Vrouw beschuldigt vriendin van gevoelsplagiaat

‘Ze voelde hetzelfde, maar zonder bronvermelding’

De 27-jarige Melissa van der Geest uit Amsterdam heeft haar beste vriendin Anna (26) beschuldigd van het kopiëren van haar emoties tijdens een high tea lunch.

Anna had twee dagen eerder gehoord dat haar ex een kind zou krijgen met zijn nieuwe vriendin. Melissa was niet blij met de gevoelens die dat losmaakte bij Anna: “Ik had dus vorige week precies zo’n zelfde gevoel van opgewekte melancholie, vermengd met opluchting en een vleugje paniek. Het is wel heel toevallig dat zij nu 4 dagen later exact -maar dan dus ook echt exact- hetzelfde gevoel zegt te hebben. En dan voelt ze het ook nog eens zonder bronvermelding. Terwijl, ik zit er dus gewoon bij he. Ja, ik vind het verder allemaal prima hoor, maar ik denk dan wel van ja, ik weet niet. Beetje raar ofzo. Dit voelt gewoon niet goed.”

Anna betitelt de affaire als ‘een beetje raar van Melis’. “Een half jaar geleden heb ik haar dus zelf betrapt op emotieplagiaat. Ik was toen net blij met m’n verloving, je kent het, en zij reageerde daarop met echt exact dezelfde emotie. Ik heb daar toen meteen iets van gezegd, maar nu heeft zij ineens het idee dat ze ook iemand van gevoelsplagiaat moet beschuldigen. Dit voelt gewoon niet goed. Zei Melissa dat ook? Hm, zó voorspelbaar dit..”

Toch denkt Anna niet dat de vriendschap in gevaar komt door de kwestie: “Uiteindelijk denken Melissa en ik over veel zaken hetzelfde. Het is heel belangrijk dat je iemand hebt met wie je je gevoelens kunt delen, ook omdat we veel dingen op dezelfde manier ervaren. Dat schept een enorme band. Maar ze moet wel kappen met deze shit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even een misverstand ophelderen. Een high tea is niet dat fancy gebeuren met sandwich en cake en weet ik veel. High tea is een gewone lunch in een trommetje die vroeger door de staalarbeiders hoog in een constructie werd gegeten,.. vandaar HIGH.

Het sjieke gebeuren heet een afternoon tea.

Reageer
gravatar

Lieve Melissa,

Trek je niks van jouw lesbische vriendin (rechts op de foto voor de kijkers) aan. Ze is gewoon jaloers.

Reageer
gravatar

Wat een interessant artikel. Volgens mij is het een “vrouwending”. Zo waren mijn beste vriendin en ik vroeger altijd gelijktijdig ongesteld, nu vloeien we gelijktijdig. Oma en Annie zullen het wel herkennen. Bij emoties kan dat hetzelfde zijn, dat heb ik eens gelezen in de Libelle.

Reageer
gravatar

Corrie, een vrouwending it is, helemaal eens!

Een beste vriendin heb ik nooit gehad; als ik wilde afspreken waren ze altijd ongesteld.
Ik godzijdank niet, elk weekend!

Liever niet zeg.. soms, nee vaak twijfelde ik zelfs of ze wel helemaal en altijd eerlijk tegen me waren; killing voor vriendschappen.

Toch had ik dit probleem ook hoor, maar met mijn ex-verloofdes.
Ik raak snel gedeprimeerd als ik mijn zin niet krijg.
Ga mokken, huilen, smijten met andermans spullen of waxinelichtjes, vervolgens ostentatief zwijgend depressief lopen zijn.

De verloofdes werden hier ook depressief van, zo erg dat ze een drastische doch afdoende oplossing voor hun depressie vonden: ze verlieten me, stuk voor stuk.

Ik vrolijkte daar enorm van op en de exen ook gek genoeg! Een win-win situatie, als ik ooit nog een verloofde krijg (het ruikt hier naar zwavel opeens, gek) doe ik het weer precies hetzelfde.

