Google maakt vergeetverzoeken openbaar

Zoekmachine komt tegemoet aan vraag naar meer transparantie

Zoekmachine Google zal alle aanvragen om uit de zoekresultaten te worden geschrapt publiceren op de pagina google.com/forgetme. De zoekmachine voldoet hiermee aan de vraag om meer transparantie.

Aanvragers van een ‘vergeetverzoek’ klaagden dat het onduidelijk was of hun bericht in behandeling was genomen. Google-woordvoerder: “Dankzij de nieuwe pagina is dit in één klap helder. Doordat de Forget Me pagina volledig openbaar is, kan iedereen ons werk controleren.”

Hendrik Bussemaker is bijzonder tevreden over de service van Google. “Ik ben gyneacoloog en ik heb helaas nogal wat slechte recensies op het internet. Voorheen deed ik een dagelijkse Google-ronde om te zien welke zoekresultaten Google had verwijderd. Maar op Google Forget Me kan ik dat in één keer zien.”

Ook als een verzoek om te worden vergeten gehonoreerd wordt, zal dat vermeld worden op de pagina. Volgens de woordvoerder van Google is de pagina een groot succes. “We krijgen wel zo veel verzoeken binnen, dat de pagina onoverzichtelijk dreigt te worden. Opdat iedereen toch kan terugvinden wat er met iemands verzoek is gebeurd, hebben we besloten om hem door onze zoekmachine te laten indexeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dankzij Corrie, van oer-Hollandse bodem, wat is ze nu bescheiden aanwezig, is de google-regeling ontstaan. Ik ben weleens geschaad, door Indymedia Antwerpen, maar dan doelbewust en met concrete gevolgen voor het leven; de hetze is via internet doorgevoerd. Toen ze hun site vernieuwden en alles weghaalden deponeerden ze, lieten ze mij als enige achter, op een identiteit-zoeken-site als ‘sektelid’ omdat ik een paar keer een informatieve en verhelderende link (niet van mezelf of van iets of iemand waar ik aan verbonden ben) had achtergelaten. Dit was dus een set-up. Nu is er zelfs geen commentaar meer mogelijk. Wie zijn nu de echte sektes? De privacy van de Nederlandse vrouw. ‘Vrij publiceren.’

Reageer
gravatar

Wederom dankzij Corrie van hiernaast, nu met kleine lettertjes, zonder duimpje. Ik ben dus ook geschaad op internet, echter ik zou hier toch niet heel internet aan willen opofferen. Haar actie om iedereen te laten verwijderen die net iets te veel leestekens gebruikt om een zin of alinea af te maken en niet de betekenis te verliezen, heeft effect: de site staat bol van commentaren die nu tien keer zo lang zijn. Zo gaat het altijd. Het is een trend geworden die bij mij is begonnen.

gravatar

U snapt wel dat ook ik niet meer zomaar met naam en voornaam en met ‘open vizier’ deelneem aan de discussie. Ook deze site is zo ontstaan, je kunt niets meer letterlijk zeggen of nemen.

For the record.

gravatar

Eindelijk weer wat reuring in de tent. Polemieken worden ingeleid, stellingen betrokken, strategische posities ingenomen, allianties nadrukkelijk beklonken, tanden gescherpt en bajonetten ontbloot. De discussie staat onderhuids op scherp in een geladen atmosfeer met zowel doelgerichte treffers als emotionele blindgangers. Het slagveld toont enerzijds hooggeschoolde rationele pro’s en hun water- en tassendragers, anderzijds zichzelf overschreeuwende, emotioneel kwetsbare, contra’s, Aan de zijlijn slim schakelende opportunisten en een zwijgende groep die de vingers niet wil branden aan openlijke stellingname. Dialectiek in praktijk: slechts these en antithese, prestige verdraagt immers geen synthese, geen compromis: de dood of de gladiolen. Voor de gewonden zijn er pro-theses: one size fits all. Thumps up! Bottoms up!.

Reageer
gravatar

Joop Den Uil met zijn autoloze zondagen. “De vreet is op”. Binnen vijf jaar moet het gepeupel te poot verder.

Uil had zijn kop niet helemaal mee. En zijn naam al zeker niet. Sinds het eerst sinds de oorlog was benzine alleen nog maar op de bon te verkrijgen.

Tjonge. Den Uyl is in den olie. Wat een app zeg. Het is gewoon een KOEHANDEL in varkenszwoerd.

Reageer
gravatar

//Hendrik Bussemaker is bijzonder tevreden over de service van Google. “Ik ben gyneacoloog en ik heb helaas nogal wat slechte recensies op het internet//

Het komt er dus op neer dat niemand mag weten dat u uw vak niet kent/kan?

Reageer
gravatar

Ook zonder Google ga je als gyneacoloog wel over de tong wanneer je deze gebruikt ten behoeve van het maken van de uitstrijkjes.

