Waarom we alle seriemoordenaars een kettingzaag moeten geven

Simpele ingreep levert ruim 23 miljoen euro op

In Nederland zijn ongeveer 15 seriemoordenaars actief. Repressief beleid haalt weinig uit: de pakkans is gering en minimumstraffen blijken deze psychopaten niet af te schrikken. Creatieve oplossingen zijn daarom vereist.

Longread
Woorden: 25.156
Leestijd: 4 uur, 25 minuten, 8 seconden

Soms moeten we een gek plan een kans geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we deze maatschappelijke uitdaging het beste kunnen aanpakken door elke seriemoordenaar een eigen kettingzaag te geven [bekijk hier een informatieve scène uit de Texas Chainsaw Massacre]. Een kleine investering, en je krijgt er een hoop voor terug.

Het gevoel van autonomie van mensen neemt toe wanneer je ze een eigen kettingzaag geeft, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. De seriemoordenaars worden verantwoordelijker en meer prestatiegericht. Een seriemoordenaar met een eigen kettingzaag zal zijn slachtoffers daarom zorgvuldiger kiezen. Volgens berekeningen van het SCP kan dit al gauw 24,5% aan slachtoffers per seriemoordenaar per jaar schelen. [Lees hier een belangrijk rapport waarvan onduidelijk is of het mijn punt ondersteunt].

Welke kettingzaag?

Onderzoek naar de impact van verschillende kettingzagen laat zien dat het wel degelijk belangrijk is welk model kettingzaag de seriemoordenaars gebruiken. Een kort rekensommetje. Willen we alle seriemoordenaars voorzien van een instapmodel kettingzaag, bijvoorbeeld een Bosch AKE 40S, dan kan dat voor twee- à drieduizend euro. Iets meer comfort biedt de Wolfgarten CSG3835 (€ 209 zonder verzendkosten). En zelfs als we kiezen voor de excellente balans tussen vermogen en gewicht van de Makita DCS230TC tophandle (€ 406,56 incl. btw), dan zouden we voor minder dan 6.100 euro klaar zijn. Bijkomend voordeel van de Makita is dat deze kettingzaag minder onderhoudsgevoelig is. Het afzagen van ledematen levert vaak al vrij snel een vastlopende ketting op en de Makita is gemakkelijk te reinigen door de telescoopsluiting van het zaagblad.

Een ware goudmijn

24,5% minder slachtoffers levert meer op dan een paar zielen. Uitgaande van 10 slachtoffers per seriemoordenaar betekent een eigen kettingzaag uiteindelijk 36,75 minder slachtoffers. We nemen een gemiddelde slachtofferleeftijd van 28,9 jaar en een pensioenleeftijd van 67 jaar. Dit betekent dat een gemiddeld slachtoffer nog zo’n 38,5 jaar belasting had kunnen betalen wanneer hij niet op gruwelijke wijze om het leven zou zijn gebracht. Met een modale jaarlijkse afdracht aan inkomstenbelasting van 11.295 euro levert dat een bezuiniging van 434.857 euro per slachtoffer op. Kortom, een investering van slechts 6.100 euro in kettingzagen kan de maatschappij op lange termijn zo’n 23,9 miljoen euro opleveren. [Lees hier het haalbaarheidsonderzoek ‘Samenwerken aan Zeldzame Aarden. Een verkenning naar samenwerkingsmogelijkheden met Japan rond zeldzame aardmetalen.’].

Een negatief aantal kettingzagen? Voor niemand gunstig.

Seriemoordenaars hebben ook op de samenstelling van de Nederlandse bevolking een aantoonbaar positief effect. Nederlanders letten in het dagelijks leven vaak slecht op. De aanwezigheid van een bloeddorstige psychopaat verhoogt de alertheid aanzienlijk. Kettingzaagmoordenaars kiezen bovendien vooral langzame slachtoffers zoals bejaarden, naïeve blonde meisjes en zieken. Zwakkere exemplaren van het menselijk ras worden zo weggeselecteerd. Dit heeft op de populatie als geheel uiteindelijk een positieve uitwerking.

