5 gênante voorstellen voor de zorg THAT WILL BLOW YOUR MIND!

You won't believe what happens next

Er komt een bezuiniging op een bezuiniging in de zorg. In plaats van 1,5 miljard wordt er straks 1,3 miljard bezuinigd. Wat dit op de lange termijn gaat betekenen voor de koopkracht van mensen met een lager of modaal inkomen WILL BLOW YOUR MIND!

http---makeagif.com--media-4-15-2014-NnfmyU

Er komt meer nadruk op zelfredzaamheid en op de mogelijkheid een beroep te doen op mantelzorg. Van vrienden en familie wordt een grotere rol verwacht inzake de zorg rondom een burger die zich geconfronteerd ziet met beperkingen. Pas waar de mogelijkheden van het eigen netwerk ophouden, kan de gemeente kijken wat binnen haar mogelijkheden en bevoegdheden ligt. Door deze efficiëntieslag wordt zorg op maat geleverd en zal ondanks de kostenbesparing geen burger zorg tekort komen. FAIL!

http---makeagif.com--media-4-15-2014-FmnYRu

Het faciliteren van zelfstandig wonen van ouderen heeft ook de komende jaren prioriteit. Dat is natuurlijk altijd +1. Zo kunnen zij in hun vertrouwde omgeving verblijven <3 en blijven de kosten van de zorg tot een minimum beperkt. Het is de kerntaak van de gemeente dit verblijf waar mogelijk te faciliteren met medische hulpmiddelen en goed geschoold personeel. ROFLOL!

http---makeagif.com--media-4-15-2014-JIejGa

Zorgverzekeraars (HOAX!) nemen in de -wait for it…- nieuwe situatie de persoonlijke verzorging en verpleging op zich. Voor deze zorg wordt eerst gekeken of middels de Zorg in Natura die ondersteuning kan worden geboden die de burger in kwestie behoeft. Blijkt dit niet het geval, dan is het persoonsgebonden budget een mogelijkheid waar nader naar gekeken kan worden. FACEPALM!

http---makeagif.com--media-4-15-2014-XzKEu7

Om het draagvlak voor de zorg naar een hoger plan te tillen, vormt de gemeente *tromgeroffel* wijkzorgteams. Die bestaan voornamelijk uit huisartsen, wijkverplegingsgekkies en maatschappelijk werkers. Aanvullend zijn er woonbegeleiders, fysiotherapeuten en verloskundologen. WTF?


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zorg wel voor mezelf! En als dat niet meer gaat dan ga ik gewoon dood zoals het hoort.

Reageer
gravatar

Volgens mij is het gewoon een kwestie van Schrödingers kat.

Reageer
gravatar

Dat zou best eens kunnen Haes; in principe is de kat van Schrödinger bij opening van de doos bijna altijd dood, óf door het vergif of gewoon uitgehongerd. Rutte, Schippers en hun grote Voorganger en Rolmodel éminence grise KLOZ-kardinaal Hans Wiegel, hebben becijferd dat als je de sociale voorzieningen maar stapsgewijs afbouwt, niemand het merkt. VVD-welgestelden huren dan gewoon 24/7 interne hulp op basis van feodale arbeidsovereenkomsten en Onvermogende Ouderen gaan vanzelf dood als ze geen mantelzorg krijgen van hun druk-drukker-drukste familieleden, soms zelf volledig ongemerkt. Het huidige duurrecord staat nog op naam van een oude mevrouw uit Rotterdams Oude Noorden; zij dreef al tien (10) jaar succesvol post-mortem een zelfstandig huishouden. Maar er zijn ook geruchten over ouders in het Wassenaarse en Aerdenhoutse die al 30 jaar geleden (onder protest) overleden en thans nog -middels hun AOW- voorzien in het bovenmodale levensonderhoud van hun kinderen en kleinkinderen. Het z.g. “geven met de koude hand”.

gravatar

Beste Matti,

het moet zijn: ROFCIP. Roll on the floor crying in pain…

gravatar

Exact! FTSB! “Fred Teeven Says Banaan!”

gravatar

Ben ik toch maar blij dat ik geen oudere ben. Ik hoop het ook nooit te worden, met dit beleid. Meer nadruk op mantelzorg, wat een prachtige eufemismen toch weer.

Reageer
gravatar

Schele nelis, dus jij bent nog jong en dus mantelzorger! Dan is de kans dat jij ooud wordt dus minimaal!

gravatar

De misstanden zijn nu al vol op merkbaar! Ik ondervind ze aan miijn meervoudig gehandicapte lichaam en geest! Mijn kind is geemigreerd een ander is gehandicapt en zit zonder zorg! De derde zie ik nooit meer!
Mijn vriendin van 84, ligt hele dagen alleen in haar riante villa. Zij krijgt 1 keer per dag voer en driken! Wordt niet meer gewassen. Voor deze hulp is haar eigen bijdrage meer dan 1.000 per dag! Zij vraagt nu illegalen om haar te helpen! Dat scheelt haar ruim 500 euro per maand! Erntstaat op deze manier een enorme zwarte markt. Onderbetaalde illegale zwarte werkers! De nieuwe slaven in de zorg! En ontwrichte gezinnen! Mijn kinderen komen nooit meer en vrienden blijven ook angstvallig weg!

gravatar

@Ingrid: dat zegt meer over de vrienden en familie dan de overheid, als juist vrienden en familie wegblijven om maar niet te hoeven zorgen…

gravatar

Kunnen die filmpjes met die katten weg? Ik kan me bijna niet concentreren op de teksten.

