Overschot werkwoorden zou teruggebracht moeten kunnen worden

Het overmatig gebruiken van werkwoorden in de Nederlandse taal zouden mensen al lang geleden terug hebben kunnen moeten willen brengen. Taalkundige Leen Vliegen zou zegge en schrijve zeven malen gehoord kunnen blijken te zijn dat zonder blikken of blozen gezegd te hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je langdurig werkeloos bent.. wat heb je dan aan zoveel
werkwoorden – dat is alleen maar frustrerend – ik zou zeggen “doen”.

.. en dat is dan ook het enigste woord wat we nodig hebben
naast “niet” natuurlijk.. anders is het niet compleet.

Reageer
gravatar

Kijk! Ik zie het zo. Het werkt afgrijselijk voor allochtonen. Indien zij medelander kunnen worden, dienen zij zich te buigen over de vervoegingen en tijden van sterke en zwakke werkwoorden! Hoe hard zij ook ploeteren om zich onze taal toe te eigenen, zij zullen zelden onze taal tot in de perfectie gaanbeheersen! Ik sprak veel alloctonen die betreurden dat zij naar ons land vluchtten.

Reageer
gravatar

Dat De Speld dit heeft kunnen durven willen mogen laten publiceren…

Reageer
gravatar

Dit mag niet van de vakbonden aangezien dit ten koste gaat van de werkwoordengelegenheid. We hebben al genoeg werkwoordlozen in Nederland.

Reageer
gravatar

Dit lijkt mij niet heel handig te zijn. Op deze manier zullen wij de internationale aansluiting weleens kunnen gaan missen. Bijvoorbeeld bij Duitsland, bekend om veelvuldig redundant gebruik van werkwoorden (geworden werden) of bij Spanje, dat vooral uitblinkt in de lengte van de werkwoorden: zo betekent girandoselo eenvoudigweg keer. Finland, koploper in het gebruik van de letter iiii…. Daarom: laten wij ons niet rijk rekenen in het aantal werkwoorden, ik denk dat we internationaal nog niet eens in de top 10 staan!

Reageer
gravatar

Dit zou ik nooit hebben kunnen willen moeten denken dat ik ooit zou hebben moeten lezen ( en schrijven)dat we met elkaar gezamenlijk in onderling overleg en tegelijk veel te veel werkwoorden gaan gebruiken. Daar moeten we onmiddellijk (twee dd’s en twee ll’s moetende schriiven)
mee uitscheiden en stoppen of ophouden, want het wordt, blijft ,lijkt, schijnt,komt mij voor, is tel .

Reageer
gravatar

Ik zou jou wel eens hebben willen zien staan durven blijven kijken…

Reageer
gravatar

Het aantal lidwoorden zou wel eens wat opgehoogd kunnen worden, volgens mij.

Reageer