Reageer
gravatar

Geachte redactie, is het geen tijd voor handjes in plaats van duimpjes? Deze zijn zo ongenuanceerd. De duim blijft dan “like”, de wijsvinger is om de aandacht op belangrijke artikelen te richten, de middelvinger is bedoeld om aan te geven dat men zich niets van een reactie aantrekt, de ringvinger om te laten zien dat de reactie om door een ringetje te halen is en de kleinste vinger om aan te geven dat het die dag Pinksteren is.
Uit de hier gepubliceerde enquetes mag toch zo langzamerhand wel blijken dat wij als goed geinformeerde lezers bij voorkeur genuanceerde reacties ten toon spreiden en niet zomaar op wat knopjes drukken!
Bij voorbaat dank.

Reageer
gravatar

MIsschien een idee voor Google om een overzicht te maken van de laatste reacties en de stemknoppen in te voeren.
Dan kunnen mensen sorteren op de populariteit van een verwijdering verzoek.

Reageer
gravatar

Juffrouw Corrie “thumbs up” van gelukkig ver weg,

Dank je wel. Je bent er weer in geslaagd om ons de slappe lacht te bezorgen. We liggen hier echt in een deuk. Iedereen rolt gierend van de lach over de vloer. Alleen al als iemand jouw naam noemt… proest… Corrie brokken! … Daar komt weer een lachbui opzetten…

Polleke zou te jong is voor dat Corrietje uit Barneveld. Gelukkig maar, want ik moet er niet aan denken… proest… Zo’n leuk joch als Polleke met zo’n zwartgallig gevalletje… proest… En stel je voor hij zou uit een éénoudergezin komen. Hoe krijgt ze het verzonnen?

Ik hou het niet meer. Even een lachpauze.

Polleke, ze wil dat jij haar buurman wordt in… in… in… in… proest… in een kinderdagverblijf, want met pleegéénoudergezinnen heeft ze… heeft ze kennelijk slechte ervaring… proest

Jongens hou nou eens op, zo kan ik geen lieve liefdesbrief schrijven aan… aan… aan… Daar gaan we weer…

Reageer
gravatar

Sorry nu kan ik het even niet volgen. Wat is er fout aan Facebook? Die lui zijn er hartstikke rijk mee geworden.

De Speld kan aan eventuele adverteerders door middel van de thumb ups aantonen dat ze populair zijn. Wie weet komt er wel de leuke reclame van Unox Kom.Soep op de site. Zie: http://youtu.be/lDH2Nrgpznc

Waarom mogen de jongens en meisjes van de redactie van de Speld niet wat meer centjes verdienen? Ik heb op hun namen gegoogeld en heus geloof me, wanneer je ze bij de ingang van een treinstation tegenkomt geef je ze een eurootje omdat je denkt dat het een dakloze is. En wat zou het kek zijn wanneer je ze ziet in leuk bedrijfsautootje met een speld door het dak? 🙂

Reageer
gravatar

Oeps, bovenstaande reactie heb ik op de verkeerde plek gezet. Het is een reactie op het gezeur van Haagsche Annie.

Ps: De familie heeft geen fatsoen. Het zijn asocialen. Gelukkig dat er meer fatsoenlijke mensen zoals ik in Nederland wonen.

gravatar

Corrie, ‘die lui’? Er is maar 1 Mark Zuckerberg, de absolute eindbaas.

Diezelfde Mark Z. heeft vandaag de petitie getekend Corrie, hoe vind je dat? Kijk maar bij:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Adverteerders zullen eerder afhaken wegens ‘zinloos, zonde van het geld’ als ze reacties lezen zoals die van Lelystedeling, net brullend van het lachen bekeken, dit was wel een hele goeie!

http://www.speld.nl/2014/05/30/toeristenbus-terechtgekomen-in-lelystad/
Reactie #38A.

Dan haakt iedere adverteerder af vrees ik; je moet de boodschap wel kunnen begrijpen en onthouden.

Unox is er bij jou wel voldoende ingestampt op Facebook zie ik, dus waarom zou men hier nog adverteren als jij het gratis voor ze doet? (je hoeft niet te antwoorden hoor, retorische vraag).

Maarreh.. Mark Z. is steenrijk geworden met Facebook, Unox met zijn soep en worst.

Dubbel bewijs dat een product toch heel veel geld op kan brengen al is de kwaliteit om te janken.

Het zou wel leuk zijn om de Redactie in een kek bedrijfsautootje te zien, of andersom, maar nu eerst iets leuks doen voor de Reacteuren.

De Redactie heeft genoeg besteedt aan allerlei kek-bedoelde doch overbodige snufjes me dunkt.

gravatar

Corrie, meid.. ook dat nog… net stond je reactie er nog niet, heb je nou jezelf een duimpje gegeven???

Gekke meid…. niet vals spelen hoor!! De Redactie ziet alles, voor je het weet heb je een ban aan je achterste..

Ze ontvrienden je waar je bijstaat!

n.b. Zeg Jeettje, gaan we voordringen? Net te laat, balen…

gravatar

Tjongejongejongejongejongejonge. Als je niet weet waar je mee bezig bent, probeer het dan in ieder geval elegant te doen. Omwonenden die overdag hun woning niet meer durven te verlaten. Het is de vooruitgang, zullen we maar zeggen.

