AmbiValent-bril maakt van tv-kijken dubbele ervaring

Philips enerzijds blij met gemengde reacties

Vanaf medio 2015 wordt televisiekijken een authentiek ambigue ervaring. De nieuwe AmbiValent-bril van Philips zorgt voor high-def twijfel en dubbele gevoelens bij de mediaconsument.

De techniek, die sinds enige jaren niet meer weg te denken is uit bioscopen, wordt nu gereed gemaakt voor gebruik in huis. Het opzetten van de bril zorgt voor on demand verwarring over de getoonde programma’s en een voortdurende innerlijke worsteling over waar men mee bezig is.

“Toen we zagen hoe AmbiValent het deed in de bioscoop, zorgde dat meteen voor gemengde gevoelens”, glundert Philips-topman Jeroen van der Veer sipjes. “Je weet gewoon nooit zeker of zoiets wel te vertalen is naar de consumentenmarkt. Ook is de vraag of je het wel moet willen. En uiteindelijk denk je uit volle overtuiging: laat ook maar. Daar wordt nu hard aan gewerkt in de fabrieken.”

Hightech-liefhebber Gert Schuiteman zag RTL Boulevard in AmbiValent-kwaliteit. Hij hield er enerzijds een tegenstrijdig gevoel aan over: “Ik vond het heel dubbel. De sfeer van een goed praatprogramma werd nooit echt benaderd. Maar uiteindelijk wil je het toch wel gewoon zien. De AmbiValent-bril vond ik eigenlijk niet heel veel toevoegen. Maar storend was het ook niet. Gewoon.”

Consumenten die een AmbiValent-bril aanschaffen, zullen nog even geduld moeten hebben voordat elk programma in AmbiValent-kwaliteit wordt uitgezonden. Van der Veer: “Het is ook niet in alle gevallen even geschikt. Een programma als Spoorloos roept uit zichzelf al zoveel dubbele gevoelens op dat een AmbiValent-bril voor een onwenselijke verviervoudiging van gevoelens zou zorgen. Ook bij Ik Hou Van Holland zou de bril weinig toevoegen, omdat dat programma al heel veel verschillende lagen heeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve vrienden. Ik kan voorlopig niet reageren want ik wordt gestalkt. Lieve groetjes van Marg00tje. Ik heb aangifte gedaan bij de politie.

Reageer
gravatar

Het interactief getinte imago van De Speld is aan herziening toe. Eerst (vorig jaar) met die vlottende variabele volgnummers, toen weer met disfunctionerende navigatietoetsen en daar bovenop de “Verdeel-en-heers” duimpjes, dit alles zonder raadpleging van de gebruikers. Nu blijkt ineens dat klachten -na een langdurige wacht- en smeektijd- half en zelfs geheel opgelost kunnen worden, maar ook weer zonder kennisgeving aan de achterban. De stilte waarin de uitgever zich hult, doet denken aan de ambigue modus operandi van het partijpresidium van de Opperste Sovjet: er worden naar believen allerlei ambivalente of zelfs tegenstrijdige oekazes uitgevaardigd maar nimmer gepubliceerd.

Reageer
gravatar

Wij van “Stop De Knop” (SDK) rekenen 25 mei op Uw stem voor het Europees Parlement.
SDK lijst 698.
In Uw belang: Stop De Knop!!!!
Ons partijprogramma is simpel en voor een ieder te begrijpen, in geheel Europa het afschaffen van de zogenaamde duimpjes op websites, fora enzovoort.
In Uw belang: Stop De Knop, (SDK lijst 698)
Mogen wij 25 mei op Uw stem rekenen?