Het gaat er tenslotte om dat je elkaar uiteindelijk zo gelukkig mogelijk maakt nietwaar?
Dit gaat vast ook op voor vrouwenvriendschappen maar een vrouw te vriend houden is me nog nooit gelukt.

Ik las pas in de Margriet dat je nooit vriendinnen moet willen worden met de vrouw van je verloofde.
Had mijn moeder me weleens mogen vertellen vroeger, die las ook de Margriet dus wist dat heel goed.

En als het in de Margriet staat is het waar want dat blad bestaat al heel lang én mijn huisarts (vrouw) legt hem nog steeds en direct, nou ja als ze hem zelf uitheeft in de wachtkamer voor haar damespatienten.

Alleen belde ik haar vanochtend en madame is weer eens op vakantie..
Prima huisarts, ong. mijn leeftijd maar als ze zo gaat beginnen worden we geen beste vriendinnen.

Ze moet er voor me zijn als het even niet goed gaat, dat is toch niet teveel gevraagd van je allerbeste vriendin in spé? Ik bel haar zelden maar áls je belt..

“Toedeloe, we (ja, haar man is ook huisarts, samen een praktijk, zien elkaar nooit dus prima huwelijk) zitten op Bora-Bora, over 2 weken terug, voor noodgev…. tuut tuut tuut”.

Dan haak ik af hoor Corrie.
Is dat nou echt zo gek?

gravatar

Nee hoor Haagsche Annie,

Het is helemaal niet zo gek dat je afhaakt. Ik voel me met je mee. Wat leuk dat je de Margriet leest, samen met de Libelle zijn dat mijn lievelingsbladen. De Libelle vind ik het gezelligste.

Je komt bij mij over als een bitch. Ik prijs me gelukkig dat ik niet zo ben als jij.

gravatar

Corrie, na je reactie op #10 noem ik dat een compliment!

Zelden zo blij geweest dat iemand me een bitch noemt, dat ook.

Toch hebben we iets gemeen: Ik ben ook heel blij dat ik niet zoals jij ben, en dat meen ik uit de grond van mijn hart.

gravatar

Is het patent op dit gevoel niet al vervallen omdat het sterk overeenkomt met de gevoelens binnen het Gilgamesj epos?

Reageer
gravatar


Bant Plaaggeest,

Het beestachtig gejuich bij voetbal heeft niets met het echte gevoel te maken, zoals het spelgenot bij dameskorfbal met thee en een koekje na afloop.

Dat valse sentiment bij het schoppen tegen een lederen bal en tegen elkaars ballen, is opgeklopt door handel, gokindustrie, jongens in korte broeken en hun uitbaters. Die verdienen allemaal dik aan dat bizarre gedoe.

Een bal hoort men immers niet te schoppen noch te koppen, maar te werpen, bij voorkeur in een rieten mand. Een mand zonder bodem, zodat men niet elke keer als de bal in de mand verdwijnt, een keukentrap te voorschijn behoeft te halen om ‘m er uit te vissen.

Ik wil daarbij opmerken, dat vrouwen van oudsher ronde dingen in manden werpen, zoals appels en bessen. Thee- en andere blaadjes werpen zij doorgaans in een pot met water. Ook bakken zij iedere donderdagochtend verse koekjes, terwijl hun stoere mannen met speren samen aan het jagen zijn op eetbare dieren en op macho’s van andere stammen.

gravatar

Dat oma een viezerik is is wel duidelijk. Maar zijn al die vrouwonvriendelijk links nu echt nodig? Zijn wij vrouwen alleen maar vlees? Er zijn genoeg vrouwen die een leuk koppie van binnen en buiten hebben.

Zie: http://youtu.be/F7Zxxxi3ZIk

Accepteer toch dat de redactie van de Speld een meer vrouwvriendelijke koers gaat varen.