Overigens: Heer Jeettje, ik meende uit recente berichten te hebben begrepen dat u Rotterdam metterwoon hebt verlaten of daartoe plannen zou hebben. Daarbij is specifiek gesproken over Duindorp. Hoewel berichten op De Speld doorgaans uiterst betrouwbaar zijn, overvalt mij deze keer een bepaalde twijfel. Ik sluit zelfs niet uit dat er sprake zou kunnen zijn van fijnzinnige achterklap.

gravatar

Jazeker geef ik mezelf duimpjes Haagsche Annie. Tot nu toe heb ik alleen maar een duimpje van Jeettje gehad. Maar of ik daar blij mee moet zijn? Het is een Duindorper weet je.. Waarom ik van de andere lezers geen duimpje krijg is mij een raadsel, het is toch de waarheid dat ik opschrijf?

En dan al die aannames van jou. Ben je een medium, werk je voor AstroTV op SBS6? Unox is er helemaal niet bij mij ingestampt op Facebook. Ik geef toe dat de soep van Unox bagger is. Dat ik er een fijn gevoel bij krijg komt door de reclame op Tv en niet door mijn smaakpapillen en niet van Facebook.

So What?

gravatar

Inderdaad Heer Spaland: roddel, achterklap en vuige verdachtmaking; De Speld liegt hier in commissie.

Zal ik Rotterdam verlaten, dan zal het gaan richting het verre Zuiden, daar waar het klimaat aangenaam is en de inwoners geen duinzand in de hersenpan hebben.

gravatar

Beste Henk,

Sta me toe om e.e.a. recht te zetten; elders heeft Jeettje al ontkend ooit in Duindorp te zijn geweest en dat ook in de toekomst geenszins van plan is.

Dat zij van hiernaast beweert dat Jeettje in Duindorp woont is niet waar bleek bij navraag. Ik vond het al een raar ongeloofwaardig verhaal…

Nog veel ongeloofwaardiger: Jeettje zou haar van hiernaast, Corrie dus, een duimpje hebben gegeven!?!
We gaan het vast van hem horen, ja of nee en zo ja waarom.
Ik geloof het niet. Zo, daar staat het.

Zij van hiernaast is zo onbetrouwbaar als een 4e hands-autoverkoper gezien haar bewering op 9A:
‘Gelukkig dat er meer fatsoenlijke mensen zoals ik in Nederland wonen’.

Om vervolgens op #9F zonder enige vorm van wroeging of schaamte ruiterlijk toe te geven zichzelf duimpjes toe te kennen.
Niet echt fatsoenlijk, een vertekend beeld scheppen.

Vervolgens vraagt ze zich een tikje verontwaardigd af waarom ze geen duimpjes van de lezers krijgt; ze schrijft – volgens eigen zeggen – de enige waarheid.

Ze lult als de geblondeerde politicus waar ze zo mee dweept; zó inconsequent zijn is een gave. Linkjes plaatsen van Unox tomatensoepreclame (huh?) en vervolgens de soep met de grond gelijk maken…

Maar hoe kan ze nu weten dat ik een medium ben en voor SBS6 werk?
Ze is vast helderziend; of ze ziet het allemaal niet meer zo scherp.. Zelf raak ik de draad een beetje kwijt moet ik toegeven.

Groetjes, Annie, Haagsche, soms ook medium; nu is het soms krijg ik net door:

De kans dat u, naaste familieleden, collega’s of buren binnenkort een reisje naar het buitenland gaan maken is groot volgens de sterren, deze zomer nog!
Dat mag ik wel verklappen van de engelen, helemaal gratis.

gravatar

Wat is dat toch? Net stond je reactie er nog niet Jeettje, gisteren en vandaag gaat het de hele tijd al zo.

Zou de Nerd wraak op me aan het nemen zijn?

Ik ben trouwens wel jaloers ja, vakantiegezien.
En dat duimpje uitgereikt aan zij van hiernaast…?
True or false?

gravatar

Het VERRE Zuiden, Paulus, dat is verder dan bij Hoevelaken linktsaf, véél verder om deze onzin niet meer te kunnen horen:
http://tinyurl.com/cyhp4q

Waarom je trouwens naar Brabant moet gaan om een Hollandse polonaise te schuifelen begrijp ik niet echt, maar ja; dat heb ik wel vaker met Brabant. Waar de uitstoot van de Solex geheel in het niet verdwijnt, opgegaan in de megavarkensstallengassen …

Maar ik begrijp hieruit dat naast de ooit beloofde sjekladebollen nu ook de ooit beloofde stalling voor de Solex is gesneuveld? Geeft niet hoor: ik neem de Zeelandroute wel.

@Annie: duimpjes aan Corrie? Als het al zo zou zijn weet ik daar niets van, en ik heb de afgelopen tijd toch echt niet teveel gedronken. Die dingen zijn toch naamloos, trouwens? Weer een voorbeeld van vage achterklap.
Zucht: fans zijn leuk, groupies ook, maar stalkers …..

gravatar

Zo Paulus, ben je daar weer eens. Heer Jeettje had het over het verre Zuiden en ik neem aan dat hij daar iets zuidelijkers mee bedoelt dan het schôône Brabant. Dus jouw snode plannetje om hem te huisvesten in Maaskantje met meester Den Oetelaer als buurman gaat mooi niet door. Veel te ver van bakkerij De Groot.

