eLinea profiteert van media-aandacht

Initiatief wordt in belangrijke bijzin bij DWDD genoemd

Het zal niemand zijn ontgaan: het nieuwe journalistieke platform eLinea is afgelopen september gelanceerd. Het media-initiatief kwamen gisteren uitgebreid aan bod in een bijzin van Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De mediagenieke eLinea-oprichter Wiebe de Jager was afgelopen week niet weg te slaan uit de media.

De Jager: “Dit is wel echt heel vet. Je kunt nu artikelen uit meerdere kranten en tijdschriften lezen met slechts één account. Ik denk echt dat dit heel groot kan gaan worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het valt mij op dat het (te) druk pratende, hijgende en respiratoir zuurstofarme talking head van DWDD dagelijks verschijnt in adembenemend te kleine kostuums met drukke prints, zorgvuldig verward haar en wisselende sidekicks. Dit oogt als vormen van sluikreclame. Hidden persuaders of een slechts een nieuwe aanpak van netmanager Bert van der Veer?

Reageer
gravatar

[…] er zijn nog wat dingetjes die hun oplossing nog moeten vinden. Veraf gelegen gebieden zouden we een 3D printer kunnen laten leasen; dat scheelt alweer. En wat Annie zegt; oliebollen in juni en een… Leer… […]

Reageer
gravatar

Ja jee, Beertje, als je gelijk al begint met beren op de weg te strooien, komen we nooit nergens, houdt dan maar op met innoveren.

Ok., er zijn nog wat dingetjes die hun oplossing nog moeten vinden. Veraf gelegen gebieden zouden we een 3D printer kunnen laten leasen; dat scheelt alweer.
En wat Annie zegt; oliebollen in juni en een aardbeienstoofschotel in november: hoe exclusief wil je het hebben?

Tip voor Annie: ik ga in de balk 1 bladzijde terug en scroll naar boven, daar staat de tekst nog, bij mij althans.
Binnen de tekst ga ik ongeveer daar staan waar het moet gebeuren (beetje lastig met touchscreen) en gebruik delete, backspace en spatie.

Reageer
gravatar

Dat is een meer geëlaboreerde methode, ik verplaats gewoon banaal de cursor met de muis en vul dan eventueel aan met delete, backspace en spatie.Ik merk langzamerhand de ontwikkeling van een soort automatisme dat mij de navigatietoetsen doet negeren. Dat kan -in de eeuwigheid die De Speld nodig heeft om software te herstellen- licht tot geïnstitutionaliseerd gedrag leiden. Waardoor de navigatie-toetsen eerst hun functie verliezen, vervolgens degenereren en tenslotte geheel verschrompelen. Ongelooflijk dat één zwakbegaafde ICT-neef dit proces in gang kan zetten. En Microsoft doet hier niets aan? Of wil men via deze onsympathieke weg versneld over naar Windows 9 en iedereen een touchscreen aansmeren? Men gaat in die situatie aan de gekste constructies denken, Bill Gates in complottheorieën ..

gravatar

Aan de ene kant, ja, aan de andere; wil je als website een beetje volwassen overkomen om op het hoogste niveau mee te draaien móeten er natuurlijk bugs, onhandigheidjes en klantergernissen ingebouwd zijn.

Zodat iedereen kan zien dat jij ook een ZZP-er hebt ingehuurd die zijn werk normaliter op een duur terras achter de prosecco of grote glazen bier verricht.

gravatar

Dit is duidelijk een genuanceerde ‘enerzijds/anderzijds’ benadering; binnen onze huidige sterk op het uiterlijk gerichte prestatiemaatschappij, snijdt dat mes aan twee kanten. Men helpt a) een wanhopige, want opdrachtloze, vrijzwevende ZZP’er van hongerdood of eenzame zelfmoord, door een tijdelijke opdracht en leefbare werkomstandigheden en b) men versterkt het eigen imago als kapitaalkrachtige overlever van opeenvolgende crises en men dingt aldus mee naar een verkiesbare plaats op de VVD-kandidatenlijst voor het Europarlement.

gravatar

NERD! Mijn lieve pc is als nieuw, gefixt en supermodern weer; toch lukt het nu zelden of nooit meer om iets te plaatsen.
De bladzijden vliegen letterlijk onder mijn vingers door naar een ander artikel, dat moet een keer vreselijk misgaan… en ik ben vandaag zo ad rem, zonde!!

Wat nu?

Jeettje, Prof, ik vind het idee van de leesmap echt te grappig voor woorden, zul je zien dat er nog zat mensen zijn die sowieso niet weten wat voor dag het is die graag een abbo nemen op Oude Bladen.

Mijn huisarts had vroeger zoiets maar de patienten werden doodziek van die ouwe troep en ze heeft het al zo druk..

Recepten voor kerststol in de Margriet in Mei, zomersokjes voor de kleine in December, veel mensen zullen het niet merken wat ik je brom.

Gezien de belangstelling voor Facebook (die ik overigens de schuld geef van alle recente problemen, waar is WordPress gebleven?) zou het best eens een doorslaggevend succes kunnen worden.

Het vervoer kan het probleem niet zijn:

http://www.boerensolex.nl/

Bedenk wel dat één map echt maanden dienst kan doen, Solexverhuurbedrijven zijn er nog zat, werkeloze postbodes ook.
Tot aan je 67e relaxt werken met lease-Solex van de zaak, wat wil men nog meer? (ja, ik heel veel maar ok).
Nu kijken of ik weer naar een ander onderwerp schiet, spannend!

Reageer
gravatar

Ik heb een geweldig idee: we stoppen een tiental of meer bladen in een bundeltje. Kaftje erom heen, en we bezorgen dat per week bij abonnees.
Kweenogniet hoe we het moeten noemen, maar als werktitel stel ik voor ‘leesmap’.
Mooi verdienmodel toch?

Reageer
gravatar

Ach ja, de concurrentie is moordend op de vrije markt, behalve dan voor de hoogvermogenden die hun vermogen al lang op belastingparadijzen geparkeerd hebben en nooit meer over concurrentie hoeven na te denken want ieder jaar gewoon een vet percentage erbij. Komen we toch weer uit bij dat vette, waarom zou eenieder dat zo graag willen (zie ook reactie 6) in deze tijden waar slanker toch ook stukken gezonder kan zijn? Op de kaaimaneilanden zit er vast iemand met een laptop vet in zijn vuistje te lachen.

Reageer
gravatar

Obesitas is HET probleem van deze tijd. Komt zo’n gozer met allemaal vette plannen. Overheid grijp in zou ik willen zeggen.

Reageer
gravatar

Het lijkt me dat met zijn uitspraak Wiebe de Jager hoofdzakelijk doelt op zijn toekomstige banksaldo. Of anders maakt Matthijs van Nieuwkerk hem wel Diets, off the record.

Reageer