny,
(en bedankt voor je hulp Benjamin jij gaat tenminste ergens voor. http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp)
En nu slapen, ik ben alweer een uur uit bed.
Moemoe moe

gravatar

Ik weet nog niet eens meer wat er gisteren gebeurd is. Ik ging naar de kroeg ontmoette daar een tosti en werd naast een bruin meisje en wat kots wakker.
Een dokter zei dat ik teveel slaap maar daar krijg je toch geen hoofdpijn van?

Reageer
gravatar

Nee, maar zoals wijlen Robert Long al zong: “Van masturbatie wordt men doof”. Bovendien krijgt men -volgens welingelichte kringen in de Roomse kerk- door deze activiteit, op latere leeftijd, vaak last van een verslappende ruggengraat. Als probaat middel daartegen werden koorknapen en misdienaars voorgeschreven. Dat hielp!

gravatar

Ook even naar Pinkpop dan. Luisteren naar oude muziek en mensen tegen komen die al even geleden geboren zijn. Geen nieuwe nummers hopelijk, daar heb ik echt geen zin in vandaag. Aan morgen denk ik vandaag niet.

Reageer
gravatar

Dat doet me deugd, bedankt voor het meedenken- en doen Benny en Trendvolger.

Inderdaad een beetje een seniorenfestival geworden dat Pinkpop (al heel lang eigenlijk) met de hoogbejaarde Rolling Stones en zo.
En, dus, veel oudere mensen die niet van veranderingen houden; die tekenen wel!

Benny neem een paar ijskoude drankjes naar keuze van me, ga ik hier mijn best doen eind van de maand als Parkpop weer honderdduizenden bezoekers trekt (gratis dus druk, no matter what) en er komen nog wel meer gelegenheden.

Gaat lekker zo! Benny doe jij verslag als Mick Jagger al zingend en springend door zijn rug gaat? Dat dat een keer gaat gebeuren staat vast maar wanneer..?

Ik ben al een keer naar Pinkpop geweest, ik heb al een boek, een bioscoopbon, van handtekeningen heb je er eigenlijk nooit genoeg en zeker nooit teveel.

Succes Benny! Bedankt Trendvolger!

gravatar

Hoi Annie,
Ik dacht eigenlijk dat “Parkpop” omgedoopt was naar de nieuwe naam van het park. Namelijk iets in de trand van “Anniepop”, “Popfestival Annie” ik had zelf “pAnniekpOp” in gedachte maar dat bekt niet…. “Bennybob” rijd met het ov naar huis dus misschien is dat nog een optie(wat).
29 Juni is dat feest en ik geloof dat het weer druk wordt.

Ik leef nu met m’n verleden en heb hoop voor de toekomst!!!
http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Hou elkaar warm ook al ben je familie!

Geen Paus. Gewoon Benny.

gravatar

Goed idee Annie,

Met het Haagse Hallo Venray, 10cc en toch ook Kensington geen slechte line-up dit jaar!

Gewoon met het zonnetje erbij, al of niet een pretsigret, en na afloop een lekker patatje scoren, buiten het veld.

Trouwens, is Parkpop dit jaar al in het Haagsche Anniepark, of is de oude situatie nog van toepassing? En is ‘De Dop’ al ontworpen, of liggen de schetsen nog op de tekentafel?

Laat je me even weten wanneer de feestelijke onthulling van dit alles is, want dan sta ik natuurlijk als een politicus vooraan.

In Huize de Elsheuvel organiseren we binnenkort het ‘Haagsche Annie Sjoeltoernooi’. De bedoeling is dat de schijven in één keer in de vakjes gegooid dienen te worden, en wie het hardste gooit kan bonuspunten verdienen. En een duim! 😉

De datum is nog niet geprikt, eerst maar eens kijken of iedereen de zomer overleeft. Tegen de tijd dat het zover is, laat ik je dat even weten.

We zoeken nog een scheidsrechter met EHBO-diploma om het e.e.a. goed en ordentelijk te laten verlopen, en die de prijzen uitreikt. Hoe leuk zou het zijn als de naamgeefster van het spektakel zelf daarbij aanwezig is, ja toch?

gravatar

Hallo Trentvolger,

De zanger van “Hallo Venray” komt niet uit Den Haag. Henk Koorn komt uit Delft.
Hij zal zich best thuis voelen daar en dat maakt het vertoeven daar er niet minder op.