Mijn oudoom had toch wel gelijk. Gisteren waren ze nog aan het ouwebetten over de inhoud van de Marbellegriet en nu is het oorlog tussen de dames. Met een goeie sigaar heb je al dat gedoe niet.

gravatar

Ah Heer Spaland, er is weer een tijdverschil, hetzelfde waar Annie last van heeft, misschien de tijdzone Amsterdam etc.? Zelf laat ik de computer nu opereren in de tijdzone Brussel etc.: toch wat kosmopolieter.

Qua sigaar valt aan te bevelen de Oliva: een aangename mix van overblijfsel van Nicaraguaanse longfillers en Kameroens dekblad.
Sinds meneer Van Dalen is verhuisd naar een kleiner pand en de onzin van geïllustreerde tijdschriftenverkoop heeft afgestoten, is het weer een échte sigarenwinkel in de ware zin des woords: er bestaan wel degelijk veranderingen welke verbeteringen betekenen.

gravatar

Ach Heer Jeettje, voor het Spalandse platteland zijn longfillers te exotisch. Weliswaar varen er geen spoelingboten meer door de Poldervaart, maar zekere grenzen moet men hier toch in acht blijven nemen. Met bijvoorbeeld een Justus van Maurik is dat overigens zeker geen behelpen.

Het tijdverschil zal niet in Amsterdam of Brussel zitten. Wel valt op dat het voor het eerst bij mij optrad zodra Paulus weer binnen het bereik van het verlengsnoer werd gesignaleerd. De achterliggende oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat iemand in zijn famielje neomist is geworden en dat men voor een ordentelijk verloop van de festiviteiten de pendules gelijk probeert te zetten. Met zo’n uitgebreide clan laat dit kennelijk in geheel Europa zijn sporen na.

gravatar

Breaking news!

Op de Google Forget Me site heb ik op naam Jeettje gezocht. Het verhaal van hem dat hij wil verhuizen naar het verre zuiden klopt niet.

Hij schijnt een huurwoning te hebben in een volkswijk met de bijnaam “Klein Marokko”. Het telefoonnummer van zijn buuv heb ik weten te achterhalen. In een gebrekkig Whats Upje schreef ze mij dat zijn buren steen en been klagen vanwege de geur veroorzaakt door wietplantage die hij op zijn zoldertje heeft.

Nu wilt hij ruilen met een allochtone huurder uit de wijk Duindorp. Heel Duindorp schijnt naar wiet te ruiken, dus valt hij niet op met het aanvullen van zijn pensioengat.

gravatar

Ah nee, ik heb mij onduidelijk uitgedrukt Heer Spaland: ze zijn gemáákt van wat overblijft van de longfillers, maar hebben het formaat van een senoritas zoals ook Justus ze maakt. Het urenlang lebberen aan een formaat kanonsloop is ook aan mij niet besteed.

Wat is dat toch met haar van daarnaast? Roddels, laster en en achterklap zijn mijn deel: al zou ze onder de Solex lopen, dan nog zou ik niet weten wie zij is.
En dat houden we zo, natuurlijk.

gravatar

Een van mijn lekkere vriendinnen was tot voor kort een veelgevraagd fotomodel. Ze bekeerde zich gisteren tot de islam. Ze is een echte moslima geworden in zo’n allesverhullende zwarte tent met vitrage voor de ogen.

Ze wil alle foto’s die van haar zijn genomen laten verwijderen. Als dat niet kan, neemt ze genoegen met balkjes voor haar diepbruine ogen, haar volle zoenlippen, heur lange geblondeerde haar, haar mooie volumineuze borsten, haar gladgeschoren venusheuvel met sensuele tatouage en haar prachtige ronde billen.

Ze heeft aan mij gevraagd aan de alleswetende abonnees van De Speld te vragen of iemand enig idee heeft hoe ik dat voor haar moet aanleggen bij Google.

Het is jammer voor haar miljarden bewonderaars, maar voor mij persoonlijk is de onthulling een stuk spannender geworden.

Reageer
gravatar

Corrie van Hiernaast,

De ganse familie, zelfs heeroom, is vol verwachting naar jouw afwijzend, calvinistisch commentaar. Wij houden de zakdoeken in de hand, omdat we hopen ons weer een kriek te kunnen lachen over zoveel kleingeestigheid. Zoveel dat het weer gewoon geestig wordt.

gravatar

Zeg Polleke, ben jij niet een beetje te jong om aan die vieze praatjes van je familie mee te doen? Ik heb al eerder geschreven dat ik vermoed dat jij uit een één-ouder gezin komt. Je weet het toch dat het jouw schuld is dat mammie en pappie uit elkaar zijn. Je hebt ze veel verdriet gedaan. Misschien moeten we eens gaan zoeken naar een kindertehuis voor jou. Een pleegoudergezin zou jou niet willen.

gravatar

En als ik me nou voordoe als, laten we zeggen, de redactie van de Speld en ik zeg tegen Google dat ze mijn website speld.nl moeten vergeten?