En dat gezeur over meneer Wilders van de PVV moet ook eens afgelopen zijn! De man zegt gewoon wat wij vrouwen denken.

gravatar

Tja Corrie,

Ik ken er een paar in Oma’s familie die ook wel eens een leuk koppie van binnen hebben.

Maar, ‘jullie vrouwen denken’ dus wat Geert zegt/zeurt. Hoe grappig om juist dát gezeur te noemen, maar Geert heeft natuurlijk wel een leuk koppie van buiten, toch?

gravatar

Snolleke Corrie,

Je denkt toch niet, dat jij hier mijn allerliefste oma ongestraft kunt beledigen. Heintje en ik weten jou te vinden!

Geen groeten,
Paulusje

gravatar

Het maakt mij verdrietig dat je mij Snolleke Corrie noemt Paulusje. Jij komt zeker uit een één ouder gezin. Brutaaltje!

Ondanks je dreigement blijf ik erbij dat oma een viezerik is want dat is mijn mening.

gravatar

Corrie, speak for yourself please!!

Met name wat betreft de uitspraken van ene Geert W.; ik ben ook een vrouw en denk er toch echt heel anders over.
Dat ‘Haagsche’ komt ook niet uit de lucht vallen, ik weet niet of je iets meegekregen hebt van de zeperd in Den Haag… heel genant kan ik je melden.

Maarten ‘t Hart schreef er ver in de vorige eeuw al een fantastisch boek over:
DE vrouw bestaat niet.

En zo is dat.

gravatar

Annie,

Zul je ook nog de Nederlandse nationaliteit hebben. Dan besta je dus twee keer niet.

Maar ‘t is me wat zeg; gezeur over ‘t koppie erin of eruit, Wilders, de nieuwe blonde zeurpiet met blauwe ogen, wel of niet met zijn buurvrouw, en Oma die nog steeds niet geplagieerd is.

W.A. heeft schijnbaar een probleem, waarvan ik dacht dat ‘ie nu juist dÍt niet zou hebben, Fred de Graaf die een cursus ontraken moet gaan volgen, een paar Paulussen die zonodig wat puberale plaatjes moeten posten, evenals wanstaltige liedjes uit grootmoeders keuken.

En dan vergeet ik er nog eentje die al helemaal de mond moet houden!

Kortom: Geen gezeur, en doe allemaal weer eens wat nuttigs in het leven. Een uiterst zinvolle petitie tekenen bijvoorbeeld:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Zo.

gravatar

Het is wel erg kort door debbocht om het ptobleem bij
melissa en anna neer te leggen! Laten wij gerard eens noemen, hij was getrouwd met melissa toen hij anna met zijn gevoelens bestookte en bij beide expres een zwangerschap veroorzaakte! Hoe voelt gerard zich nu?

Reageer
gravatar

De gekozen afbeelding is onjuist. Dat zijn de 27-jarige Melissa van der Geest uit Amsterdam en haar beste vriendin Anna helemaal niet!

Reageer
gravatar

Zeker komkommertijd, want wie vindt gevoelens nu belangrijk, laat staan het dupliceren daarvan ?
Zelf heb ik het gevoel zelden door gevoelens te worden lastiggevallen en dat voelt best goed.

Reageer
gravatar

Hij gaat lekker Annie!

‘t Tellertje op 32 momenteel.

Speld’s redactie hult zich nog steeds in stilzwijgen, en dat begint zo langzamerhand op te vallen, wat jij?

gravatar

De familie P. zal wel weer aan het kamperen zijn op het knollenveldje dichtbij huis. Net ver genoeg om niet met een verlengsnoertje te kunnen stemmen. Bah, nepfamilie

Ewh, Annie, je hebt toch nog wel tijd om welverdiend op vakantie te gaan? Je bent zo fanatiek bezig dat je nergens meer tijd voor lijkt te hebben, lijkt het wel.

gravatar

Het gaat prima zo! Gezien de tijd dat de petitie online staat, het weer en de buitentemperatuur; niets te mopperen.