Ik ken Henk niet persoonlijk. Ik weet wel wat hij ten gehoren brengt al jaren en dat is raak. Bad influences bijvoorbeeld. Dat kan zomaar iets met CvH te maken hebben als je het in het heden plaatst. Iemand die het niet snapt.

Wij snappen het wel en hebben al getekend.
Dat nog vele ons mogen volgen Trent hierop;
http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

langzaam Doof. Benny

gravatar

Ah Benny,

Hoe was het in Landgraaf? Beetje succes bij het ronselen gehad?

Het zou wat zijn, héél Limburg e.o. aan de Anniepetitie, ja toch?

Morgen veel plezier gewenst, aan je zoon ook.

Trentvolger met een d.

gravatar

Trendvolger, Benny, ik durf te wedden dat jullie elkaars reactie pas zagen na het plaatsen, ja hé? Grappig als dat gebeurd.

De Stonesverwijzer heeft het begrepen, bedankt voor de backstage info! Like!

Nog geen Haagsche Anniepark dit jaar, de subsidie laat op zich wachten maar niet langer dan normaal dus ik verwacht volgend jaar de eerste Bennybussen van CS naar het toekomstige Anniepark.
Zelf ga ik lopen of fietsen, of met de tram dan ben je er zo.

Niet verder vertellen: tram 9 is meestal bijna leeg..
De bussen doen aan WOII denken, tram stopt bij dezelfde haltes; alleen heeft de tram voorrang op de Benny-bus. (ook pendelbus genoemd)

Opstappen: recht áchter de mannen met vestjes die je de Benny-bus in willen drijven is de halte die je hebben moet. Tramlijn 9; onthou dat!
(niet richting Scheveningen, dat moet je op warme dagen doen: scheelt echt anderhalf uur netto strandtijd.)
Maar als iedereen met tram 9 gaat (goedkoper ook) is die list niet langer bruikbaar vrees ik dus mondje dicht hoor!

De Dop is klaar, althans het ontwerp en een prototype van papiermaché. Zelfgemaakt. Trots op!
Natuurlijk ontvangt iedereen die erbij betrokken is een VIP-uitnodiging dat spreekt vanzelf.

Wat ontzettend lief om het sjoeltoernooi naar mij te vernoemen; ik zou het een grote eer vinden om aanwezig te mogen zijn.

Inderdaad maar even wachten tot het najaar, ik weet niet of er al Himalayazoutblokken hangen en of daar ook gebruik van wordt gemaakt; dan is de kans op het overleven van een hittegolf opeens stukken groter.

Ook het scheidsrechteren zou ik graag op me nemen.
Kleinigheid: ik heb geen EHBO diploma (maar weet waar ik er een kan bestellen, als het moet) en ik heb zo vaak gelogen over wat ik allemaal kan bij sollicitaties; altijd goed gegaan.

Werd nooit wat gecontroleerd, psychische test goed al goed, bewijs van goed gedrag van de burgemeester, klaar.
Zolang er geen doden vallen mag een leugentje om bestwil best.

Kortom: zal ik….? Ik hoor het nog wel, net als de datum t.z.t.
Ik zal alvast een tutorial reanimatie volgen op YouTube, safety first!

En inderdaad, snacken doen we elders op adressen die alleen Hagenezen kennen, in de authenthieke koffiehuizen waar Harrie Jekkers wel eens een voorstelling over heeft gemaakt.

Het wordt een hele gekke zomer dit jaar met veel mooi weer, let maar op!

Groetseltjes, Annie

ps: Trendvolger, ik zie nu pas dat je een uur geleden ong. ook een reactie heb geplaatst, nu pas en zo langzaam typ ik nou ook weer niet.. its a mad world…

gravatar

Kijk zoals Oele (wat me doet denken aan de prachtige plaats Oene wat in het Nedersaksisch Une is en daarmee komen we dan ook gelijk op het hele verleden van Oos-Nederland waar allerlei dialecten ook uit het Nedersaksisch afkomstig zijn wat me ook weer doet denken aan dat we nauwer verbonden zijn met Duitsland dan veel Nederlanders zouden denken maar dit http://nl.wikipedia.org/wiki/Oene geheel terzijde) zegt: de temperaturen, daar gaat het vandaag om! In Apelfoort zitten we nu in het zonnetje te bedenken dat het vandaag vast een tropische dag wordt. Op naar allerlei records weer die de geschiedenis volkomen doen vergeten!