Reageer
gravatar

Ben ik nou zo slim of Google nou zo dom? Als je die namen openbaar publiceert staan ze verdorie nog veel duidelijker in de schijnwerper. Het effect lijkt mij dus averechts te werken.

Reageer
gravatar

Als je de namen niet publiceert, dan is niet controleerbaar of ze daadwerkelijk worden verwijderd. Hieruit volgt, dat als je zaken transparant maakt ze niet meer goed functioneren.

Ach, eigenlijk wisten we dat al. Wat men in het geheim doet, loopt meestal wel goed af. Als men het later opbiecht dan komt er steevast gezeur van.

gravatar

Ik zou eigenlijk wel willen kunnen zoeken naar dergelijke mensen.
Bovendien, moet Google nu wel of niet de NSA informeren welke mensen vergeten willen worden?

Reageer
gravatar

Dat zal allemaal best, zaak is dat meer mensen de petitie tekenen, weg met die duimen.
Tientallen zijn u al voorgegaan, het kost 30 seconden en kan anoniem, geen angst voor represailles van de Redactie.

Echt, gewoon doen.

Hier de link voor uw gemak:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Dat scheelt weer, laten we hopen dat de duimpjes in de vergeetbak worden gesmeten, en de laatste opmerkingen er juist weer uitgevist worden.

Wat zou ik dan gelukkig zijn….

Reageer
gravatar

Annie, ik ben het volledig met je eens. Maar, dan moeten we ook ophouden met elkaar duimpjes toe te kennen en sommige lafhartige verraders houden zich daar niet aan.

gravatar

Ik heb het wel weer gehad met die constante reminder van die petitie. Alsof het uberhaupt iets veranderd.
De redactie weet het en doet er wel of niet iets mee. Geen nut om hier nog langer ophef over te maken.

gravatar

Welke duimen?

Ze zouden een petitie moeten starten tegen die F164-toetsen. Ik weet niet alleen wat ik er mee moet, maar mijn oude toestenbord gaat daarbij ook niet verder dan F12.

(Ontopic: Google is lekker bezig.)

gravatar

@Rick: Je hebt gelijk, dat was ook de aanzet tot de petitie; het leek mij een heel verkeerd signaal om de duimpjes uit te delen ook al was het tégen de duimpjes en vóór de laatste reacties terug.

Opgeroepen tot het boycotten hielp niets, daarom moeten ze gewoon weg.

Wat Ximaar voor ellende op zijn scherm ontdekt: ik ben blij dat ik het niet heb maar alleen dat al lijkt me reden genoeg om al die onzindingen van Nerd gewoon te schrappen.

@Zaalmeester: niet zo gelaten hoor, een beetje strijdlust kan geen kwaad zeg.
Of de redactie het weet?

Hoe moet ik dat weten, ze reageren nergens op; laten wij dan het goede voorbeeld geven en tekenen.

Pas als de petitie door een woedende menigte is overhandigd zullen ze (red. Speld, red.) met een persbericht of verklaring moeten komen, dan pas weten we waar we staan met zijn allen Zaalmeester.

Heb je al getekend trouwens? Ik heb mijn twijfels, daarom nog een keer de link voor de zekerheid:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Geen gelul, en als de duimen verdwijnen en de laatste reacties weer verschijnen vieren we dat met gebak van Krul, toch Trendvolger?

Groet van Annie, ik ga zo even de zon in (met een stapel pampieren petities en heel veel juichpennen, die juichpennen zijn zo weg, dat duivelse addergebroed dat op straat tekent steekt de Donderse Juichpen meteen in het binnenzakje en rent weg.
Dat kan misschien in Barneveld al moet je daar zelfs je vingers natellen als meneer pastoor je een hand gegeven heeft.

Nou hup, juichpet, pak en sokken aan en zeuren voor de ingang van de Hema vandaag.

Maison de Bonneterie is ook een zinkend/gezonken schip, ooit een begrip in het Haagsche; daar heb ik gisteren nog gestaan bij de tramhalte van lijn 17.

2 Handtekeningen van slechthorenden die dachten dat het voor de Dop was, in het (nu nog) Zuiderpark.
(binnenkort: Haagsche Anniepark, leuk toch?)

Maar daar binnenkort meer over, ik moet nu gaan hoor!

Bedankt alvast, lieve lieve mensen allemaal!!!!!
Jullie mogen best weten dat ik hier een traantje weg zit te pinken…

Annie.

(ik voel me zo Mies Bouwman opeens..)

ps: Jeettje, dit keer ben je mij voor, leuk is dat hè?

gravatar

Je moet niet zo zeuren met je petitie. De redactie weet heus wel wat ze doet. Wees toch niet zo’n autistische drammer. Je krijgt toch niet je zin. Accepteer dat er soms dingen in je leven veranderen.

Zelf vind ik de duimpjes erg prettig, het doet mij denken aan Facebook. Het is een snelle gemakkelijke manier om even snel je mening te geven.

gravatar

Mooie boel… niet dus.

De tegenaktie van de Speld is begonnen door ons op de stelling “De Speld Kiest” ja of nee te laten antwoorden…
Dat moet dan ook nog eens binnen de 30 seconden.
Nou mij heb je er niet mee. Gelijk “nee” ingevuld!!!