#22 uit het project dak- en thuislozen. Foto Jip Fokker

Een eigen kettingzaag heeft ook indirecte voordelen. Seriemoordenaars worden klaargestoomd voor herintroductie op de arbeidsmarkt. Iemand die goed met een kettingzaag overweg kan, zal veel sneller aan de slag kunnen als meubelmaker, in de houtkap of bij Staatsbosbeheer. Er valt ook te denken aan een time-share-optie, waarbij twee seriemoordenaars één kettingzaag delen. Zo stimuleer je niet alleen zelfstandigheid, maar ook teamspirit en efficiency.

[Bekijk hier een filmfragment dat in muziek probeert te vatten wat hier in duizenden woorden wordt gezegd].

Moet je kijken wat een kekke pie-chart

Ervaringen in het buitenland

Nederland was altijd een gidsnatie op het gebied van seriemoordenaars [documentaire] maar is deze positie inmiddels al lang kwijt. Waar in Midden-Amerika innovatieve moordmethodes als het verzamelen van hoofden [link] niet meer weg te denken zijn uit het dagelijks leven, zijn we in Polderland aan de Maas vaak nog aangewezen op verouderde methodes. De wet- en regelgeving loopt daarmee achter op de werkelijkheid in de wereld van de seriemoordenaars. Laten we daarom vooral ook over de grenzen blijven kijken voor inspiratie op dit gebied.

Gaat dit stuk alleen over kettingzagen? Natuurlijk niet. We hebben hier te maken met een veel breder probleem. Politieke kortzichtigheid, de samenhang in de samenleving, de teloorgang van ambachtelijke materiaalkennis. Uiteindelijk gaat het om het signaal dat wij als maatschappij afgeven: seriemoordenaars horen er ook bij. Het wordt tijd dat we niet langer angstig wegrennen voor doorgedraaide gekken met een kettingzaag, maar de dialoog aangaan. Omarm de kettingzaag.

Mocht je de berekeningen in mijn stuk onduidelijk vinden, lees dan hier mijn artikel over de stille revolutie onder hedendaags tuingereedschap.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

van die bedragen klopt sowieso geen reet! Dan gaat het weer over honderden Euro’s dan weer over duizenden. De enige reden die ik kan bedenken om alle seriemoordenaars een kettingzaag te geven is dat je dan blijkbaar al exact weet wie de seriemoordenaars zijn en dan kun je ze mooi allemaal samen opsluiten met hun kettingzaag. Dit scheelt namelijk 100% ongewenste slachtoffers!!! Bijna 4x zo goed als die 26% dus!

Reageer
gravatar

Dank u eerwaarde van der Staay, zo geraffineerd had ik het niet onder woorden kunnen brengen! Ik moet helaas toegeven dat mijn bijbelkennis minimaal is. Maar dat kan ook niet. In een gezindat van god los is!

Reageer
gravatar

Heer k. Van der staay! Hoe pak je een seriemoord aan met een plastic kleerhanger? Moet ik dan noodgedwongen mijn keel aan dekapstok hangen? Het moet binnenshuis toch gezellig blijven?

gravatar

Ingrid, het nadeel van ‘de keel aan de kapstok hangen” is dat men dit niet zonder contragewicht bij vrijstaande kapstokken kan realiseren. Daar is minimaal een stevige wandconstructie met Rawl- of Fisherpluggen (10 of 12) voor nodig. Men hangt dan wel met een eentonig uitzicht op een blinde muur. Maar een muurhangconstructie is weer geen oplossing voor alleenstaanden: wie moet hen dan tegen etenstijd (als Tafeltje-dek-je voor de deur staat) weer afhalen? Een mantelzorgster?.

gravatar

Mijnheer van der staay mijn vraag was’ hoe pleeg je een seriemoord met een plastic kerenhanger? Mijnkapstok betreft een heel ander genre. Die komt gewoon vanikea. Mijn mantelzorgers heb ik op mijn niveau de mantel uitgeveegd!

gravatar

Plastic is niet ter wereld gebracht door de almachtige voor dit doeleinde, men moet de giften van ons aller god niet gebruiken waar deze niet voor bedoeld zijn.