Reageer
gravatar

Als reactie op uw leerzame verhandeling het volgende:
“Spreekwoorden: (1914) Oele!
Dit wordt als antwoord gegeven aan iemand ‘die een wensch, een plan of eene verwachting heeft uitgedrukt, en dan aanduidende dat hij zich met ijdele hoop vleit’, in den zin van och kom! ‘t mocht wat! gekheid! larie! “.
Dat er een buurtschap in Overijssel is met de naam “Oele” is overigens ook voor mij een verrassing.

gravatar

De Apelfoorter vertoont in reactie (# 7) m.i. toch enige gelijkenis met de voormalige Speld-participant B.W. Hietbrink, die het Nederlands (in al zijn dialecten) de oermoeder van alle wereldtalen noemde. Het is mij onbekend in welk gastvrij Arabisch land BWH zich nu bevindt, Iran was indertijd zijn primaire reisdoel, maar wellicht verkeert hij inmiddels in Qatar, waar hij voor Vrij Nederland, Volkskrant en NRC uitbuiting van Aziatische gastarbeiders aan de kaak stelt. Kort en goed, BWH heeft lokale navolging gekregen. En dat doet mij deugd, het vult een semantische lacune.

gravatar

Ach, ons aller Berend Willem, in een niet-zo-ver verleden frequent aanwezig op de Speld om ons te verlichten en verluchtigen met zijn linguïstiek historische inzichten. Gedenken wij met gepast respect zijn aanwezigheid alhier en met uitbundige vreugde zijn vertrek.

gravatar

Ach ja, die Hietbrink. Hete steen of zou het een warme verzamelplaats in het centrum van het dorp zijn, de verklaring van zijn achternaa?. Hij zal op zijn hiete schrede hier wederkede!

gravatar

De reacties op deze site kunnen gesloten hoor. Hoe geïnspireerd de mensen ook door de humoristische artikelen raken, ze zijn nooit grappig. Bespaar hen dit platform dat slechts tenenkrommende gevolgen heeft.

Reageer
gravatar

Bah, wat bent u (Jan Frost) een zwartkijker. Er zijn wel degelijk grappige reacties en niet alleen de mijne, dus ontkrom uw tenen en doe ook leuk mee, of doe tenminste een dappere poging.

gravatar

Lieve Jantje Frost,

Je bent niet verplicht alle reacties te lezen. Wist je
dat niet?

Warme knuffels van Paulientje

gravatar

Als we naar toekomstverwachtingen zoals b.v. weersverwachtingen kijken, valt het op dat die regelmatig veranderen, naarmate die toekomst nadert.
Daarom durf ik te zeggen dat de toekomst ook vaak niet is wat die geweest is en daarom ook best herdacht mag worden.
Zo herdenk ik vandaag de 34 graden die enkele dagen geleden voor Amersdoorn was voorspelt, maar nu toch lager blijkt uit te vallen.

Reageer
gravatar

Uw geloof in onze omnipotentie is ontroerend, maar heel misschien lukt het de toekomst wat te verbeteren, in zoverre allerlei onaangename instanties, personen en natuurverschijnselen geen roet in het eten zullen gooien.

gravatar

Gemiddelde Burger,

Ik zei duidelijk: “kunnen”. Gezien de door u genoemde instanties, lijkt het mij handig als we daar beginnen met opruimen om de toekomst minder deprimerend te laten zijn als het verleden.

gravatar

Hilbrand,
Een goede suggestie om bepaalde politieke en anderszins mensvijandige instanties op te gaan ruimen !
De eerstvolgende seizoensopruiming lijkt me daar zeer geschikt voor.

gravatar

Wat zou het leuk van de Speld zijn wanneer ze met een Oranje artikel komt waarin staat dat we nu al de WK hebben gewonnen.