Zijn ze nou helemaal gek geworden om op deze manier te willen laten zien dat ze daar zelf alles alleen voor het uitkiezen hebben!

Ik zou zeggen stem allemaal massaal op “NEE” en misschien valt er dan nog wat te redden!!!

En teken dan gelijk de petitie om nog meer tegengeluid te laten horen!

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

gravatar

Corrie!
Even lekker aan het chillaxen en zin in wat leuks? Dat mooie weer maakt eenieder vrolijk merk ik.

Na het commentaar van Benny Doof heb JIJ die anonieme handtekening gezet, ja hè? Toch lief, bedankt.

Benny Doof: je hebt zó gelijk!! Zo komen we ergens, bedankt voor je steun.

Corrie: met de laatste 2 regels van je reactie sla je de spijker op zijn kop; het lijkt inderdaad verdomme Facebook wel met die duimpjes; that’s the point.
Dat moeten we niet willen met zijn allen.

Als het duimpje omlaag nog had gefunctioneerd had je er nu een van mij te pakken nu, echt.
Maar die hebben we al weggehoond, ook zijn de problemen met de navigatietoetsen opgelost, de huistrol al tijden niet meer gezien.

Niet te vroeg opgeven is heel wat anders dan drammen Corrie, fijn weekend nog meid.
Groeten aan je buren ook! (en vraag of ze al getekend hebben 😉 )

gravatar

Beste Trendvolger, Jeettje en Annie.
Nu niet gelijk aannemen dat ik de petitie niet getekend heb. Dat heb ik namelijk wel degelijk gedaan op: 2014-05-26 11:45
Ik sta als 10e op de lijst.
Mij stoort het meer dat men niet bereid is te ondertekenen op naam, maar alleen onder een schuilnaam of compleet anoniem. (laf gebeuren, vindt je nou iets of niet?)

Los van het feit dat jullie een top actie hebben opgestart, ga ik er vanuit dat de redacteuren van een website weten wat zij doen. Ik vind zelfs dat hetgeen wat ze doen, goed uitgevoerd wordt.

De Speld is de afgelopen tijd enorm toegenomen in populariteit, zeker via Facebook krijgt de Speld veel nieuwe abonnees. Jullie gebruiken al jaren de Speld als informatiebron en het is dan ook vervelend om zaken te zien veranderen. Het is echter wel aan de redactie van de Speld om dit te doen. In verband met de toename van Facebook klanten, begrijp ik de keuze voor duimpjes.

Verder kan ik ook niet bedenken waarom de laatste reacties niet meer bekeken kunnen worden, dat is het onderdeel waarvoor ik dan ook ondertekend heb.

Afhankelijk van uwer reacties zal ik moeten besluiten of ik wil dat Google mijn naam niet in verband legt met de petitie site.

gravatar

Beste Zaalmeeester, uw verdediging gaat mank op een aantal punten, het eerste zijnde dat ik Annie de eer moet laten: zij is degene die een en ander in werking heeft gesteld.

Voorts wringt het een beetje dat je hier als Zaalmeester mensen gispt over het al dan niet gebruiken van een al dan niet werkelijke naam en dat veroordeelt zonder de achterliggende reden te kennen.

Ja, ik ben hier bekend als Jeettje, en alszodanig heb ik ook getekend: mijn ware naam heeft geen meerwaarde in deze. En voor het gebruik van een pseudoniem heb ik ook een reden: de traceerbaarheid via het net tegenwoordig. Dat zal voor anderen niet veel anders zijn, denk ik zomaar. Heel legitiem, gezien de kans op misbruik.

Wanneer je al een tijd op deze site doorbracht, zou je weten dat de redacteuren die zo goed weten wat ze doen -aangenomen dat deze site door de redacteuren wordt gemaakt, wat niet zo is- bij elke upgrade weer een puinhoop veroorzaken door niet goed doordacht veranderingen door te voeren.

Verder meen je dat wij tegen veranderingen zijn, maar dat is een loze kreet: juist Speldenaars zijn over het algemeen lieden met een vrije moraal, mensen van leven en laten leven. Veranderingen zijn niet erg, worden hier en daar zelfs toegejuichd, maar het moeten wél verbeteringen zijn, en dat is te vaak niet het geval: de site wordt steeds wat ontoegankelijker door die ‘verbeteringen’.

Wat ook een loze kreet van je is, is de aanwas via Facebook: de macht van het getal gaat boven de kwaliteit? Het gaat toch om de inhoud?

Wat die facebookduimpjes toevoegen aan de inhoud en kwaliteit van de artikelen, dát kan ik me nu niet bedenken, zeker niet als zoals in het begin een malle competitie ontstaat die de hele chronologie door de war gooit: wat heeft dat in vredesnaam te maken met wat dan ook? Je hoeft toch niet op je hurken te gaan zitten om te pleasen? En wat is het nut van die toch wel infantiele duimpjes (of rechthoekjes in mijn geval, als je verder niets doet met die info?

Het IS geen competitie, geen belspelletje, geen populariteitspoll : het is De Speld, verdorie, geen facebook of Geen Stijl toch?