Reageer
gravatar

Carrotte,

Heb jij dan niet door, dat de auteurs figuurlijk EN letterlijk aan het katten zijn.

gravatar

My mind was blown toen ik die Schippers de eerste keer zag: hoofd als een renpaard op speed met uitgeplozen touwhaar.

@ruitjesspinsels: Nee, als je de diagnose MS krijgt -of welke dan ook: gebroken arm, ingegroeide teennagel- krijg je éérst te horen dat het tussen je oren zit, en dat dat niet vergoed wordt omdat je je aanstelt. Dat je niet moet kijken naar wat je niet kunt maar naar wat je nog wél kunt, en dat je daar mee moet leren leven, want anderen zijn er véél erger aan toe.
En die Pil van Drion krijg je alleen als je belooft jezelf te begraven: de kostbare tijd van begrafenisondernemers moet niet verspild worden, toch?

Reageer
gravatar

Als je eerst een graf graaft, dan jouw afscheid viert, in het graf gaat liggen en pas dan de pil van Drion inneemt, dan hebben we een alleszins werkbare, zeer planbare opeenvolging van zaken die allerminst kostbaar hoeft te zijn. Besparen is eigenlijk niets anders dan efficiënter plannen. ░▒▓█

gravatar

Mr. Jeettje,

Your mind was already blown by a bicycle with outboard motor before you saw mrs. Shippers and even before you saw someone, isn’t it?

gravatar

Het is overduidelijk. Zoals die kat verzorgd. Wordt worden wij oudjes straks ook veerzorgd! En dan mag je nogblij zijn dat je in een bbad gepleurd wordt en niet in eeen gracht of sloot!

gravatar

Om het tekort echt aan te pakken moet er 100% bezuinigd worden op de zorg. Volgens mij lost het probleem zich dan vanzelf wel op….

Reageer
gravatar

Heer J. Ten Bokum,

Ik ben het geheel met u eens.

Wij van de nieuwe adel zijn mordicus tegen zorg voor improductieve lieden. Wij kopen niks voor onze loonslaven die lichamelijk en geestelijk niet in staat zijn arbeid of krijgsdienst te verrichten. Dat kost handen vol geld, die wij niet in onze diepe zakken kunnen steken.

Wij vinden het prachtig dat Mark (Rutte, Red.) weer terug wil naar de tijd dat het plebs voor zijn eigen zwakkelingen en andere noden moest zorgen. Terugkeer naar de middeleeuwen van horigen en lijfeigenen, maar nu met televisie om ze zoet te houden. Werkelijk een fantastische kerel, die Mark.

Wat ik nog vragen mag: Bent u grootinvesteerder, bankier, ceo of van koninklijke bloede?

gravatar

Dank je wel geldbaron van Zakken tot Vuller,

Ik heb nóg een verrassing voor u in petto! hahahahaha

Geheel volgens neo-liberale beginselen gaat mijn kabinet binnenkort elke vorm van belasting op kapitaal, dat immers met bloed, zweet en tranen door de geldadel is bijeengeschraapt, volledig afschaffen.

Is dat nou niet fantastisch nieuws voor u en de uwen!

In plaats daarvan belasten we ook de pensioenen van onze oudjes met honderd procent. Ze voeren geen flikker uit en strijken wel flinke bedragen op. Zulk onrecht past niet in een tijd dat het werkvolk moet bezuinigen om de nieuwe adel aan de noodzakelijke pecunia te helpen.

Het werkvolk moet zijn oma’s en opa’s maar zelf onderhouden, zoals weleer. Wellicht met af en toe een aalmoesje, maar dat gaan we natuurlijk ook flink belasten.

Als we nu niet ingrijpen, zal de geldadel, die wij hard nodig hebben voor het instandhouden van onze economie, massaal naar het buitenland vertrekken, hun bedrijven achterna.

En dat wil niemand, toch? hahahahaha

gravatar

Eindelijk een pakkende titel. Jammer dat het lijstje niet met een grote 1, 2, 3, 4 en 5 gestructureerd is. Dat maakt het voor me toch moeilijker te bevatten.

Reageer
gravatar

Inderdaad gênant.
Maar volgens mij willen Schippers en Van Rijn nog verder gaan. Als je straks bijvoorbeeld de diagnose progressieve MS krijgt, krijg je te horen dat je vijf jaar zorg krijgt. Daarna komt Schippers hoogst persoonlijk de pil van Drion brengen. Want je bent te duur en hebt geen recht meer op zorg.

En als je 70 wordt en met pensioen gaat in 2020 krijg je nog vijf jaar om even te genieten van je oude dag en krijg je op je 75ste verjaardag ook de Pil.

Zie hier het toekomstige bezuinigingsbeleid van de VVD op de zorg.

Reageer
gravatar

Beste Ruitjesspinsels,

Zouden die VVD stemmers er ook aan gedacht hebben wie die zorg aan hen moet gaan leveren? De handen aan het bed zeg maar? Zorgverleners met een groot patriottistisch hart, met een groot rechtvaardigheidsgevoel, en die aan de toekomst van het land denken.

Zorgverleners werkend in een ‘Zorgpool’, die in de wandelgangen al gekscherend ‘de bezuinigingsronde’ wordt genoemd, omdat
deze mensen óók van de Pil van Drion hebben gehoord!

Ja, er valt binnenkort echt wat te kiezen bij de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen. De schone taak aan de oppositie om de
liber-aaltjes dit eens fijntjes mede te delen, en uiteraard daarbij
uitleggend dat de zorgkosten beheersbaar gehouden dienen te
worden!

gravatar

Ik vrees dat ik ook te oud ben. Zoveel plaatjes, zo weinig tekst….