PS: waar blijft de Speld Oranje poule?

gravatar

Hier spreekt jeugdige overmoed.
Als oudere met een aanstaand snel naderend toekomstvisioen van uitgeklede AOW en afgeroomd pensioen, moet u mij niet euvel duiden daar andere ideeën over te hebben.

gravatar

Schepsel Jeettje,

Als u tijdens uw gebed aan mij even de gewenste datum en uw verblijfscoördinaten doorgeeft, zal ik zorgen dat de bliksem u treft.

gravatar

Supporter van Oranje,

Uw wens zal niet worden verhoord.

De voetballers uit Zuid-Europa en -Amerika en zeker hun volgelingen bidden meer en harder dan die uit Nederland. Het Nederlands elftal maakt dus geen schijn van kans.

gravatar

Lieve God,

Er is iemand die het U moet vertellen en laat ik het daarom zijn. Helaas is uw rol gedecimeerd. Alleen voor bruiloftspartijtjes en begrafenissen bent U nog interessant.

Voor het winnen van de WK hebben we de supporters uitgedost in kekke grappige outfit verstrekt door de supermarkten nodig.

gravatar

Lieve God,

Zojuist heb ik een goddelijke ingeving ontvangen. Misschien is het een idee dat u weer een zoon van U laat neerdalen op aarde. Het is alweer ruim 2000 jaar geleden. Met uw zoon Jezus is het de afgelopen eeuwen gebleken dat het een goed business model is.

Vast en zeker wilt Google U helpen een hedendaags succesvol business model op te zetten. De kans is dan zeer groot dat U weer populair wordt.

gravatar

Supporter in oranje,

Wanneer u die afzichtelijke plunje van uw schouders laat vallen, zal ik erover denken de eerste beweging der aarde op u toe te passen, teneinde een verse verlosser aan uw populatie toe te voegen.

gravatar

Kennelijk is er een virus in de Speld geslopen of anders wel in de lezers en reagerenden. Dit virus doet zich voor als een god, zelfs een God of GOD, maar het moge duidelijk zijn dat dat niet juist kan zijn.
Gelukkig maakt Hij Zich daar niet druk over, Hij lacht hier slechts om in Zijn acht vuistjes.
Hij is immers geen wraakzuchtig en kleinzielig godje, maar de ware Schepper van diepzee, hoogland en wolkenluchten.
Vuvuzela En Donders!

gravatar

Nou Hilbrand Larius, over schuld en boete wil ik met jou nog wel eens een boompje drinken hoor. Poets je eigen fouten ook niet helemaal uit hoor.
Vandaag is het op de kop af een dag geleden dat ik voor de eerste keer uhm …..
Dus dat zal ik dagelijks herdenken, maar niet met Hilbrand.

gravatar

Beste Herdenkt D.,

Ik heb al ruim honderd synoniemen opgetekend, maar uhm is nieuw voor mij. Als voor de uitvoering van een echte uhm een specifieke houding nodig is, hoor ik dat nog graag. Uiteraard het liefst met illustratie.

gravatar

Wat vervelend nou dat mijn zeer leerzame reactie op dit opmerkelijke artikel 50 jaar geleden in een roestvrijstalen koker is ingegraven.
Extra jammer is dat de koker pas over 50 jaar weer mag worden opgegraven, maar u houdt mijn reactie tegoed.

Reageer
gravatar


Geachte mevrouw Reus,

Er staat een duimpje of een rechthoekje links onder de reacties. De Redactieleden beoordelen hiermee ieder voor zich iedere reactie. Door een programmafout kunnen lezers er ten onrechte gebruik van maken.

Het is dus niet de bedoeling dat u en andere lezers met het duimpje of rechthoekje iets doen.
Door onbevoegd gebruik wordt de telling volledig in de war geschopt.

Speciaal voor de abonnees komen er binnenkort knoppen onder ieder artikel om de schrijvers te beoordelen. Dus nog even geduld en blijf ondertussen van het “knopje” af!

Meer informatie vindt u hier.

Hoogachtend,
De Hoofdreacteur mede namens de Reactieraad

gravatar

Witte Reus,

Ja, en? Ik was ook en heb ook hier gewassen kledinggoed echter vuil ook. Bent u soms nudist?

Aldus Dus

gravatar

Toch nog mensen die duimpjes aanklikken. Nergens goed voor. Reageer inhoudelijk en dan ziet de redactie van “de Speld” dat het ook op volgorde moet staan!
Zo logisch!

Benny, vooe aagsche Annie.