Natuurlijk is het aan De Speld om veranderingen door te voeren, dat is bon ton in krantenland -net als de gruwelijke missers die daarmee gepaard gaan en kranten onleesbaar kunnen maken- maar het is aan de gebruikers/lezers daar hun mening over te geven: hun goed recht ook te verzoeken een misser ongedaan te maken. Daar zit geen bozigheid achter, maar bezorgdheid over het verlies van sterke identiteit.

Wat mij verbaast trouwens, is dat je een petitie ondertekent zonder de verwachting dat het iets oplevert en vervolgens tegen het bekend maken van de petitie bent.

Kijk, dat jij nou wel weet dat er een petitie is, omdat je hem hebt ondertekend, wil nog niet zeggen dat het ding niet herhaald onder de aandacht moet worden gebracht omdat er nog meer lezers zijn dan jijzelf die van het bestaan niet afweten. Jouw oproep om te stoppen doet vreemd aan, in de richting van (zelf)censuur bijna.

En wat betreft die koppeling van jouw naam met de petitie: Zaalmeester wikt, Google beschikt. Ik denk dat je te laat bent…..

gravatar

Beste Jeettje, u heeft op een aantal punten in uw argumentatie gelijk. Ik hoop niet verkeerd begrepen te worden. Ik ben nu ongeveer een jaar dagelijks lezer van de Speld (en van de reacties die hierbij horen). Ik reageerde in mijn eerste reactie uit frustratie dat het herhaaldelijk noemen van de ‘enquete’ eigenlijk mijn plezier in de reacties weg haalde. Ik realiseer mij dat dit best egoistisch is.
Alles draait nu om een verandering, die naar mijn mening weinig tot geen impact heeft.

Ik tekende zelf in verband met de ‘laatste reacties’ en in verband met een stukje solidariteit. Juist omdat ik Annie, uzelf en vele andere bezig zie zijn met de petitie. Ik heb door het jaar heen voor u allen een bepaald respect gekregen als ‘kerngroep’ en trouwe abbonees van de Speld.
Soms is jullie gespar heerlijk te lezen.

De argumentatie om te tekenen onder pseudoniem voor herkenbaarheid kan ik mij goed voorstellen. Ik, persoonlijk, vind het een gemiste kans. ‘Als’ ik deze petitie overhandigd zou krijgen zou ik deze minder serieus nemen daar zij met pseudoniemen ondertekend is.
Verder ben ik inderdaad niet goed bekend met de opbouw van de site. Ik ervaar de Speld als een site waar een aantal goede schrijvers af en toe hun best doen om de lezer echt te informeren. Voor ons, maar ook voor zichzelf om het werk leuk te maken. De Speld komt op mij namelijk niet over als een werkelijk financieel goeddraaiende website. Daar ik er vanuit ging dat de schrijvers het voor ‘ons en zichzelf’ doen, ging (en ga) ik er vanuit dat ze doen wat hun denken dat goed is voor de site.
Ik vind de aanwas via Facebook geen loze kreet, de macht van het getal is erg belangrijk. Ook kan je mij niet vertellen dat de kwaliteit van de artikelen drastisch achteruit is gegaan. Goh, het is zelfs mogelijk dat door grotere bezoekersaantallen de artikelen meer tijd en aandacht krijgen dan voorheen! Zie de mogelijkheden, de redactie kijkt verder: waarom u niet?
Ik kan mij goed voorstellen dat deze duimpjes een toevoeging kunnen geven. De Speld wordt door veel mensen gelezen (maar er wordt door veel mensen niet gereageerd). Dit heeft met een bepaalde onberijkbaarheid te maken. Ik krijg althans het gevoel dat je echt grappig moet zijn voordat je wat neerzet. Dat is soms lastig.
Anderen kunnen dat wel, deze hebben dat ‘in hun vingers’ en schrijven dan wat ik eigenlijk had willen schrijven. Of nog iets veel briljanters.
Ik kan dan mijn blijk van waardering geven, over iets wat ik echt speciaal vindt.
Het gaat niet om likes verzamelen, maar het gaat om een grotere groep mensen op een of andere manier (zichtbaar) betrokken te krijgen bij de reacties.
Maargoed, het verlies van de sterke identiteit van de Speld mag u zich zorgen om maken. Erg begrijpelijk zelfs. Het zou toch minder leuk zijn als de Speld met alle winden mee gaat waaien i.p.v. dat het haar simpele informatieve opzet houdt.
Verder heb ik mij vergist. Ik heb even terug gekeken, de petitie gaat nog niet zolang rond. Ik had het idee dat ik er al weken, keer op keer, opnieuw tegen aan keek. Het werd mij wat te gortig. En ookal weet ik dat het als schadelijke argumentatie kan worden bestempeld: ‘op een gegven moment werk je jezelf tegen.’ Dat was mijn gevoel.

gravatar

Ach Zaalmeester, zover liggen onze meningen niet uit elkaar, maar zoals telkens weer blijkt trekt het ook reactanten aan die zijn blijven steken in de anale fase en/of gewoon niet anders kunnen dan grof reageren, dan wel hun ongezonde intolerante preoccupatie tegen andersgezinde religies -zij het islam, zij het semietisch- menen te moeten botvieren.