“Iron sharpeneth iron; so a man sharpeneth the countenance of his friend.”
-Proverbs 27:17

Amen.

gravatar

Ik vind de kwalitatieve en kwantitatieve onderbouwing erg sterk. Ik was bijna overtuigd dat ons kabinet dit aan haar serie van hervormingen die de economie moeten versterken moet toevoegen. Toch bekruipt mij enige twijfel.

Moeten wij bijvoorbeeld zomaar een Amerikaans gebruik overnemen? Ik bedoel, daar is de kettingzaag als moordwapen zo ingeburgerd dat er hele series geloofwaardige films over gemaakt kan worden. Maar hoe zit dat in ons landje? Ik zou graag enige cultureel verantwoorde aanpassingen voorstellen die economisch ook nog eens beter uitvallen.

Ik stel voor dat we seriemoordenaars uitrusten met een oer Hollandse klomp en Batavus danwel Gazelle. Met de klomp immobiliseert men het beoogde slachtoffer. De fiets kan dan zonder banden maar met geslepen velgranden worden gebruikt voor het snel en geluidloos doorsnijden van kelen en afzetten van ledematen. Ik heb nog even geen oplossing voor de herrie die de fiets zonder banden als vluchtmiddel maakt maar een knappe kop weet vast wel een innovatieve toevoeging.

Volgens mij hebben we dan een hoger economisch rendement omdat deze producten uit ons eigen landje komen.

Reageer
gravatar

Vele experts, praktijkdeskundigen, wannabee´s en goedwillende amateurs besteden hier een hoop energie en megabytes aan overwegingen rond het elektrisch of hydraulisch verwerken van slachtoffers. Tussendoor wordt er driftig reclame gemaakt voor ´Stihl and the all American way´, Echter: tunnelvisie belet dat er aandacht is voor hetgeen slachtoffers er zelf van vinden, a bloody shame. Verder moet het mij van het hart dat we met de talloze Masterchef epigonen, My Kitchen Rules, Jouw vrouw, mijn Vrouw toch voldoende ideeën kunnen opdoen. Mij dunkt: voldoende ruimte voor een vergelijkend wapenonderzoek! Verder is daar het markante, sigarenkauwende, Gastronomisch Icoon Herman den Blijker die via Blokker zijn eigen couturelijn potten, pannen en messen aan de man brengt. Waarom hem niet gevraagd naar zijn expert´s opinion. Ik bedoel, waarom zo diep snijden als aan de oppervlakte voldoende duurzame oplossingen voor handen zijn? Om met William Shakespeare te spreken ´Much ado about nothing´

gravatar

Kan er een verklarende tekst bedacht worden voor de rouwadvertenties? Van kooten en de bie bedachten de term’ eigenmoord’! Compact en treffend beter en duidelijker dan hij heeft zijn rust gevonden!I Ik denk bij massamoord meer aan.. leven beeindigd door ‘ initialen dader’ en woonplaats! Wel s.v.p. altijd leeftijd vermelden! Belangrijk voor het be-
Lievingsgevoel!

gravatar

Ho ho ho Spelt, dit onderwerp is nog niet klaar, dus maak je er niet van af door snel een ander onderwerpje te beginnen over leefbaar utrecht in Rotterdam! Laten we onze onderwerpen klaarmaken zei mijn goede oude leefbare Vader altijd, kom er mee klaar en begin pas dan een tweede keer! Dus utrecht en leefbaar reiswijk komt op zijn vroegst morgen aan een beurt.

Reageer
gravatar

Met de Nederlandse benzineprijzen kunnen ze er dan maar beter ook gratis benzine en kettingzaagolie bij geven. Want wat als zo’n kerel zonder naft valt halverwege? Of ze ketting er stomweg afloopt?

Dan maakt zo’n individu zich onsterfelijk belachelijk tegenover zijn eigen slachtoffer. Holala. Waardoor ie psychologisch in de knoei raakt en niet meer fatsoenlijk kan gaan werken, slapen of naar de kerk gaan?

Reageer
gravatar

Lieve tante Paula,

Dit was de grootste moordenaar aller tijden, die nooit een scalpel, fileermes of zaaggereedschap heeft aangeraakt.

