Meneer Van Dalen heeft nu wel lang genoeg gewacht

Meneer Van Dalen heeft nu wel lang genoeg gewacht. Omdat antwoord uitbleef, vermoedt de man uit Den Helder dat zijn vraag te moeilijk was. In buurthuis Het Trefpunt presenteert hij binnenkort een nieuwe kwestie. Welke, dat blijft nog even de vraag.

Desgevraagd laat de man uit Den Helder weten dat hij al die tijd wachtte op het antwoord ‘42’. Een kwestie van logisch deduceren via wortel, Pi en tangens. Enfin. De laatste jaren zou hij 41 of 43 ook goed hebben gerekend, maar niemand waagde zich meer aan het vraagstuk. Meneer Van Dalen laat zich niet uit het veld slaan en presenteert in buurthuis Het Trefpunt binnenkort een nieuwe kwestie. “Een inkoppertje. Ik wil alleen voorkomen dat iemand het antwoord straks op internet zet. Dan is de spanning er gelijk af.” Om welke opgave het gaat, blijft dus nog even de vraag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo lopen er in Rotterdam alleen al tenminste 10.000 rond.

Pak nou de politie Rotterdam Rijnmond (zo zeggen ze dat) Halen ze je van de autostrada af en vragen : VAN WAAR KOM JE EN WAT KOM JE HIER DOEN?

Ik zei gewoon dat ik er een kop koffie gaan drinken was. “Dus jij rijdt helemaal van Antwerpen naar Rotterdam om er een kop koffie te gaan drinken”. Ik zei naar halve waarheid ja. Wat anders. En even prompt als ze gekomen waren waren ze weer weg.

Het probleem is het Amigo grenssysteem. Ik heb me speciaal daarvoor een motorfiets gekocht. Ik heb er gewoon geen zin in dat ze binnen pak 20 jaar nog weten waar ik was op een dag. Ik vind dat eng.

Maar vorige week werd ik bijna omsingeld door Marechaussee. Verschoot zoo hard. Wist ik veel dat ze naar Eritheëers op zoek waren?

In Antwerpen lopen geen Erithëers rond. Denk ik. De politie gaat er ook niet actief naar op zoek. Er is gewoon geen probleem.

De multiculturele maatschappij heeft zo zijn voordelen. Zo spreken jonge Afrikanen perfect NEDERLANDS.

IPV Antwerps of Amsterdams. Ik vind het een beetje kud dat ze allemaal naar Holland willen?

Soms deporteerden ze zes ‘stuks’ per dag naar Kenya terug. Dit bleek totaal geen zin te hebben. NOG DEZELFDE DAG staan ze er gewoon terug. OMDAT ZE NAAR EIGEN INZICHT NIKS VERKEERD GEDAAN HEBBEN.

DE TRAM RIJDT TOCH. Of je een ticket betaalt of niet. Al (hun) geld gaat naar Afrika. Als iemand heel hard een € nodig heeft om te overleven. Misschien zou ik dat ook doen?

Ik denk erger. Ik zou in Willemstad geiten gaan pikken. Daar lopen onmogelijk veel geiten rond en het zal zeker 2 weken duren vooraleer ze gaan merken dat er een paar kwijt zijn.

Reageer
gravatar

A couple of days ago
when my math-teacher asked,
“Any questions?”
I asked, “What is the meaning of life?”
She simply replied,
“The meaning of life is Math.”
Today, we realized that, in the alphabet
M is the 13th letter
A is the 1st letter
T is the 20th letter
And H is the 8th letter
13 + 1 + 20 + 8 = 42

Happy towel-day everyone!

Reageer
gravatar

Hier wordt de waarheid toch ernstig geweld aangedaan. 42 is meer malen geopperd als enig juist antwoord, maar Van Dalen gaf niet thuis. Zo, dit lucht op.

Reageer
gravatar

Mijnheer van dalen raakte verstrikt in nano-berekeningen, hij wacht inderdaad nog steeds op antwoorden maar verwacht medewerking van de europese unie!zijn overtuiging is dat de leden van de commissie berekender en slimmer zijn

Reageer
gravatar

Paulusje, die vraag heb ik mijzelve ook eens gesteld, toen ik nog op school zat. Het antwoord kwam mij eigenlijk als vanzelf tegemoet waaien: Mijn docent wiskunde stelde dat hij mij een rapportcijfer moest geven. Als ik beloofde de rest van het jaar mijn stinkende best te doen voor wiskunde, was hij bereid de verdiende 2 te vervangen door een 4. Daarop zei ik “Doe maar een 3.” De man werd vreselijk kwaad en weigerde nog mij een cijfer te geven. Aldus had ik zowaar een onvoldoende minder op mijn rapport.

gravatar

….. dan is de spanning er METEEN af. …. , niet GELIJK af. GELIJK is geen bepaling van tijd, METEEN wel. En TEGELIJKERTIJD ook. Als je dan taalzuiver wil schrijven, doe het dan asjeblieft goed.

Reageer
gravatar

Ee, MC, de scribent is duidelijk meer calculisch georiënteerd. Vergeef hem de taalonzuiverheid. Trouwens, waar is je kwadraat gebleven?

gravatar

Ik wacht al twee weken op de koekjes die ik geaccepteerd heb bij mijn eerste bezoek.
Wanneer kan ik mijn koekjes verwachten?

Reageer
gravatar

Over de juiste vraag moeten we nog debatteren. 6×9 Mag dan 42 zijn (in the universe where base-13 is an option, Basje #stayedalittlelongerinschool), maar in het geheel niet overeenstemmend met het afgevraagde. Het schiet existentieel duidelijk te kort. Kijk, wij zijn het zijnde dat het om zijn eigen zijn zelf gaat en dan valt 6×9 weer binnen de horizontale verwijzingsstructuur. 6×9 Kan wellicht dienst doen als voorlopige explicatie, maar het zijn weest daar niet.
Wat ik je brom.

gravatar

Snotverpietjes, de man heeft helemaal gelijk. Maar een ding is zeker: ook op het antwoord op zijn volgende vraag zal hij wat den Haag betreft weer vergeefs gaan zitten wachten. Want die verzameling kamerzetelwarmers heeft aan kwesties een broertjes dood!

Reageer
gravatar

Ik zou daarop willen zeggen: Mevrouw De Vries Weet (er) Antwoord Op. Zoals geschoolde reaguurdertjes (een met uitsterven bedreigde soort) namelijk weten geeft MVDWOA hetzelfde resultaat als MDVWAO of MVDWAO of MDVWOA. Ik zeg maar zo: Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Reageer
gravatar

En echt geschoolde reaguurdertjes weten ook dat de worteltrekken vóór vermenigvuldigen en delen hoort.

gravatar

De berekening om tot 42 te komen duurde dan ook 7,5 miljoen jaar. Een enkel individu heeft niet de tijd daarop te wachten, zelfs dhr. van Dalen niet.

Reageer
gravatar

Met de macht die hij heeft, had ik wel verwacht dat hij het verheffen van het vermenigvuldigen wel zou delen. Nu blijkt dat hij aan wortels heeft lopen trekken, dat opgeteld bij het aftrekken is dat toch een beetje jammer.

Reageer