Het grote zwijgen deert me weinig.
Wacht maar tot een woedende menigte de petitie komt overhandigen aan de Redactie.

En inderdaad, mijn vakantieplannen lopen door werkelijk niettegeloven omstandigheden wéér min. 2 weken uit Jeettje, om moedeloos van te worden.

Agressief ook wel trouwens wat meteen een verklaring zou kunnen zijn voor het feit dat ik zo blijf drammen, de mensen waar ik agressief van wordt doden zou een oplossing zijn maar dat mag niet, zodoende..

gravatar

Rare Jeettje,

Mijn familie weet de natuur, in casu een knollenveld, te waarderen. Dat kan men van jou beslist niet zeggen!

Ik heb namelijk gelezen dat het buitenboordmotortje van jouw fiets twintig keer meer rotzooi de lucht inblaast dan de achterkant van de koe van boer Blauw, bij wie we af en toe logeren.

De natuur gebiedt mij om nu iets noodzakelijks te gaan doen. Houdoe,

Paulusje

gravatar

Petit-ci staat op een aantal van 35, nog een stuk onder “Geen kleine kliko overig afval Bunschoten” en “De MIERETER moet terug naar HOOGVLIET”.
Dat geeft een mens te denken…

gravatar

Slingertje, het aantal volgelingen bepaalt niet de belangrijkheid. Ik heb wel eens gehoord van iemand die met slechts 12 volgelingen is begonnen…
Neen, het gaat om de mate van vasthoudendheid. En laten wij nou Annie als roerganger hebben. Dat komt wel goed.

gravatar

Inderdaad Paulusje, jouw familie weet de natuur te waarderen; ik zei niet voor niets knollenveld: ze fokken als konijnen en hazen,

Annie, wat sneu nou. Als het zo doorgaat ben ik er eerder dan jij.

gravatar

Slingertje:
Het gaat best goed hoor, er zit nog steeds een stijgende lijn in het aantal handtekeningen; tel daarbij op dat de commentaren de zaak alleen maar goed doen.
(nu: 43 welgemeende handtekeningen en net onder de petitie: WIJ NEDERLANDERS WILLEN UIT DE EU NU.)
Helegaar niet slecht toch? Ik kan bijna niet wachten om de boel uit te printen, zin in!

Verder sluit ik me helemaal bij Henk van Mathenesse Spaland aan, zo is het toevallig ook nog eens een keer. Prima reactie Henk, mag ik Henk zeggen? If not: mijn excuses.

Ik heb nu al zin in het aanbieden der petitie, waar huur je een woedende menigte vraag ik me reeds af. Komt goed hoor, regel ik wel.

I.t.t. een vakantie Jeettje, het is een lang verhaal en niet te geloven maar bloeddrukverhogend.

Dus als er iemand op vakantie moet: ik eerst!!
Als ik van de plaatselijke kat hoor dat je al 2x geweest bent dit jaar is dat gewoon niet eerlijk.

Is er geen tv-programma dat je helpt als je geen vakantie kan boeken? Je kan godver trouwen, bevallen, je huis verbouwen en scheiden op tv maar de vakantieman is wegbezuinigd..

Hoe doe je dat toch, voor 1 pers. is er bijna niks te vinden; beter tickets en hotel/kartonnen doos zelf regelen?
Waar is de vakantieman eigenlijk gebleven, die regelde altijd allesssss voor je als je maar stom genoeg uit je ogen keek.
En stom kijken kan ik echt wel, geloof me maar op mijn blauwe ogen.

gravatar

Hoi Plien, je logde zeker even in om de petitie te tekenen, fijn zo!!

Fijne dag verder Plien, als je stemt krijg je van mij een duim en, dus, maar van alle andere stemmers ook denk ik zomaar. Doen dus!

Liefs, Annie

gravatar

Die nieuwe vriendin van de voormalige verloofde van Anna plagieert Anna toen Anna nog verloofd was met haar voormalige verloofde.

Dat lijkt mij ook niet in de haak

Reageer