Reageer
gravatar

Lieve zus,

Volgens mijn bescheiden mening is dit ‘m.

gravatar

Nu ik mijn reactie teruglees, merk ik dat zij als een nachtkaarsje uit gaat. Van de andere kant hebben we het dan over een ander soort seriemoordenaars die het meer begrepen hebben vrouwen met blauw bloed.

Reageer
gravatar

Mijn vader zaliger zei het al, scalpels zijn voor mietjes. Lector is een prutser, Jack was toen al de jandoedel van het vak. Amateurs. Autisten. Die mensen haalden in hun hele carriëre niet wat een echte jongen in een goede week draait. Met het juiste gereedschap, dat wel. Niet die Japanse troep.

Reageer
gravatar

Die autisten zouden gekeken naar hun exorbitante en omvangrijke symptomatieke verleden een extreme fixatie tot in detail aan het maanlicht brengen (bij zonlicht te veel bekijks uiteraard).. en met het juiste gereedschap de bloedspetters tot perfectie uitwerken en er een gedicht n verven,… dat mocht Lector willen… niet met die Japanse troep, uiteraard.

gravatar

Met zaaggereedschap extremiteiten verwijderen van jonge vrouwen en met name van lichte zeden, is kinderspel. De ware seriemoordenaar gaat dieper.

Uit ervaring weet ik, dat een hele serie seriemoordenaars toch liever het fileermes of een scalpel hanteren.

Ware kunstenaars onder hen waren de onovertroffen seriedoders Jack de Ripper en uiteraard Hannibald Lector. Uit een wat verder verleden is vooral Nicolaes Tulp bekend.

Reageer
gravatar

Maar waar laat je al die zagen dan? Zoals Hans Teeuwen een aantal jaren geleden in een van zijn shows al aangaf worden zagen het beste in garages opgeslagen. In Amerika – waar de texas chainsaw massacre vandaan komt – is ruimte genoeg voor al die zagen. Ik voorzie in Nederland toch wel de nodige logistieke en opslag problemen voor al die zagen.

https://www.youtube.com/watch?v=NSbJKpFOM-A

Reageer
gravatar

Ik vind dit zo’n dom voorstel… Je kunt net zo goed naaisetjes geven aan de hoeren, of kapmessen aan leden van de AA.

Ik denk dat je seriemoordenaars moet koppelen aan teevee en commercie: ‘Wie roeit het snelste een straat uit?’, ‘X-factor eXtreme’ of “Hannibal Lector’s Master chef”. We zitten met een bevolkingsoverschot, vergrijzing en te dure zorg dus voldoende vrijwilligers om aan te melden.

Reageer
gravatar

Wolfgarten? Bosch?! Het plaatsvervangend schaamrood stijgt je toch naar de kaken bij zoveel onbenullig amateurisme! Een professional werkt met het gereedschap van professionals. Zelf hanteer ik, sinds ik besloot serieus in het vak te gaan, de Lamborgini. De Lamborgini onder de kettingzagen. Gemaakt door profi’s die weten hoe je je snel, schoon en efficient van je slachtoffer ontdoet. Decimeerde er eind jaren ’80 in krap een kwartiertje Rick Astley mee in een pakketje van 15 bij 15 cm met een netto uitlekgewicht van nog geen 350 gram. Doe dat maar eens met een Makita.

Reageer
gravatar

Al die verspilling die hier gepropageerd wordt baart mij ernstige zorgen en dat terwijl de oplossing toch zo eenvoudig is.

Volgens de laatste cijfers van het CBS plegen jaarlijks ruim 1600 mensen in Nederland zelfmoord. Als al die mensen nu eens in hun afscheidsbriefje kenbaar maken dat hun verscheiden te danken is aan de tomeloze inzet van één der vijftien in Nederland verblijvende seriemoordenaars, dan snijdt het mes meteen aan twee kanten;

Ten eerste stijgt de productie per seriemoordenaar aanzienlijk, zonder dat die daar een (extra) inspanning voor hoeft te leveren en deze de daarmee vrijkomende tijd aan andere, al dan niet maatschappij-nuttige zaken kan besteden, terwijl anderzijds de erkenning voor diens bijdrage aan de sterftestatistieken toe zal nemen ( Een gemiddelde van 160 slachtoffers op jaarbasis maakt op het CV van elke seriemoordenaar een behoorlijke indruk en leidt binnen de eigen kringen, ook internationaal, tot behoorlijk aanzien en zal de status van Nederland als gidsland in korte tijd weer herstellen)

