NASA in 2030 naar Mars

Verhuizing hoofdkantoor vanwege belastingklimaat

De NASA wil uiterlijk in 2030 naar Mars. Het hoofdkantoor van de ruimtevaartorganisatie staat nu nog in Washington, waar de NASA al langer weg wil vanwege het strenge belastingklimaat in Amerika.

Volgens NASA-directeur Charles Bolden biedt een verkassing naar de rode planeet veel voordelen: “Op Mars heb je meer ruimte en minder regels. We kunnen daar veel vrijer opereren dan in Amerika, ook doordat we daar niet gebonden zijn aan aardse milieuwetgeving. Bovendien is het een lagelonenplaneet bij uitstek. Veel mensen hebben nog het beeld van Mars als een rotsachtige vlakte waar niets leeft, miljoenen kilometers hier vandaan, maar de mensen die dat zeggen, zijn er zelf nog nooit geweest.”

Bolden geeft toe dat er ook nadelen kleven aan de nieuwe locatie: “Een aantal werknemers zal af en toe ook nog op een van onze Amerikaanse kantoren aanwezig moeten zijn. De komende jaren gaan we onderzoeken in hoeverre een reiskostenvergoeding haalbaar is.

De NASA volgt met de verhuizing het voorbeeld van Starbucks dat zich al in 2012 op de rode planeet vestigde vanwege het gunstige belastingklimaat. Volgens Bolden was de aanwezigheid van Starbucks een cruciale voorwaarde voor de nieuwe locatie: “Je kunt je hoofdkantoor niet verplaatsen naar een planeet waar je geen koffie kunt krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nieuwe koude oorlog ,de russen willen naar snickers

Reageer
gravatar

Als dit maar geen precedentwerking heeft naar al die multinationals die nu in en via belastingvluchtersparadijs Nederland BV de belastingen in hun vestigingslanden ontwijken. Dat scheelt ons land minstens 5 arbeidsplaatsen en € 50.034,- aan gederfde inkomsten en € 2.036,- aan gederfde brievenbushuur. Maar misschien kunnen onze Nederlandse weg- en waterbouwdeskundigen nog zinvol werk verrichten in de kanalen van Mars.

Reageer
gravatar

Goed nieuws!
Sinds 2003 ben ik de eigenaar van de Lucus Planum (Noorderbreedte -4.0 Oosterlengte 182.0) gekocht via internet bij de firma L&B Ltd., was een koopje slechts
€ 5.000,00. Compleet met certificaten van het Internationaal Ruimte Verkoop Agentschap, enzovoort.
Kreeg er toen zelfs een muziek CD bij met het volgende diepzinnige lied: https://www.youtube.com/watch?v=D_otU24nqOQ
Helemaal te gek wat een service! (Ze verkopen ook Adeltitels en zo meer.)
Op mijn grondstuk heb ik de exclusieve bouwrechten en vandaar dat daar, na de vestiging van de NASA en zeker nu er een Starbucks is het eerste Martiaanse Homeopathie Centrum (MHC) geopend zal worden.
Mijn investering rendeert dus uiteindelijk toch en nu kan ik een lange neus trekken naar een ieder welke mijn investering als gedaan door een gek beschouwde.
Starbuck, Nasa, waarschijnlijk binnenkort ook de DSM, Shell en Unilever (om er maar een paar te noemen).
Mijn marspotentie C1000 zal internationaal, neen ruimtelijk, eindelijk een succes worden!

Reageer
gravatar

Koffie op Mars?! Daar is geen Starbucks voor nodig!
Het schijnt dat er miljarden jaren geleden al stromende koffie op het Marsoppervlak aanwezig was. Dit heeft mogelijk zelfs primitieve organismen in staat gesteld ’s ochtends goed te kunnen poepen …

Reageer
gravatar

Beste Plien en Mevrouw de Vries,
Op Venus regent het fijne druppels zwavelzuur.
Misschien de droom van iedere vrouw: een gratis peeling en natuurlijke ontharing maar niet echt een aanrader.
Daarnaast is de gemiddelde temperatuur 480 °C . Wordt men natuurlijk wel behoorlijk heet van, wat na een peeling misschien wel prettig is.
Gezien het bovenstaande begrijp ik de wens van Plien niet naar Venus te willen verkassen en moet Mevrouw de Vries gelijk geven dat het geen aanrader is,

gravatar

Ik vind dat Jeroen Dijsselbloem zich wel wat meer mag inzetten voor de belangen van Nederland. Het is alweer de zoveelste internationale positie die we kwijtraken aan een planeet. Nu is het nog ons belastingparadijs, wat volgt? Ons poldermodel?