Het lijkt mij de taak van de moderatie om te modereren, niet om dat te vervangen door de lezer met duimpjes in de weer te laten gaan – wat niet werkt.

Daarom zijn al diverse verzoeken geweest om een moderatieknop, jawel!, te plaatsen, teneinde zo’n schrijfsel alsnog onder de aandacht van de moderatie te brengen en te laten toetsen aan het redactiestatuut.

Overigens wordt het symbool van de duimen verkeerd gebruikt: ik heb mij laten vertellen door iemand die het kan weten, dat de duim op (van de keizer) voor een gladiator de dood betekende, en de duim naar beneden dat hij mocht blijven leven.
De duim omhoog betekende dat hij de aarde moest verlaten, naar beneden dat hem toegestaan werd er verder te verblijven.

En wie ben ik om aan de woorden van de expert te twijfelen?

gravatar

Beste Zaalmeester, Jeettje,

Beiden dank voor dit voortreffelijke relaas.

Na het lezen ervan is wederom duidelijk gesteld dat die duimpjes totaal overbodig zijn. Het geven van commentaar, of het toekennen van waardering aan een reactie werkt toch het beste door er een reactie aan te koppelen.

Het werkt met het gebruik van Facebook overigens ook prima. Via dat platform wordt men gelijk doorgelinkt naar De Speld, en kan men op dezelfde manier een reactie schrijven.

Tot slot Zaalmeester, goed dat je hebt getekend, de aanhouder wint het altijd van de afhaker.

gravatar

@Zaalmeester:
Vandaag zou ik e.e.a. toelichten maar ik zie dat Jeettje dat al op virtuoze wijze gedaan heeft.
Helemaal eens, niets aan toe te voegen eigenlijk dus om het nog een keer op te schrijven in andere woorden lijkt me totaal overbodig.

Wel heb ik nog één zinnetje uit uw reactie gehaald:

” Ik krijg althans het gevoel dat je echt grappig moet zijn voordat je wat neerzet.”

En dat gevoel zullen heel veel mensen hebben, zeker als je daarna ook nog eens ‘beoordeeld’ gaat worden door iedereen die daar zin in heeft. Daar schrik ik van, iedereen moet zich juist vrij voelen om op te schrijven wat hij of zij wil, zich niets aantrekkend van andere reactanten.

Vind iemand het leuk en wil daar nog iets aan toevoegen of wat op zeggen, prima; zo niet, ook goed.
Maar het zou jammer zijn als mensen er een wedstrijdje van gaan maken.. je hoeft geen Neerlandicus te zijn om iets op te mogen/durven/kunnen schrijven.

Liever iemand die een potje komt grommen wegsturen, naar GeenStijl b.v.
Neem nou Corrie van Hiernaast. Nee niet letterlijk,
maar ik pik er eentje uit.

Naar mijn bescheiden mening moet iedereen die daar zin in heeft een reactie kunnen plaatsen zonder opgehemeld of afgeserveerd te worden, of ik het leuk vind kan je zien aan mijn mondhoeken, die gaan dan omhoog of omlaag..

Maar serieus; ik heb ook al meer dan eens het verzoek gehad van boze mensen of ik mijn kop wilde houden. Het liefst voorgoed, compleet met RIP (wat op de keper beschouwd best aardig was, al was de oproep om mezelf direct van het leven te beroven minder ehmm vriendelijk maar goed).

Daar moet ik hartelijk om lachen maar het moet niet zo gaan worden dat mensen (Corrie..?) hier alleen maar komen om eens lekker hun frustraties neer te gooien en dan zeuren dat ze geen duimpjes krijgt.. want zo is het as we speak.

Vraag het Corrie, ze vind er niks aan, snapt het allemaal niet zo goed maar komt nu elke dag terug, geeft zichzelf een duimpje want een ander doet het niet en ze spreekt toch zeker de waarheid? (dat laatste is een citaat van Corrie).

Die mensen moeten op GeenStijl gaan zitten brommen, daar is GeenStijl voor, laten we de Speld voor de lol houden en er geen wedstrijd van maken.

N.b.: mijn naam staat wel boven de petitie maar dat had ik achteraf anders moeten doen: ik had namens de reactieraad moeten invullen.

De directe aanleiding voor de petitie was een verzoek van de Hoofdreacteur om tegen de duimpjes te stemmen en voor de laatste reacties weer terug op het scherm.

Hup, in no time 25 duimpjes! Er werd ‘petitie’ geroepen, ook daar vele duimen dus dacht ik: ja, de maatschappij, dat ben jij dus heb ik die petitie gemaakt.

D.w.z: met de tekst van de Hoofdreacteur die ik klakkeloos overgenomen heb, met bronvermelding uiteraard.
Zie de gehele site inmiddels: meer mensen zetten zich in om e.e.a. erdoor te krijgen.

En ja, vorige week zondagavond is de petitie pas begonnen, de tijd vliegt als het gezellig is!

En… de redactie heeft vaag laten doorschemeren op de hoogte te zijn van de petitie, dus nog even afwachten maar… ik ben tenslotte Maagd 😉

Lieve Groet,
Annie

ps: nog bedankt voor het tekenen!