Ten tweede zal de levensverzekering van de overledene, een verzekering die gewoonlijk niet bij suïcide tot uitkering over gaat, nu de dood verweten kan worden aan een seriemoordenaar, tot uitkering aan nabestaanden over moeten gaan, daarmee het leed voor de dierbare achtergeblevene(n), aanzienlijk verzachtend. Het is dan ook niet meer dan billijk dat nabestaanden van een suïcidant, na ontvangst van verzekeringsgelden, op verzoek van de seriemoordenaar, een klein percentage van de uitkering aan het – op korte termijn op te richten- Nationaal Kettingzaagfonds afstaan. Desnoods worden zij hier wettelijk toe verplicht.

Het Nationaal Keetingzaagfonds zal dan periodiek de serie moordenaar van een nieuwe kettingzaag (type naar keuze) voorzien. Hiermee wordt tevens voorkomen dat ten onrechte overheidsmiddelen worden aangesproken hetgeen wellicht ( ook) tot verlaging van de belastingdruk kan leiden.

Reageer
gravatar

Beter betalen ze gewoon wat we hebben afgesproken, ik heb genoeg Leatherman all purpose knifes in huis, daarnaas de nodige machetes, en per maandag een klewang om een evt. geschil hierover snel en naar ieders tevredenheid op te lossen.

gravatar

Zo zien we alwéér dat het echt efficiënter kan in ons land. Er wordt zo veel verspild, mensen! Maar één zaag en dan zo’n rendement. Terwijl we die mensen altijd zo betutteld hebben, al centennia lang.

Reageer
gravatar

Sorry, maar dit keer sta ik qua mening toch lijnrecht tegenover dit artikel. Ik vind het namelijk zwaar belachelijk dat seriemoordenaars over een door het rijk gefinancierde kettingzaag zouden moeten beschikken. Wat is er mis met de oerdegelijke en super betrouwbare beugelzaag?
Bovendien is het nog beter voor de conditie en beweging van de seriemoordenaars ook. Met een goede beugelzaag, gebruikt door een ervaren seriemoordenaar, ligt een hoofd er ook binnen zeventig seconden af. Een arm zelfs binnen vijftig!

Reageer
gravatar

Ik ben het met de NCA (National Chainsaw Assholeciation) eens dat iedereen een kettingzaag bij zich moet hebben ter verdediging. Dat werkt uitstekend. Mijn vrouw heet een handige kleine versie in haar handtasje en ze is nog nooit aangevallen door een kettinzaagdragende seriemoordenaar.

Reageer
gravatar

Ik snap de populariteit van de kettingzaag niet zo. Het ziet er stoer uit, zo’n groot ding en natuurlijk maakt het indruk als er in de krant staat ‘man in stukken gezaagd met een kettingzaag’. Maar efficiënt is het niet.

Moorden kan iedereen, maar een echte seriemoordenaar zijn is niet voor iedereen weg gelegd. Het vergt vakmanschap, weten wie, waar en hoe je iemand vermoord. Een kettingzaag is moeilijk verplaatsbaar, valt op en maakt een hoop lawaai. Waarom zo’n groot log lawaaierig ding als een simpele machete volstaat.

Een machete is stukken goedkoper dan een kettingzaag, handzamer en onderhoudsvriendelijker. De machete is een tijdeloos wapen die alle rages heeft doorstaan en door alle culturen wordt geaccepteerd. Niets gaat er boven een good old machete.