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat de NSA al eerder (2021) er naar toe wil. Ze hebben daar een groter bereik, kunnen hun oor ook de andere kant op richten. Dus ook andere ruimtewezens afluisteren en dat weer doorgeven aan de CIA en FBI. Wellicht komt uit die hoek onverwachte dreigingen. En Plasterk kan niets controleren dus altijd zijn handen in onschuld wassen.

Reageer
gravatar

Dank je wel Zout te Wonde,

Ik heb mij altijd al afgevraagd of die ene letter verschil tussen NSA en NASA niet zonder betekenis is. Jij geeft het verlossende antwoord.

gravatar

Mag ik? Mag ik? Daar maak je toch geen grappen over? De belastingmoraal is al zo laag.
Niet om mee te lachen, Speld.

……. Mmmmmm nee, begrijp niet waarom mensen het leuk vinden om zo’n tekst neer te zetten: krijg er geen warm gevoel bij ….

Reageer
gravatar

Ik wel hoor. Een werknemer die er voor zorgt dat zijn werknemers ondanks de vreemde omgeving het niet zonder koffiepauze hoeven te stellen, vindt ik hartverwarmend. Is ook zeker zeer bevordelijk voor de integratie aldaar.

gravatar

Jeettje wat jammer nou, niet op #1, geen bioscoopbon en het viel nog tegen ook.

Volgende keer beter, en natuurlijk maak je daar geen grappen over.
Een planeet met uitsluitend Starbucks koffie… hebben ze wel echte goede espresso, zwart en sterk en zonder caramel- of vanillearoma?
Daar hoor je niemand over, straks eten ze nog superfood ook.

Zit je dan, met je bakkes vol gojibessen, beker Jip & Janneke koffie in je handen.. niet leuk, echt niet.

gravatar

Zou het zijn als het over koffie ging, Frenzy. Het gaat hier over Starbucks: dus over een papillen verschroeiende bak heet water met een smaakje wat je niet meer kunt proeven omdat je verhemelte verbrand is.

En hoezo koffiepauzes? Werreke kreng, koffiedrinken doe je maar in je eigen tijd.

Pottedorie, ben je me wéér voor, Annie.
Maar troost: ik ging niet voor de bioscoopbon of het gratis abonnement voor 2 weken De Speld.
En ik wed dat ze daar op Mars ook geen Himalayazout hebben; afzien word dat.

gravatar

Helemaal gelijk Annie. Excuses aan Jeetje dat ik net een kwartier eerder was….. en dan ook nog met zo’n voorspelbare flauwe grap….. ik schaam me kapot!

gravatar

Meneer of mevrouw Spuit Elf,

U krijgt twee erecadeaubonnen met eervolle vermelding in de De Speld.

U bent de aller-aller-allereerste abonnee die toegeeft een voorspelbare flauwe grap te hebben gemaakt. En dat niet alleen, u bent tevens de aller-aller-allereerste abonnee die zijn verontschuldigingen voor voorkruipen aanbiedt! Bravo! Maar dat voorkruipen kunt u in het vervolg beter laten.

De beloofde eervolle vermelding:

Spuit Elf is een voorbeeld voor ons allen.

De Hoofdreacteur in samenspraak met de Reactieraad

gravatar

Hemeltje, nu wordt ik heen en weer gemeten tussen gepaste trots en plaatsvervangende schaamte. Weet je wat, die schaamte mag Jongengroenenbleu hebben voor zijn nog vele malen flauwere comment bij #1!

gravatar

Ja, nee, ho dat klopt niet helemaal Hoofdreacteur; gisteren nog heb ik voorgedrongen, klopt, maar daar ook meteen mijn verontschuligingen voor aangeboden aan Jeettje! Echt wel!
Zie:

http://www.speld.nl/2014/05/12/chirurgen-verwijderen-oorlog-uit-kind/
Reactie 1,E.

De flauwheid van de grap van Spuit Elf is moeilijk vast te stellen want subjectief. Mijn welgemeende excuses zijn onbetwistbaar oprecht.

Ik vond het overigens persoonlijk best een grappige grap; niets om je voor te schamen Spuit Elf, bejjegek!!

gravatar

Allerliefste Annie,

Wat is nou leuk aan het noemen van een calorierijk product dat tanden, eetlust en lichaamsvorm bederft?

Echt leuk was het geweest als Spuit (m/v) in plaats van snickers het woord snikkels had gebruikt. Dat past ook beter bij de zienswijze van mijn lieve nicht Plien op #6.

Ben je vanavond thuis? Ik moet toevallig straks toch in Den Haag zijn. Ik neem rozen mee. Heb je een vaasje?