Belgen zijn invloed Brussel spuugzat

‘Werkelijk alles wordt in Brussel bepaald’

In België groeit de weerstand tegen de toenemende invloed van Brussel op de wetgeving. Veel Belgen zijn de ‘dictaten van Brussel’ spuugzat.

Stijn De Goede (60) uit Aalst zag zijn land in de afgelopen decennia geleidelijk veranderen: “Het lijkt wel alsof Brussel hier tegenwoordig alles voor het zeggen heeft. Veiligheid, zorg, cultuur, werkgelegenheid, noem maar op. Brussel bepaalt al de hoogte van mijn uitkering en de maximumsnelheid op een woonerf. Zelfs de belastingtarieven worden tegenwoordig vanuit Brussel opgelegd. Ik zeg u: dit land wordt stiekem meegezogen in een of ander megalomaan federaal project.”

Annemieke Van Calster (52) uit Brussel: “Brussel gaat inmiddels over de lantaarnpalen in mijn straat. En ook als ik een losliggende stoeptegel zie of uit de euro wil stappen, moet ik bij ze aankloppen. Ik zal u vertellen: Brussel haalt zelfs mijn vuilnis op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In Apelfoort zijn we heel erg voor plaatsnamen met een A zoals dus Apelfoort, Amersdoorn, Assen etc. Voor onze geliefde zuiderburen bedachten we hier het volgende: als zij Brussel vervangen door Antwerpen (een B door een A, toch de eerste letter van het alfabet, waardoor het begin duidelijker wordt!) dan wordt vanaf nu alles door Antwerpen bepaald, wat alleen maar gunstiger kan zijn en waardoor alles, overal, weer geheel en al goed gaat komen!!

Reageer
gravatar

Antwerpen ligt nét tussen Boerengat en Stampersgat. Al 2 Wereldoorlogen hebben we overleefd. De Duitsers zetten een elekrik wall op. Sommigen ontsnapten naar Nederland om een boterham. De Hollandse grenswachten schoten met scherp. De Duitsers deden dat niet. Sorry hé. You have to love your governement.

gravatar

De Hagenaar heeft ook moeite met die gasten uit den Haag. Is dat verglijkbaar?? Maar gezien de laatste verkiezingen en de grote van de partij van gekke kuifje, hebben die ook wat tegen Brussel. Zou er dan toch iets aan de hand zijn??

Reageer
gravatar

Duidelijk probleem. En dan te bedenken dat ze niet eens een keuze kunnen maken of het Brussel of Bruxelles moet zijn.

Reageer