Reageer
gravatar

We kunnen het Haagse Annie eens vragen; die is expert op de machete, zij zweert er bij.
Ik stel voor dat u het haar vraagt in geval zij een bereid is een demonstratie? Ik hoor wel hoe het afgelopen is.

gravatar

Ik zou zeggen graag. Misschien kan Haagse Annie dan haar slachtoffers kiezen in de kringen van seriemoordenaars die kettingzagen gebruiken. Keep the machete alive.

gravatar

Jaaaa machetes; tuurlijk, als je daar mee om kan gaan kan je eigenlijk alles! Nooit lopen ze vast, jammen? ze weten niet wat het is..
Slijpen en verder zo goed als geen onderhoud.. ja hoor, de machete is en blijft – in combinatie met een uitgebreide Leatherman all puposes knife alles wat een mens nodig heeft.
Zelfs de gemiddelde seriele killer.
Bovendien verdomd milieuvriendelijk ook nog eens een keer én je staat nooit zonder benzine, of voor schut met een zelfdoorgezaagd snoer.
Zo genant altijd….

Hier een adresje waar je met kennis van zaken geholpen wordt:

http://www.nordiclifestyle.nl/messen-en-tools/where/category/machete/dir/asc/knife-blade-material/roestvrij-staal/knife-sheath-material/geen-schede/limit/30/manufacturer/benchmade_fox_leatherman/mode/list/order/name.html

Vergeet de ‘Tips en Tricks niet’ zéér de moeite waard, stuk voor stuk tips van ervaren en veroordeelde gebruikers.
Je moet toch iets te doen hebben in deathrow, waarom niet iets nuttigs waar een ander ook iets aan heeft?
(retorische vraag hoor 😉 )

gravatar

Hier schrijf ik een hele mooie diepe zin over hoe veel dit onderwerp me raakt en hoe sterk de analyse van Richard is.
Vervolgens analyseer ik in scherpe, kritische en toch ook zelf relativerende zinnen wat mijn zeer beperkte kennis en heel waardevolle visie op dit onderwerp is.
En ik eindig met een oproep aan de politiek en / of het journaille om hier toch vooral meer aandacht aan te besteden.

Reageer
gravatar

Ik moet zeggen, ik begin toch het gelijk van Facebook junkie Jan in te zien. Weer zó moraliserend, dit stuk van de Speld.

Ik hoop maar dat zijn vrienden dit niet met hem gedeeld hebben! Stel je voor, een hele dag proberen niet te lachen. Gelijk je weekend verpest.

Reageer
gravatar

Ik vind dit buitengewoon stigmatiserend en bevooroordeeld tegenover seriemoordenaars. Alsof ze allemaal met een kettingzaag werken. Laat die mensen zelf weten of ze met kettingzagen, rattengif, vuurwapens of een stomp voorwerp willen moorden.

Reageer
gravatar

Waarom heeft het Mediaproductiebedrijf Eyeworks van Reinout “oelewapper” Oerlemans niet een of meer seriemoordenaars in dienst? Dat zou een hoop nutteloze programma’s op televisie schelen!

Reageer
gravatar

Meindert wij hadden het over kettingzagen! Die werken snelen effectief! Zaagbladen zijn er inte veel soorten en maten! Ikgebruikte widia. Maar ben door het veelvuldig gebruik overgestaptop een 2takt kettigzaag met dieselmotor. Dat geeft het meest rustgevende geluid voor alle slachtoffers ik ben mijnopleiding gestart met de biografie ‘woensdag gehaktdag! Dat geeft de perfecte methode om 1 slachtoffer tefileren. Mijn honden lustten welmeer!

gravatar

Neusloeier!
Dat was het woord waar ik tientallen jaren niet op ben gekomen, geweldig.
Gene Pitney pfff…. die heeft nog veel ergere dingen gedaan met zijn stem en liederen in gezelschap van de enige snotneus met meer ringen dan Liberace en Fats Domino bij elkaar, kijk luister en huiver:

http://youtu.be/w2ftNcISAp8

Als ik érgens met de kettingzaag doorheen zou willen rauzen…. nee ik zeg het niet ook, ivm voorbedachte rade v.s. vlaag van razernij; derhalve niet toerekingsvatbaar mompel mompel..

gravatar

Rick Astley? Dat zou ‘ie willen, beste Ikke.