Reageer
gravatar

Koop nieuwe knoppen?
Hmmmmmmm, is De Speld koopbaar?
Zie hier een Euro-Ameri-Chin-Rus complot naar voren komen.
Mijn aluminium hoedje loopt al warm, beste “Roepende uit de Woestijn”. Verwoord U de Saudi-Arabische belangen in deze?
Stem lijst 698 Stop De Knop!!

gravatar

Heb zojuist het partijprogramma van lijst 698 uitvoerig bekeken. Een uiterst democratisch initiatief! Immers zonder knoppen zou het reageren veel opener worden binnen de Europese Unie.
De diepgewortelde angst voor afkeuring of het buiten een forum geplaatst worden kan hierdoor verdwijnen.
Spaart de gemeenschap kilo`s lithium om de daaruit voortvloeiende klachten te behandelen.
Zorgverzekeraars kunnen dekkingen goedkoper aanbieden en inrichtingen ter psychische gezondheid worden ontlast.
Criminaliteit zal dalen aangezien notoire delinquenten geen behoefte meer hebben oude omaatjes te beroven vanuit de bekende knopfrustratie.
Kortom SDK heeft waarlijk een punt.
Jammerlijk te moeten constateren dat De Speld meegewerkt heeft aan de zware geestelijke belasting welke een onschuldige burger op deze site ervaart.
Zonder het feit dat zij zich hiervan bewust zijn of waren hebben zij de geestelijke gezondheidszorg in Nederland op hoge kosten weten te jagen.
Natuurlijk Arnica D12 had wonderen kunnen doen om de beschadigingen na het ongeluk te genezen, maar ja, wie denk daar aan.
Neen, de SDK (lijst 698) lijkt mij een zinvol alternatief ten opzichte van alle andere loze partij beloften welke niets met Europa van doen hebben.

gravatar

Geachte Hoofdreacteur en de Reactiecommissie,

Het is inmiddels overduidelijk, dat de uitgebreide familie Paulussen plusjes uitdeelt aan familieleden en tot voor kort minnetjes aan abonnees die niet tot de familie behoren. Dat is gemeen.

Kunt u de Redactie bewegen om daar iets aan te doen?

p.s.
Mijn bericht zal wellicht niet veel plusjes krijgen, omdat inmiddels de meest abonnees de uitgave van deze e-nieuwsbrief inmiddels hebben gelezen, maar wilt u desondanks toch aandacht besteden aan mijn grief?

Reageer
gravatar

Tja, wat nu te beginnen? Heer Hoofdreacteur is, als ik goed ben ingelicht, lid van de famielje Paulussen. Vanuit de Reactiecommissie hoeft u daarom niet op al te veel medewerking te rekenen.

Troost u met de gedachte dat het leven nu eenmaal met ongemakken gepaard gaat. Zijn het niet de pijltjestoetsen of de duimpjes, dan is het wel de Paulussen-clan. Maar… u zoekt het natuurlijk wel zelf op als u De Speld bezoekt.

gravatar

Beste Teun, daar kunt u zélf iets aan doen. Wat u moet doen, is de famille Paulussen een maandelijkse portie Bossche Bollen van bakker De Groot in het vooruitzicht stellen.

Dit riekt naar omkoping, doch is het niet, omdat u het alleen maar in het vooruitzicht stelt: afleveren hoeft niet – men is daar bekend mee.

Overigens kan het ook helpen duimwaardige stukjes neer te zetten.

gravatar

Hallo abonnees van De Speld,

Ik heb gehoord dat je bij tien of meer duimpjes omhoog van de redactie aan de Apelfoortse Dreef een horeca-gelegenheid naar keuze mag bezoeken, als het maar Eetcafé Brandenburg & Van der Jagt is en je netjes betaald voor de friet met frikandel.

Maar ik ben nog geen achttien! Wat heb ik dan aan alle plusjes die ik ongetwijfeld ga krijgen, als ik er een keer vroeg bij ben zodat alle lezers op mij kunnen stemmen.

Nou dan ga ik maar weer eens de hort op,
Paulusje

Reageer
gravatar

Lieve Paulusje

Ik wordt gestalkt, dus kan niet meer reageren.Zie verderop het bericht….Maar vind je nog steeds lief.