De koning van de ‘roomtrashing’ heet Joe Walsh.
Die kreeg voor zijn verjaardag zo’n ding, en de schade die
hij er mee veroorzaakte, staat tot op de dag van vandaag genoteerd in het Guiness book of records.

http://tinyurl.com/pdobecp

gravatar

Het stuk begon goed, klonk heel plausibel. Maar bij de keuze voor de kettingzaag viel het voor mij door de mand. Ik bedoel, de Makita tophandle? Serieus? Dat is niet meer dan een slap aftreksel van de Dolmar 460k. Wil je dus serieus effect sorteren, geef ze dan allemaal de Dolmar.

Reageer
gravatar

DE kettingzaag voor dit doeleinde is een Stihl.
Je kan de Stihl 020 nemen met een 30 cm zaagblad voor de kleinere, verfijnde klus of de 026 met een 45 cm zaagblad voor normaal slachten.

gravatar

Het geluidsniveau van de Stihl is echt te hoog en de klank is absoluut niet angsaanjagend. Eerder gemeen snerpend. Als seriemoordenaar wil je wel serieus genomen worden toch? Ik blijf er bij, de Dolmar!

gravatar

Inderdaad Jeettje. Er moeten wel gehoorbeschermers voor de slachtoffers bij geleverd worden…

gravatar

Voor de volledigheid van de test mis ik hier toch de prestaties en het verbruik in kilowatt afgezet tegen benzine en smeerolieverbruik van de elektrische kettingzaag ten opzichte van de motorkettingzaag. Wie weet is zelfs de accuketting zaag een optie?
Het is maar een opmerking.

Beste Bant: het gaat hier niet om tuingebruik, dat is toch duidelijk? Ook 3-hoog achter in de Pijp is zo’n ding reuze handig om die irritante buurman en/of buurvrouw onderhanden te nemen. Echt geen tuin voor nodig. Hooguit wat landbouwplastic voor tegen de bloedspatters.

Reageer
gravatar

Als afgevaardigde van Union of Serial Killers overweeg ik stappen te ondernemen tegen deze nieuwssite. Seriemoorden is geen item om grappen over te maken! Daarbij valt het mij op dat uw mensen aanspoort low-budget materialen te kiezen voor de Job. Hebben wij hier niet tal van regelgeving op het gebied van Arbo? Moeten wij hier niet gebruik maken van gekeurd en veilig materiaal? Werkelijk niets vermeld daarover.. Waar lijdt dat heen? Worden de ziekenhuizen dadelijk overstelpt met verwonde zelfmoorderaars omdat kettingen breken, zagen vastslaan en de klus niet geklaard kan worden. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken…

Reageer
gravatar

Ik zou wel willen opteren voor kettingzagen met een benzinemotor. Elektrische leveren toch een aanzienlijke beperking in bewegingsvrijheid op.

Reageer
gravatar

Hoeft niet per sé een probleem te zijn. De cultfilm Driller Killer bewijst dat met hulp van een draagbare accu (Portopack) ook diverse elektrisch aangedreven gereedschappen als seriemoordwapen ruimschoots voldoen. Voor de liefhebbers van het genre: http://bit.ly/1qe7J9I
Laat het bloed maar spuiten!

gravatar

Trap er niet in mensen, dit is een complot! De CIA en de kettingzagenindustrie proberen op deze manier angst en chaos te zaaien. Zij zullen zich dan opwerpen als ‘hoeders’ en op die manier een machtsbasis verwerven van waaruit zij hun wereldimperium bestieren. De Joden en de vrijmetselaars zitten trouwens ook in het complot, al weet ik nog even niet hoe precies..

Reageer
gravatar

Ik wil graag in aanmerking komen voor een kettingzaag, maar dan wel voor een elektrische want die motorzagen maken zoveel lawaai en ik ben een erg gevoelig mens. Voorheen deed ik het met een bijl, maar die worden te snel bot en het geeft ook zo’n rotzooi terwijl ik er het liefst zo netjes mogelijk bijloop.

gravatar

Ho ho ho Spelt, dit onderwerp is nog niet klaar, dus maak je er niet van af door snel een ander onderwerpje te beginnen over leefbaar utrecht in Rotterdam! Laten we onze onderwerpen klaarmaken zei mijn goede oude leefbare Vader altijd, kom er mee klaar en begin pas dan een tweede keer! Dus utrecht en leefbaar reiswijk komt op zijn vroegst morgen aan een beurt.