Kusjes Marg00tje

gravatar

Verroest de pijltjes toetsen doen het weer. Dus ik hoef nu niet voor de zoveelste keer dit te schrijven: ‘in Apelfoort zitten we nog steeds niet in de zon maar reageren we! Juist nu, want: laat de SPELDNEPNERD eerst eens de pijltjestoetsen normaliseren zodat je niet met 1 zo’n toets aanslag volkomen onverwachts van het ene naar het andere artikel schiet!! Dan is die wat nuttigs aan het doen ipv die eerdere domme (dis)like knoppen te introduceren. Heel veel Apelfoorters denken er nog steeds over om hun abonnement op te zeggen!! Overigens is mijn moeder een keurige Apelfoortse die nooit onwelvoeglijke taal zal uitslaan, dat dit duidelijk moge zijn!!’ Leve de NERD die dit probleem verholpen heeft!

Reageer
gravatar

Als over enkele weken Andries Knevel & Thijs van den Brink het stokje weer overnemen van die andere twee, zal het ware geloof pas echt tot u komen. De Heere is met u, alle vier!

Reageer
gravatar

Toch wel weer een giller: ik heb alleen een Vote – Up knopje. Beetje nutteloos zonder Vote – Down knopje.. Geeft een ambi-valent gevoel, eigenlijk, is dit nu een vooruitgang of ….

gravatar

Jeettje, even dacht ik te lang in de zon gezeten te hebben; 1 duim down sinds vandaag!

Dit is wel degelijk een vooruitgang, de helft van heb duimpjesprobleem is al opgelost EN; het is niet te geloven maar de pijltjestoetsen werken weer naar behoren! Probeer maar!

Kom laten we dansen en vrolijk zijn; de Belbus is naar de redactie gescheurd met de Ombudsman op de passagierstoel.
De Rijdende Rechter had zijn auto al gestart maar houdt de zaak aan gezien de ingrijpende veranderingen, over 2 weken horen we wat zijn besluit is.

Inderdaad, het was een kwestie van even doorpakken maar zie: zo komt men ergens!

ps. mij is verteld dat het zgn. Facebook-model is gebruikt zodat men enkel van alles kan laaiken; kritiek dient onderbouwd te worden en zo hoort het ook, toch?
gisteren hoorde ik van een (jonge) fb-user dat het heengaan van een opa, bekendgemaakt op fb hem heel wat likes had opgeleverd en nee, dat is geen grap…

gravatar

Een dergelijke authentieke ambigue ervaring voor “high-def”* twijfel en dubbele gevoelens riep De Speld ook bij zijn abonnees op met de knopjes voor goed en kwaad.

Nu de keuze is beperkt tot louter een pluspuntknopje, zijn de ambiguïteit en de dubbele gevoelens weliswaar weggenomen, maar ik vrees dat de abonnees nog even geduld moeten hebben voordat ook dat ongewenste, oneerlijke knopje is verdwenen. Oneerlijk, immers de eerste reageerders hebben veel meer kans op punten dan de laatsten.

Voetnoot
* Wat “high-def” ook moge betekenen, het klinkt in ieder geval onheilspellend.

Reageer
gravatar

Heer achterneef Steeds,

Ben jij het ook met mij eens, dat De Speld de wereld op z’n kop zet. Beoordelingsknopjes dienen onder de artikelen te staan, niet onder de reacties.

gravatar

Mammie heeft dat stinkspul sinds kort in de toiletpot gehangen. Nou, ik persoonlijk vind het eerlijk gezegd meer een authentieke AmbiGure ervaring.

gravatar

Ik weet dan ook zeker niet of ik deze al dan niet goede ontwikkeling of achteruitgang van de techniek moet appreciëren of afwijzen. Mijns inziens is het mogelijkerwijs wellicht gewoon misschien wel een zoveelste stuk randapparatuur of waardevolle toevoeging aan de mediabelevenis, maar dat weet ik niet zeker denk ik.

Reageer